Luxe omelet met kip en verse groenten

Home Recepten
Luxe omelet met kip en verse groenten
Afbeelding van Luxe omelet met kip en verse groenten
Afbeelding van Luxe omelet met kip en verse groenten

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Paprika in dunne reepjes en wortel in plakjes snijden; de bosui schuin snijden.

2. Omelet:

Meng 1 eetlepel maïzena met ½ eetlepel water, kluts de eieren hierin met zout naar smaak; olie verhitten, bak 4 omeletten en schep ze daarna af.

3. Kip:

4 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes gesneden) en sjalotjes (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het vlees gaar is.
1 pot (360ml) Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus), tomatenpuree en 1 kop (150 ml) water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de groenten (behalve de bosui) toevoegen en 15 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de bosui toevoegen.

Serveertip: Serveren met o.a. rijst, stokbrood.  

Variatietip: Vervang het vlees met tahoe of hamlappen.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Sarissa 18 mei 2018 20:04
5/5
Overzichtelijk, luxe en voor mij als leek erg makkelijk te begrijpen.
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
Alesie 18 december 2018 08:58
5/5
Moksie Moksie Metieeeeeee! Ik eet letterlijk elke dag iets met de Moksie Metie erbij, familie Laigsingh ik heb jullie verhaal in het kookboek gelezen en het harde werken spat ervan af alleen maar passie om kippenvel van te krijgen, ga zo door en hopelijk hele fijne feestdagen ook voor jullie en het team :) LOBI xXx ...
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Miquel 28 mei 2018 22:32
5/5
Vandaag Moksie Metie gemaakt uit het kookboek het was een genot voor de tong voor mij en mijn gasten, heerlijk met kippendijtjes bereid, wauw wauw wauw

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Luxe omelet met kip en verse groenten

1. Voorbereiding:

Paprika in dunne reepjes en wortel in plakjes snijden; de bosui schuin snijden.

2. Omelet:

Meng 1 eetlepel maïzena met ½ eetlepel water, kluts de eieren hierin met zout naar smaak; olie verhitten, bak 4 omeletten en schep ze daarna af.

3. Kip:

4 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes gesneden) en sjalotjes (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het vlees gaar is.
1 pot (360ml) Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus), tomatenpuree en 1 kop (150 ml) water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de groenten (behalve de bosui) toevoegen en 15 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de bosui toevoegen.

Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (vers bereide woksaus) - maïzena - 2 theelepels tomatenpuree - 5 eieren - 400 gram kipfilet - 1 bak (250 gram) champignon (gesneden) - 1 rode paprika  - 1 gele paprika - 2 sjalotjes - 4 stuks bosui - 1 winterwortel - zonnebloemolie