👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Faja Lobi nu ook bij Poiesz verkrijgbaar
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)

Home Recepten
Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met ...
Afbeelding van Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.
6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (gehalveerd), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.

2. Kip-Masterbeef Mix:

Surinam Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden) of de piccalilly, aan de Kip-Masterbeef toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.

3. Pomtajer:

De pomtajer als volgt ontdooien: Laat het in de verpakking een nacht op kamertemperatuur staan, het water daarna uitlekken en niet gebruiken; hieraan toevoegen de bruine suiker, bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel.

4. Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het pomtajer mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten), Sandhia's Roti, Surinaams Puntje. Gebruk Sambal Nasi Trafasie voor een pittiger smaak. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Vervang de halvarine met roomboter. Varieer de kippenbouten met soepkip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Andrea 4 september 2023
5/5
Ben al mijn hele leven lang gek op schotels. Circa 5 jaar geleden leerde ik jullie merk kennen, nadat ik ooit eens Pom wilde maken. Inmiddels elk schotel recept wel gehad en vooral eigen cre aties door ontwikkeld, het leven is culinair nooit meer saai bij ons. Inspiratie tekort? Fajalobi.nl, honger? Fajalobi.nl, Zin? Fajalobi.nl 🤣😋 ...
Alain 2 februari 2022
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
FIM 2 september 2025
5/5
Dik merk met super producten
Koosje 1 september 2025
5/5
Kennisgemaakt met deze geweldige producten. De appie had ze zo mooi gepresenteerd, de kleuren nodigen uit en als je de deksel eraf draait wil je niet meer anders. Versheid en puur 😋😍
LOP 28 augustus 2025
5/5
Dit recept zo smaakvol!!!! Platbrood Crunchy Chicken ⭐ ⭐ ⭐⭐⭐
Rosje 27 augustus 2025
5/5
Top merk
TC Kroon 26 augustus 2025
5/5
Heurlijk! ⭐⭐⭐⭐⭐
Lidy 25 augustus 2025
5/5
Bruine Bonen met vega gehaktballetjes, super smaakvol. En voor de kids doe ik er verse bolletjes bij van de bakker, die ze mogen vullen met de gehaktballetjes met sausjes
GF 22 augustus 2025
5/5
5 sterren: Chicken Trafasie (Surinaamse kip noodles in 3 minuten)
Knokkn 20 augustus 2025
5/5
Je denkt het is ingewikkeld, maar ze geven op allerlei manieren de juiste handvaten met recepten in stap vorm, boodschappenlijstje met uitrekenfunctie en natuurlijk de geweldige kookvideo's ❤️
Zardy 18 augustus 2025
5/5
Dit is zo lekker Loaded fries met crispy kip (luxe frites met kip en topping)
FOKO 13 augustus 2025
5/5
THE BEST! LOBI! ❤️❤️❤️❤️❤️ (niet 5 sterren maar 5 hartjes!!)
DS 12 augustus 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst: Het lekkerste gerecht ooit in mijn leven gegeten. Weetje wat leuk is? Elke keer verander ik het recept, met nieuwe inspiratie uit andere kookvideo's van Faja Lobi ❤️ ...
Beau 11 augustus 2025
5/5
Dit merk is gewoon geweldig
MM 8 augustus 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
Madeline 6 augustus 2025
5/5
Heurlijkkkk
MODJ 5 augustus 2025
5/5
TE GEK!
Thierry 4 augustus 2025
5/5
Mijn Surinaamse vrouw heeft me deze super lekkere keuken leren kennen. Op een dag wilde ik mijn vrouw eens verassen, omdat zij, zoals in veel Surinaamse gezinnen, de kokin in, en kocht ik Fa ja Lobi. Nou.. de relatie is beter dan ooit ❤️🤣 ...
A.A. 1 augustus 2025
5/5
Top!!
Nomi 31 juli 2025
5/5
The best! 😎
Gert-Jan van Leem 30 juli 2025
5/5
Vandaag Pilaf met Sandhia's kip en perzik gemaakt. Een erg lekker recept met een vrij zoete smaak (vergelijk kow low yuk) en uiteraard met de specifieke Surinaamse smaak. Dit zal ongetwijfel d bij veel mensen in de smaak vallen. Vrij makkelijk om te maken en snel klaar ...
Noise 28 juli 2025
5/5
Zo lekker allemaal
Rokk 25 juli 2025
5/5
Veelzijdig merk!
Ricardo 24 juli 2025
5/5
Heurlijkkk
Clau 23 juli 2025
5/5
zo gek op jullie trassi en noodles. Ook nasi/bami in mijn familie all time favourites
Monchou 22 juli 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst: te lekkerrr. Koop de noodles bij highway rotterdam, ze hebben altijd hele pallets. Sowieso top winkel met kwaliteit 😊😋
Koper 18 juli 2025
5/5
DIK VERDIENDE 10!
Bob 17 juli 2025
5/5
Kennisgemaakt die trassie trafas en inmiddels groot gebruiker van veel van deze super producten..! 😋
Rodi 16 juli 2025
5/5
Geweldiggggg
Maussi 14 juli 2025
5/5
Goed gedaan. Een basis voor Surinaamse gerechten 👍

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef  10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.   
6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (gehalveerd), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen. 

2. Kip-Masterbeef Mix:

Surinam Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden) of de piccalilly, aan de Kip-Masterbeef toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.

3. Pomtajer:

De pomtajer als volgt ontdooien: Laat het in de verpakking een nacht op kamertemperatuur staan, het water daarna uitlekken en niet gebruiken; hieraan toevoegen de bruine suiker, bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel. 

4. Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het pomtajer mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Ingrediënten
- 1. Algemeen: - zonnebloemolie - 2. Voorbereiding: - 2 kippenbouten - 250 gram Masterbeef (zoutvlees) - 2 grote uien - 1 ½ el tomatenpuree - 3. Kip-Masterbeef Mix: - 8 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 Maggi bouillonblokjes - 1 bosje selderij - 2 tomaten - Madam Jeanette peper - 100 gram doperwten of kappertjes naar smaak - 8 stuks Mixed Pickles of 4 el piccalilly - 4. Pomtajer: - 1 kg Pomtajer (geraspt uit diepvries) - sap van 1 geperste sinaasappel - 1 ½ el bruine suiker - 150 gram halvarine - 5 Maggi bouillonblokjes - 5. Rijst: - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)  

Winkelwagentje

FAJA LOBI is genomineerd!
Ga naar mijn laatste sessie