Machrie Tomatie (vis in tomatensaus)

Home Recepten
Machrie Tomatie (vis in tomatensaus)
Afbeelding van Machrie Tomatie (vis in tomatensaus)

Bereidingswijze

  • Stap 1: Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • Stap 2: Roerbak de andijvie of spinazie (gesneden) circa 4 minuten in 2 eetlepels olie, zout, witte peper naar smaak.
  • Stap 3: Vis ontdooien, afdeppen met een tissue/servet; snijd het in stukjes en besmeer ze met 2 eetlepels bloem; 5 eetlepels olie verhitten en de stukjes vis hierin enkele minuten gaarbakken en afscheppen.
  • Stap 4: Fruit de ui enkele minuten in de olie, daarna vis, tomatenpuree, Trassie Trafasie, witte peper, honing, 1 kop (150ml) water, tomatenblokjes (met saus) en 2 eetlepels Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen, goed omscheppen en circa 10 minuten laten smoren.

Serveertip: Serveren met de Pandan rijst en andijvie.

Variatietip: Varieer de pangafilet met tilapiafilet, Quorn of Vegavis (toko). In plaats van witte peper kan een plakje Madam Jeanette peper worden gebruikt. Voeg 2 eetlepels Satésaus Trafasie (echte Sandhia's satésaus) tijdens het smoren toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Mariana 3 mei 2022 08:29
5/5
Zalmspiesjes met jullie marinade wat een smaakbeleving die je nooit eerder hebt meegemaakt, zo mals, zo sappig en toch zo intens. Voor iedereen die van vis houd, probeer de Faja Lobi marinad es eens i.c.m. met vis, thank me later 💁✌ ...
Vahid 17 mei 2022 00:00
5/5
Zin in, ga ik cadeau aan mijn moeder geven :)
R 17 mei 2022 00:00
5/5
BESTELD!!! Zin in
Adjila 16 mei 2022 08:00
5/5
Roti Ketjap Kippetjes zo ongekend sappig en mals. Zo heerlijk als je dit in stukjes snijd, en ook in je bami trafasie stopt oh oh oh 😍❤️
Rowena 12 mei 2022 00:00
5/5
Deel 6 al! Ongekend. Wij hebben oooooit deel 2 ontvangen als cadeau, nooit geweten dat dit zo in stand zou blijven. Super leuk!
Do 9 mei 2022 07:33
5/5
Heerlijk zeg Chicken Karaage eet je normaal altijd in het restaurant en vraag je af wat het is, kom ik hier het recept tegen. Dit weekend gemaakt en....... super was exact zoals je bij de su shi restaurants als side dish weleens besteld. Je kan zoveul verschillende dingen op jullie website vinden, nog lang niet uitgekookt met faja ❤️ ...
Toni 6 mei 2022 00:00
5/5
Besteld en gereserveerd! Zin hierin
Quincy 3 mei 2022 00:00
5/5
De allerbeste recepten vind je in dit boek!
Maya en hans 1 mei 2022 00:00
5/5
Kunnen er niet op wachten, staat in bestelling :)
Marcella 29 april 2022 00:00
5/5
Kan niet wachten zin in deel 6 :)
E 26 april 2022 00:00
5/5
SUPER VEEL ZIN IN DIT KOOKBOEK! Snel sturen graag :))
Toos 25 april 2022 00:00
5/5
Woowie super blij dat jullie met het nieuwe deel komen. We zijn grootgebruikers van jullie producten en gebruiken nu zelfs de 1L Nasi omdat we zoveel Nasi in de maand eten hahahaha
Georgy 24 april 2022 00:00
5/5
Besteld en zin in met dit zomerse week!
Tochi 21 april 2022 08:05
5/5
Rollade Nasi Trafasie onze favoriete topper om te maken in het weekend. Doordeweeks lekker snijboontjes in masala of verse spitskool in masala om te smullen 😋
Roshnie 21 april 2022 00:00
5/5
Heerlijke recepten die je doen terugdenken naar de tijd dat oma in de keuken stond, en de heerlijk geurende aroma door het hele huis ging tot de dag erna hihi
Ally 20 april 2022 00:00
5/5
Ja hoor wanneer ontvangen we hem? Zin om mee aan de gang te gaan :D
Wilson 19 april 2022 00:00
5/5
Deel 6 staat in bestelling :)
Yana 15 april 2022 07:43
5/5
De surinaamse gehaktbal trafasie is iets van een nieuwe dimensie. In de Hollandse eetcultuur hoort een bal per week, nu we deze geproefd hebben maken we iedereen er gek mee 😎
Jesper 15 april 2022 00:00
5/5
Zulke goeie vleesrecepten! Ook de nasi bami toppers. Deel 6 staat al 2 x in reservering :)
Rosalinde 14 april 2022 00:00
5/5
We zijn echte smulpapen met onze hele familie, wat onze ouders op ons hebben overgebracht. De manier van jullie receptopbouw met kookvideo's past perfect in onze passie. Als familie met 2 broers en 3 zussen koken we regelmatig met aanhang ook recepten van jullie! ...
Jasja 13 april 2022 00:00
5/5
YES!!! zin in
RALF 13 april 2022 00:00
5/5
Besteld! Goed dat jullie dit op de website vertonen, direct in het winkelwagentje gestopt :)
Tinsja 11 april 2022 08:00
5/5
De ketjap met masala in kip mawwww zo malsie! 😋😋😋😋😋😋😋😋😋
Roel 10 april 2022 00:00
5/5
Besteld als cadeau voor mijn vrouw in juli. Dus zorg ervoor dat dat ik het op tijd krijg hahaha!
Renate Bakker 8 april 2022 21:03
5/5
Regelmatig wordt hier de Surinaamse bami gegeten is altijd een hit hier in huis! Als ik ff geen inspiratie heb roepen ze in echo surinaamse bami alla Naadje😁 Ik gebruik vaak groenten die voor handen zijn of op moeten, wel altijd vers en Faja Lobi staat standaard in de voorraadkast! Echt altijd lekker ...
Renate Bakker 8 april 2022 20:19
5/5
Maak de Surinaamse bami regelmatig is altijd een hit hier in huis er wordt dan niet gegeten maar gev.eten! Ik varieer de groenten met wat voor handen is of wat op moet want als ik ff niet weet wat moeten we nu weer eten, roepen ze in koor surinaamse bami alla Naadje! Faja Lobi staat altijd in mijn voorraad kast! ...
Cinderella 8 april 2022 00:00
5/5
We hebben hem gereserveerd! Kunnen niet wachten zin in.
Dalila a 7 april 2022 00:00
5/5
Super kookboeken! Deel 6 staat in bestelling hoor.
Yoni 31 maart 2022 07:38
5/5
Turkse Dürüm met kip masala: was een tip van een vriendin maar wat een klapper van een recept!
Ton 30 maart 2022 08:12
5/5
Turkse Dürüm met kip masala gaan we in onze zaak verkopen, een echte klapper en iedereen vraagt zich af wat het recept is haha 🤣

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Machrie Tomatie (vis in tomatensaus)
  • Stap 1: Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • Stap 2: Roerbak de andijvie of spinazie (gesneden) circa 4 minuten in 2 eetlepels olie, zout, witte peper naar smaak.
  • Stap 3: Vis ontdooien, afdeppen met een tissue/servet; snijd het in stukjes en besmeer ze met 2 eetlepels bloem; 5 eetlepels olie verhitten en de stukjes vis hierin enkele minuten gaarbakken en afscheppen.
  • Stap 4: Fruit de ui enkele minuten in de olie, daarna vis, tomatenpuree, Trassie Trafasie, witte peper, honing, 1 kop (150ml) water, tomatenblokjes (met saus) en 2 eetlepels Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen, goed omscheppen en circa 10 minuten laten smoren.
Ingrediënten
- 400 gram Pandan rijst - 600 gram pangafilet - 1 blik (400gram) tomatenblokjes - 1 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 500 gram andijvie of spinazie - 1 grote ui, 2 theelepels honing of suiker - 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (roerbakmix) - 1 theelepel witte peper - zonnebloemolie, 1 eetlepel tomatenpuree
Ga naar mijn laatste sessie