Pastei Masterbeef (pastei met zoutvlees voor bij rijst)

Home Recepten
Pastei Masterbeef (pastei met zoutvlees voor bij rijst)...
Afbeelding van Pastei Masterbeef (pastei met zoutvlees voor bij rijst)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Masterbeef en kipfilet:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes. Snijd de kipfilet in kleine stukken.

2. Vulling:

Olie verhitten, bak Masterbeef en kipfilet hierin samen met de ui, verse peper en knoflook gaar; daarna Nasi Trafasie (roerbakmix), suiker, spicepowder en de tomatenpuree toevoegen en enkele minuten opbakken. Vervolgens de doperwten, de aardappelsticks, kouseband of wortel en de selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken. Zout naar smaak toevoegen. De hardgekookte eieren in plakjes snijden.

3. Bladerdeeg:

Bladerdeeg met een deegroller tot de lengte van de ovenschaal uitrollen. Ovenschaal invetten, met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg de bodem ervan bedekken, trek vervolgens het bladerdeeg iets omhoog om hiermee ook de 4 zijwanden van de ovenschaal te bekleden; bestrooi wat bloem erover.

4. Ovenschaal:

De vulling in een ovenschaal over het bladerdeeg scheppen, verdeel de plakjes eieren er bovenop. Daarnaa ook de bovenkant van de ovenschaal met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen goed dichtdrukken, prik een paar gaatjes op het deeg met een satéstok. Een ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg bestrijken.

5. Oven:

Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven en bak de pastei in circa 15-20 minuten op 200 graden goudbruin.

6. Rijst:

Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten).

Variatietip: Varieer de Faja Lobi Nasi Trafasie (roerbakmix) met Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (roerbakmix).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Bassie 25 juli 2021 12:13
5/5
Jullie pastei is echt een smaaksensatie
Geraldo 18 juli 2021 12:24
5/5
De beste pastei is van faja lobi, dit recept is top. Misschien ga ik ze zelf wel verkopen kant-en-klaar hahaha 🤣
Paul 27 juli 2021 08:44
5/5
Een ZWAAR COMPLIMENT voor dit bedrijf! Butter Chicken Curry was zoooooooooooo mega mega lekkur!!!! 😋😎😋😎😋😎😋😎
10 sterren 26 juli 2021 07:04
5/5
Verre van slecht, sterker nog, heel goed. Echt gewoon een zeer mooi kookboek zonder poespas en werkende recepten, niet een zakkenvuller die het uitbrengt voor commercieel gewin.
Yves 25 juli 2021 10:59
5/5
Voor het eerst met jullie producten gekookt nadat ik jullie surprisebox cadeau had gekregen met het kookboek erin: wauw wauw wauw 😍
Dyna 19 juli 2021 08:14
5/5
Een boek die een 10 verdiend. Tip voor de volgende keer: Meer van die gouden koordjes erin, jullie hebben er nu 1, waardoor ik 1 recept kan bewaren. Maar met dit verrukkelijke kookboek blijf je bladeren en wil je ook die bewaren, waardoor je gaat vouwen en het een lelijk boekje wordt. Minimaal 5 zou super zijn. Puur feedback voor deel 6 hoor, voor de rest niks negatiefs en zeker gewoon 5 sterren aangeklikt. ...
Dinez 11 juli 2021 13:13
5/5
Beoordeling van 5 sterren voor de website, producten en presentatie.
Frans 30 juni 2021 11:22
5/5
5 sterren voor het kookboek!
Belinda 30 juni 2021 08:59
5/5
Het leuke aan koken is, als je het gevoel krijgt dat je het helemaal zelf gecreëerd hebt. Met de faja lobii producten heb je dit dus, het helpt gewoon echt. Jullie mixen zijn niet 'zelf ' te maken, de kruidenmelange die hierin zit je merkt gewoon dat het gerijpt en puur is en een echte basis voor zoals wij graag gezonde wok of schotels maken. Faja lobii verdiend zeker een 10 met een top website. 😚😍 ...
Deniz 28 juni 2021 07:51
5/5
Turkse roots met een sterke voorkeur voor de Arabische keuken, maar deze faja lobi producten: Dit verdiend een goede recensie. We mengen jullie recepten met onze keuken en recepten en werkt super lekker. ...
Lini 25 juni 2021 09:02
5/5
5 sterren voor het boek en Surprisebox.
Lenny 21 juni 2021 08:45
5/5
Vroege ochtend recensie: KOOKBOEK IS GEWELDIG!!!!!!!!!!!!!!! Wanneer komt deel 6, en ohja wanneer komt deel 7, 8 en 9? Dan agendeer ik het alvast in me agenda voor de komende 10 jaar hahahah ahah
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Dennis 15 juni 2021 09:20
5/5
Tajine Trafasie hebben we nu voor de 3e keer gemaakt dit blijft zo lekker met dat gestoom. 😎
Neelis 14 juni 2021 10:31
5/5
Kookboek dit weeend geprobeerd mensen! Heerlijke marinade- en vlees recepten voor onze BBQ!
Jennifer 14 juni 2021 10:27
5/5
Faja Lobi leren kennen bij onze buren, we vroegen ons altijd af hoe hun huis altijd zo lekker geurde. Koken nu precies dezelfde recepten maar het leuke is je bent nooit met jullie producten uitgekookt, jullie recepten geven me telkens weer inspiratie voor iets nieuws, echter mijn complimenten. ❤️ ...
Poppy 13 juni 2021 09:45
5/5
Indische keuken is lekker maar met Faja Lobi mensen is het pas echt smullen. Bedankt voor de altijd heerlijke recepten 😊
Rody 11 juni 2021 08:55
5/5
5 sterren voor jullie mooie kookboek
Torno 11 juni 2021 08:27
5/5
Of we nou italiaans aziatisch of spaans eten, surinaams met faja lobi blijft voor ons de absolute lekkerste keuken. Gisteren hebben we de Roti Shoarme Grilled Chicken gegeten en dit was weer een top receppie ...
Maria 9 juni 2021 09:17
5/5
Gemaakt voor echte liefhebbers dit boek!
Ji 7 juni 2021 08:47
5/5
5 sterren voor de website presentatie op socials en jullie dikke vette kookboek klapper!
7 juni 2021 07:59
5/5
Spaghetti Omoe Snesie (Sandhia's-Chinese spaghetti) gemaakt: Vroeger toen we klein waren gingen we in paramaribo bij een klein winkeltje altijd spaghetti eten, een smaak die ik nooit meer be n vergeten en doen denken aan de fijne tijden ❤️ Dit weekend kreeg ik zin in spaghetti en dacht ik ga op fajalobi kijken voor een leuk recept, ik maak de omoe snesie en dit geloof je nooit: Exact de spghetti van 30 jaar geleden wat ik me kon herinneren!! Bedankt hiervoor faja lobi, jullie blijven me keer op keer verbazen met recepten/producten die de smaak van suriname kenmerken. Blijf vooral ook doorgaan met de fusion recepten! 🥇🏆✅ ...
Nitin 31 mei 2021 20:18
5/5
Wonderbaarlijk goede recepten met een juiste mix van verschillende categorie recepten, precies zoals de suri keuken is. Dit boek is in mijn ogen authentiek en een aanrader voor de beginner- maar ook zeker voor de gevorderde. ...
Carmin 31 mei 2021 09:48
5/5
5 sterren voor de mooie kookboek mensen!
Pink 26 mei 2021 08:30
5/5
5+ sterren voor de kookboek en producten
Supersnarf frans rahms 25 mei 2021 13:36
5/5
door jullie fijne gerechten en mooie presentatie koop ik regelmatig jullie producten bij de JUMBO ,dank voor de mooie website!
Edsil 24 mei 2021 09:55
5/5
Het kookboek via via ontvangen om te lenen. Nadat ik eens door het boek gebladerd had, heb ik wat velletjes omgeslagen om eens te maken... Wat een sensatie wat een belevenis jullie recepten. Heb er inmiddels 2, 1 om in te krassen en vouwen en 1 om mooi te houden voor mezelf :) ...
Boaz 19 mei 2021 08:50
5/5
Van ons krijgen jullie 10+ voor de super recepten en heerlijke surprisebox met kookboek
Dewi 10 mei 2021 07:58
5/5
5 sterren voor de presentatie en 10 voor de inhoudelijk sterke en altijd werkende recepten! En 10 voor de mooie surprisebox.
Sant 4 mei 2021 08:20
5/5
10+ voor het boek, 10+ surprisedoos. Mooie cadeauverpakking/box beide, leuk om als cadeau te geven!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pastei Masterbeef (pastei met zoutvlees voor bij rijst)

1. Masterbeef en kipfilet:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes. Snijd de kipfilet in kleine stukken.

2. Vulling: 

Olie verhitten, bak Masterbeef en kipfilet hierin samen met de ui, verse peper en knoflook gaar; daarna Nasi Trafasie (roerbakmix), suiker, spicepowder en de tomatenpuree toevoegen en enkele minuten opbakken. Vervolgens de doperwten, de aardappelsticks, kouseband of wortel en de selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken. Zout naar smaak toevoegen. De hardgekookte eieren in plakjes snijden.

3. Bladerdeeg: 

Bladerdeeg met een deegroller tot de lengte van de ovenschaal uitrollen. Ovenschaal invetten, met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg de bodem ervan bedekken, trek vervolgens het bladerdeeg iets omhoog om hiermee ook de 4 zijwanden van de ovenschaal te bekleden; bestrooi wat bloem erover.

4. Ovenschaal:

De vulling in een ovenschaal over het bladerdeeg scheppen, verdeel de plakjes eieren er bovenop. Daarnaa ook de bovenkant van de ovenschaal met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen goed dichtdrukken, prik een paar gaatjes op het deeg met een satéstok. Een ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg bestrijken.

5. Oven: 

Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven en bak de pastei in circa 15-20 minuten op 200 graden goudbruin.

6. Rijst:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 

Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)  - 1 ui - 1/2 Madam Jeanette peper - 2 theelepels tomatenpuree, 3 takjes selderij - 1 theelepel suiker - 3 teentjes knoflook - 150 gram doperwten (diepvries), - 5 eetlepels zonnebloemolie - 50 gram kouseband of 1/2 winterwortel - 1/2 theelepel spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder), - 3-4 eetlepels Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 5 eieren (hardgekookt) - 250 gram kipfilet - 250 gram Masterbeef - 4 plakjes bladerdeeg (van roomboter) - 2 aardapels (gekookte en in blokjes gesneden)