Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van mama)

Home Recepten
Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van ...
Afbeelding van Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van mama)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in blokjes.
Was de spliterwten en lek ze in een vergiet uit.
Snijd de knolraap in blokken van ongeveer 1cm. Schil de aardappel en snijd het in blokken van ongeveer 1cm. Ui in ringen snijden. Selderij in stukken snijden. Winterwortel in grote plakken snijden. Varkenslappen in blokjes snijden.

2. Erwtensoep:

Kook de spliterwten met 2 liter water, Masterbeef, varkenslappen en bouillonblokken op laag vuur met deksel schuin op de pan, onder regelmatig roeren, 40 minuten; schep het schuim van het oppervlak.
Roer de ui, selderij, wortel, aardappel en knolraap door de soep en kook 45 minuten op laag vuur, onder regelmatig roeren. De erwtensoep afproeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe; haal de rookworst daarna uit de pan en snijd het in plakjes. Roer de plakjes worst en de bosuitjes (schuin gesneden) door de soep en warm het nog cicra 5 minuten door.

Serveertip: Serveer met rogggebrood of met verse stokbrood besmeerd kruidenboter. TIP: Laat de erwtensoep een nacht staan voor een nog lekkerder smaak.

Variatietip: Varieer de varkenslappen met hamlappen. Probeer ook de andere Masterbeef Gerechten eens.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Tonj 29 juni 2022 08:10
5/5
Milka Eksi als toetje met als hoofdgerecht Nasi Trafasie met Rollade in moksie metie oehhh heerlijk 😋
Koos 29 juni 2022 00:00
5/5
Besteld en we wachten rustig af :) Deel 5 was hetzelfde, en de verassing was zo groot toen we hem ontvingen!
GEORGE 28 juni 2022 00:00
5/5
Vanuit Amerika 10 sterren voor jullie recepten. Mijn dochter neemt het mee uit Nederland 3 x per jaar, altijd genieten. Dit zou hier in de VS een regelrechte hit worden !
Rosa 27 juni 2022 07:54
5/5
Allereerst wat is de Surinaamse bami met ovenkip een bijzonder mooie foto, zag hem langskomen op instagram en zo bij jullie terecht gekomen. Het recept was zo duidelijk uitgelegd dat ik alle ingredienten heb gekocht bij de Oriental om de hoek en hopsa in 1 keer gelukt, deze staat vanaf nu vast op ons menu echt een leuk merk en een aanrader 😎 ...
Tosja 26 juni 2022 09:10
5/5
RotiChoti Borrelplank leuk bedacht, viel goed in de smaak hier! Groetjes uit Almelo
Florentien 24 juni 2022 08:11
5/5
Het meest smakelijke recept die ik tot nu toe heb gegeten van Faja Lobi de gepaneerde ketjap kip, ook lekker met rijst of bij spaghetti 😙
Delano 24 juni 2022 00:00
5/5
Deel 5 ook lang op moeten wachten, maar ook het wachten waard! Deel 6 zelfde, ik wacht rustig snap de situatie in de wereld super veel zin in.
H 23 juni 2022 00:00
5/5
Genieten wekelijks in ons menu wel een keer van de Faja Lobi producten!
Diederik 20 juni 2022 07:44
5/5
Turks brood met Kip Masala: 5 sterren! Die verse Turkse broodjes van de Turkse bakker net uit de oven, bereid met Masala ❤️
Uncle 19 juni 2022 00:00
5/5
Uncle houd van faja's receptjes die verdienen een 10 van de uncle
Yannick 17 juni 2022 08:01
5/5
Dit recept heeft wel echt de mooiste foto zeg! Lekker zo met Nasi en Bami de zuurgoed en de moksie speciaal kip. Wij gaan dit feestmaal dit weekend maken, maar dan de moksie speciaal, losie foroe en moksie metie kip dagje van te voren in de lak leggen en dan lekker op de BBQ met de hitte morgen ❤️ ...
Silke 16 juni 2022 08:19
5/5
Snelle eenpanswok met kip en snijbonen zo om te smullen. Voor de afwisseling doen we ook weleens bijv. panga filet in roti kip masala faja lobi met snijbonen en tomaatjes oef oef oef 😋
Manu 15 juni 2022 08:04
5/5
Vanavond lekker kip rollade in nasi trafasie met bami trafasie en zuurgoed trafasie net alles voorbereid en super handig die kookstand!!! Hoe kom je erbij hahaha nooit meer een vieze telefoo n nu
Ariena Hey 15 juni 2022 00:00
5/5
Ben ontzettend blij met het 5 deel van het kookboek. Heb al vele lekkere recepten gemaakt waar mn gezin van heeft gesmuld. Ik kijk uit naar het 6e deel die ik ook besteld heb. De recepten zijn duidelijk en goed te bereiden. Top gedaan. ...
HD 15 juni 2022 00:00
5/5
De allerbeste recepten kan ik u melden als sterren-chef!
Juultje 14 juni 2022 07:50
5/5
De lekkerste broodjes in roomboter velletjes zijn de vleesbroodjes. Tis gewoon een delicatesse, zo jammer dat dit niet kant-en-klaar in de diepvries wordt verkocht zou echt een hit worden !! ❤️😊 ...
RRoshan 14 juni 2022 00:00
5/5
Hebben de delen 4 en 5 zoveel gebruikt dat de kaft ervanaf is gevallen haha. Sandhia's Recepten Deel 6 zojuist pre-order geplaatst, benieuwd benieuwd
Nadja 13 juni 2022 07:39
5/5
Crispy Chicken Burger the best of the best met Faja Lobi. Tik dit recept in de zoekbalk voor de liefhebbers 😊
Eduard 13 juni 2022 00:00
5/5
DE BESTE RECEPTEN ZIJN VAN FAJA FAJA LOBUUUUUUU!
Paul 9 juni 2022 07:41
5/5
Rollade met Nasi Trafasie blijft een feestmaal, super smakelijk.
Melline 7 juni 2022 07:57
5/5
Nou wij hebben dit weekend gek gedaan. De Eksi Koekoe met amandel gemaakt, maar in het midden gevuld met echte verse amandelspijs! Gebruik het Eksi recept en om verse amandelspijs kijken op Rutgerbakt, bedankt me later maar.😋 ...
Trof 6 juni 2022 10:04
5/5
Pizza pollo masala heeft ons op ideeen gebracht. Maken nu vaak de Masala variant, en dan de tonijn erop die je eigenlijk gebruikt voor visbroodjes, wat een zaligmakend recept.
Y 6 juni 2022 00:00
5/5
10 sterren voor de duidelijke recepten
ERNST 5 juni 2022 00:00
5/5
De beste en lekkerste producten! Mijn absolute favorieten jullie producten echt waar hoor
Alici 2 juni 2022 08:44
5/5
De beste roti recepten vind je op fajalobi.nl🤗
Nadjella 30 mei 2022 07:47
5/5
Surinaamse Bami met ovenkip is zo leuk: met jullie vleesrecepten kan je wel 1 week lang hetzelfde recept maken, maar telkens met een andere twist. Zo super fijn jullie producten 😎
Lieke 29 mei 2022 18:49
5/5
Al verschillende recepten geprobeerd voor een Surinaamse bami maar deze is een blijvertje. Heel smaakvol en gemakkelijk om te bereiden. Ook de kinderen vonden deze erg lekker
Kwebb 29 mei 2022 09:04
5/5
Nasi Kip blijft voor mij de all-time favourite. Ik eet denk ik wel 5 dagen in de week Nasi, en telkens weer met iets anders van jullie, nooit saai, altijd restaurantwaardig. 😋
Loesjee 26 mei 2022 08:34
5/5
Even een korte recensie. Ik vind de spullen van Faja Lobi altijd grandioos, de recepten werken echt altijd en je kan zoveel creaties ermee maken 😍
Ria Dijk 24 mei 2022 17:17
5/5
Macaroni speciaal zalig, eet het eenmaal in de week,zo zalig, ik lust het s morgens wel i p l van brood!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van mama)

1. Voorbereiding:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in blokjes.
Was de spliterwten en lek ze in een vergiet uit.
Snijd de knolraap in blokken van ongeveer 1cm. Schil de aardappel en snijd het in blokken van ongeveer 1cm. Ui in ringen snijden. Selderij in stukken snijden. Winterwortel in grote plakken snijden. Varkenslappen in blokjes snijden.

2. Erwtensoep:

Kook de spliterwten met 2 liter water, Masterbeef, varkenslappen en bouillonblokken op laag vuur met deksel schuin op de pan, onder regelmatig roeren, 40 minuten; schep het schuim van het oppervlak.
Roer de ui, selderij, wortel, aardappel en knolraap door de soep en kook 45 minuten op laag vuur, onder regelmatig roeren. De erwtensoep afproeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe; haal de rookworst daarna uit de pan en snijd het in plakjes. Roer de plakjes worst en de bosuitjes (schuin gesneden) door de soep en warm het nog cicra 5 minuten door.

Ingrediënten
- 1 knolraap - 1 ui - 250 gram Masterbeef - 1 grote aardappel - 1 bos selderij - 400 gram spliterwten - 500 gram varkenslappen - 3 boullionblokken (rundvlees) - 2 ambachtelijke rookworsten - 1 winterwortel, 4 bosuitjes
Ga naar mijn laatste sessie