Nieuws

Home Nieuws Zo laat je een groene avocado sneller rijpen
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
PRE-ORDER ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

Zo laat je een groene avocado sneller rijpen

Een groene avocado snel rijpen voorkomt dat je heel lang moet wachten om de vrucht te verwerken in heerlijke gerechten. Er is een simpele en efficiënte manier om een groene avocado sneller te laten rijpen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is rijp fruit dat je meestal wel in huis hebt. Bijvoorbeeld een rijpe banaan of een peer of een appel net als een meloen. Zelfs een rijpe tomaat is prima te gebruiken om een avocado sneller te laten rijpen.

Avocado sneller rijpen: samen op de fruitschaal

Je hoeft alleen maar een van de genoemde vrucht- of fruitsoorten bij de groene avocado op de fruitschaal te leggen. Er ontstaat hierdoor productie van ethyleen en dat is een soort gas dat erin voorziet om het rijpingsproces van vruchten te laten versnellen. Op deze manier is je avocado al binnen een paar dagen rijp en klaar om een van onze vele easy-to-use-recepten te maken. Bijvoorbeeld het recept van gevulde eieren met avocado en bacon.

Wanneer is een avocado rijp?

Een volgende keer dat je de naar de winkel, groenteboer of markt gaat, is het handig om vooraf al de rijpheid te bepalen. Knijp er vooral niet in, maar maak van het volgende trucje gebruik. Het plekje onder de steel geeft namelijk aan of de avocado rijp is of niet. Dat is het geval als het harde puntje waarmee de avocado via het steeltje aan de boom heeft gehangen geel van kleur is. Een groene kleur is een teken van onrijpheid en een donkerbruine kleur laat zien dat de avocado te rijp is.

Zo laat je een groene avocado sneller rijpen

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ga naar mijn laatste sessie