👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? We zijn genomineerd! Stem je op ons?❤️
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Nieuws

Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
Bestel ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

De slimste culinaire tips

De slimste culinaire tips helpen je een handje in de keuken. Er zijn tips die zo simpel lijken dat je jezelf de vraag stelt, waarom je er zelf niet op bent gekomen. Het zijn allemaal slimme keukenhacks die je tijd besparen, het bereiden van recepten gemakkelijker maken en in de uitvoering heel praktisch zijn. Nieuwsgierig hoe de slimste culinaire tips jouw leven in de keuken veranderen? Wij inspireren je met enkele in deze zomervakantie:

1. Maak op een slimme manier knapperige taco’s

Je koopt als je taco’s maakt vast zelf altijd een pak tacoschelpen. Dat hoeft vanaf nu niet meer, want je kan zelf op een slimme manier knapperige taco’s maken. Je pakt een muffinvorm uit je keukenkastje en legt deze omgekeerd op het aanrecht. Daarna vouw je tortilla’s een voor een tussen de omgekeerde muffinvormpjes. Je ziet dat er een schelp ontstaat met vier hoeken. Daar spray je een beetje olie over om de bakvorm daarna in de oven te schuiven om de tortilla’s om te toveren tot knapperige taco’s.

2. Zelf maiskorrels van maiskolven halen

Een kant-en-klaar blikje maiskorrels smaakt lang zo lekker niet als verse maiskorrels die je van een maiskolf afhaalt. Nu is dat nogal veel werk, maar niet als je van onze slimme culinaire tip gebruikmaakt. Je neemt een elektrisch mes in de hand en snijdt de korrels er gemakkelijk en snel vanaf. Wil je de maiskorrels direct opvangen? Zet de maiskolf maar rechtop in de opening van een tulbandbakvorm.

3. Gemakkelijk snijden met flosdraad

Waar flosdraad al niet goed voor is. Wist je dat je flosdraad kan gebruiken om allerlei gerechten simpel en snel, maar vooral ook netjes te snijden? Probeer het maar eens en snijd kaas netjes in reepjes of cake in kaarsrechte plakjes. Bijvoorbeeld deze heerlijke Surinaamse chocoladecake. Het is zelfs mogelijk om met een lange flosdraad taart in punten te snijden.

4. Zo voorkom je dat water overkookt

Zet je een pan met water op het fornuis, let je even niet op en de boel is overgekookt. Dat is je vast wel eens overkomen, maar vanaf nu gebeurt het nooit weer. Het enige wat je nodig hebt om te voorkomen dat een pan met water overkookt, is er dwars overheen een houten lepel op te leggen. Dat is handig om te weten als je een van deze lekkere rijstgerechten maakt.

5. Muffinvorm voor sausjes en bijgerechten

Ga je uitgebreid tafelen, barbecueën of gezellig gourmetten? Een muffinvorm is niet alleen te gebruiken om muffins te bakken. De openingen zijn namelijk perfect om sausjes in te serveren of kleine bijgerechten een plekje te geven.

6. Tip: de manier om met een rietje uit blik te drinken

Weet jij waar dat lipje van een blikje drinken handig voor is? Om te gebruiken voor een rietje dat je door de opening van de sluiting stopt. Je moet het lipje wel even draaien, zodat je het rietje door de opening van de sluiting in het blikje kan stoppen.

7. Open een pistachenootje met een pistachenootschelpje

Heb je een pistachenootje open gekregen? Mooi, gooi het schelpje niet weg, maar gebruik het om de pistachenootjes open te maken die wat dichter gesloten zijn. Ideaal om te voorkomen dat je nagels breken. Zet een schelpenhelftje in de opening, draai het schelpje om en het volgende nootje is geopend.

8. Beslag voor pannenkoeken netjes in de pan krijgen

Heb je een lege ketchupfles? Spoel deze om en doe er zelfgemaakt beslag voor pannenkoeken in. Dit garandeert dat je nooit meer knoeit als je het beslag in de pan doet. Bovendien is dit een perfecte manier om het beslag voor pannenkoeken gedoseerd en gelijkmatig in de pan te krijgen.

9. Draai een heel brood om

Snijd je wel eens een heel brood zelf in plakken? Het gebeurt vaak dat je het brood half platdrukt en het resultaat geen mooie plakken oplevert. Je krijgt veel strakkere en mooiere plakken als je het hele brood omdraait en daarna vanaf de zachte kant gaat snijden. Dit snijdt ook nog eens gemakkelijker.

10. Oreo koekjes met een vork eten

Je leest het goed. Oreo koekjes eet je gewoon met een vork, zodat je vingers er niet onder komen te zitten als je de koekjes in melk doopt. Je steekt simpelweg de tanden van de vork tussen het koekje om schone handen te houden.

11. Bevries druiven voor ijsblokjes

Druiven bevriezen om deze daarna in een glas wijn te doen? Ja, dat is een unieke manier om witte wijn lekker koel te houden zonder dat deze waterig wordt. IJsblokjes zijn overigens op allerlei manieren te maken en geschikt voor vele drankjes, zoals deze Dawet ijsblokjes.

12. Snijd gehakt voordat je het invriest

Heb je een heel pakket gehakt dat je wilt invriezen, maar waarvan je steeds maar een deel nodig hebt? Snijd het gehakt alvast voor in kleinere stukken, zodat je deze gemakkelijker per portie kan ontdooien.

13. Hang je kookboek aan een broekhanger

Ga je een recept uit een kookboek maken, zoals uit Sandhia’s Recepten deel 6? Hang het kookboek dan op de opengeslagen bladzijden op aan een broekhanger. Dit bespaart ruimte op het aanrecht en maakt het gemakkelijker om het recept te bekijken.

14. Snijd ijs met een mes

Je maakt vast van een lepel gebruik als je ijs als dessert wilt serveren. Het is veel gemakkelijker om daar een mes voor te gebruiken. Houd het mes even onder de warme kraan, zodat het mes door het ijs snijdt als door boter.

Zo maak je een bagel bewaarbakje

Bagels zij heerlijk en als je deze wilt bewaren dan kan je van de slimste culinaire tips gebruikmaken. Heb je nog een oud cd-doosje? Deze hebben de perfecte afmeting om je bagel te bewaren of mee te nemen. Of je donut, want dat kan natuurlijk ook.

De slimste culinaire tips

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
Website van het jaar 2023
Ga naar mijn laatste sessie