Moksie Alesie Chicken Parbo (gele rijst met speciaal geroosterde kip)

Home Recepten
Moksie Alesie Chicken Parbo (gele rijst met speciaal ge...
Afbeelding van Moksie Alesie Chicken Parbo (gele rijst met speciaal geroosterde kip)
Afbeelding van Moksie Alesie Chicken Parbo (gele rijst met speciaal geroosterde kip)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereidingen:

Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Meng de tomatenpuree, honing en Chicken Paramaribo (woksaus) tot een marinade en marineer de kipkarbonade 30 minuten hiermee of marineer het een nacht tevoren.

2. Moksie Alesie:

6 eetlepels olie verhitten. 5 eetlepels Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix), julienne wortel- en doperwtenmix toevoegen en 5 minuten roerbakken. Vervolgens de gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.

3. Chicken Parbo:

Verdeel de gemarineerde kipkarbonade over de ovenschaal, schenk 2 eetlepels van de marinade erover en bak, rooster of grill het in de oven op 175-200 graden in circa 15 minuten gaar; de rest van de marinade apart zetten.

4. Saus:

Verwarm de overgebleven marinade 3 minuten in een pan tot een gladde saus.

Serveertip: Serveren met de Moksie Alesie en de sparerib; schenk de saus over het vlees.

Variatietip: Varieer de kip karbonade met varken sparerib. Garneer met bakbanaan.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Samir 10 juli 2020 09:22
5/5
Moksie Metie trafasie de allerbeste!
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jince 18 juni 2020 09:33
5/5
Favoriet blijft de Moksie Metie Trafasie!
Yilly d. 8 april 2020 09:08
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Moksie Alesie Chicken Parbo (gele rijst met speciaal geroosterde kip)

1. Voorbereidingen:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Meng de tomatenpuree, honing en Chicken Paramaribo (woksaus) tot een marinade en marineer de kipkarbonade 30 minuten hiermee of marineer het een nacht tevoren.

2. Moksie Alesie:

6 eetlepels olie verhitten. 5 eetlepels Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix), julienne wortel- en doperwtenmix toevoegen en 5 minuten roerbakken. Vervolgens de gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.

3. Chicken Parbo:

Verdeel de gemarineerde kipkarbonade over de ovenschaal, schenk 2 eetlepels van de marinade erover en bak, rooster of grill het in de oven op 175-200 graden in circa 15 minuten gaar; de rest van de marinade apart zetten.

4. Saus:

Verwarm de overgebleven marinade 3 minuten in een pan tot een gladde saus.

Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 eetlepels honing - 2 eetlepels tomatenpuree - 500 gram (circa 5 stuks) kipkarbonade - 150 gram julienne wortel- en doperwtenmix - 360 ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (vers bereide woksaus) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Masoesa Alesie (vers bereide roerbakmix)