Milka Eksi Trafasie (Surinaamse Milka chocolade cake)

Home Recepten
Milka Eksi Trafasie (Surinaamse Milka chocolade cake)
Afbeelding van Milka Eksi Trafasie (Surinaamse Milka chocolade cake)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

STAP 1: Milka chocolade opwarmen tot het volledig gesmolten is. Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Choco Eksi Trafasie (cakemix), cacao, Milka chocolade (gesmolten), melk, yoghurt en eieren in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Oven:

STAP 3: Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-70 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-70 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-70 minuten op stand 2-3

De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Keukengerei:

  • Cakevorm 24 cm (aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier

Cake gaar: Prik met een (saté)prikker in het midden van Choco Eksi Trafasie. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt, is het gaar.

Topping: Bestrijk de cake met gesmolten Milka chocolade en decoreer het met decoraties naar wens.

Variatietip: Varieer de Milka chocolade (puur) met Milka chocolade alpenmelk

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Marinke 22 februari 2021 07:37
5/5
Milka Eksi Koekoe gisteren gemaakt met de Faja Lobi Choco Eksi Trafasie: in 1 keer gelukt! Kookvideo was erg duidelijk, en de verpakking ook. Ga snel jullie Keksi en Eksi Koekoe varianten ko pen en maken. ...
Tin 12 februari 2021 10:27
5/5
Marmer Eksi was erg smaakvol
A 11 februari 2021 15:05
5/5
Keksi cake was super, Eksi cake ook, Choco staat vanavond op het menu!! Kom maar gauw met meer smaken.
Divina 31 januari 2021 10:56
5/5
Ananas Eksi Koekoe cake!!!!!!!!!!!!!!! Jullie zijn te gek
Leonie 21 december 2020 09:11
5/5
Nou ons weekend: Vrijdag Nasi met Losie Foroe, zaterdag: Eksi gemaakt voor de eerste keer, ging super en heerlijk, Zondag: Durum met jullie geweldige Masala!
T 24 november 2020 12:58
5/5
Dit recept echt wauw. Eksi mijn favorietj, daarna Keksie daarna Choco. Wanneer komt de mix voor lapis, surinaamse pandan en ananascake?
Jan 24 november 2020 09:55
5/5
BAKMIXEN ontvangen wauw!!!!! Marmercake direct gelukt, keksi en eksi ga ik dit weekend maken.
Aleya 16 februari 2021 09:54
5/5
Surinaamse roots met colombiaans dit kookboek is voor mij een verademing om zo weer te kunnen koken zoals mijn opa dat deed
Linie 14 februari 2021 15:19
5/5
Sandhia's Recepten is een waar kunstenaarsboek. Veel nieuwe dingen geleerd, veel nieuwe variaties geleerd, dit is gewoonweg een allround boek voor de Surinaamse keuken met veel invloede n, precies zoals ik Suriname kan herinneren van vroeger en mijn grootmoeder, oma en moeder dingen bereidde, hulde dat ik dit zelf weer kan ervaren zonder dat alle drie nog er zijn. ...
Mieke 6 februari 2021 11:13
5/5
Heb eergisteren Surinaamse bami klaar gemaakt,was super lekker,maak het zeker nog wel eens een keer klaar TOP
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Lieke 14 december 2020 07:42
5/5
De cakemixen zijn super, alle drie nu gemaakt en gelukt aan de hand van de kookvideo's. Morgen staat de nieuwe Surinaamse Bami recept met Yangtori op het menu mmm
Kelly rowena 16 november 2020 09:54
5/5
van onze Surinaamse vriendjes dit boek ontvangen zo fijn dat we nu zelf alles kunnen maken wat we altijd eten bij onze vrienden
Tati Anie 27 oktober 2020 09:44
5/5
Indische roots maar geweldig dit Surinaamse kookboek
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Yves 7 september 2020 21:46
5/5
Zekers goed beoordeeld heerlijk en echt kookboek voor de Surinaamse keuken
Indran 8 juni 2020 10:43
5/5
een trots merk voor de Surinaamse gemeenschap. Geweldig om te zien hoeveel Nederlaners dit gebruiken!
ron theunissen 26 oktober 2019 22:39
5/5
ik maak graag bara,s en surinaamse bamie en bamieballen en wou dit boek allang bestellen ik ben zelf kok maar nu kan ik mijn voorliefde voor het surinaamse gerechten nog meer verrijken en ge nieten van al deze lekkere gerechten ...
Teddy 1 april 2019 08:26
5/5
De beste recepten vind je in dit kookboek! al weer 30 jaar geleden aten wij als studenten bij een hele oude Surinaamse oma, waarvan haar kookgeuren ons hele studentenhuis doorheen kwamen. De Nasi zoals wij die daar aten, wauw, de Nasi Trafasie doet me helemaal terugdenken aan deze mooie tijd. ...
Timmy 8 januari 2019 10:26
5/5
Een wauw-factor, verschillende hoofdstukken, een grote diversiteit en jullie zijn door mijn test heen: mijn Surinaamse oma maakte bepaalde gerechten, en die komen overeen.
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
Lucy Tates 26 november 2018 12:50
5/5
De gewenste recepten staan erin, de echte oude Surinaamse recepten, die ik vroeger als kleine meisje at bij mij moeder en tantes in onze garage, toekijkend hoe de dames op gevoel gezellig aa n het koken waren op vrolijke musiek. Hetzelfde gevoel krijg ik bij jullie kookboek, ontzettend bedankt voor dat fijne gevoel :) ...
Liza Yvonne Kramer 1 november 2018 14:54
5/5
Ik wil het 1 speciale kookboekje van Surinaamse eten bestellen .
Gimmy en ninn 9 oktober 2018 09:59
5/5
De manier hoe jullie die geschreven hebben is echt super. Veel recepten herken ik van vroeger hoe mijn oma en moeder het maakte, maar wat vooral leuk is, de recepten kan je heel erg personal iseren naar je eigen smaak, precies zoals de Surinaamse keuken is! De culturen daar maken alles op hun eigen manier, waardoor je altijd verrast wordt keer op keer. XX ...
Lizzy 4 oktober 2018 09:19
5/5
De Surinaamse keuken leren kennen is wel heel erg leuk met jullie kookboek.
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Davinci 26 september 2018 14:46
5/5
HELEMAAL GEK VAN SURINAAMSE NASI lekkrrrrre receoten!
Freddy 14 september 2018 15:33
5/5
Heerlijk dit echt fijn, vroeger in mijn studententijd aten we dit bij Surinaamse vrienden, na tig jaren maak ik het nu zelf en het smaakt exact als vroeger
Jose 11 september 2018 09:39
5/5
Hartelijk bedankt! De familie verhalen, de verhaallijn (wat me pas later opviel met het varende boortje haha!) en de kleurrijke recepten. Een ontzettend leuke manier kennis te maken met jull ie en met de Surinaamse keuken. Wat nog mooier zou zijn, als in de toekomst een extra kaft aan de binnenkant zit (naast de band die er nu al in zit), zodat je meerdere recepten snel terug kan vinden, bijvoorbeeld 1 kaft voor voorgerecht, 1 kaft voor hoofdgerecht, 1 kaft voor nagerecht, 1 kaft voor dranken haha.
+ Uitstraling
+ Kleurrijk
+ Duidelijke recepten
+ Heerlijke feel good bij dit boek
...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Milka Eksi Trafasie (Surinaamse Milka chocolade cake)

1. Voorbereiding:

STAP 1: Milka chocolade opwarmen tot het volledig gesmolten is. Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Choco Eksi Trafasie (cakemix), cacao, Milka chocolade (gesmolten), melk, yoghurt en eieren in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Oven:

STAP 3: Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-70 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-70 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-70 minuten op stand 2-3

De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Keukengerei:

  • Cakevorm 24 cm (aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier
Ingrediënten
- 1. Milka Eksi Trafasie: - 200 gr roomboter (ongezouten) - 1 pak (400 gr) Faja Lobi Choco Eksi Trafasie (cakemix) - 2 el cacao - 200 gr Milka chocolade (puur) - 200 ml melk - 1½ el Griekse yoghurt - 4 eieren (M) - 2. Topping: - 200 gr Milka chocolade (gesmolten) - suikermuisjes