Marmer Eksi Trafasie (marmer eksi koekoe)

Home Recepten
Marmer Eksi Trafasie (marmer eksi koekoe)
Afbeelding van Marmer Eksi Trafasie  (marmer eksi koekoe)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

STAP 1: Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Eksi Koekoe Trafasie (cakemix), melk, yoghurt, eieren en Laigsingh Vanille Essence (aroma) in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

STAP 3: Haal 2/3 deel van het beslag uit de beslagkom en doe dit in een aparte schaal. Schep de helft hiervan in de cakevorm en strijk het glad. Voeg de cacao aan het resterende beslag in de beslagkom toe, mix het 30 seconden op de laagste stand. Schep het cacaobeslag op het gele beslag in de cakevorm, strijk het glad; schep daarna de tweede helft van het gele beslag uit de schaal er bovenop en strijk het lichtelijk glad. Verdeel de twee beslagen in de cakevorm met een satéstok door elkaar zodat er een marmereffect ontstaat.

3. Oven:

STAP 3: Bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-65 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-65 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-65 minuten op stand 2-3

LET OP: De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Keukengerei:

  • Cakevorm 26x18 cm (rechthoekig, aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier

Cake gaar: Prik met een (saté)prikker in het midden. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt, is het gaar

Topping: Decoreer Marmer Eksi Trafasie met gouden choco fantasie of met andere topping naar wens.

Variatietip: Voeg naar smaak geschaafde amandelen toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Tin 12 februari 2021 10:27
5/5
Marmer Eksi was erg smaakvol
Annelien 9 augustus 2021 22:00
5/5
Heurlijke keksi van faja faja ❤️
Annelies 8 augustus 2021 09:31
5/5
De eksi koekoe cake is de allerbeste, je kan hier alle kanten mee op, heb de gekste creaties ermee gemaakt met kokos, met spekkoek aroma, met pistachio. 🤗🤗😎😎
Lindsay 29 juni 2021 13:26
5/5
We hebben de bara, eksi koekoe en nasi van jullie nu gemaakt en zijn echte fans geworden wat is dit top zeg eindelijk eten met afwisseling.😋
Aly 27 juni 2021 10:47
5/5
Eksi Koekoe was weer voortreffelijk wauw! Gekocht bij mijn Jumbo.
Anoniem 23 juni 2021 12:37
5/5
Eksi Koekoe een echte surinaamse cake. Jullie mixen te koop bij jumbo perfect kan nu nog vaker maken
Djon 8 juni 2021 09:02
5/5
Eksi koekoe mix werkt super en dit recept milka eksi ook heerlijk.
George 25 mei 2021 09:51
5/5
Jullie cake en bak recepten zijn grandioos. Eksi keksi choco en bojo gemaakt en gelukt volgens het recept
Desenti 28 april 2021 08:14
5/5
Eksi koekoe trafasie mix gebruikt: alles gelukt en was mega lekker, wel 1 uur en 10 min in de oven gedaan, maar dit is per oven natuurlijk anders.
Tjali 19 april 2021 07:55
5/5
Gisteren ook de eksi koekoe van faja lobi gebruikt, ook gelukt. choco eksi blijft mijn favoriet, daarna eksi en daarna keksi trafasie. Er mogen zeker meer smaken komen
18 april 2021 09:34
5/5
Eksi Koekoe bij ORiental gekocht vrijdag en gisteren gemaakt. Heerlijke surinaamse cake en goed gelukt
Zarayda 30 maart 2021 10:51
5/5
Eksi mix gisteren voor het eerst gemaakt en deze is geslaagd mensen. Goede uitleg in het recept, fijn dat jullie hier altijd aandacht aan besteden.
Marinke 22 februari 2021 07:37
5/5
Milka Eksi Koekoe gisteren gemaakt met de Faja Lobi Choco Eksi Trafasie: in 1 keer gelukt! Kookvideo was erg duidelijk, en de verpakking ook. Ga snel jullie Keksi en Eksi Koekoe varianten ko pen en maken. ...
A 11 februari 2021 15:05
5/5
Keksi cake was super, Eksi cake ook, Choco staat vanavond op het menu!! Kom maar gauw met meer smaken.
Divina 31 januari 2021 10:56
5/5
Ananas Eksi Koekoe cake!!!!!!!!!!!!!!! Jullie zijn te gek
Leonie 21 december 2020 09:11
5/5
Nou ons weekend: Vrijdag Nasi met Losie Foroe, zaterdag: Eksi gemaakt voor de eerste keer, ging super en heerlijk, Zondag: Durum met jullie geweldige Masala!
T 24 november 2020 12:58
5/5
Dit recept echt wauw. Eksi mijn favorietj, daarna Keksie daarna Choco. Wanneer komt de mix voor lapis, surinaamse pandan en ananascake?
Jan 24 november 2020 09:55
5/5
BAKMIXEN ontvangen wauw!!!!! Marmercake direct gelukt, keksi en eksi ga ik dit weekend maken.
Alida 26 oktober 2021 07:37
5/5
Heerlijke roti nuggets recept gemaakt gisteren! 😍❤️
Bakaa 25 oktober 2021 09:59
5/5
De beste baka bana is van faja lobi
Fi 25 oktober 2021 00:00
5/5
Uitstekende recepten echte smaakmakers bij feestjes
Walido 24 oktober 2021 10:55
5/5
Jullie loempia's zijn de beste! We gaan ze nu bij onze marktkraam zelf verkopen, mensen komen van ver voor deze goudstaven 😁😍
Adjan 22 oktober 2021 10:45
5/5
Jullie hebben zulke uitgebreide maar ook zulke simpele leuke recepten. Erg leuke website!
Izzy 21 oktober 2021 10:07
5/5
Rode curry hebben we gisteren gemaakt met kip krieltjes en boontjes, top recept met een kookvideo die goed werkt 😊😋😎
Nil 20 oktober 2021 11:08
5/5
Lekker smullen met jullie producten ❤️
Annabel 20 oktober 2021 00:00
5/5
5 sterren voor het kookboek!
Anoniem 19 oktober 2021 07:32
5/5
Ongekend tevreden met jullie website. Ik tik gewoon in de zoekbalk iedere week in waar ik aan denk, en laat me dan verassen met de recepten.
Julius 18 oktober 2021 09:13
5/5
de chinese nasi recept gemaakt met jullie witte nasi mix was weer super. Altijd lekker te combineren met jullie marinades, zelfs met vegetarische vleessoorten merken we op dat dit goed gaat.
Irmani 18 oktober 2021 09:12
5/5
De beste Javaanse kip is van Faja 😚
Cas 18 oktober 2021 00:00
5/5
Een aanrader voor ook de semi pro koks. Handige recepten en combinaties

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Marmer Eksi Trafasie (marmer eksi koekoe)

1. Voorbereiding:

STAP 1: Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Eksi Koekoe Trafasie (cakemix), melk, yoghurt, eieren en Laigsingh Vanille Essence (aroma) in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

STAP 3: Haal 2/3 deel van het beslag uit de beslagkom en doe dit in een aparte schaal. Schep de helft hiervan in de cakevorm en strijk het glad. Voeg de cacao aan het resterende beslag in de beslagkom toe, mix het 30 seconden op de laagste stand. Schep het cacaobeslag op het gele beslag in de cakevorm, strijk het glad; schep daarna de tweede helft van het gele beslag uit de schaal er bovenop en strijk het lichtelijk glad. Verdeel de twee beslagen in de cakevorm met een satéstok door elkaar zodat er een marmereffect ontstaat.

3. Oven:

STAP 3: Bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-65 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-65 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-65 minuten op stand 2-3

LET OP: De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Keukengerei:

  • Cakevorm 26x18 cm (rechthoekig, aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier
Ingrediënten
- 1. Marmer Eksi Trafasie: - 200 gr roomboter (ongezouten) - 1 pak (400 gr) Faja Lobi Eksi Koekoe Trafasie (cakemix) - 100 ml melk - 1½ el Griekse yoghurt - 5 eieren (M) - 2 tl Laigsingh Vanille Essence  - 4 el cacao - 2. Topping: - Gouden choco fantasie of andere topping naar wens
Ga naar mijn laatste sessie