👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Halloween menu 2024: griezelig lekker
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van mama)

Home Recepten
Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van ...
Afbeelding van Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van mama)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in blokjes.
Was de spliterwten en lek ze in een vergiet uit.
Snijd de knolraap in blokken van ongeveer 1cm. Schil de aardappel en snijd het in blokken van ongeveer 1cm. Ui in ringen snijden. Selderij in stukken snijden. Winterwortel in grote plakken snijden. Varkenslappen in blokjes snijden.

2. Erwtensoep:

Kook de spliterwten met 2 liter water, Masterbeef, varkenslappen en bouillonblokken op laag vuur met deksel schuin op de pan, onder regelmatig roeren, 40 minuten; schep het schuim van het oppervlak.
Roer de ui, selderij, wortel, aardappel en knolraap door de soep en kook 45 minuten op laag vuur, onder regelmatig roeren. De erwtensoep afproeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe; haal de rookworst daarna uit de pan en snijd het in plakjes. Roer de plakjes worst en de bosuitjes (schuin gesneden) door de soep en warm het nog cicra 5 minuten door.

Serveertip: Serveer met rogggebrood of met verse stokbrood besmeerd kruidenboter. TIP: Laat de erwtensoep een nacht staan voor een nog lekkerder smaak.

Variatietip: Varieer de varkenslappen met hamlappen. Probeer ook de andere Masterbeef Gerechten eens.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
George 17 oktober 2024 08:15
5/5
Instand noodles Chicken Trafasie de beste!!!!!!!!!!!
Rowena 16 oktober 2024 08:25
5/5
Geslaagde avond met bami trafasie moksie speciaal en trassie trafasie ❤️❤️❤️
Miranda Okie 7 oktober 2024 08:15
5/5
Wanneer je Surinaamse roots hebt, maar diegene die het je konden leren, er niet meer zijn. Faja Lobi brengt de geuren terug in mijn huis die mij doen terugdenken naar vroeger. Een recensie w aardig! Ps. kookboek Sandhia's Recepten ook een knaller van een boek. ...
Roosje 3 oktober 2024 07:56
5/5
Madam Jeanette Sambal is de favo thuis samen met de Trassie Trafasie
Celina 25 september 2024 08:01
5/5
5 sterren! Veel inspiratie, veel variatie, gezonde recepten, alles naar keus/wens te finetunen en personaliseren 💥😎
Raoul & Esmee 17 september 2024 08:27
5/5
We zijn weer lekker bezig geweest dit weekend. Vorige week alles in de 'mijn kookboek' functie opgeslagen, lekker alle ingrediënten en producten makkelijk opslaan, naar de supermarkt ga an, alles vers halen en dan beginnen. Het hele huis geurt altijd zo lekker dat mensen uit de straat in de groepsapp vragen waar het vandaag komt haha! Gaan snel meer maken Lobi ❤️ ...
Cor 16 september 2024 08:32
5/5
De allerbeste en lekkerste producten van Faja Lobi
Annika 10 september 2024 07:38
5/5
Dumplings Trafasie krijgt 5 uit de 5 sterren. Lekkerder dan de restaurant versie 😍😋
P.L. 3 september 2024 08:31
5/5
Wij zijn hier thuis op gestoomde recepten en zien er heel veel lekkere van bij jullie. Zoals de 'Roti met gestoomde ovendrums' hmmm
Carla Wentzel -Rossen 1 september 2024 11:52
5/5
Jullie recepten en eten is in een woord geweldig ,wij eten zeker twee a drie keer in de week een recept van jullie Zou alleen graag willen weten hoe ik aan de boeken kan komen wil ze graag kopen maar op de site gaat het niet Nogmaals bedankt voor de heerlijke recepten ...
Renata Simons 30 augustus 2024 07:52
5/5
Voedzaam, rijk aan groentes, diverse recepten, van vega tot elke vis/vlees soorten en voor elke menu gang wat wils! En als kroon op de taart ook een dik kookboek die mij weer verrast met een QR code naar een kookvideo. Dit merk doet alles om je te helpen een maaltijd te maken ...
Rogi 28 augustus 2024 08:25
5/5
We zijn zo enorm blij! Alles is top. De kookvideo's, uitleg, ingrediënten, versheid.
Oliver 19 augustus 2024 07:42
5/5
De heerlijkste traybake van Nederland maak je met Faja Lobi ❤️❤️
Kowald 13 augustus 2024 08:11
5/5
De lekkerste en beste gerechten!
Roderick 9 augustus 2024 08:04
5/5
Verreweg de lekkerste kruiden!
Shanna 6 augustus 2024 08:02
5/5
De lekkerste en smaakvolste recepten. We weten al jaren van jullie bestaan, maar zijn het gaan proeven nadat er voor een lange tijd een lekkere geur vanuit de tuinen van onze buren kwam. Bli jkt dat ze wekelijks een nieuw recept proberen 😍 ...
Inneke Fabia 29 juli 2024 07:22
5/5
De meest lekkere versies op de website van roti nasi en bami. Maar ook leuke culinaire uitstapjes! Deze website leert me beter te worden culinair dankzij de stap-voor-stap vorm recepten met kookvideo's. Groetjes van Inneke Fabia ...
Willemijn 25 juli 2024 08:23
5/5
5 dik verdiende sterren! ❤️
Nancy 23 juli 2024 08:13
5/5
De beste smaakmakers die er zijn! Trassie Trafasie en Roti Masala onze favorieten. Tip: hou de nieuwste kookvideo's in de gaten, bijna wekelijks wel iets niets 😋
Rowan 22 juli 2024 08:06
5/5
Ik vind dit merk echt geweldig. Zo ontzettend veel verschillende smaken, die jullie op zoveel verschillende manieren presenteren. Ook al zijn er 1001 smaken bij je gasten, je kan met Faja Lo bi voor ieder persoon een geweldig recept vinden ❤️ ...
Kome 19 juli 2024 07:30
5/5
Heerlijk om van alles te proberen, met de goede uitleg is dit perfect.
Gerben 18 juli 2024 07:59
5/5
Kennisgemaakt via de toko's in amsterdam en nu vaste klant bij de Albert Heijn sinds het assortiment fors is uitgebreid! Blij mee! ❤️
Gek op Faja 11 juli 2024 07:53
5/5
Weer lekker gesmuld van de zalmpakketjes.
Winanda 2 juli 2024 08:09
5/5
Voor alle liefhebbers van eiersalade, moet je eens deze recepten proberen: Surinaamse eiersalade met roti 😋
Quannah 28 juni 2024 08:15
5/5
De RotiChoti Quiche was om te smullen. Recept en kookvideo uitstekend 😍
Gorr 19 juni 2024 08:10
5/5
De lekkerste producten!
Roos 14 juni 2024 08:47
5/5
De lekkerste kabeljauw pakketjes van Nederland!!!
Kitty 12 juni 2024 08:27
5/5
Genieten van jullie vega recepten die even goed zijn als de normale😊😋 Een verborgen pareltje die ik nog veel vaker zal gaan bezoeken!
Marga Kok 12 juni 2024 08:27
5/5
Kookboek 6 net binnen, ziet er heel aantrekkelijk uit. Heerlijke recepten ik ga snel aan de slag hiermee.
Ok 11 juni 2024 07:55
5/5
De heerlijkste recepten zijn van faja lobi

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van mama)

1. Voorbereiding:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in blokjes.
Was de spliterwten en lek ze in een vergiet uit.
Snijd de knolraap in blokken van ongeveer 1cm. Schil de aardappel en snijd het in blokken van ongeveer 1cm. Ui in ringen snijden. Selderij in stukken snijden. Winterwortel in grote plakken snijden. Varkenslappen in blokjes snijden.

2. Erwtensoep:

Kook de spliterwten met 2 liter water, Masterbeef, varkenslappen en bouillonblokken op laag vuur met deksel schuin op de pan, onder regelmatig roeren, 40 minuten; schep het schuim van het oppervlak.
Roer de ui, selderij, wortel, aardappel en knolraap door de soep en kook 45 minuten op laag vuur, onder regelmatig roeren. De erwtensoep afproeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe; haal de rookworst daarna uit de pan en snijd het in plakjes. Roer de plakjes worst en de bosuitjes (schuin gesneden) door de soep en warm het nog cicra 5 minuten door.

Ingrediënten
- 1 knolraap - 1 ui - 250 gram Masterbeef - 1 grote aardappel - 1 bos selderij - 400 gram spliterwten - 500 gram varkenslappen - 3 boullionblokken (rundvlees) - 2 ambachtelijke rookworsten - 1 winterwortel, 4 bosuitjes
Wij zijn genomineerd. Stem op ons!
Wij zijn genomineerd. Stem op ons!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie