Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)

Home Recepten
Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met ...
Afbeelding van Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.
6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (gehalveerd), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.

2. Kip-Masterbeef Mix:

Surinam Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden) of de piccalilly, aan de Kip-Masterbeef toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.

3. Pomtajer:

De pomtajer als volgt ontdooien: Laat het in de verpakking een nacht op kamertemperatuur staan, het water daarna uitlekken en niet gebruiken; hieraan toevoegen de bruine suiker, bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel.

4. Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het pomtajer mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten), Sandhia's Roti, Surinaams Puntje. Gebruk Sambal Nasi Trafasie voor een pittiger smaak. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Vervang de halvarine met roomboter. Varieer de kippenbouten met soepkip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Delena amsi 26 april 2021 00:00
5/5
pom recepten van jullie zijn gewoon toppie
Levi 10 december 2018 01:00
5/5
Sangggggg topp dit. Jullie pom is wat ik zocht
Lutje 5 augustus 2018 00:00
5/5
Deze oma is helemaal blij, ooit een keer een Pom gegeten, en wat blijkt jullie recept smaakt precies naar vroeger echt super blij mee. Zo zie je hoe je verrast kan worden!
Fien 13 september 2018 00:00
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Alain 2 februari 2022 07:57
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
Stacey 29 september 2022 07:52
5/5
Ontdekt via mijn buurtjes die deze zomer telkens tijdens de bbq een hele geur door de wijk verspreidde. In de buurtapp vroeg iemand wat dit was, en stuurde ze een foto door van jullie sate's en marinades moksie metie moksie speciaal. We genieten elke week hiervan, als het niet op de bbq is lekker uit de keuken ❤️ ...
R.T. 29 september 2022 00:00
5/5
Kopen ieder jaar wel wat kookboeken. Vind Sandhia's Recepten tot nu toe 1 van de beste. Waarom? Omdat het een luxe kookboek is, een dik kookboek vol met recepten, weinig onnodige verhaa ltjes EN een kookvideo waar je direct naartoe kan. ...
Cees van der Zee 28 september 2022 10:24
5/5
We zijn superblij met de boeken, heerlijke gerechten en makkelijk te maken! Top!
Cindy 28 september 2022 07:58
5/5
De heerlijkste recepten! Vooral meer nasi recepten hoor hihi 😍😘
Oost 28 september 2022 00:00
5/5
Het boek netjes in een 'gift box' ontvangen, en ook nog eens daarna het kookboek in een net strakke plastic. Als je het opent is het net alsof er een magisch gevoel vanaf komt, hee rlijk boek met veel diverse soorten recepten. Van ons krijgen jullie hier een 10 voor! Ga jullie overal volgen, super leuk cadeau. ...
Richters 27 september 2022 07:51
5/5
Specifieke recepten met echt goed opgezette kookvideo's. Fijn website ook en kookboek net binnen maar erg mooi 😎
Michiel Tange 27 september 2022 06:46
5/5
Top product voor echte Surinaamse bami te maken
Rawin 27 september 2022 00:00
5/5
Goed kookboek. 5 sterren!
Van der Zee 26 september 2022 11:04
5/5
Geweldige kookboeken en recepten. Jammer dat veel producten niet in de winkel te koop zijn, alle winkels hebben hetzelfde. Maar via de webshop gaat het prima en kunnen we ons weer uitleven! Superlekker! We zijn verslaafd. Een aanrader! ...
Doortje 26 september 2022 07:58
5/5
Heerlijk! 10 sterren!
Asje 26 september 2022 00:00
5/5
Dik een 10 verdiend top boek
Nos 25 september 2022 09:52
5/5
Heerlijke dumplings trafasie was mijn eerste uitgebreide creatie en goed gelukt. Erg blij mee! 😍
Linde 23 september 2022 07:51
5/5
Genietend van faja lobi voor jaren 😍 kijk elke week weer voor een weekje voorruit om 1 recept van jullie te maken 😋 bij ons is het menu nooit hetzelfde genieten 😊
Resley 23 september 2022 00:00
5/5
Mijn Surinaamse grootmoeder en oma hebben beide jullie delen kookboeken gebruikt. Sindsdien kopen wij al vanaf deel 4 trouw jullie kookboek, en iedere keer verassen jullie ons weer. Top!
Rosaline 22 september 2022 08:38
5/5
Net het avondmenu opgesteld, nu al zin in vanavond hihi 😋
J-J 22 september 2022 00:00
5/5
5 sterren!
Lydia van Dinteren 21 september 2022 13:51
5/5
Helemaal blij met mijn kookboek nr 6.javaanse garnalen gemaakt heerlijk
Q-Q 21 september 2022 08:23
5/5
Kabeljauwpakketjes Trafasie de allerbeste!
Lonneke 21 september 2022 07:47
5/5
Geweldige toevoeging het kookboek aan jullie super uitgebreide website. Ben een tevreden klant 😋
Tobias 21 september 2022 00:00
5/5
5+ sterren: Dikke luxe kaft, in een luxe doos en echt heel veel recepten.
Ross 20 september 2022 07:31
5/5
Wanneer weer zo'n verrukkelijk pastei recept? Kijk elke dag naar al het lekkers bij jullie hihi
U 20 september 2022 00:00
5/5
Geweldig hoe jullie het boek weer telkens in elkaar zetten. Tevreden klant uit Oss.
A-may 19 september 2022 07:23
5/5
Heerlijke roti kip recepten
Shaya 19 september 2022 00:00
5/5
Cadeau gegeven eerst aan mijn moeder, daarna aan mijn nichtjes. Het is echt opzichzelf een gift, maar de recepten ook. Authentiek!
Alicia 18 september 2022 11:03
5/5
Jullie kookboek is weer uitstekend gelukt! Gaan er weer lekker uit smullen. ❤️

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef  10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.   
6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (gehalveerd), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen. 

2. Kip-Masterbeef Mix:

Surinam Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden) of de piccalilly, aan de Kip-Masterbeef toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.

3. Pomtajer:

De pomtajer als volgt ontdooien: Laat het in de verpakking een nacht op kamertemperatuur staan, het water daarna uitlekken en niet gebruiken; hieraan toevoegen de bruine suiker, bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel. 

4. Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het pomtajer mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Ingrediënten
- 1. Algemeen: - zonnebloemolie - 2. Voorbereiding: - 2 kippenbouten - 250 gram Masterbeef (zoutvlees) - 2 grote uien - 1 ½ el tomatenpuree - 3. Kip-Masterbeef Mix: - 8 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 Maggi bouillonblokjes - 1 bosje selderij - 2 tomaten - Madam Jeanette peper - 100 gram doperwten of kappertjes naar smaak - 8 stuks Mixed Pickles of 4 el piccalilly - 4. Pomtajer: - 1 kg Pomtajer (geraspt uit diepvries) - sap van 1 geperste sinaasappel - 1 ½ el bruine suiker - 150 gram halvarine - 5 Maggi bouillonblokjes - 5. Rijst: - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)  
Ga naar mijn laatste sessie