Nieuws

Home Nieuws 6 tips om kip en vlees te grillen als de beste
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
PRE-ORDER ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

6 tips om kip en vlees te grillen als de beste

Zeg maar dag met je handje tegen de kant-en-klaar maaltijd of soep uit blik. Vandaag is de dag waarop jij ontdekt hoe je vlees en kip het beste kan grillen. Maak daarbij gebruik van de 6 tips om kip en vlees te leren grillen als de beste. Dan ben jij straks een ware kunstenaar in de keuken die de fraaiste grillgerechten als tropisch feestje op tafel tovert. Voor het gemak doen wij er wat easy-to-use recepten bij, zodat je alvast wat inspiratie hebt. Je kan trouwens ook gewoon zelf op zoek gaan naar recepten op basis van grillgerechten. Dan heb je nog veel meer keuze.

Grillgerechten: de geur laat je al smullen

Vlees of kip van de grill geeft tijdens de bereiding een fantastische geur af en laat het water al in je mond lopen voordat je aan tafel zit. Grillen kan overigens op meerdere manieren, zoals onder de grill in de oven, in een grillpan of als het mooi weer is, buiten op de barbecue. De geur is telkens anders, zodat je niet alleen met recepten varieert, maar ook met de grilltechniek. Voor het gemak hebben de tips om kip en vlees te grillen vooral betrekking op het grillen in de oven. Wil je het vlees of de kip liever op de barbecue of in de grillpan grillen dan is dat natuurlijk ook prima.

1. Eerst even op kamertemperatuur laten komen

Neem rustig de tijd om aan de slag te gaan. Haal de kippendijenfilet voor het maken van bijvoorbeeld deze luxe vers gegrilde kip uit de oven ruim van tevoren uit de koelkast. Doe dat ongeveer een half uur voordat je bezig gaat met de bereiding. Dan heeft de kippendijfilet even de mogelijkheid om rustig aan te wennen aan de temperatuur in de kamer. Het grillen van kip, maar ook van vlees gaat namelijk perfect als je het product op kamertemperatuur laat komen.

2. Goed afdrogen met keukenpapier

Alle 6 tips om vlees en kip te grillen, zijn algemeen van toepassing op allerlei grillgerechten. Dus als je liever dit gerecht met gegrilde kippenbouten maakt, volg je eveneens eerst de bovengenoemde tip en daarna deze. De kip is op kamertemperatuur gekomen en dan is het voor de verdere bereiding aan te raden om de kippenbouten goed af te drogen. Kip is namelijk een beetje vochtig als je het uit de verpakking haalt. De truc is om de techniek van droog deppen te gebruiken en dus niet als een malle te gaan staan wrijven.

3. Zout, peper, kruiden of marinade? Volg gewoon het recept

De een zweert bij gegrild vlees zonder kruiden en een ander vindt een gegrild kippetje extra lekker smaken met kruiden. De easy-to-use recepten voor gegrilde en geroosterde kip schrijven voor wat er nodig is. Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat je voor geroosterde kip uit de grilloven eerst een marinade moet maken. Dat is onder meer het geval als je dit gerecht met bami als tropisch paradijs op tafel wilt zetten. Een variatie daarop met geroosterde kip is dit recept met Sandhia’s nasi.

4. Patroon met ruitjes maken

Dit is een van de zes tips om vlees te grillen die niet altijd nodig is, maar afhankelijk is van het gerecht dat je maakt. Je krijgt soms wel eens een stuk vlees op je bord dat voorzien is van een magnifiek ruitjespatroon. Alleen de aanblik daarvan laat je al denken dat het vlees heerlijk zal smaken. Ook voor jou is het gemakkelijk om een patroon met ruitjes te maken. Bijvoorbeeld als je van plan bent om dit steakgerecht uit de oven te gaan grillen in de grillpan of op de barbecue te roosteren. Het ruitjespatroon is te maken door het vlees na enkele minuten op de grill een kwartslag te draaien.

5. Niet prikken in vlees of kip

De sappen in het vlees en de kip zorgen voor de perfecte smaak. Het is zonde als je deze smaak verloren laat gaan door erin te prikken. De sappen krijgen dan kans om eruit te lopen en het vlees smaakt eerder droog dan lekker mals.

6. Houd de bereidingstijd aan

Het is zonder recept met bereidingswijze niet altijd even gemakkelijk om te schatten hoeveel tijd het kost om te grillen. Onze easy-to-use recepten voorzien in een aangegeven bereidingstijd, zodat je daar rekening mee kan houden. Ga je een steak grillen in de grillpan dan is het aan te raden om deze na de bereiding even in aluminiumfolie te laten rusten.

6 tips om kip en vlees te grillen als de beste

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ga naar mijn laatste sessie