Pastei Masterbeef (pastei met zoutvlees voor bij rijst)

Home Recepten
Pastei Masterbeef (pastei met zoutvlees voor bij rijst)...
Afbeelding van Pastei Masterbeef (pastei met zoutvlees voor bij rijst)
Afbeelding van Pastei Masterbeef (pastei met zoutvlees voor bij rijst)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Masterbeef en kipfilet:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes. Snijd de kipfilet in kleine stukken.

2. Vulling:

Olie verhitten, bak Masterbeef en kipfilet hierin samen met de ui, verse peper en knoflook gaar; daarna Nasi Trafasie (roerbakmix), suiker, spicepowder en de tomatenpuree toevoegen en enkele minuten opbakken. Vervolgens de doperwten, de aardappelsticks, kouseband of wortel en de selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken. Zout naar smaak toevoegen. De hardgekookte eieren in plakjes snijden.

3. Bladerdeeg:

Bladerdeeg met een deegroller tot de lengte van de ovenschaal uitrollen. Ovenschaal invetten, met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg de bodem ervan bedekken, trek vervolgens het bladerdeeg iets omhoog om hiermee ook de 4 zijwanden van de ovenschaal te bekleden; bestrooi wat bloem erover.

4. Ovenschaal:

De vulling in een ovenschaal over het bladerdeeg scheppen, verdeel de plakjes eieren er bovenop. Daarnaa ook de bovenkant van de ovenschaal met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen goed dichtdrukken, prik een paar gaatjes op het deeg met een satéstok. Een ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg bestrijken.

5. Oven:

Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven en bak de pastei in circa 15-20 minuten op 200 graden goudbruin.

6. Rijst:

Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten).

Variatietip: Varieer de Faja Lobi Nasi Trafasie (roerbakmix) met Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (roerbakmix).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Marga 12 oktober 2020 11:08
5/5
10+ voor jullie geweldige producten en recepten.
Linne 28 september 2020 10:01
5/5
Super recept voor de oven. Vegetarische recepten ook echt super
Jamie 25 september 2020 10:57
5/5
5 sterren voor Sandhia's Recepten
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Yves 7 september 2020 21:46
5/5
Zekers goed beoordeeld heerlijk en echt kookboek voor de Surinaamse keuken
Imke 2 september 2020 12:43
5/5
10 stars voor het mooie merk en de lekkere producten
Ashna 18 augustus 2020 10:17
5/5
Als de recepten smaken alsof mama het in Suriname maakt weet je dat je goed zit. 5 sterren voor Faja Lobi

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pastei Masterbeef (pastei met zoutvlees voor bij rijst)

1. Masterbeef en kipfilet:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes. Snijd de kipfilet in kleine stukken.

2. Vulling: 

Olie verhitten, bak Masterbeef en kipfilet hierin samen met de ui, verse peper en knoflook gaar; daarna Nasi Trafasie (roerbakmix), suiker, spicepowder en de tomatenpuree toevoegen en enkele minuten opbakken. Vervolgens de doperwten, de aardappelsticks, kouseband of wortel en de selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken. Zout naar smaak toevoegen. De hardgekookte eieren in plakjes snijden.

3. Bladerdeeg: 

Bladerdeeg met een deegroller tot de lengte van de ovenschaal uitrollen. Ovenschaal invetten, met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg de bodem ervan bedekken, trek vervolgens het bladerdeeg iets omhoog om hiermee ook de 4 zijwanden van de ovenschaal te bekleden; bestrooi wat bloem erover.

4. Ovenschaal:

De vulling in een ovenschaal over het bladerdeeg scheppen, verdeel de plakjes eieren er bovenop. Daarnaa ook de bovenkant van de ovenschaal met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen goed dichtdrukken, prik een paar gaatjes op het deeg met een satéstok. Een ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg bestrijken.

5. Oven: 

Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven en bak de pastei in circa 15-20 minuten op 200 graden goudbruin.

6. Rijst:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 

Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)  - 1 ui - 1/2 Madam Jeanette peper - 2 theelepels tomatenpuree, 3 takjes selderij - 1 theelepel suiker - 3 teentjes knoflook - 150 gram doperwten (diepvries), - 5 eetlepels zonnebloemolie - 50 gram kouseband of 1/2 winterwortel - 1/2 theelepel spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder), - 3-4 eetlepels Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 5 eieren (hardgekookt) - 250 gram kipfilet - 250 gram Masterbeef - 4 plakjes bladerdeeg (van roomboter) - 2 aardapels (gekookte en in blokjes gesneden)