Masala Fa Chong met rijst, aardappelen en kousenband

Home Recepten
Masala Fa Chong met rijst, aardappelen en kousenband
Afbeelding van Masala Fa Chong met rijst, aardappelen en kousenband
Afbeelding van Masala Fa Chong met rijst, aardappelen en kousenband

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Voeg de rum aan ½ pot (180 ml) Kip Masala Trafasie (marinade) toe en marineer de worst hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 3: Snijd de aardappelen met schil in partjes, kook ze circa 10 minuten in ruim water en giet ze af.
  • STAP 4: Voeg 3 eetlepels olie en 4 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) aan de aardappelentoe en schep ze om.

2. Masala Fa Chong:

  • STAP 5: Verdeel de worst en de aardappelen (zonder de marinade) over een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren (van stap 1) en enkele klontjes boter erover; rooster het 15-20 minuten in de oven op 200 graden gaar.
  • De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen (worst) wordt Fa Chong Masala genoemd.
  • STAP 6: Snijd de worst in schuine reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.

2. Kousenband: Recept Kousenband

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveer Kotomisi Basmati met de Masala Fa Chong, aardappelen en kousenband; schenk de saus erover.

Variatietip: Varieer de kipsaucijzen met braadworst en de kousenband met sla of broccoli.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Kawina 7 oktober 2020 15:24
5/5
Masala met boontjes mmm! Groot fan van jullie.
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Sins 15 september 2020 08:54
5/5
Sriracha masala wauw wauw
Jill 31 augustus 2020 11:09
5/5
Wat waren de kipspeisjes lekker zeg heerlijk recept. Vanavond gaan we de Faja Lobi tikka masala nieuwe recep van vorige week maken!
Jerky 14 augustus 2020 12:40
5/5
Jullie Roti Masala en Pindakaas mijn favorieten echt zoals het hoort te zijn topproducten
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Oompie 7 juli 2020 09:07
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.
Getest 29 juni 2020 07:34
5/5
Dit weekend kennis gemaakt met roti masala trafasie. Een heerlijke smaakbeleving, geurt geweldig en was zo klaar! Toppie ga snel jullie kookboek bestellen maar zeker een recensie verdiend do or het goede recept voor een leek in de keuken. ...
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Masala Fa Chong met rijst, aardappelen en kousenband

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Voeg de rum  aan ½ pot (180 ml) Kip Masala Trafasie (marinade) toe en marineer de worst hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 3: Snijd de aardappelen met schil in partjes, kook ze circa 10 minuten in ruim water en giet ze af.
  • STAP 4: Voeg 3 eetlepels olie en 4 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) aan de aardappelen toe en schep ze om. 

2. Masala Fa Chong:

  • STAP 5: Verdeel de worst en de aardappelen (zonder de marinade) over een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren (van stap 1) en enkele klontjes boter erover; rooster het 15-20 minuten in de oven op 200 graden gaar.
  • De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen (worst) wordt Fa Chong Masala genoemd. 
  • STAP 6: Snijd de worst in schuine reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.  

 2. Kousenband: Recept Kousenband

Ingrediënten
- 1. Masala Fa Chong: - 25 ml bruine rum - 1 pot (360) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) - 4 kipsaucijzen (400 gram ongekruide kippenworst) - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 800 gram aardappelen (vastkokende) - zonnebloemolie - boter -  2. Kousenband: Recept Kousenband