Mango Passion Dessert (mango dessert met passie-amandel saus)

Home Recepten
Mango Passion Dessert (mango dessert met passie-amandel...
Afbeelding van Mango Passion Dessert (mango dessert met passie-amandel saus)

Bereidingswijze

1. Mango schillen, in kleine stukjes snijden en in de blender pureren.
2. Voeg aan de melk de agar agar, Kronto Mirkie Trafasie (echte Sandhia's kokosmelk), suiker, saffraan en de mangopuree toe en het geheel al roerende 7 minuten opkoken. Van het vuur halen en overdoen in een cakevorm of in een andere gewenste blikvorm (diameter 24 cm); laat het 10 minuten afkoelen en daarna circa 2 uur in de koelkast zetten om het op te laten stijven.
3. Snijd de passievruchten door het midden, haal de pulp eruit en kook die met 150 ml Orgeade Trafasie (limonadesiroop met amandelsmaak) circa 3 minuten tot een gladde saus.

TIP: Dit dessert kan een dag tevoren worden bereid.

Serveertip: Snijd het dessert in de gewenste vorm, schenk de passiesaus erover heen; garneer eventueel met o.a. in plakjes gesneden mango, granaatappel, bessen, slagroom.

Variatietip: Varieer met aardbeien- of kersensaus.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Koningstiger 20 mei 2022 13:07
5/5
De producten van jullie zijn gewoon erg lekker elke keer met de bami of nasi de heerlijke saus top hop hoor
Trof 14 april 2022 08:04
5/5
Kipspiesjes met pindasaus petjel ow wat heurlijk 😋
Jenny 6 maart 2022 09:12
5/5
Aanrader voor mijn mede culinaire liefhebbers: Kipspiesjes met pindasaus en pikante groentesalade. 😎😋😊
Angelien 23 januari 2022 09:27
5/5
Ons menu van gisteren: - Nasi Trafasie met Sate - Vispastei Trafasie - Vleesbroodjes Trafasie - Chicken Karaage Trafasie met chili saus en Madam Jeanette Mayo IEDEREEN werd gek, nog n ooit zo lekker gegeten ...
Anneloes 28 november 2021 09:34
5/5
Altijd vrolijk als we Faja Lobi gaan eten ❤️ We hebben dit weekend de Woksaus Trafasie in huis gehaald, snel proberen
Winonah 4 oktober 2021 08:29
5/5
Chicken Paramaribo weer geproefd, wat een topper zoals vroeger mensen fijn dat deze saus weer terug is.
Wi, 22 augustus 2021 11:46
5/5
De beste sate en pinda sambel is van faja Lobi. We zaten laatst in een Hollands restaurant met allerlei verschillende gerechten, verrek die sate proefde zo bekend en lekker. wij vragen welke saus er is gebruikt aan de chef, zegt die gek faja lobi hahaha nou ons kon je rapen hoe toevallig! 😂😂😂❤️ ...
Dasney 2 augustus 2021 08:34
5/5
Thuis zochten we al jaren naar iets wat veelzijdig te maken was, veel recepten van waren, en veel afwisseling in is en je zelf je eigen touch en creatie ervan kan maken. Maak kennis met Faja Lobi! We koken letterlijk iedere dag, wel iets van deze fijne famiiekeuken al is het frietjes met satesaus moet de pinda sambel wel van jullie zijn, al eten we piepers met jus dan moet de jus wel aangemengd zijn met trassie en gekruide ketjap, of we gaan fully suri style en eten heerlijk roti. ❤️😍 ...
Janice 25 mei 2022 08:13
5/5
Groot fan van jullie producten, fijne mensen jay & sandhia altijd al jullie recepten geprobeerd ❤️❤️❤️❤️
Toni 25 mei 2022 00:00
5/5
Poeh kan niet wachten op deel 6. Altijd zoveel kookplezier gehad met deel 5 :)
Ria Dijk 24 mei 2022 17:17
5/5
Macaroni speciaal zalig, eet het eenmaal in de week,zo zalig, ik lust het s morgens wel i p l van brood!!
Lela 24 mei 2022 08:41
5/5
Butter chicken curry op zijn surinaams tien keer beter dan de indiase variant zeg, we aten dit 2 x per week en nu met de faja lobi curry trafas echt super❤️
Royke 24 mei 2022 00:00
5/5
10+ sterren voor de duidelijke recepten. Lukken altijd, geen geouwehoer!
Lotje 23 mei 2022 08:05
5/5
Jullie cakemixen zijn zo goed! Heerlijk te gebruiken voor allerlei soorten mixen waaronder Surinaamse maar heb zoveel meer geheimen hiermee ontdekt! 😋😃
Rosalie 23 mei 2022 00:00
5/5
De allerlekkerste recepten zijn van sandhia's recepten 100%
Nicolette 22 mei 2022 08:29
5/5
Surinaamse Bami met boontjes en kip... pfoe pfoe pfoe aanrander van jewelste. 😊😋
Wessel 22 mei 2022 00:00
5/5
Kan niet wachten op deel 6! Heerlijk
Riccie 20 mei 2022 09:05
5/5
De beste en meest malse kip ooit komt van Faja Lobi met al die handige tips! 😚
Nigela 20 mei 2022 00:00
5/5
FAJA LOBI FOR PRESIDENT! TOPPERS!
Yacin 19 mei 2022 08:31
5/5
Faja Lobi 5 sterren, recepten 5 sterren en mijn favoriet: Spagehtti drumsticks recept om te smullen ❤️
lacy 18 mei 2022 08:02
5/5
Zalm masala, verse kousenband, sopropo en basmati rijst 😋😋😋😋😋😋😋😋
Roberto 18 mei 2022 00:00
5/5
Wacht wel rustig hoor! Deel 5 moest ik ook even wachten, geen enkel probleem was het wachten waard :)
Wil 17 mei 2022 07:39
5/5
Snesie witte rijst fried met sate en moksie metie kip ohw ohw ohw. Ooit gezien op social van jullie van een fan nu eet ik het standaard 1 keer per week en kan er geen genoeg van krijgen
Vahid 17 mei 2022 00:00
5/5
Zin in, ga ik cadeau aan mijn moeder geven :)
R 17 mei 2022 00:00
5/5
BESTELD!!! Zin in
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Adjila 16 mei 2022 08:00
5/5
Roti Ketjap Kippetjes zo ongekend sappig en mals. Zo heerlijk als je dit in stukjes snijd, en ook in je bami trafasie stopt oh oh oh 😍❤️
LC 16 mei 2022 00:00
5/5
Het zijn altijd al zulke dikke kookboeken geweest van Sandhia's Recepten. Net zoals je vaak van bent van een auteur en alles koopt van diegene, hebben wij dat met Jay & Sandhia en h un kookboeken, deel 6 hebben we daarom ook gereserveerd en neem jullie tijd met opsturen hoor. ...
Romay 15 mei 2022 10:15
5/5
Lekkere faja lobi satétjes op de bbq grillen, betere avond met een drankje erbij is er niet ❤️😋
Milo 15 mei 2022 00:00
5/5
Lekkere roti gerechtjes met moksie metie en moksie speciaal vlees zijn mijn favorieten van jullie sandhia's deel 6 zekers besteld

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Mango Passion Dessert (mango dessert met passie-amandel saus)

1. Mango schillen, in kleine stukjes snijden en in de blender pureren.
2. Voeg aan de melk de agar agar, Kronto Mirkie Trafasie (echte Sandhia's kokosmelk), suiker, saffraan en de mangopuree toe en het geheel al roerende 7 minuten opkoken. Van het vuur halen en overdoen in een cakevorm of in een andere gewenste blikvorm (diameter 24 cm); laat het 10 minuten afkoelen en daarna circa 2 uur in de koelkast zetten om het op te laten stijven.
3. Snijd de passievruchten door het midden, haal de pulp eruit en kook die met 150 ml Orgeade Trafasie (limonadesiroop met amandelsmaak) circa 3 minuten tot een gladde saus.

Ingrediënten
- 1 liter melk (halfvol) - 150 gram suiker - 1 blik (400ml)  Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) - 1 verse rijpe mango of 1 blik (425 gram) mango - saffraan heel (0.05 gram) - 5 stuks verse passsievrucht - 1 fles (700ml) Faja Lobi Orgeade Trafasie 700 ml (limonadesiroop met amandelsmaak) - 1 pakje (12 gram) Agar Agar (gele kleur bij de toko)
Ga naar mijn laatste sessie