Malse ketjap kippenbouten met mash sweet potato

Home Recepten
Malse ketjap kippenbouten met mash sweet potato
Afbeelding van Malse ketjap kippenbouten met mash sweet potato
Afbeelding van Malse ketjap kippenbouten met mash sweet potato

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade); marineer het vlees een nacht tevoren met deze marinade.
2. Broccoli in ruim water 4 minuten koken, afgieten en vervolgens met 2 eetlepels olie, met zout en witte peper naar smaak, 5 minuten wokken.
Zoete aardappel schillen, in plakjes snijden en in ruim water 5 minuten koken, daarna afgieten en pureren; de puree mengen met 100 ml Roti Saus Trafasie, verdeel het in vormpjes of spuit het met een spuitzak.
3. Doe de kip in een ovenschaal, verdeel 4 eetlepels Moksie Speciaal Trafasie (marinade) erover, houd de rest van de marinade apart; glaceer de kip met 3 eetlepels honing door de honing met een bak kwast over de kip te strijken.
Grill de kip 20-25 minuten op 200 graden, de laatste 4 minuten de rest van de marinade erover verdelen voor een lekkere saus; ook heerlijk op de barbecue

Serveertip: Serveer het vlees met de broccoli en de zoete aardappel; verdeel de saus over het vlees.  

Variatietip: Varieer de zoete aardappel met aardappelpuree.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Malse ketjap kippenbouten met mash sweet potato

met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade); marineer het vlees een nacht tevoren met deze marinade. 
2. Broccoli in ruim water 4 minuten koken, afgieten en vervolgens met 2 eetlepels olie, met zout en witte peper naar smaak, 5 minuten wokken.
Zoete aardappel schillen, in plakjes snijden en in ruim water 5 minuten koken, daarna afgieten en pureren; de puree mengen met 100 ml Roti Saus Trafasie, verdeel het in vormpjes of spuit het met een spuitzak.
3. Doe de kip in een ovenschaal, verdeel 4 eetlepels Moksie Speciaal Trafasie (marinade) erover, houd de rest van de marinade apart; glaceer de kip met 3 eetlepels honing door de honing met een bak kwast over de kip te strijken. 
Grill de kip 20-25 minuten op 200 graden, de laatste 4 minuten de rest van de marinade erover verdelen voor een lekkere saus; ook heerlijk op de barbecue

 

Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) - 1 mandarijn - zonnebloemolie - 500 gr broccoli - 750 gr zoete aardappel - zout, witte peper - honing - Faja Lobi Roti Saus Trafasie - 6 drumsticks of 3 kippenbouten