Malse en Sappige kipfilet uit de oven

Home Recepten
Malse en Sappige kipfilet uit de oven
Afbeelding van Malse en Sappige kipfilet uit de oven
Afbeelding van Malse en Sappige kipfilet uit de oven

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: 1 pot (360 ml) Moksie Speciaal Trafasie in een grote kom schenken, voeg knoflook, rijstwijn, tomatenpuree en rode peper hieraan toe en met een garde goed mengen.
  • STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenborstfilet toe, omscheppen en het vlees 1 uur of een nacht van tevoren marineren.
  • STAP 3: Schenk de kokosolie (gesmolten) in een ovenschaal, besmeer de gemarineerde kippenborstfilet hiermee rondom. Verdeel de overblijvende marinade gelijkmatig erover. Dek de ovenschaal met aluminiumfolie af en laat het 10 minuten intrekken.
  • STAP 4: Verwijder de aluminiumfolie en bak het vlees 15-20 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden gaar. Schenk de saus over het vlees, snijd het in reepjes en garneer met de selderij (gehakt).

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer met nasi, bami of rijst; geef er eens Zuurgoed Trafasie bij.

Variatietip: Varieer de kip met varkenshaas.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Oompie 7 juli 2020 09:07
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.
Fer luijten 28 mei 2020 16:59
5/5
vandaag het boek binnen gekregen gelijk voor het weekend een lekker recept uit gehaald , prachtig boek.
Janet 24 april 2020 12:04
5/5
Wauwie lekker smullen uit dit geweldige boek!
Esmee O.. 14 april 2020 07:42
5/5
Heerlijk paasweekend gehad met 2 dagen alleen maar faja lobi recepten uit het geweldige kookboek
Lois 18 maart 2020 10:12
5/5
Cadeau gekregen, uit nieuwsgierigheid eens gaan kijken op jullie website, en zie al deze recencies. Hetzelfde gevoel had ik ook, ik was echt verrast, zo leuk, zo kleurrijk en makkelijk uitge legd. Een nieuwe fan erbij !!! ...
Kish 4 februari 2020 13:49
5/5
Een familie met Indiase roots uit Suriname en zo ver geschopt, respect!
FIKKIE 31 december 2019 11:55
5/5
Geweldig genoten met kerst met een volledig menu uit het kookboek, de recensies hieronder beaam ik, het is gewoon echt echt goed. Fijne jaarwisseling allen!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Malse en Sappige kipfilet uit de oven
  • STAP 1: 1 pot (360 ml) Moksie Speciaal Trafasie in een grote kom schenken, voeg knoflook, rijstwijn, tomatenpuree en rode peper hieraan toe en met een garde goed mengen.
  • STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenborstfilet toe, omscheppen en het vlees 1 uur of een nacht van tevoren marineren.
  • STAP 3: Schenk de kokosolie (gesmolten) in een ovenschaal, besmeer de gemarineerde kippenborstfilet hiermee rondom. Verdeel de overblijvende marinade gelijkmatig erover. Dek de ovenschaal met aluminiumfolie af en laat het 10 minuten intrekken. 
  • STAP 4:  Verwijder de aluminiumfolie en bak het vlees 15-20 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden gaar.Schenk de saus over het vlees, snijd het in reepjes en garneer met de selderij (gehakt). 
Ingrediënten
- Maak een keuze uit 1 pot (360 ml) van één van de volgende (vers bereide) marinades: - 1. Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of - 2. Faja Lobi Moksie Metie Trafasie of - 3. Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of - 4. Faja Lobi Roast Red Pork       - 3 teentjes knoflook - 3 el rijstwijn - 1½ el tomatenpuree - plakje rode peper (fijn geraspt) - 5 stuks (circa 1 kg) kippenborstfilet - 3 el kokosolie - 3 takjes selderij - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie