Machrie Tomatie (vis in tomatensaus)

Home Recepten
Machrie Tomatie (vis in tomatensaus)
Afbeelding van Machrie Tomatie (vis in tomatensaus)
Afbeelding van Machrie Tomatie (vis in tomatensaus)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • Stap 1: Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • Stap 2: Roerbak de andijvie of spinazie (gesneden) circa 4 minuten in 2 eetlepels olie, zout, witte peper naar smaak.
  • Stap 3: Vis ontdooien, afdeppen met een tissue/servet; snijd het in stukjes en besmeer ze met 2 eetlepels bloem; 5 eetlepels olie verhitten en de stukjes vis hierin enkele minuten gaarbakken en afscheppen.
  • Stap 4: Fruit de ui enkele minuten in de olie, daarna vis, tomatenpuree, Trassie Trafasie, witte peper, honing, 1 kop (150ml) water, tomatenblokjes (met saus) en 2 eetlepels Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen, goed omscheppen en circa 10 minuten laten smoren.

Serveertip: Serveren met de Pandan rijst en andijvie.

Variatietip: Varieer de pangafilet met tilapiafilet, Quorn of Vegavis (toko). In plaats van witte peper kan een plakje Madam Jeanette peper worden gebruikt. Voeg 2 eetlepels Satésaus Trafasie (echte Sandhia's satésaus) tijdens het smoren toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Peter 24 augustus 2020 09:20
5/5
Gebruikt als smaakmaker in zoveel gerechten. Je kan alles je eigen touch geven!
Ashna 18 augustus 2020 10:17
5/5
Als de recepten smaken alsof mama het in Suriname maakt weet je dat je goed zit. 5 sterren voor Faja Lobi
Til 14 augustus 2020 12:38
5/5
Geproefd, beleefd en ervaren. Alsof ik in Suriname ben!
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Machrie Tomatie (vis in tomatensaus)
  • Stap 1: Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • Stap 2: Roerbak de andijvie of spinazie (gesneden) circa 4 minuten in 2 eetlepels olie, zout, witte peper naar smaak.
  • Stap 3: Vis ontdooien, afdeppen met een tissue/servet; snijd het in stukjes en besmeer ze met 2 eetlepels bloem; 5 eetlepels olie verhitten en de stukjes vis hierin enkele minuten gaarbakken en afscheppen.
  • Stap 4: Fruit de ui enkele minuten in de olie, daarna vis, tomatenpuree, Trassie Trafasie, witte peper, honing, 1 kop (150ml) water, tomatenblokjes (met saus) en 2 eetlepels Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen, goed omscheppen en circa 10 minuten laten smoren.
Ingrediënten
- 400 gram Pandan rijst - 600 gram pangafilet - 1 blik (400gram) tomatenblokjes - 1 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 500 gram andijvie of spinazie - 1 grote ui, 2 theelepels honing of suiker - 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (roerbakmix) - 1 theelepel witte peper - zonnebloemolie, 1 eetlepel tomatenpuree