Moksie Metie Alesie (geroosterde rode kip met Pandan rijst)

Home Recepten
Moksie Metie Alesie (geroosterde rode kip met Pandan ri...
Afbeelding van Moksie Metie Alesie (geroosterde rode kip met Pandan rijst)
Afbeelding van Moksie Metie Alesie (geroosterde rode kip met Pandan rijst)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
2. Kipfilet in reepjes snijden.
3. 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten en de ui (in halve ringen) hierin licht fruiten; kipfilet hieraan toevoegen en in 4 minuten gaar wokken. Vervolgens 1 pot (360 ml) Moksie Metie Trafasie (vers bereide woksaus-marinade), 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel roomboter, 1 eetlepel rum, mandarijnsap (uitgeperst) toevoegen en 8 minuten laten sudderen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati, gemengde sla.

Variatietip: Voeg een plakje Madam Jeanette peper toe voor een pittiger smaak. Combineer de kipfilet eens met andere vleesgerechten, zoals varkensvlees, Masterbeef (zoutvlees). Marineer eens 250 gram kipfilet, 250 gram varkenslappen en 2 kip saucijzen (kippenworst) voor een uitgebreide Moksie Metie.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Samir 10 juli 2020 09:22
5/5
Moksie Metie trafasie de allerbeste!
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jince 18 juni 2020 09:33
5/5
Favoriet blijft de Moksie Metie Trafasie!
Yilly d. 8 april 2020 09:08
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...
Vinnie 11 februari 2019 06:51
5/5
GEWELDIG! Dit weekend meerdere recepten gemaakt, en nu net de Moksie Metie voorbereiding, in de marinade met rijstwijn, vanavond na het werk met de familie smullen!!!
Alesie 18 december 2018 08:58
5/5
Moksie Moksie Metieeeeeee! Ik eet letterlijk elke dag iets met de Moksie Metie erbij, familie Laigsingh ik heb jullie verhaal in het kookboek gelezen en het harde werken spat ervan af alleen maar passie om kippenvel van te krijgen, ga zo door en hopelijk hele fijne feestdagen ook voor jullie en het team :) LOBI xXx ...
Floortje 2 november 2018 11:01
5/5
Lekkere Moksie Alesie met karbonade bereikt. Vandaag gaan we lekker Roti Masala maken, zo zin in haha, eerst de werkdag maar overleven. 5 sterren voor jullie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Moksie Metie Alesie (geroosterde rode kip met Pandan rijst)

1. Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
2. Kipfilet in reepjes snijden.
3. 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten en de ui (in halve ringen) hierin licht fruiten; kipfilet hieraan toevoegen en in 4 minuten gaar wokken. Vervolgens 1 pot (360 ml) Moksie Metie Trafasie (vers bereide woksaus-marinade), 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel roomboter, 1 eetlepel rum, mandarijnsap (uitgeperst) toevoegen en 8 minuten laten sudderen.

Ingrediënten
- - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 300 g gemengde sla - 500 g kipfilet - rum, roomboter, zonnebloemolie - tomatenpuree, 1 grote ui, 1 kleine mandarijn - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide woksaus-marinade)