👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? De beste Surinaamse desserts: zoet en smakelijk
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Moksie Metie Speciaal (geroosterd kip- en varkensvlees met Fa Chong en tjauw min)

Home Recepten
Moksie Metie Speciaal (geroosterd kip- en varkensvlees ...
Afbeelding van Moksie Metie Speciaal (geroosterd kip- en varkensvlees met Fa Chong en tjauw min)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: De Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaarkoken, direct afscheppen, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken; scheutje olie erover verdelen en omscheppen.
  • STAP 2: Voeg de rum of cognac aan de Moksie Metie Trafasie (marinade) toe, goed mengen; marineer hiermee de kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.

2. Moksie Metie en Fa Chong:

  • STAP 3: Leg de gemarineerde kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade na het marineren en enkele klontjes boter erover; rooster ze 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen (worst) wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 4: Snijd het vlees in schuine reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.

3. Tjauw Min:

  • STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten en de ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 6: Prei (in stukjes) en julienne wortel toevoegen en enkele minuten roerbakken.
  • STAP 7: Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen en eveneens enkele minuten roerbakken.
  • STAP 8: De Chinese mie (Tjauw Min) toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Moksie Metie en Kookvideo's

Serveertip: Verdeel het geroosterde vlees en de Fa Chong over de Tjauw-Min; schenk de saus over het vlees. Garneer met Zuurgoed Trafasie.    

Variatietip: Voeg 100 gram Masterbeef Zoutvlees toe. Varieer de kipsaucijzen met 300 gram braadworst.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Rowena 16 oktober 2024
5/5
Geslaagde avond met bami trafasie moksie speciaal en trassie trafasie ❤️❤️❤️
Onna 15 mei 2024
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland), Moksie Speciaal (Surinaamse geroosterde kip uit de oven). Onze 3 favorieten❤️
Vivi 21 maart 2024
5/5
Moksie Metie Speciaal onze favoriet 💥
Loes 13 februari 2024
5/5
Lekkere gerechten. Lekkerste is als je zowel bami trafasie als nasi trafasie maakt met moksie metie en moksie speciaal kip voor het gezin, lekker groot op tafel uitserveren muziekje aan. Ooh het mooie leven ❤️ ...
Kon 1 september 2023
5/5
De ovenkippetjes in de moksie metie lak met heerlijke bami trafasie ❤️❤️❤️
Bianca 21 augustus 2023
5/5
Heerlijk weer dit weekend genoten van al het lekkers. Onze favoriet blijft Moksie Speicaal Trafasie. Groetjes uit Hoorn. Bianca 😍
Rene Vervald 13 juni 2023
5/5
Ons eerste potje had ik gekregen in het kerstpakket van mijn vorige weekgever in december. Door die kleurrijke uitstraling en kleuren, trok het ons gelijk. Als je dan de pot opentrekt ben je verliefd. Zo gezegd zo gedaan, denk ik dat we inmiddels alle producten hebben gebruikt. Was er iets niet lekker? Nee! Was er iets onze favoriet? Moeilijk! De Nasi Trafasie is mega lekker en breed bruikbaar, maar de moksie speciaal is ook echt zo lekker. Zou het iedereen aanraden, het verrijkt echt je culinaire kijk op eten en zorgt voor een diverser menu 😋 ...
Roger & Mie 29 mei 2023
5/5
Intens genoten van dit merk. Kennisgemaakt tijdens een thuisfeestje waar jullie producten geurend de keuken uitkwamen, en iedereen gek werd. Bleek achteraf dus jullie Moksie Speciaal te zijn en de vlees en vispasteitjes. Overigens inmiddels al die recepten al 1001 keer zelf gemaakt. Genieten! ❤️ ...
Alicia van Gorin 30 april 2023
5/5
Keksi Trafasie met Baka Bana Trafasie en als hoofdgerecht Bami Trafasie met Moksie Metie en Kasripo kip hmmmmmmmmmm yumyum 😊😊
Fientje 25 april 2023
5/5
We zijn als oerhollanders eigenlijk niet gewend om variatie te gebruiken. Mijn buren adviseerde eens door onze piepers jullie Nasi Trafasie te gebruiken... wat een smaakverruiming was dit! S indsdien mengen we jullie producten in onze oerhollandse keuken, maar proberen we ook steeds vaker nieuwe dingen. Gisteren stamppot met......... geen rookworst maar MOKSIE METIE die een dagje in de laag heeft gelegen. Super leuk! ...
Rosalien 1 maart 2023
5/5
Wij hebben ooit eens een moksie metie trafasie gekocht, echt waar dat was me een topper. Daarna zijn we de hele lijst langsgegaan, echt een mega aanrader ❤️
Ed 9 februari 2023
5/5
We hebben inmiddels alle toppers van Faja Lobi al eens geprobeerd. Onze all-time favourite blijft de 'Moksie Metie Trafasie', een rode marinade saus met een diepe zoete smaak en een geweldig e kleur. Jammer dat het niet overal te koop is! ...
Odeth 8 januari 2023
5/5
Roti Chicken Wrap, Pruimentaart Trafasie en Gegrilde kipspiesjes met Moksie Alesie MIJN FAVORIETEN!!! ❤️❤️❤️
Roelie 12 december 2022
5/5
Ik wil graag een recensie bij jullie plaatsen, waarom....? Omdat we aangenaam verrast zijn. We roken eigenlijk al hele lange tijd bij verschillende buurtjes jullie producten als ze aan het k oken waren, en zagen in de groepsapp foto's langskomen en meerdere waren enthousiast en gingen het toen proberen. Maar we zijn natuurlijk Hollanders, en alles duurt even voordat we iets nieuws gaan proberen. Maar toen eenmaal de hele straat eraan ging, hebben we het dit weekend geprobeerd: Nasi Trafasie en van de BBQ lekker in de kou Moksie metie en Moksie speciaal kippetjes. Wat kloppen de recepten en zijn ze goed, wat zijn de smaken ongekend rijkvol, en wat een heerlijke sensatie voor de tong. Jullie hebben er nieuwe fans bij 😋😊 ...
Stacey 29 september 2022
5/5
Ontdekt via mijn buurtjes die deze zomer telkens tijdens de bbq een hele geur door de wijk verspreidde. In de buurtapp vroeg iemand wat dit was, en stuurde ze een foto door van jullie sate's en marinades moksie metie moksie speciaal. We genieten elke week hiervan, als het niet op de bbq is lekker uit de keuken ❤️ ...
Nelly 14 september 2022
5/5
Wanneer komen jullie met een heerlijke moksie alesie met verschillende soorten marinade kip varianten ernaast op het bord? ❤️😋
Jonnie 15 augustus 2022
5/5
Nou ik heb een lekkere tip voor de medefans.... Chicken Curry met garlic naan! En de Chicken Curry is vervangen voor bijvoorbeeld de Moksie Metie of de Moksie Speciaal kip, lekker met ijsber gsla en een plakje cheddar of knoflooksaus 🤗 Kan het recept jammer genoeg niet delen hier ...
Rudie 4 augustus 2022
5/5
Malse moksie speciaal met nasi trafasie hmmmm
Chantl & Gezin 3 augustus 2022
5/5
Wij koken denk ik al zolang dat jullie bestaan. De producten zijn in de jaren alleen maar beter geworden en de declaraties ook. De combinatie van jullie producten, met de social media en koo kvideo's werkt voor ons: Ene week kook ik, dan mijn man maar ook mijn kinderen pakken gewoon weleens iets van jullie menu. Is toch geweldig? Mijn favoriet: Gegrilde kipspiesjes met Moksie Alesie. Ga zo door geweldig familie bedrijf ❤️❤️❤️ ...
Nicolette 15 juli 2022
5/5
Spiesjes van zalm masala met spiesjes moksie metie, zo een smaakmaker en kleurrijk voor het oog je raakt er nog net niet van verblind 😎
Sun 14 juli 2022
5/5
De allerlekkerste nasi kip met moksie en losie kip van de bbq, onze zomerfavoriet 2022 🌞
Mini 7 juli 2022
5/5
Nasi kip met losie of moksie aanrader mensen. Doe hetzelfde eens met de Bami Trafasie 👌
Lieshout 1 juli 2022
5/5
Heerlijk die ovenkip met moksie speciaaltje 😋
Tonj 29 juni 2022
5/5
Milka Eksi als toetje met als hoofdgerecht Nasi Trafasie met Rollade in moksie metie oehhh heerlijk 😋
Yannick 17 juni 2022
5/5
Dit recept heeft wel echt de mooiste foto zeg! Lekker zo met Nasi en Bami de zuurgoed en de moksie speciaal kip. Wij gaan dit feestmaal dit weekend maken, maar dan de moksie speciaal, losie foroe en moksie metie kip dagje van te voren in de lak leggen en dan lekker op de BBQ met de hitte morgen ❤️ ...
Truus 5 juni 2022
5/5
Gisteren voor ons bezoek geserveerd met inspiratie van faja lobi: Nasi met Moksie Metie, Saoto Soepie, Keksi, Bami met Losie Foroe en Dawet hmmmm 😍❤️
Wil 17 mei 2022
5/5
Snesie witte rijst fried met sate en moksie metie kip ohw ohw ohw. Ooit gezien op social van jullie van een fan nu eet ik het standaard 1 keer per week en kan er geen genoeg van krijgen
Milo 15 mei 2022
5/5
Lekkere roti gerechtjes met moksie metie en moksie speciaal vlees zijn mijn favorieten van jullie sandhia's deel 6 zekers besteld
Melissa 4 mei 2022
5/5
Ketjap eieren, Masala eieren en Moksie Speciaal eieren zo lekker bij de nasi bami of roti❤️
Eddy 22 maart 2022
5/5
We maken wekelijks wel eten met de nasi trafasie, bami trafasie, moksie speciaal, pinda sambel en trassie! Vaste keukenkastje toppers hiero. Nu dus direct deel 6 besteld, kunnen we weer nieu we manieren uitvinden om onze favorieten te combineren. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Moksie Metie Speciaal (geroosterd kip- en varkensvlees met Fa Chong en tjauw min)

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: De Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaarkoken, direct afscheppen, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken; scheutje olie erover verdelen en omscheppen.
  • STAP 2: Voeg de rum of cognac aan de Moksie Metie Trafasie (marinade) toe, goed mengen; marineer hiermee de kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.

2. Moksie Metie en Fa Chong: 

  • STAP 3: Leg de gemarineerde kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade na het marineren en enkele klontjes boter erover; rooster ze 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen (worst) wordt Fa Chong genoemd.    
  • STAP 4: Snijd het vlees in schuine reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.

3. Tjauw Min:

  • STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten en de ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 6: Prei (in stukjes) en julienne wortel toevoegen en enkele minuten roerbakken.
  • STAP 7: Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen en  eveneens enkele minuten roerbakken.
  • STAP 8: De Chinese mie (Tjauw Min) toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.
Ingrediënten
- 1. Moksie Metie en Fa Chong: - 2 el rum of cognac - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie of Faja Lobi Fa Chong Trafasie (vers bereide marinade) - 300 gram kippendijenfilet - 300 gram varkensvlees - 4 kipsaucijzen (= 300 gram ongekruide kippenworst) - boter - 2. Tjauw-Min: - 500 gram Soubry Chinese mie (Tjauw Min) - zonnebloemolie - 1 ui - 100 gram prei - 100 gram julienne wortel - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie