Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van mama)

Home Recepten
Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van ...
Afbeelding van Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van mama)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in blokjes.
Was de spliterwten en lek ze in een vergiet uit.
Snijd de knolraap in blokken van ongeveer 1cm. Schil de aardappel en snijd het in blokken van ongeveer 1cm. Ui in ringen snijden. Selderij in stukken snijden. Winterwortel in grote plakken snijden. Varkenslappen in blokjes snijden.

2. Erwtensoep:

Kook de spliterwten met 2 liter water, Masterbeef, varkenslappen en bouillonblokken op laag vuur met deksel schuin op de pan, onder regelmatig roeren, 40 minuten; schep het schuim van het oppervlak.
Roer de ui, selderij, wortel, aardappel en knolraap door de soep en kook 45 minuten op laag vuur, onder regelmatig roeren. De erwtensoep afproeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe; haal de rookworst daarna uit de pan en snijd het in plakjes. Roer de plakjes worst en de bosuitjes (schuin gesneden) door de soep en warm het nog cicra 5 minuten door.

Serveertip: Serveer met rogggebrood of met verse stokbrood besmeerd kruidenboter. TIP: Laat de erwtensoep een nacht staan voor een nog lekkerder smaak.

Variatietip: Varieer de varkenslappen met hamlappen. Probeer ook de andere Masterbeef Gerechten eens.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lars 13 april 2021 11:30
5/5
Heerlijk was de roti kebab knoflook! Recept is ook goed uitgelegd, een aanrader.
Erol 11 april 2021 12:29
5/5
5 sterren voor de opmaak, 5 sterren voor de kloppende recepten, 5 sterren voor de mooie giftbox/kaft.
Nicolientje 7 april 2021 15:41
5/5
Pooojj wat een combi was dit: Woknoodles met gestoofde kip. We hebben genoten!
Angie 3 april 2021 13:42
5/5
De beste!
31 maart 2021 08:49
5/5
De RotiChoti Chicken Wrap was echt formidabel
Zarayda 30 maart 2021 10:51
5/5
Eksi mix gisteren voor het eerst gemaakt en deze is geslaagd mensen. Goede uitleg in het recept, fijn dat jullie hier altijd aandacht aan besteden.
mitchel 29 maart 2021 08:16
5/5
Bestellen ging soepel - levering ging soepel - mooie cadeaubox in zelfde stijl als kookboek - erg fijne functionele recepten, geen onzin en poespas - gewoon een boek met heul veul recepten e n inspiration. ...
Katinka 29 maart 2021 08:06
5/5
De mini vleesbroodjes echt wauw, die kruiden, dat je zoiets zelf kan maken. Dit is vanaf nu een vaste snack op ons menu :)
ann lientje 22 maart 2021 08:42
5/5
5 sterren. goede ontvangst, goede inhoud, goed weergegeven
Ga zo door! 18 maart 2021 14:30
5/5
Altijd word ik weer verrast door jullie, dan is het een recept dan een product of dan weer een vernieuwing op de website, blijf zo doorgaan
Frietje 16 maart 2021 10:20
5/5
Frietje oorlog trafasie hahaha geweldig! Lekker simpel maar toch veel beter als de caf
Win 15 maart 2021 09:24
5/5
Roti Masala Wrap hoe het in de kookvideo eruit zag was de smaak ook. Super recept mensen, aanrader om te smullen!
Nita 11 maart 2021 10:34
5/5
Voor de hindoestaanse gemeenschap een mooi geschenk.
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Djezlyn 5 maart 2021 18:16
5/5
De recepten staan mooi per hoofdstukken aangegeven, handig voor een leek. Inmiddels een echte kok geworden met jullie fijne recepten!
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Emma 1 maart 2021 10:15
5/5
Broodje Gehaktbal Trafasie: Krijgt van de hele fam een dikke 10!
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Sin 26 februari 2021 13:52
5/5
Chicken Curry's van Faja Lobi zijn de allerbeste!
Dinkie 24 februari 2021 10:07
5/5
Echt zeker weten een fijn boek de recensies spreken (kook)boekdelen hahaha
Resley & Danique 22 februari 2021 08:39
5/5
Ook al op Instagram gemeld, hier nogmaals: bedankt voor de lekkere recepten die me laten koken zoals onze moeders en oma's en opa's.
Marinke 22 februari 2021 07:37
5/5
Milka Eksi Koekoe gisteren gemaakt met de Faja Lobi Choco Eksi Trafasie: in 1 keer gelukt! Kookvideo was erg duidelijk, en de verpakking ook. Ga snel jullie Keksi en Eksi Koekoe varianten ko pen en maken. ...
Dien 19 februari 2021 08:37
5/5
Gergilde kippetjes in moksie metie en witte nasi hmmmm yumyum
Linie 14 februari 2021 15:19
5/5
Sandhia's Recepten is een waar kunstenaarsboek. Veel nieuwe dingen geleerd, veel nieuwe variaties geleerd, dit is gewoonweg een allround boek voor de Surinaamse keuken met veel invloede n, precies zoals ik Suriname kan herinneren van vroeger en mijn grootmoeder, oma en moeder dingen bereidde, hulde dat ik dit zelf weer kan ervaren zonder dat alle drie nog er zijn. ...
Corina 10 februari 2021 12:18
5/5
Ketjap met eieren nieuwe recept met rotichoti staat vanavond op de planning. Die ketjap eieren zijn echt grandioos.
Levi 9 februari 2021 09:50
5/5
De producten en recepten zijn fijn! Kookboek vult echt aan als je al jaren jullie producten gebruikt helemaal.
Dan 8 februari 2021 08:19
5/5
eerste gemaakte recept wwas verrukkelijk, de nasi met bouten.
Sink 5 februari 2021 09:26
5/5
Alles top, pagina was er wel los in maar de recepten zijn goed.
Vanity 4 februari 2021 09:21
5/5
5 sterren voor de uitstraling en werkende recepten

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van mama)

1. Voorbereiding:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in blokjes.
Was de spliterwten en lek ze in een vergiet uit.
Snijd de knolraap in blokken van ongeveer 1cm. Schil de aardappel en snijd het in blokken van ongeveer 1cm. Ui in ringen snijden. Selderij in stukken snijden. Winterwortel in grote plakken snijden. Varkenslappen in blokjes snijden.

2. Erwtensoep:

Kook de spliterwten met 2 liter water, Masterbeef, varkenslappen en bouillonblokken op laag vuur met deksel schuin op de pan, onder regelmatig roeren, 40 minuten; schep het schuim van het oppervlak.
Roer de ui, selderij, wortel, aardappel en knolraap door de soep en kook 45 minuten op laag vuur, onder regelmatig roeren. De erwtensoep afproeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe; haal de rookworst daarna uit de pan en snijd het in plakjes. Roer de plakjes worst en de bosuitjes (schuin gesneden) door de soep en warm het nog cicra 5 minuten door.

Ingrediënten
- 1 knolraap - 1 ui - 250 gram Masterbeef - 1 grote aardappel - 1 bos selderij - 400 gram spliterwten - 500 gram varkenslappen - 3 boullionblokken (rundvlees) - 2 ambachtelijke rookworsten - 1 winterwortel, 4 bosuitjes