Pastei Masterbeef (pastei met zoutvlees voor bij rijst)

Home Recepten
Pastei Masterbeef (pastei met zoutvlees voor bij rijst)...
Afbeelding van Pastei Masterbeef (pastei met zoutvlees voor bij rijst)

Bereidingswijze

1. Masterbeef en kipfilet:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes. Snijd de kipfilet in kleine stukken.

2. Vulling:

Olie verhitten, bak Masterbeef en kipfilet hierin samen met de ui, verse peper en knoflook gaar; daarna Nasi Trafasie (roerbakmix), suiker, spicepowder en de tomatenpuree toevoegen en enkele minuten opbakken. Vervolgens de doperwten, de aardappelsticks, kouseband of wortel en de selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken. Zout naar smaak toevoegen. De hardgekookte eieren in plakjes snijden.

3. Bladerdeeg:

Bladerdeeg met een deegroller tot de lengte van de ovenschaal uitrollen. Ovenschaal invetten, met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg de bodem ervan bedekken, trek vervolgens het bladerdeeg iets omhoog om hiermee ook de 4 zijwanden van de ovenschaal te bekleden; bestrooi wat bloem erover.

4. Ovenschaal:

De vulling in een ovenschaal over het bladerdeeg scheppen, verdeel de plakjes eieren er bovenop. Daarnaa ook de bovenkant van de ovenschaal met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen goed dichtdrukken, prik een paar gaatjes op het deeg met een satéstok. Een ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg bestrijken.

5. Oven:

Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven en bak de pastei in circa 15-20 minuten op 200 graden goudbruin.

6. Rijst:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten).

Variatietip: Varieer de Faja Lobi Nasi Trafasie (roerbakmix) met Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (roerbakmix).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Rodisan 17 maart 2022 07:55
5/5
Maandag dinsdag en gisteren hebben we jullie drie nieuwste recepten Snelle Roti Kip Curry, Surinaamse ovenpastei en Roti Ketjap Kip (roti met licht gepaneerde kipfilet gebakken in ketjap-hon ing) gemaakt. Alle drie zo divers, zo gevarieerd en met een goede uitleg. Ga zo alsjeblieft door, ben echt blij met jullie recepten. P.s. Deel 6 uiteraard gereserveerd!! 😎 ...
Eloise 27 februari 2022 09:09
5/5
Het recept Surinaamse ovenpastei valt goed in de smaak hier! Nu al 3 weken achter elkaar 1 dag op het menu gehad, denk dat hij niet meer eraf gaat. Kunnen jullie meer van deze oven recepten 😎🤗 Zijn al zeker al 8 jaar gebruiker van al jullie producten en de lekkere recepten die erbij horen, ga zo vooral door we genieten en inspireren ons rijk. ...
Alain 2 februari 2022 07:57
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
Gafra 31 januari 2022 07:54
5/5
We hebben in 1 week de vleesbroodje, vlees loempia en vispastei gemaakt en kunnen geen favoriet kiezen. Het maakt je zo gelukkig als alles in 1 keer lukt, is echt alleen met jullie recepten faja lobi sandhia's recepten 😘😋 p.s. ga zo door!!! ...
Regin 30 januari 2022 10:12
5/5
Wat een geweldig recept! Surinaamse ovenpastei zoals ik hem van vroeger ken.
Angelien 23 januari 2022 09:27
5/5
Ons menu van gisteren: - Nasi Trafasie met Sate - Vispastei Trafasie - Vleesbroodjes Trafasie - Chicken Karaage Trafasie met chili saus en Madam Jeanette Mayo IEDEREEN werd gek, nog n ooit zo lekker gegeten ...
Lindatje 13 januari 2022 08:37
5/5
De beste pastei is van jullie, we maken ze bij ieder feestje, we maken ze wel 1 keer per maand, ik trakteer ze op het werk en staan nu zelfs bekend als Linda's de Pastei boer hahahaha 😂 😂
Sterre 5 januari 2022 08:08
5/5
Gaan vanavond de empanadas trafasie maken zin in gisteren vispastei trafasie weer, wat een zachte smaakvolle structuur
Wen 26 november 2021 08:27
5/5
Wat is het vispastei recept toch een knaller zeg! Super sappig en zo smaakvol 🤗 Al 25 jaar groot gebruiker van jullie recepten en producten ga zo door! ❤️
Gin 2 september 2021 08:19
5/5
De Surinaamse vispastei is denk ik het alles lekkerste recept van jullie wat komt door die geweldige Trassie Trafasie van jullie! Ik ben groot fan van jullie merk, recepten, producten en bli jf vooral zo doorgaan, lobi ❤️! ...
Lic 16 augustus 2021 12:08
5/5
De beste Surinaamse pastei in town dit recept!! 😋😋😋😋😋😋😋😋😋
Bassie 25 juli 2021 12:13
5/5
Jullie pastei is echt een smaaksensatie
Geraldo 18 juli 2021 12:24
5/5
De beste pastei is van faja lobi, dit recept is top. Misschien ga ik ze zelf wel verkopen kant-en-klaar hahaha 🤣
Royke 24 mei 2022 00:00
5/5
10+ sterren voor de duidelijke recepten. Lukken altijd, geen geouwehoer!
Lotje 23 mei 2022 08:05
5/5
Jullie cakemixen zijn zo goed! Heerlijk te gebruiken voor allerlei soorten mixen waaronder Surinaamse maar heb zoveel meer geheimen hiermee ontdekt! 😋😃
Mariana 3 mei 2022 08:29
5/5
Zalmspiesjes met jullie marinade wat een smaakbeleving die je nooit eerder hebt meegemaakt, zo mals, zo sappig en toch zo intens. Voor iedereen die van vis houd, probeer de Faja Lobi marinad es eens i.c.m. met vis, thank me later 💁✌ ...
Tony 28 april 2022 00:00
5/5
Besteld! 5 sterren voor jullie altijd creatieve smaakvolle werkende recepten
Chanty 19 april 2022 08:03
5/5
Eksi Koekoe🎁🍨 als toetje, Saoto🍜 als voorgerecht en Nasi Trafasie met Saté🍝 als hoofdgerecht. Dit was ons menu gisteren voor onze gasten, nou mensen werden gek! 👀💪
Natalia 12 april 2022 07:57
5/5
Dit recept verdiend een recensie. Spagehtti met zalmspiesjes, die spiesjes zijn zo zo zo mals! Wat een combi spaghetti met zalmspiesjes, bedankt voor jullie inspiratie😘
Kevin Holi 12 april 2022 00:00
5/5
Zoveel gebruikt gemaakt van deel 5 jarenlang! Hebben daarom deel 6 gereserveerd lekker zo voor de zomer!
Nila 11 april 2022 07:57
5/5
Graag nog meer snelle eenpanswokkies! Kip met snijbonen of masala met spitskool zijn onze favo's voor al een lange tijd, 1 van de 2 eten we standaard op maandag met onze kids altijd smullen!
Raffi & Linda 11 april 2022 00:00
5/5
Namens mijn man moest ik een recensie plaatsen omdat we zo tevreden zijn, soms verdiend een bedrijf dat je dan de moeite neemt om dit te laten weten, het hoeft niet altijd negatief te zijn. Dikke complimenten voor Sandhia's Recepten! ...
Elroy 11 april 2022 00:00
5/5
5 dikke sterren voor deel 5. Deel 6 besteld, en verdiend nu al 6 dikke sterren. Super tevreden met jullie recepten!
Roel 10 april 2022 00:00
5/5
Besteld als cadeau voor mijn vrouw in juli. Dus zorg ervoor dat dat ik het op tijd krijg hahaha!
Renate Bakker 8 april 2022 21:03
5/5
Regelmatig wordt hier de Surinaamse bami gegeten is altijd een hit hier in huis! Als ik ff geen inspiratie heb roepen ze in echo surinaamse bami alla Naadje😁 Ik gebruik vaak groenten die voor handen zijn of op moeten, wel altijd vers en Faja Lobi staat standaard in de voorraadkast! Echt altijd lekker ...
Renate Bakker 8 april 2022 20:19
5/5
Maak de Surinaamse bami regelmatig is altijd een hit hier in huis er wordt dan niet gegeten maar gev.eten! Ik varieer de groenten met wat voor handen is of wat op moet want als ik ff niet weet wat moeten we nu weer eten, roepen ze in koor surinaamse bami alla Naadje! Faja Lobi staat altijd in mijn voorraad kast! ...
Kody 8 april 2022 07:46
5/5
Bedankt voor de fijne vega recepten! 🍀 vega saucijzenbroodjes trafasie zijn mijn all time favorieten
Edsi 4 april 2022 08:16
5/5
Vlamtosti masala was een klapper dit weekend. Als verassing gemaakt voor de lunch met de buurtjes en was geweldig 😍😋
Yog 4 april 2022 00:00
5/5
Tenmminste eerlijke recepten en een flink pak wat je krijgt voor je geld. Aanrander!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pastei Masterbeef (pastei met zoutvlees voor bij rijst)

1. Masterbeef en kipfilet:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes. Snijd de kipfilet in kleine stukken.

2. Vulling: 

Olie verhitten, bak Masterbeef en kipfilet hierin samen met de ui, verse peper en knoflook gaar; daarna Nasi Trafasie (roerbakmix), suiker, spicepowder en de tomatenpuree toevoegen en enkele minuten opbakken. Vervolgens de doperwten, de aardappelsticks, kouseband of wortel en de selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken. Zout naar smaak toevoegen. De hardgekookte eieren in plakjes snijden.

3. Bladerdeeg: 

Bladerdeeg met een deegroller tot de lengte van de ovenschaal uitrollen. Ovenschaal invetten, met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg de bodem ervan bedekken, trek vervolgens het bladerdeeg iets omhoog om hiermee ook de 4 zijwanden van de ovenschaal te bekleden; bestrooi wat bloem erover.

4. Ovenschaal:

De vulling in een ovenschaal over het bladerdeeg scheppen, verdeel de plakjes eieren er bovenop. Daarnaa ook de bovenkant van de ovenschaal met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen goed dichtdrukken, prik een paar gaatjes op het deeg met een satéstok. Een ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg bestrijken.

5. Oven: 

Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven en bak de pastei in circa 15-20 minuten op 200 graden goudbruin.

6. Rijst:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 

Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)  - 1 ui - 1/2 Madam Jeanette peper - 2 theelepels tomatenpuree, 3 takjes selderij - 1 theelepel suiker - 3 teentjes knoflook - 150 gram doperwten (diepvries), - 5 eetlepels zonnebloemolie - 50 gram kouseband of 1/2 winterwortel - 1/2 theelepel spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder), - 3-4 eetlepels Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 5 eieren (hardgekookt) - 250 gram kipfilet - 250 gram Masterbeef - 4 plakjes bladerdeeg (van roomboter) - 2 aardapels (gekookte en in blokjes gesneden) 
Ga naar mijn laatste sessie