Machrie Tomatie (vis in tomatensaus)

Home Recepten
Machrie Tomatie (vis in tomatensaus)
Afbeelding van Machrie Tomatie (vis in tomatensaus)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • Stap 1: Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • Stap 2: Roerbak de andijvie of spinazie (gesneden) circa 4 minuten in 2 eetlepels olie, zout, witte peper naar smaak.
  • Stap 3: Vis ontdooien, afdeppen met een tissue/servet; snijd het in stukjes en besmeer ze met 2 eetlepels bloem; 5 eetlepels olie verhitten en de stukjes vis hierin enkele minuten gaarbakken en afscheppen.
  • Stap 4: Fruit de ui enkele minuten in de olie, daarna vis, tomatenpuree, Trassie Trafasie, witte peper, honing, 1 kop (150ml) water, tomatenblokjes (met saus) en 2 eetlepels Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen, goed omscheppen en circa 10 minuten laten smoren.

Serveertip: Serveren met de Pandan rijst en andijvie.

Variatietip: Varieer de pangafilet met tilapiafilet, Quorn of Vegavis (toko). In plaats van witte peper kan een plakje Madam Jeanette peper worden gebruikt. Voeg 2 eetlepels Satésaus Trafasie (echte Sandhia's satésaus) tijdens het smoren toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Zarayda 30 maart 2021 10:51
5/5
Eksi mix gisteren voor het eerst gemaakt en deze is geslaagd mensen. Goede uitleg in het recept, fijn dat jullie hier altijd aandacht aan besteden.
Lesley 30 maart 2021 08:34
5/5
Kennis gemaakt met dit merk nadat je het in iedere toko ziet. Producten waar je erg tevreden mee mag zijn!
mitchel 29 maart 2021 08:16
5/5
Bestellen ging soepel - levering ging soepel - mooie cadeaubox in zelfde stijl als kookboek - erg fijne functionele recepten, geen onzin en poespas - gewoon een boek met heul veul recepten e n inspiration. ...
Win 15 maart 2021 09:24
5/5
Roti Masala Wrap hoe het in de kookvideo eruit zag was de smaak ook. Super recept mensen, aanrader om te smullen!
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Dink 7 maart 2021 18:23
5/5
Verrassend lekkere recepten in jullie kookboek!
Nilesh 23 februari 2021 09:23
5/5
Vanuit SU ook jullie beste recensie gegeven. Graag snel en meer faja lobis in suriname
Marinke 22 februari 2021 07:37
5/5
Milka Eksi Koekoe gisteren gemaakt met de Faja Lobi Choco Eksi Trafasie: in 1 keer gelukt! Kookvideo was erg duidelijk, en de verpakking ook. Ga snel jullie Keksi en Eksi Koekoe varianten ko pen en maken. ...
Dien 19 februari 2021 08:37
5/5
Gergilde kippetjes in moksie metie en witte nasi hmmmm yumyum
Alien 11 februari 2021 12:38
5/5
Fcebook trouwe volger met nu ook jullie kookboek in bezet. Wat een geweldig boek!
Rienke 9 februari 2021 12:24
5/5
Nou zelfs in fryslân praten ze over jullie producten. Uit interesse jullie product eens gekocht en het is om te smullen!
Sink 5 februari 2021 09:26
5/5
Alles top, pagina was er wel los in maar de recepten zijn goed.
Jolanda van der Linden 3 februari 2021 16:07
5/5
Omg dit is t walhalla voor mij, de kookboeken zijn geweldig en alles online te koop. Mijn gezin vind t heerlijk en afwisselend. Top
Dennis 29 januari 2021 10:40
5/5
Kipspiesjes in faja lobi sausjes met frietjes, grandioos gewoon.
Omy 27 januari 2021 09:15
5/5
Zoals ook al gemeld op jullie Facebook: uitmuntende recepten en veel vernieuwing al jaren, in deze grimmige tijden maken we er nog meer gebruik van als normaal.
Super 25 januari 2021 08:32
5/5
waneer komt deel 6 mensen? delen 2 t/m 5 in de collectie
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
Mo 22 januari 2021 09:40
5/5
Goed ingepakt in een luxe doos, mooi in dubbele folie en erg mooi gepresenteerd.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Suzanne 8 december 2020 13:35
5/5
Jullie Moksie Metie damn die smaak heeft ons hele gezin te pakken zo uniek we eten het bijna iedere week wel 2 a 3 keer ergens bij
Nelleke & Karin 8 december 2020 09:24
5/5
Zowel ik als mijn beste vriendin hadden van onze dochters jullie kookboek Sandhia's Recepten ontvangen. Zo leuk! We komen nu iedere week een recept voor elkaar als verassing, uitleg per recept is echt zeer goed. ...
Jennie 25 november 2020 08:24
5/5
WOOWIE!!!!! Choco gelukt in 1 keer!!! Super bereidingswijze en fijn de kookvideo. Komende weken jullie andere smaken uitproberen.
Tessy 18 november 2020 13:16
5/5
Kwam jullie zo vaak tegen. Enkele maanden geleden toch eens jullie producten gekocht, en wil niet meer anders, het bevalt goed. Het kookboek nu 2 weken in huis, helemaal toppie al die variat ies.
Lieke 3 november 2020 09:42
5/5
In jullie volgende top kookboek mogen ook de bakrecepten hoor!!!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Machrie Tomatie (vis in tomatensaus)
  • Stap 1: Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • Stap 2: Roerbak de andijvie of spinazie (gesneden) circa 4 minuten in 2 eetlepels olie, zout, witte peper naar smaak.
  • Stap 3: Vis ontdooien, afdeppen met een tissue/servet; snijd het in stukjes en besmeer ze met 2 eetlepels bloem; 5 eetlepels olie verhitten en de stukjes vis hierin enkele minuten gaarbakken en afscheppen.
  • Stap 4: Fruit de ui enkele minuten in de olie, daarna vis, tomatenpuree, Trassie Trafasie, witte peper, honing, 1 kop (150ml) water, tomatenblokjes (met saus) en 2 eetlepels Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen, goed omscheppen en circa 10 minuten laten smoren.
Ingrediënten
- 400 gram Pandan rijst - 600 gram pangafilet - 1 blik (400gram) tomatenblokjes - 1 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 500 gram andijvie of spinazie - 1 grote ui, 2 theelepels honing of suiker - 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (roerbakmix) - 1 theelepel witte peper - zonnebloemolie, 1 eetlepel tomatenpuree