Milka Eksi Trafasie (Surinaamse Milka chocolade cake)

Home Recepten
Milka Eksi Trafasie (Surinaamse Milka chocolade cake)
Afbeelding van Milka Eksi Trafasie (Surinaamse Milka chocolade cake)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

STAP 1: Milka chocolade opwarmen tot het volledig gesmolten is. Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Choco Eksi Trafasie (cakemix), cacao, Milka chocolade (gesmolten), melk, yoghurt en eieren in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Oven:

STAP 3: Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-70 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-70 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-70 minuten op stand 2-3

LET OP: De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Keukengerei:

  • Cakevorm 24 cm (aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier

Cake gaar: Prik met een (saté)prikker in het midden van Choco Eksi Trafasie. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt, is het gaar.

Topping: Bestrijk de cake met gesmolten Milka chocolade en decoreer het met decoraties naar wens.

Variatietip: Varieer de Milka chocolade (puur) met Milka chocolade alpenmelk

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
19 januari 2022 08:07
5/5
Gisteren met mijn 2 dochters van 8 jaar en 11 jaar de milka eksi trafasie choco gemaakt. Altijd spannend een cake, soms lukt het en soms niet, soms door jezelf maar soms door een verkeerde u itleg. Nou..... dit was SUPER! Heerlijk gelukt en super sappig, mijn dochters willen nu door naar de ananas eksi. 😋😊 ...
Djon 8 juni 2021 09:02
5/5
Eksi koekoe mix werkt super en dit recept milka eksi ook heerlijk.
Marinke 22 februari 2021 07:37
5/5
Milka Eksi Koekoe gisteren gemaakt met de Faja Lobi Choco Eksi Trafasie: in 1 keer gelukt! Kookvideo was erg duidelijk, en de verpakking ook. Ga snel jullie Keksi en Eksi Koekoe varianten ko pen en maken. ...
Mireille 29 december 2021 09:20
5/5
Marmer Eksi Trafasie, vleesbroodje trafasie, bami in een bowl en saoto. Dat was ons 1e kerstdag menu, GENOTEN 🤗🤗🤗🤗
Meindert 6 december 2021 08:30
5/5
Voor het eerst de keksi geproefd en echt grandioos lekker product! Jammer dat bakkers dit soort dingen in Nederland niet verkopen, ook de Eksi en pruimencake super goed gelukt 👏🙏
Lies 24 november 2021 12:55
5/5
Ananas eksi koekoe inmiddels onze favoriet, wat een topper zeg. Maken het tegenwoordig iedere 2 weken.
jm 5 november 2021 08:35
5/5
Eksi Koekoe mix werkt super. Handig de kookvideo recept 😊
Priya 31 oktober 2021 08:48
5/5
Cupcake eksi koekoe recept dit weekend gemaakt, zoveel dat we de komende week elke dag als ontbijt eentje kunnen nemen!! 😋
Annelien 9 augustus 2021 22:00
5/5
Heurlijke keksi van faja faja ❤️
Annelies 8 augustus 2021 09:31
5/5
De eksi koekoe cake is de allerbeste, je kan hier alle kanten mee op, heb de gekste creaties ermee gemaakt met kokos, met spekkoek aroma, met pistachio. 🤗🤗😎😎
Lindsay 29 juni 2021 13:26
5/5
We hebben de bara, eksi koekoe en nasi van jullie nu gemaakt en zijn echte fans geworden wat is dit top zeg eindelijk eten met afwisseling.😋
Aly 27 juni 2021 10:47
5/5
Eksi Koekoe was weer voortreffelijk wauw! Gekocht bij mijn Jumbo.
Anoniem 23 juni 2021 12:37
5/5
Eksi Koekoe een echte surinaamse cake. Jullie mixen te koop bij jumbo perfect kan nu nog vaker maken
George 25 mei 2021 09:51
5/5
Jullie cake en bak recepten zijn grandioos. Eksi keksi choco en bojo gemaakt en gelukt volgens het recept
Desenti 28 april 2021 08:14
5/5
Eksi koekoe trafasie mix gebruikt: alles gelukt en was mega lekker, wel 1 uur en 10 min in de oven gedaan, maar dit is per oven natuurlijk anders.
Tjali 19 april 2021 07:55
5/5
Gisteren ook de eksi koekoe van faja lobi gebruikt, ook gelukt. choco eksi blijft mijn favoriet, daarna eksi en daarna keksi trafasie. Er mogen zeker meer smaken komen
18 april 2021 09:34
5/5
Eksi Koekoe bij ORiental gekocht vrijdag en gisteren gemaakt. Heerlijke surinaamse cake en goed gelukt
Zarayda 30 maart 2021 10:51
5/5
Eksi mix gisteren voor het eerst gemaakt en deze is geslaagd mensen. Goede uitleg in het recept, fijn dat jullie hier altijd aandacht aan besteden.
Tin 12 februari 2021 10:27
5/5
Marmer Eksi was erg smaakvol
A 11 februari 2021 15:05
5/5
Keksi cake was super, Eksi cake ook, Choco staat vanavond op het menu!! Kom maar gauw met meer smaken.
Divina 31 januari 2021 10:56
5/5
Ananas Eksi Koekoe cake!!!!!!!!!!!!!!! Jullie zijn te gek
Leonie 21 december 2020 09:11
5/5
Nou ons weekend: Vrijdag Nasi met Losie Foroe, zaterdag: Eksi gemaakt voor de eerste keer, ging super en heerlijk, Zondag: Durum met jullie geweldige Masala!
T 24 november 2020 12:58
5/5
Dit recept echt wauw. Eksi mijn favorietj, daarna Keksie daarna Choco. Wanneer komt de mix voor lapis, surinaamse pandan en ananascake?
Jan 24 november 2020 09:55
5/5
BAKMIXEN ontvangen wauw!!!!! Marmercake direct gelukt, keksi en eksi ga ik dit weekend maken.
Shirley 13 december 2021 01:00
5/5
Meest geschikte kookboek voor allerlei Surinaamse recepten maar ook geweldige combinaties! Gekregen als cadeau, daarna lang in de kast gelaten waarna het toch mijn interesse wekte, blijkt da t ik jullie al jaren volg op Facebook. ...
Wina 14 november 2021 10:18
5/5
De beste vega roti! En dat zeg ik als surinaamse 😘
Ha 27 oktober 2021 00:00
5/5
Met mijn Chinese roots en Surinaamse oma is dit boek een verademing. Leuke combi's
Les 14 september 2021 07:51
5/5
Een geweldig idee die recepten van jullie, hoe mijn moeder het ons geleerd heeft (Javaans-Surinaamse dame), zo zie ik het ook terug in jullie recepten, dit geeft me zo een mooi en fijn gevoe l. Lekker makkelijk bij de Oriental om de hoek te verkrijgen, een mega mega assortiment, alleen die kleuren van jullie word je al vrolijk van 😙 ...
Gin 2 september 2021 08:19
5/5
De Surinaamse vispastei is denk ik het alles lekkerste recept van jullie wat komt door die geweldige Trassie Trafasie van jullie! Ik ben groot fan van jullie merk, recepten, producten en bli jf vooral zo doorgaan, lobi ❤️! ...
Joan 26 augustus 2021 09:21
5/5
Of je nou authentieke nasi bami of roti wilt eten, of je wilt een uitstapje maken naar een masala pizza of een mexiacaans gerecht met een Surinaamse twist, jullie weten me telkens weer te ve rassen ook met de producten! Erg blij mee!!! 😍❤️😋 ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Milka Eksi Trafasie (Surinaamse Milka chocolade cake)

1. Voorbereiding:

STAP 1: Milka chocolade opwarmen tot het volledig gesmolten is. Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Choco Eksi Trafasie (cakemix), cacao, Milka chocolade (gesmolten), melk, yoghurt en eieren in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Oven:

STAP 3: Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-70 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-70 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-70 minuten op stand 2-3

LET OP: De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Keukengerei:

  • Cakevorm 24 cm (aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier
Ingrediënten
- 1. Milka Eksi Trafasie: - 200 gr roomboter (ongezouten) - 1 pak (400 gr) Faja Lobi Choco Eksi Trafasie (cakemix) - 2 el cacao - 200 gr Milka chocolade (puur) - 200 ml melk - 1½ el Griekse yoghurt - 4 eieren (M) - 2. Topping: - 200 gr Milka chocolade (gesmolten) - suikermuisjes
Ga naar mijn laatste sessie