Losie Koteletten Krieltjes (geroosterde koteletten met krieltjes en kousenband)

Home Recepten
Losie Koteletten Krieltjes (geroosterde koteletten met ...
Afbeelding van Losie Koteletten Krieltjes (geroosterde koteletten met krieltjes en kousenband)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:
Mandarijn uitpersen en de sap ervan mengen met de Losie Foroe Trafasie (marinade); marinade aan de koteletten toevoegen tot ze ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht in de koelkast.
2. Bak de krieltjes in de oven goudbruin.
3. De kousenband in ruim water 4 minuten koken en afscheppen; 2 eetlepels olie verhitten en de knoflook (uitgeperst) daarin fruiten, hierna de kousenband hieraan toevoegen en enkele minuten, met zout en witte peper naar smaak, roerbakken.
4. Losie Koteletten (geroosterde koteletten:
Leg de gemarineerde koteletten op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de helft van de marinade erover en de andere helft halverwege voor een lekkere saus; rooster het vlees 15 minuten in de oven op 200 graden.

Serveertip: De Losie Koteletten serveren met de krieltjes, kousenband en Krupuk Trafasie; schenk de saus over het vlees.

Variatietip: Varieer de kousenband met tayerblad en de koteletten met vlees van eigen smaak.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Leonie 21 december 2020 09:11
5/5
Nou ons weekend: Vrijdag Nasi met Losie Foroe, zaterdag: Eksi gemaakt voor de eerste keer, ging super en heerlijk, Zondag: Durum met jullie geweldige Masala!
Moksie liefhebber 5 november 2020 14:49
5/5
De Moksie Metie is te gek, de Losie Foroe en jullie Moksie Speciaal. Echt de beste marinades
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Pien 30 juni 2020 09:13
5/5
Sandhia's Recepten Deel 5 is een kraker van een boek, wow! Zoveel mensen kennen dit mooie merk nog niet, jullie verdienen een recensie. Vanavond lekker koken met jullie Losie Foroe Traf asie
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Alleke 2 maart 2021 11:27
5/5
5 stars verdiend
Carlos 1 maart 2021 10:56
5/5
Echt serieus een super goed kookboek, deze recensies hieronder hebben mij overtuigd het kookboek te kopen, en deze positieve recensies kan ik bevestigen.
Emma 1 maart 2021 10:15
5/5
Broodje Gehaktbal Trafasie: Krijgt van de hele fam een dikke 10!
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Anika 26 februari 2021 14:56
5/5
5 sterren!
Sin 26 februari 2021 13:52
5/5
Chicken Curry's van Faja Lobi zijn de allerbeste!
Dinkie 24 februari 2021 10:07
5/5
Echt zeker weten een fijn boek de recensies spreken (kook)boekdelen hahaha
Andy 24 februari 2021 09:05
5/5
Masala recepten zijn super.
Nilesh 23 februari 2021 09:23
5/5
Vanuit SU ook jullie beste recensie gegeven. Graag snel en meer faja lobis in suriname
VV 23 februari 2021 08:24
5/5
Wellington Vleesbroodje Trafasie: Recept 100% gelukt. Geweldite smaak
Resley & Danique 22 februari 2021 08:39
5/5
Ook al op Instagram gemeld, hier nogmaals: bedankt voor de lekkere recepten die me laten koken zoals onze moeders en oma's en opa's.
Marinke 22 februari 2021 07:37
5/5
Milka Eksi Koekoe gisteren gemaakt met de Faja Lobi Choco Eksi Trafasie: in 1 keer gelukt! Kookvideo was erg duidelijk, en de verpakking ook. Ga snel jullie Keksi en Eksi Koekoe varianten ko pen en maken. ...
Linda Over. 19 februari 2021 09:43
5/5
Ooit deel 1 gekregen, en nu alle delen t/m 5. Blijven heerlijke kookboeken!
Dien 19 februari 2021 08:37
5/5
Gergilde kippetjes in moksie metie en witte nasi hmmmm yumyum
Sinke 18 februari 2021 14:15
5/5
Goed beoordeeld, super kook boek.
Sang 18 februari 2021 08:22
5/5
Jullie marinades zijn superieur!
Esmeralda 17 februari 2021 11:36
5/5
Meer vega recepten please, eindelijk een website met smaakvolle vegetarische recepten die daadwerkelijk ook lukken.
Finley 17 februari 2021 09:12
5/5
5 sterren!
Dani 16 februari 2021 11:54
5/5
Tagliatelle recept was smaakvol.
Aleya 16 februari 2021 09:54
5/5
Surinaamse roots met colombiaans dit kookboek is voor mij een verademing om zo weer te kunnen koken zoals mijn opa dat deed
Yannick 16 februari 2021 09:15
5/5
BBR Hmmmm top recepten!
Benny 15 februari 2021 08:36
5/5
YouTube fan van jullie kookvideo's en met het kookboek maakt het mijn collectie compleet.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Losie Koteletten Krieltjes (geroosterde koteletten met krieltjes en kousenband)

1. Voorbereiding:
Mandarijn uitpersen en de sap ervan mengen met de Losie Foroe Trafasie (marinade); marinade aan de koteletten toevoegen tot ze ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht in de koelkast.
2. Bak de krieltjes in de oven goudbruin.
3. De kousenband in ruim water 4 minuten koken en afscheppen; 2 eetlepels olie verhitten en de knoflook (uitgeperst) daarin fruiten, hierna de kousenband hieraan toevoegen en enkele minuten, met zout en witte peper naar smaak, roerbakken.
4. Losie Koteletten (geroosterde koteletten:
Leg de gemarineerde koteletten op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de helft van de marinade erover en de andere helft halverwege voor een lekkere saus; rooster het vlees 15 minuten in de oven op 200 graden.

Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide woksaus-marinade) - zonnebloemolie - 600 gram krieltjes (voorgekookte) - 5 stuks (circa 600 gram) kipkoteletten - 1 teentje knoflook - 1 mandarijn - 400 gram kousenband