Mangoccino (luxe mango dessert)

Home Recepten
Mangoccino (luxe mango dessert)
Afbeelding van Mangoccino (luxe mango dessert)
Afbeelding van Mangoccino (luxe mango dessert)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

De mango schillen en in kleine stukjes snijden, het vruchtvlees in een mixer samen met de melk pureren.
Boter in een pan verhitten, voeg hieraan de suiker, vanillesuiker, rum en de mango puree toe en kook het geheel, al roerende, 3 minuten op.
Laat het afkoelen.

Serveertip: Serveer in een amuse glas; schenk de helft van het glas vol met de mango puree, verdeel daarna een laagje (opgeklopte) slagroom erover en daarboven weer een laagje mango.

Variatietip: Garneer met munt, pistachenoten, wafel, granaatappel. Ook heerlijk met aardbeiensaus. Voeg een handvol gedroogde cranberry tijdens het koken toe voor een fruitige zoet-zure smaak; in Suriname wordt hiervoor goosberry (gele zure kersen) of rode kersen gebruikt, doch die zijn in Nederland niet verkrijgbaar. Vervang de suiker met condensmelk naar smaak.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Sarissa 18 mei 2018 20:04
5/5
Overzichtelijk, luxe en voor mij als leek erg makkelijk te begrijpen.
Jerney 22 oktober 2020 14:48
5/5
Een merk met waardes, authenticiteit en een fijne mix van smaken.
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Vikash 20 oktober 2020 10:18
5/5
5 sterren zeker verdiend.
Evy 19 oktober 2020 16:15
5/5
YES YES YES Mijn Kookboek functie werkt supperrrrrrrrr!! Lekker al mijn favorietjes nu opslaan en m'n weekmenu samenstellen.
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Sem 19 oktober 2020 12:34
5/5
Jullie verassen ons telkens weer! De Faja Nuggets gemaakt sjezus wat een geweldig recept wat een smaakbelevenis.
Lillian 19 oktober 2020 12:31
5/5
Het kookboek ontvangt van mij een 10.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Mangoccino (luxe mango dessert)

De mango schillen en in kleine stukjes snijden, het vruchtvlees in een mixer samen met de melk pureren.
Boter in een pan verhitten, voeg hieraan de suiker, vanillesuiker, rum en de mango puree toe en kook het geheel, al roerende, 3 minuten op.
Laat het afkoelen.

Ingrediënten
- 2 rijpe mango's - 4 zakjes (á 8 gram) vanillesuiker - 1 eetlepel boter - 1 fles (250 gram) Campina Slagroom (light) - 50 ml melk - 2 theelepels rum of sinaasappel likeur - 3-4 eetlepels suiker