Moksie Alesie met Karbonade (gele rijst met speciaal gemarineerde karbonade)

Home Recepten
Moksie Alesie met Karbonade (gele rijst met speciaal ge...
Afbeelding van Moksie Alesie met Karbonade (gele rijst met speciaal gemarineerde karbonade)
Afbeelding van Moksie Alesie met Karbonade (gele rijst met speciaal gemarineerde karbonade)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereidingen:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Meng de tomatenpuree, mandarijnsap (uitgeperst) en Roast Red Pork tot een marinade en marineer de kipkarbonade 2 uur hiermee.
TIP: Zet het vlees èèn dag tevoren in de marinade in de koelkast; het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor ook de marineertijd bespaart.

2. Karbonade:

Verdeel de gemarineerde karbonade over de ovenschaal, schenk de marinade erover en bak, rooster of grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in circa 15 minuten gaar.

3. Moksie Alesie:

6 eetlepels olie verhitten. 5 eetlepels Moksie Masoesa Alesie Trafasie (roerbakmix), julienne wortel en paprika (in blokjes) toevoegen en 5 minuten roerbakken. Vervolgens de gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.

Serveertip: Serveren met de Moksie Alesie de karbonade en Green Punch Trafasie; schenk de saus over het vlees. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Varieer de kip karbonade met varken karbonade. Garneer met bakbanaan. Geef er de frisse ijsbergsalade bij.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Samir 10 juli 2020 09:22
5/5
Moksie Metie trafasie de allerbeste!
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jince 18 juni 2020 09:33
5/5
Favoriet blijft de Moksie Metie Trafasie!
Yilly d. 8 april 2020 09:08
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Moksie Alesie met Karbonade (gele rijst met speciaal gemarineerde karbonade)

1. Voorbereidingen:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Meng de tomatenpuree, mandarijnsap (uitgeperst) en Roast Red Pork tot een marinade en marineer de kipkarbonade 2 uur hiermee.
TIP: Zet het vlees èèn dag tevoren in de marinade in de koelkast; het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor ook de marineertijd bespaart.

2. Karbonade:

Verdeel de gemarineerde karbonade over de ovenschaal, schenk de marinade erover en bak, rooster of grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in circa 15 minuten gaar.

3. Moksie Alesie:

6 eetlepels olie verhitten. 5 eetlepels Moksie Masoesa Alesie Trafasie (roerbakmix), julienne wortel en paprika (in blokjes) toevoegen en 5 minuten roerbakken. Vervolgens de gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.

Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 500 gram (circa 5 stuks) kipkarbonade - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (marinade) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Masoesa Alesie (vers bereide roerbakmix) - 1 mandarijn, 2 eetlepels tomatenpuree - 150 gram julienne wortel- en 1 rode paprika