Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van mama)

Home Recepten
Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van ...
Afbeelding van Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van mama)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in blokjes.
Was de spliterwten en lek ze in een vergiet uit.
Snijd de knolraap in blokken van ongeveer 1cm. Schil de aardappel en snijd het in blokken van ongeveer 1cm. Ui in ringen snijden. Selderij in stukken snijden. Winterwortel in grote plakken snijden. Varkenslappen in blokjes snijden.

2. Erwtensoep:

Kook de spliterwten met 2 liter water, Masterbeef, varkenslappen en bouillonblokken op laag vuur met deksel schuin op de pan, onder regelmatig roeren, 40 minuten; schep het schuim van het oppervlak.
Roer de ui, selderij, wortel, aardappel en knolraap door de soep en kook 45 minuten op laag vuur, onder regelmatig roeren. De erwtensoep afproeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe; haal de rookworst daarna uit de pan en snijd het in plakjes. Roer de plakjes worst en de bosuitjes (schuin gesneden) door de soep en warm het nog cicra 5 minuten door.

Serveertip: Serveer met rogggebrood of met verse stokbrood besmeerd kruidenboter. TIP: Laat de erwtensoep een nacht staan voor een nog lekkerder smaak.

Variatietip: Varieer de varkenslappen met hamlappen. Probeer ook de andere Masterbeef Gerechten eens.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
D 20 januari 2022 07:27
5/5
Een geweldige combi faja nuggets met lekkere frietjes en sausjes, super makkelijk maar toch beter dan standaard van de caf 😇🤠
19 januari 2022 08:07
5/5
Gisteren met mijn 2 dochters van 8 jaar en 11 jaar de milka eksi trafasie choco gemaakt. Altijd spannend een cake, soms lukt het en soms niet, soms door jezelf maar soms door een verkeerde u itleg. Nou..... dit was SUPER! Heerlijk gelukt en super sappig, mijn dochters willen nu door naar de ananas eksi. 😋😊 ...
Winoah 18 januari 2022 08:38
5/5
de caribische kip uit de oven is wel echt een klappertje hoor. Super mals en sappig, en makkelijk 😏
Dilla 18 januari 2022 01:00
5/5
De beste recepten komen van Sandhia's receptjes
Allisa 17 januari 2022 07:39
5/5
De lekkerste garnalen maak je met de faja lobi masala poeder, doe daar lekkere verse tomaatjes van doorheen met rijst, bami of pasta en je hebt een super simpel en lekker gerecht ❤️
Lindatje 13 januari 2022 08:37
5/5
De beste pastei is van jullie, we maken ze bij ieder feestje, we maken ze wel 1 keer per maand, ik trakteer ze op het werk en staan nu zelfs bekend als Linda's de Pastei boer hahahaha 😂 😂
Nena en fam. 11 januari 2022 08:25
5/5
Jullie bami echt niet normaal alle kids zijn er gek op, ze willen niets anders. Wanneer ze nergens zin in hebben, en we zeggen Bami Trafasie worden ze gek!! Van het weekend de baka bana gema akt met pinda sambel trafasie. Dit weekend gaan we lekker weer de zalmspiesjes maken met de tonight trafasie 😚😋😅 ...
Karin de Wit 9 januari 2022 15:48
5/5
Deze is echt favoriet, maak het ook voor collega's als het mijn beurt is voor de lunch en ze zijn allemaal heel enthousiast
Lizzy 9 januari 2022 09:27
5/5
De beste turkse broodjes ooit gegeten met het javaanse sate recept. De manier hoe jullie recepten opzetten, de foto's, de snelle en super handige kookvideo's en de heerlijk altijd ruikende p roducten ik ben echt fan ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Wim & miransa 7 januari 2022 08:14
5/5
Broodje Gehaktbal word je gewoon mee geboren in Nederland. Maar Broodje Gehaktbal Trafasie, WAT-EEN-SMAAK-SENSATIE!!! Maak elk weekend een paar ballen, voor de hele week voor mijn man en ik zelf lekker met pinda sambel en mayo voor het werk opwarmen echt mensen een aanrader van jewelste. 😍😋 ...
G 7 januari 2022 01:00
5/5
Een boek met enorm veel recepten uit allemaal verschillende hoofdstukken! Foto's waar je u tegen zegt en smaakvolle handige recepten voor de beginnende koker.
Laila 6 januari 2022 07:40
5/5
de lekkerste roti recepten komen van jullie!!!
Sterre 5 januari 2022 08:08
5/5
Gaan vanavond de empanadas trafasie maken zin in gisteren vispastei trafasie weer, wat een zachte smaakvolle structuur
Nina 3 januari 2022 07:53
5/5
Roti kebab met knoflook en madam jeanette mayo gecombineerd das pas smullen 🤗 Gebruik jullie recepten en producten zeker al minimaal 10 jaar naar volle tevredenheid en zal het zeker nog l ange tijd gebruiken door de vele mogelijkheden ...
Alois 2 januari 2022 09:00
5/5
Iedereen de beste wensen voor 2022! ⭐ Dat we maar nog meer recepten van jullie mogen krijgen, liefst elke dag ❤️
Ron van Leeuwen 29 december 2021 17:25
5/5
Wat een hemels gerecht zeg. Ik had alleen mijn oven op grillen gezet dus na 3 kwartier was het al klaar. Gelukkig had ik tussendoor even gekeken en was het vlees lekker knapperig en toch mal s. Ik ga het zo eten met de aangeraden en gemaakte ketjap sambal saus. Ik verheug me er nu al op. Maken mensen!!!! ...
Jaison 28 december 2021 08:20
5/5
Erg blij met de chicken paramaribo top product
Aissa 27 december 2021 08:13
5/5
Hmmm de ketjap eieren en masala eieren zijn zooooo smaakvol 🤗
Sophia 26 december 2021 10:59
5/5
Zoo de mini vleesbroodjes waren de klapper van de avond bij ons, wel 200 stuks doorheen gegaan! 🎅🤷😍
Sterre 23 december 2021 08:16
5/5
De beste en makkelijkste Saoto soep maak je met Faja Lobi Saoto Trafasie en heeeurlijk in de winterperiode, onze dagelijkse kost maak ieder weekend een pan lekker pruttelen en dan invriezen voor de hele week 😚 ...
Soof 22 december 2021 01:00
5/5
Het kookboek heeft de perfecte recepten voor verschillende soorten gerechten, erg tevreden.
Arianne 21 december 2021 08:53
5/5
De allerbeste roti recepten zijn er op jullie website, top dit met kerst 🎅
Alinda 20 december 2021 07:57
5/5
Lekker thuis met de familie drie dagen lang een kerstmenu met o.a. recepten van jullie. Fijne feestdagen voor iedereen in deze bizarre tijden! ❤️
Petra 19 december 2021 09:51
5/5
De beste broodjes zijn met jullie kip masala recept! Zo smaakvol, zo spappig, zo intens ❤️😊
Silvie 16 december 2021 08:40
5/5
Zo BLIJ dat de Chicken Paramaribo weer terug is 😋😊
Wil A. 15 december 2021 08:27
5/5
Favoriet van de dag: lekkere frietjes met jullie saté met pinda sambel mmmmm
Madow 13 december 2021 07:39
5/5
Bedankt voor jullie kerstmenu. We hebben gisteren met z'n tweeën het hele menu opgesteld op basis van jullie verschillende menu's voor een clubje van 8 man die we hebben op 1e kerstdag, 4 man op 2e kerstdag en ons gezin met oud&nieuw, alles in de faja lobi thema lekker vrolijk deze dagen 😊🎅👄🌴 ...
Jill 13 december 2021 01:00
5/5
1 van de beste kookboeken van het moment
Shirley 13 december 2021 01:00
5/5
Meest geschikte kookboek voor allerlei Surinaamse recepten maar ook geweldige combinaties! Gekregen als cadeau, daarna lang in de kast gelaten waarna het toch mijn interesse wekte, blijkt da t ik jullie al jaren volg op Facebook. ...
Lela 12 december 2021 09:47
5/5
De snelle eenpanswok met snijbonen is echt te smaakvol aanrader voor iedereen en super simpel te bereiden 😍❤️

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Mama's Erwtensoep Masterbeef (de heerlijkste snert van mama)

1. Voorbereiding:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in blokjes.
Was de spliterwten en lek ze in een vergiet uit.
Snijd de knolraap in blokken van ongeveer 1cm. Schil de aardappel en snijd het in blokken van ongeveer 1cm. Ui in ringen snijden. Selderij in stukken snijden. Winterwortel in grote plakken snijden. Varkenslappen in blokjes snijden.

2. Erwtensoep:

Kook de spliterwten met 2 liter water, Masterbeef, varkenslappen en bouillonblokken op laag vuur met deksel schuin op de pan, onder regelmatig roeren, 40 minuten; schep het schuim van het oppervlak.
Roer de ui, selderij, wortel, aardappel en knolraap door de soep en kook 45 minuten op laag vuur, onder regelmatig roeren. De erwtensoep afproeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe; haal de rookworst daarna uit de pan en snijd het in plakjes. Roer de plakjes worst en de bosuitjes (schuin gesneden) door de soep en warm het nog cicra 5 minuten door.

Ingrediënten
- 1 knolraap - 1 ui - 250 gram Masterbeef - 1 grote aardappel - 1 bos selderij - 400 gram spliterwten - 500 gram varkenslappen - 3 boullionblokken (rundvlees) - 2 ambachtelijke rookworsten - 1 winterwortel, 4 bosuitjes
Ga naar mijn laatste sessie