Mango Passion Dessert (mango dessert met passie-amandel saus)

Home Recepten
Mango Passion Dessert (mango dessert met passie-amandel...
Afbeelding van Mango Passion Dessert (mango dessert met passie-amandel saus)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Mango schillen, in kleine stukjes snijden en in de blender pureren.
2. Voeg aan de melk de agar agar, Kronto Mirkie Trafasie (echte Sandhia's kokosmelk), suiker, saffraan en de mangopuree toe en het geheel al roerende 7 minuten opkoken. Van het vuur halen en overdoen in een cakevorm of in een andere gewenste blikvorm (diameter 24 cm); laat het 10 minuten afkoelen en daarna circa 2 uur in de koelkast zetten om het op te laten stijven.
3. Snijd de passievruchten door het midden, haal de pulp eruit en kook die met 150 ml Orgeade Trafasie (limonadesiroop met amandelsmaak) circa 3 minuten tot een gladde saus.

TIP: Dit dessert kan een dag tevoren worden bereid.

Serveertip: Snijd het dessert in de gewenste vorm, schenk de passiesaus erover heen; garneer eventueel met o.a. in plakjes gesneden mango, granaatappel, bessen, slagroom.

Variatietip: Varieer met aardbeien- of kersensaus.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Winonah 4 oktober 2021 08:29
5/5
Chicken Paramaribo weer geproefd, wat een topper zoals vroeger mensen fijn dat deze saus weer terug is.
Wi, 22 augustus 2021 11:46
5/5
De beste sate en pinda sambel is van faja Lobi. We zaten laatst in een Hollands restaurant met allerlei verschillende gerechten, verrek die sate proefde zo bekend en lekker. wij vragen welke saus er is gebruikt aan de chef, zegt die gek faja lobi hahaha nou ons kon je rapen hoe toevallig! 😂😂😂❤️ ...
Dasney 2 augustus 2021 08:34
5/5
Thuis zochten we al jaren naar iets wat veelzijdig te maken was, veel recepten van waren, en veel afwisseling in is en je zelf je eigen touch en creatie ervan kan maken. Maak kennis met Faja Lobi! We koken letterlijk iedere dag, wel iets van deze fijne famiiekeuken al is het frietjes met satesaus moet de pinda sambel wel van jullie zijn, al eten we piepers met jus dan moet de jus wel aangemengd zijn met trassie en gekruide ketjap, of we gaan fully suri style en eten heerlijk roti. ❤️😍 ...
Alida 26 oktober 2021 07:37
5/5
Heerlijke roti nuggets recept gemaakt gisteren! 😍❤️
Bakaa 25 oktober 2021 09:59
5/5
De beste baka bana is van faja lobi
Fi 25 oktober 2021 00:00
5/5
Uitstekende recepten echte smaakmakers bij feestjes
Walido 24 oktober 2021 10:55
5/5
Jullie loempia's zijn de beste! We gaan ze nu bij onze marktkraam zelf verkopen, mensen komen van ver voor deze goudstaven 😁😍
Adjan 22 oktober 2021 10:45
5/5
Jullie hebben zulke uitgebreide maar ook zulke simpele leuke recepten. Erg leuke website!
Izzy 21 oktober 2021 10:07
5/5
Rode curry hebben we gisteren gemaakt met kip krieltjes en boontjes, top recept met een kookvideo die goed werkt 😊😋😎
Nil 20 oktober 2021 11:08
5/5
Lekker smullen met jullie producten ❤️
Annabel 20 oktober 2021 00:00
5/5
5 sterren voor het kookboek!
Anoniem 19 oktober 2021 07:32
5/5
Ongekend tevreden met jullie website. Ik tik gewoon in de zoekbalk iedere week in waar ik aan denk, en laat me dan verassen met de recepten.
Julius 18 oktober 2021 09:13
5/5
de chinese nasi recept gemaakt met jullie witte nasi mix was weer super. Altijd lekker te combineren met jullie marinades, zelfs met vegetarische vleessoorten merken we op dat dit goed gaat.
Irmani 18 oktober 2021 09:12
5/5
De beste Javaanse kip is van Faja 😚
Cas 18 oktober 2021 00:00
5/5
Een aanrader voor ook de semi pro koks. Handige recepten en combinaties
Ginaa 14 oktober 2021 09:04
5/5
Lekker lekker van Lobiii, Faja Lobuuuu🤣❤️😋😋😋😋
Kan 13 oktober 2021 08:58
5/5
Geweldig ❤️
Sterre en familie 12 oktober 2021 08:44
5/5
Gisterenavond iedereen verrast thuis: Ze klaagden al jaren over wanneer we weer chicken para gingen eten! Gekocht bij Oriental, en iedereen werd gek haha
Willem 12 oktober 2021 00:00
5/5
Tip: Plaats ook eens algemene recepten met een touch, puur omdat jullie verzameling al gigantisch is en juist daardoor nog beter word. Top kookboek overigens
Lecy 11 oktober 2021 00:00
5/5
Kennis gemaakt met jullie producten tijdens ons bezoek in de toko highway in Rotterdam. Eigenlijk zijn we alles af gegaan, en is de nasi onze favoriet maar doet de rest niet minder! Nu compl eet met jullie kookboek Sandhia's Recepten ...
Linda 10 oktober 2021 13:01
5/5
Gisteren voor een bezoek van 10 man sterk vlees loempia's, roti popcorn en nasi trafasie good old met moksie metie gemaakt van de BBQ. Mensen, dit is echt een aanrader, wat hebben we genoten en een super gezellige avond gehad. Fijn dat die corona op z'n retour is, happy food happy life happy wife ❤️ ...
Dash 8 oktober 2021 11:00
5/5
💟💟💟💣💟💟💟💟We gaan de popcorn recept met de roti dit weekend proberen damn wauw
Fan 7 oktober 2021 09:05
5/5
Spicy recepten zijn de beste! Gebruik jullie recepten altijd als basis ❤️
Danny 6 oktober 2021 08:46
5/5
Geweldig popcorn chicken 🔥
Maro 6 oktober 2021 00:00
5/5
Simpele en duidelijk uitgelegde recepten. Dus 10 sterren waar ik er maar 5 kan geven!
Winooth 5 oktober 2021 08:37
5/5
De Faja Lobi producten zijn voor ons het beste van alle werelden letterlijk. Naast dat jullie vele culturen vertegenwoordigen, doen jullie dat ook met een website vol heerlijk recepten en ee n mooie missie. Mijn steun hebben jullie! ❤️ ...
Hilde 5 oktober 2021 00:00
5/5
5 sterren voor het heurlijke kookboekie
Angeli 4 oktober 2021 00:00
5/5
Mooie recepten!
Annika 3 oktober 2021 10:42
5/5
De beste producten 😋
An 1 oktober 2021 10:27
5/5
Heerlijk die Javaanse kip recepten 💪

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Mango Passion Dessert (mango dessert met passie-amandel saus)

1. Mango schillen, in kleine stukjes snijden en in de blender pureren.
2. Voeg aan de melk de agar agar, Kronto Mirkie Trafasie (echte Sandhia's kokosmelk), suiker, saffraan en de mangopuree toe en het geheel al roerende 7 minuten opkoken. Van het vuur halen en overdoen in een cakevorm of in een andere gewenste blikvorm (diameter 24 cm); laat het 10 minuten afkoelen en daarna circa 2 uur in de koelkast zetten om het op te laten stijven.
3. Snijd de passievruchten door het midden, haal de pulp eruit en kook die met 150 ml Orgeade Trafasie (limonadesiroop met amandelsmaak) circa 3 minuten tot een gladde saus.

Ingrediënten
- 1 liter melk (halfvol) - 150 gram suiker - 1 blik (400ml)  Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) - 1 verse rijpe mango of 1 blik (425 gram) mango - saffraan heel (0.05 gram) - 5 stuks verse passsievrucht - 1 fles (700ml) Faja Lobi Orgeade Trafasie 700 ml (limonadesiroop met amandelsmaak) - 1 pakje (12 gram) Agar Agar (gele kleur bij de toko)
Ga naar mijn laatste sessie