Malse en Sappige kipfilet uit de oven

Home Recepten
Malse en Sappige kipfilet uit de oven
Afbeelding van Malse en Sappige kipfilet uit de oven

Bereidingswijze

  • STAP 1: 1 pot (360 ml) Moksie Speciaal Trafasie in een grote kom schenken, voeg knoflook, rijstwijn, tomatenpuree en rode peper hieraan toe en met een garde goed mengen.
  • STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenborstfilet toe, omscheppen en het vlees 1 uur of een nacht van tevoren marineren.
  • STAP 3: Schenk de kokosolie (gesmolten) in een ovenschaal, besmeer de gemarineerde kippenborstfilet hiermee rondom. Verdeel de overblijvende marinade gelijkmatig erover. Dek de ovenschaal met aluminiumfolie af en laat het 10 minuten intrekken.
  • STAP 4: Verwijder de aluminiumfolie en bak het vlees 15-20 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden gaar. Schenk de saus over het vlees, snijd het in reepjes en garneer met de selderij (gehakt).

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer met nasi, bami of rijst; Lekker met  Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Varieer de kip met varkenshaas.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Riccie 20 mei 2022 09:05
5/5
De beste en meest malse kip ooit komt van Faja Lobi met al die handige tips! 😚
Rodisan 17 maart 2022 07:55
5/5
Maandag dinsdag en gisteren hebben we jullie drie nieuwste recepten Snelle Roti Kip Curry, Surinaamse ovenpastei en Roti Ketjap Kip (roti met licht gepaneerde kipfilet gebakken in ketjap-hon ing) gemaakt. Alle drie zo divers, zo gevarieerd en met een goede uitleg. Ga zo alsjeblieft door, ben echt blij met jullie recepten. P.s. Deel 6 uiteraard gereserveerd!! 😎 ...
Diederik 20 juni 2022 07:44
5/5
Turks brood met Kip Masala: 5 sterren! Die verse Turkse broodjes van de Turkse bakker net uit de oven, bereid met Masala ❤️
Ariena Hey 15 juni 2022 00:00
5/5
Ben ontzettend blij met het 5 deel van het kookboek. Heb al vele lekkere recepten gemaakt waar mn gezin van heeft gesmuld. Ik kijk uit naar het 6e deel die ik ook besteld heb. De recepten zijn duidelijk en goed te bereiden. Top gedaan. ...
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Trixie 11 mei 2022 07:55
5/5
Met onze javaanse-surinaamse-chinese roots koken we elke dag kleurrijk. De Faja Lobi recepten kunnen wij uit ervaring zeggen zijn echt, authentiek en werken. Je kan er je eigen twist aan gev en, maar zeer zeker recepten zoals onze oma's dat vroeger maakte! ❤️ ...
Ayla 28 april 2022 07:21
5/5
Vlees loempia snacks zijn echt zo ziekelijk smaakvol! En de vleesbroodjes zelfde verhaal. Gaan dit weekend de vispasteitjes trafasie maken zien er ook geweldig uit ❤️
Annelies 7 april 2022 00:00
5/5
De beste recepten komen uit de sandhia's recepten koker, erg blij mee.
Desiree & Sanne 1 april 2022 00:00
5/5
2 kookvriendinnen die niet kunnen wachten lekker recepten te proberen uit sandhias recepten deel 6
Rene peters 25 maart 2022 01:00
5/5
Altijd lekker weer koken met faja lobi & sandhia's recepten! En natuurlijk maak ik graag kans op de kookschort en koksmuts, ben een die-hard faja lobi fan volg jullie overal en test ieder nieuw recept uit haha ...
Nilanka 21 maart 2022 01:00
5/5
Als Indiase uit India toch echt gek op jullie keuken. Leuk ook de hindoestaanse recepten vanuit Suriname, die net wat anders zijn als hoe wij het kennen uit India, maar super lekker.
Robert 11 maart 2022 01:00
5/5
Besteld! Zeer benieuwd. Altijd genoten van jullie kookboeken en veel uit geleerd, echte inspiratiebronnen.
Mariana 8 maart 2022 08:23
5/5
Wij met ons gezin hebben roots in polen en tsjechië. Toch op 1 of andere manier, mengen we bepaalde recepten van jullie met dingen uit onze eigen keuken. Het worden zulke geweldige crea ties, misschien moeten we die recepten eens delen en kunnen jullie dit gebruiken weer te delen met alle andere fans want dan zijn er een hoop. 🎯 ...
Willeke 3 maart 2022 08:01
5/5
Frietjes thuis uit de vuist aanrader mensen, jullie pinda sambel is grandioos ❤️
Pien 25 februari 2022 07:49
5/5
Caribische kip uit de oven: lekkerste kip ooit gegeten! ❤️
Winoah 18 januari 2022 08:38
5/5
de caribische kip uit de oven is wel echt een klappertje hoor. Super mals en sappig, en makkelijk 😏
Wil 11 januari 2022 01:00
5/5
Kan ik deel 7 deel 15 en deel 50 alvast reserveren? Heb alle delen en alles eruit gekookt, fan van het eerste uur. Gr Wil
G 7 januari 2022 01:00
5/5
Een boek met enorm veel recepten uit allemaal verschillende hoofdstukken! Foto's waar je u tegen zegt en smaakvolle handige recepten voor de beginnende koker.
Emeliy 8 december 2021 08:03
5/5
Uitstekende cake recepten. We proberen zeker al 10 jaar recepten van jullie uit wanneer we zin hebben in echt iets leuks lekkers waar je hele woonkamer van ruikt, gelukkig word je ervan ❤
Niles 18 november 2021 08:03
5/5
Hmm weer een nieuw recept zie hie. Foe Young Hai gaan we dit weekend maken, hebben al flink chicken paramaribo ingeslagen voor als het weer lang is uitverkocht haha, kan er een jaar mee voor ruit denk ik 🤣🤣🤣🤣 ...
Natasch 8 november 2021 01:00
5/5
Ook van mij ontvangen jullie een recensie, het is een moet die alle kanten op gaat met inderdaad zeer authentieke recepten maar ook hele leuke creatieve combinaties. Deze zetten je tot naden ken om zelf weer leuke dingen uit te proberen. Een geslaagd kookboek! ...
Fins 12 september 2021 09:32
5/5
Als ik jullie zie, als ik jullie hoor, als ik met jullie eet, het maakt je gewoon gelukkig. Probeer het uit mensen als je nog twijfelt. Alleen maar lobi lobi voor deze fam ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️ ...
Faisel 6 september 2021 11:13
5/5
DE CHICKEN PARAMARIBO GEPROEFD! Was is tie weer superrrr....!! Super dat jullie hem weer in het assortiment hebben, en nu niet meer eruit halen aub 🤣😋😢
Tirza 1 september 2021 10:03
5/5
Gisteren zelf gemaakte friet gemaakt oorlog met jullie pinda sambel, aangelengd met een beetje javaanse marinade en extra piment, sjezus terwijl ik praat loopt het water uit me mond!
Revin 19 augustus 2021 11:58
5/5
Een roots uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika met een beetje Surinaams bloed. Geweldig hoe ik jullie recepten met deze continenten kan combieren, echter een ware aanvulling op onze wekelij kse gerechten 😚 ...
Jamie 5 juli 2021 00:00
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...
Lena 1 juli 2021 12:17
5/5
De roti van Faja Lobi, de handgemaakte uit de diepvries beste ooit. Mijn moeder en oma maakte deze vroeger precies zo met die smaak damnnnnn mang 😇😱
Quinton 23 juni 2021 00:00
5/5
Vanuit Den Helder: Toppers en graag meer bij Vomar laten opnemen.
Anita 15 april 2021 00:00
5/5
Uw kookboek krijgt 5 sterren vanuit België!
Opi 28 maart 2021 01:00
5/5
Boekje helemaal vanuit Friesland: we hebben er veel plezier aan!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Malse en Sappige kipfilet uit de oven
  • STAP 1: 1 pot (360 ml) Moksie Speciaal Trafasie in een grote kom schenken, voeg knoflook, rijstwijn, tomatenpuree en rode peper hieraan toe en met een garde goed mengen.
  • STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenborstfilet toe, omscheppen en het vlees 1 uur of een nacht van tevoren marineren.
  • STAP 3: Schenk de kokosolie (gesmolten) in een ovenschaal, besmeer de gemarineerde kippenborstfilet hiermee rondom. Verdeel de overblijvende marinade gelijkmatig erover. Dek de ovenschaal met aluminiumfolie af en laat het 10 minuten intrekken. 
  • STAP 4:  Verwijder de aluminiumfolie en bak het vlees 15-20 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden gaar. Schenk de saus over het vlees, snijd het in reepjes en garneer met de selderij (gehakt). 
Ingrediënten
- Maak een keuze uit 1 pot (360 ml) van één van de volgende (vers bereide) marinades: - 1. Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of - 2. Faja Lobi Moksie Metie Trafasie of - 3. Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of - 4. Faja Lobi Roast Red Pork       - 3 teentjes knoflook - 3 el rijstwijn - 1½ el tomatenpuree - plakje rode peper (fijn geraspt) - 5 stuks (circa 1 kg) kippenborstfilet - 3 el kokosolie - 3 takjes selderij - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
Ga naar mijn laatste sessie