Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van mama)

Home Recepten
Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van ...
Afbeelding van Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van mama)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in blokjes.
Was de spliterwten en lek ze in een vergiet uit.
Snijd de knolraap in blokken van ongeveer 1cm. Schil de aardappel en snijd het in blokken van ongeveer 1cm. Ui in ringen snijden. Selderij in stukken snijden. Winterwortel in grote plakken snijden. Varkenslappen in blokjes snijden.

2. Erwtensoep:

Kook de spliterwten met 2 liter water, Masterbeef, varkenslappen en bouillonblokken op laag vuur met deksel schuin op de pan, onder regelmatig roeren, 40 minuten; schep het schuim van het oppervlak.
Roer de ui, selderij, wortel, aardappel en knolraap door de soep en kook 45 minuten op laag vuur, onder regelmatig roeren. De erwtensoep afproeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe; haal de rookworst daarna uit de pan en snijd het in plakjes. Roer de plakjes worst en de bosuitjes (schuin gesneden) door de soep en warm het nog cicra 5 minuten door.

Serveertip: Serveer met rogggebrood of met verse stokbrood besmeerd kruidenboter. TIP: Laat de erwtensoep een nacht staan voor een nog lekkerder smaak.

Variatietip: Varieer de varkenslappen met hamlappen. Probeer ook de andere Masterbeef Gerechten eens.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Veni 23 september 2021 08:37
5/5
Chicken PAramaribo mijn favoriete recept, blij dat het weer terug is en super met deze kookvideo. 😎 Jullie producten staan al minstens 10 jaar op onze tafel minimaal 1 x per week, en alti jd is het een feest. De geur door je huis of tuin op de BBQ met de moksie metie marinade hmmm leuke tijden ❤️ ...
Yaro Kobe 21 september 2021 11:23
5/5
Afrikaanse roots zie ik zo terug in ook de surinam keuken...!! Geweldige prducten
Harris 21 september 2021 09:55
5/5
10 sterren voor de top recepten
D 20 september 2021 08:16
5/5
Een kookboek met letterlijk een gouden kaft. Wereldse recepten die we moeten koesteren, culturen van mengelmoesje, geheimen van verschillende keukens, recepten die werken, en kookvideo' s op hun website. ...
Erald 19 september 2021 14:03
5/5
Deze vispasteitjes zijn de best in town mensen, aanrader! Wanneer kant-en-klaar te koop? 😎
Waldo 17 september 2021 10:05
5/5
De gouden kapsalon gemaakt wat een topper weer pfoe 😍
Monique 15 september 2021 07:59
5/5
Met Faja Lobi weet je iedere dag wat je gaat eten: Je scrollt door de recepten van een menu😘😀, en je hebt altijd wel iets. Ook de wat eten we vandaag is erg, genoeg inspiratie voor ons hier thuis, ...
Les 14 september 2021 07:51
5/5
Een geweldig idee die recepten van jullie, hoe mijn moeder het ons geleerd heeft (Javaans-Surinaamse dame), zo zie ik het ook terug in jullie recepten, dit geeft me zo een mooi en fijn gevoe l. Lekker makkelijk bij de Oriental om de hoek te verkrijgen, een mega mega assortiment, alleen die kleuren van jullie word je al vrolijk van 😙 ...
Allesandra 9 september 2021 09:21
5/5
De allerbeste bami en spaghetti blijf ik maken met de touch van jullie producten!
Faisel 6 september 2021 11:13
5/5
DE CHICKEN PARAMARIBO GEPROEFD! Was is tie weer superrrr....!! Super dat jullie hem weer in het assortiment hebben, en nu niet meer eruit halen aub 🤣😋😢
Liesje 5 september 2021 09:54
5/5
Dankzij jullie producten ontdekt dat je niet altijd maar alles met vlees moet eten. Jullie smaakmakers geven die volle smaak, die je wel echt mist in je eten als je een keer wat zonder vlees wilt. Heerlijk de pinda sambel, de trassie, jullie nasi mix die je zelfs voor snacks kan gebruiken. Leuk om te zien hoe veelzijdig jullie producten zijn! 😋 ...
Idyl 3 september 2021 11:20
5/5
Of je nou roti masala, nasi trafasie of de trassie traf gebruikt. Alles smaakt toppie, alles smaakt naar vroeger, alles smaakt naar meer ❤️
Gin 2 september 2021 08:19
5/5
De Surinaamse vispastei is denk ik het alles lekkerste recept van jullie wat komt door die geweldige Trassie Trafasie van jullie! Ik ben groot fan van jullie merk, recepten, producten en bli jf vooral zo doorgaan, lobi ❤️! ...
Tirza 1 september 2021 10:03
5/5
Gisteren zelf gemaakte friet gemaakt oorlog met jullie pinda sambel, aangelengd met een beetje javaanse marinade en extra piment, sjezus terwijl ik praat loopt het water uit me mond!
Dylan 31 augustus 2021 19:16
5/5
Meeerrr curry recepten graag de roti curry bij Albert Heijn gekocht en was geweldig!
Nino 30 augustus 2021 08:46
5/5
Kookboek is fijn en de bijbehorende box met producten erg handig leuke deal
Nilicia 30 augustus 2021 08:03
5/5
Dit weekend 3 x gekookt met faja lobi en overal de trassie en gekruide ketjap erbij gedaan, wat een smaakmakers 🥂
Koki 29 augustus 2021 09:38
5/5
Verrast naar adviezen van mijn kook vrienden, en ik geef ze gelijk. Gewoon een functioneel en goed kookboek, Surprisebox ook erg handig erbij met de receptkaart.
Harry 27 augustus 2021 14:02
5/5
Cakes zijn gelukt alle drie. Wel de recepten van de website gebruikt. Leuk hoe je uren kan bladeren in recepten, en denkt die ga ik maken en dan bij het volgende recept kom en denkt ja die g a ik maken maar eind van de rit geen keuze kan maken. Heb 'mijn kookboek' op jullie website denk ik wel volstaan met 200 nog te maken recepten ❤️😍 ...
Sillie 27 augustus 2021 10:23
5/5
Kort maar krachtige review: Jullie nasi recepten zijn de allerbeste! 😍😘
Joan 26 augustus 2021 09:21
5/5
Of je nou authentieke nasi bami of roti wilt eten, of je wilt een uitstapje maken naar een masala pizza of een mexiacaans gerecht met een Surinaamse twist, jullie weten me telkens weer te ve rassen ook met de producten! Erg blij mee!!! 😍❤️😋 ...
Nalini 24 augustus 2021 09:11
5/5
De kiprollade was super. Kunnen jullie eens een masala rollade maken? Erg benieuwd hoe dat uitpakt, lekker sappig hmm denk een creatie 😋
Lindsay 23 augustus 2021 08:23
5/5
Het heerlijkste kookboek tot nu toe gehad. Heb er zeker 100+ op de plank liggen, maar als het gaat om creatie, inspiratie en duidelijkheid winnen jullie.
Wi, 22 augustus 2021 11:46
5/5
De beste sate en pinda sambel is van faja Lobi. We zaten laatst in een Hollands restaurant met allerlei verschillende gerechten, verrek die sate proefde zo bekend en lekker. wij vragen welke saus er is gebruikt aan de chef, zegt die gek faja lobi hahaha nou ons kon je rapen hoe toevallig! 😂😂😂❤️ ...
Sila 18 augustus 2021 08:51
5/5
Jullie ketjap en javaanse marinade en trassie de perfecte smaakmaker voor ieder gerecht. Kwam het als tips in jullie kookvideo's tegen, en tip dit graag aan mede fans: geeft een touch waar j e u tegen zegt. 🤐😏 ...
Ashraf 17 augustus 2021 10:30
5/5
Verse verse spitkool kopen rechtstreeks van de boer, vers kipfilets'ochtends direct van de poelier ophalen, lekker basmati rijst maken en lekker kruiden met faja lobi masala en faja lobi jav aanse marinade en een scheutje trassie pffff mensen een genot van jewelste ...
Lic 16 augustus 2021 12:08
5/5
De beste Surinaamse pastei in town dit recept!! 😋😋😋😋😋😋😋😋😋
Nina 16 augustus 2021 07:59
5/5
Beste kookboek die we ooit hebben gebruikt. Tegenwoordig zitten kookboeken vol met onzinnige verhalen, waardoor het 'lijkt' alsof je een enorm dik kookboek koopt maar in verhoudin g 70% tekst is! Dit kookboek is zoals die hoort te zijn: Divers, goede inhoudsopgave, zeer duidelijke recepten, een functioneel design met een gelikte kaft en recepten die ECHT ECHT werken mensen. En ook een dikke 10 voor de diversiteit, dit boekt zet je toe met nieuwe ideeën te komen, en geeft duidelijk met recepten weer welke combinaties je hierin kan maken. ...
Finlet 15 augustus 2021 09:20
5/5
De geweldige rijkelijke nasi trafasie maakt mijn feestelijke maaltijden altijd compleet 🌝🔥
Nilesh 12 augustus 2021 18:40
5/5
Faja Lobi Loempia Faja Lobi Italiaans Faja Lobi Chinees het gaat alle kanten op jullie recepten zijn voortreffelijk. Ieder gerecht met de typische faja lobi touch geeft zoveel meerwaarde aan je eten ❤️ ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van mama)

1. Voorbereiding:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in blokjes.
Was de spliterwten en lek ze in een vergiet uit.
Snijd de knolraap in blokken van ongeveer 1cm. Schil de aardappel en snijd het in blokken van ongeveer 1cm. Ui in ringen snijden. Selderij in stukken snijden. Winterwortel in grote plakken snijden. Varkenslappen in blokjes snijden.

2. Erwtensoep:

Kook de spliterwten met 2 liter water, Masterbeef, varkenslappen en bouillonblokken op laag vuur met deksel schuin op de pan, onder regelmatig roeren, 40 minuten; schep het schuim van het oppervlak.
Roer de ui, selderij, wortel, aardappel en knolraap door de soep en kook 45 minuten op laag vuur, onder regelmatig roeren. De erwtensoep afproeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe; haal de rookworst daarna uit de pan en snijd het in plakjes. Roer de plakjes worst en de bosuitjes (schuin gesneden) door de soep en warm het nog cicra 5 minuten door.

Ingrediënten
- 1 knolraap - 1 ui - 250 gram Masterbeef - 1 grote aardappel - 1 bos selderij - 400 gram spliterwten - 500 gram varkenslappen - 3 boullionblokken (rundvlees) - 2 ambachtelijke rookworsten - 1 winterwortel, 4 bosuitjes
Ga naar mijn laatste sessie