Moksie Metie Worstjes met paksoi salade en stokbrood

Home Recepten
Moksie Metie Worstjes met paksoi salade en stokbrood
Afbeelding van Moksie Metie Worstjes met paksoi salade en stokbrood

Bereidingswijze

1. Marineren:

Moksie Metie Trafasie (marinade) aan de worstjes toevoegen tot ze ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht tevoren.

2. Paksoi:

Snijd de paksoi in stukjes, kook het 3 minuten in ruim water en giet het daarna af; roerbak het 2 minuten in 2 eetlepels olie met wat zout en witte peper naar smaak.

3. Moksie Metie Worstjes:

Leg de worstjes op de bakplaat of op de barbecue, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden of op de barbecue.
De overgebleven saus na het roosteren, gebruiken tijdens het serveren.

Serveertip: Serveer de Moksie Metie worstjes met de stokbrood en paksoi; schenk de saus over de worstjes. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink) 

Variatietip: Varieer de kipsaucijzen met runderworst of worst en salade van eigen keuze. Voeg een eetlepel bruine rum aan de marinade toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Niska 24 maart 2025
5/5
Instant noodles lekker moksie metie moksie speciaal pindakaas pinda sambel madam jeanette oooooh mijn favorieten! ❤️😍
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Moksie Metie Worstjes met paksoi salade en stokbrood

1. Marineren:

Moksie Metie Trafasie (marinade) aan de worstjes toevoegen tot ze ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht tevoren.

2. Paksoi:

Snijd de paksoi in stukjes, kook het 3 minuten in ruim water en giet het daarna af; roerbak het 2 minuten in 2 eetlepels olie met wat zout en witte peper naar smaak.

3. Moksie Metie Worstjes:

Leg de worstjes op de bakplaat of op de barbecue, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden of op de barbecue. 
De overgebleven saus na het roosteren, gebruiken tijdens het serveren.

Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie of Faja Lobi Fa Chong Trafasie (vers bereide marinade) - boter - 1 stokbrood - 8 kipsaucijzen (= 600 gram ongekruide kippenworst, bij de supermarkt) - 2 bosjes paksoi - zout - witte peper

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie