Luxe omelet met kip en verse groenten

Home Recepten
Luxe omelet met kip en verse groenten
Afbeelding van Luxe omelet met kip en verse groenten
Afbeelding van Luxe omelet met kip en verse groenten

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Paprika in dunne reepjes en wortel in plakjes snijden; de bosui schuin snijden.

2. Omelet:

Meng 1 eetlepel maïzena met ½ eetlepel water, kluts de eieren hierin met zout naar smaak; olie verhitten, bak 4 omeletten en schep ze daarna af.

3. Kip:

4 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes gesneden) en sjalotjes (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het vlees gaar is.
Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus), tomatenpuree en 1 kop (150 ml) water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de groenten (behalve de bosui) toevoegen en 15 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de bosui toevoegen.

Serveertip: Serveren met o.a. rijst, stokbrood.  

Variatietip: Vervang het vlees met tahoe of hamlappen.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Sarissa 18 mei 2018 20:04
5/5
Overzichtelijk, luxe en voor mij als leek erg makkelijk te begrijpen.
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Luxe omelet met kip en verse groenten

1. Voorbereiding:

Paprika in dunne reepjes en wortel in plakjes snijden; de bosui schuin snijden.

2. Omelet:

Meng 1 eetlepel maïzena met ½ eetlepel water, kluts de eieren hierin met zout naar smaak; olie verhitten, bak 4 omeletten en schep ze daarna af.

3. Kip:

4 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes gesneden) en sjalotjes (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het vlees gaar is.
Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus), tomatenpuree en 1 kop (150 ml) water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de groenten (behalve de bosui) toevoegen en 15 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de bosui toevoegen.

Ingrediënten
- 360 ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (vers bereide woksaus) - maïzena - 2 theelepels tomatenpuree - 5 eieren - 400 gram kipfilet - 1 bak (250 gram) champignon (gesneden) - 1 rode paprika  - 1 gele paprika - 2 sjalotjes - 4 stuks bosui - 1 winterwortel - zonnebloemolie