Moksie Alesie met Moksie Metie

Home Recepten
Moksie Alesie met Moksie Metie

Bereidingswijze

  • 1. Moksie Alesie (Surinaaamse gele rijst):
  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Doperwten, wortel (in blokjes) en paprika (in blokjes) 4-6 minuten in ruim water beetgaar koken en daarna afgieten.
  • STAP 3: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten, voeg de prei (schuin gesneden) toe, omscheppen, daarna doperwten, winterwortel en paprika hieraan toevoegen en enkele minuten wokken. Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en 3 minuten verder wokken. Gekookte rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op matig vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.
  • 2. Moksie Metie:
  • STAP 4: Moksie Metie Trafasie (marinade) aan de kippenbouten toevoegen, omscheppen en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht tevoren.
  • STAP 5: Verdeel de gemarineerde kippenbouten over de ovenschaal, schenk de overgebleven marinade erover en grill het in de heteluchtoven op 175-200 graden in circa 25 minuten gaar.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Moksie Alesie Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveer Moksie Alesie met de Moksie Metie, kousenband, gebakken banaan en Zuurgoed Trafasie

Variatietip: Varieer Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) met Faja Lobi Roast Red Pork (vers bereide marinade).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Niska 24 maart 2025
5/5
Instant noodles lekker moksie metie moksie speciaal pindakaas pinda sambel madam jeanette oooooh mijn favorieten! ❤️😍
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Moksie Alesie met Moksie Metie
  • 1. Moksie Alesie (Surinaaamse gele rijst):
  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Doperwten, wortel (in blokjes) en paprika (in blokjes) 4-6 minuten in ruim water beetgaar koken en daarna afgieten.
  • STAP 3: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten, voeg de prei (schuin gesneden) toe, omscheppen, daarna doperwten, winterwortel en paprika hieraan toevoegen en enkele minuten wokken. Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en 3 minuten verder wokken. Gekookte rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op matig vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.   
  • 2. Moksie Metie:
  • STAP 4: Moksie Metie Trafasie (marinade) aan de kippenbouten toevoegen, omscheppen en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht tevoren. 
  • STAP 5: Verdeel de gemarineerde kippenbouten over de ovenschaal, schenk de overgebleven marinade erover en grill het in de heteluchtoven op 175-200 graden in circa 25 minuten gaar.
Ingrediënten
- 1. Moksie Alesie (Surinaaamse gele rijst): - 400 gram Kotomisi Basmati  - 150 gr doperwten (diepvries) - 2 winterwortels (in blokjes) - 1 paprika (rood) - zonnebloemolie - 1 ui - 1 prei (kleine) - 5 el Faja Lobi Moksie Alesie Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2. Moksie Metie: - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) - 4 kippenbouten (in stukjes)

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie