Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)

Home Recepten
Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met ...
Afbeelding van Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)
Afbeelding van Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.
6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (gehalveerd), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.

2. Kip-Masterbeef Mix:

Surinam Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden) of de piccalilly, aan de Kip-Masterbeef toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.

3. Pomtajer:

De pomtajer als volgt ontdooien: Laat het in de verpakking een nacht op kamertemperatuur staan, het water daarna uitlekken en niet gebruiken; hieraan toevoegen de bruine suiker, bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel.

4. Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het pomtajer mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten), Sandhia's Roti, Surinaams Puntje. Gebruk Sambal Nasi Trafasie voor een pittiger smaak. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Vervang de halvarine met roomboter. Varieer de kippenbouten met soepkip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Levi 10 december 2018 13:38
5/5
Sangggggg topp dit. Jullie pom is wat ik zocht
Lutje 5 augustus 2018 12:05
5/5
Deze oma is helemaal blij, ooit een keer een Pom gegeten, en wat blijkt jullie recept smaakt precies naar vroeger echt super blij mee. Zo zie je hoe je verrast kan worden!
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef  10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.   
6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (gehalveerd), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen. 

2. Kip-Masterbeef Mix:

Surinam Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden) of de piccalilly, aan de Kip-Masterbeef toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.

3. Pomtajer:

De pomtajer als volgt ontdooien: Laat het in de verpakking een nacht op kamertemperatuur staan, het water daarna uitlekken en niet gebruiken; hieraan toevoegen de bruine suiker, bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel. 

4. Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het pomtajer mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Ingrediënten
- 1. Algemeen: - zonnebloemolie - 2. Voorbereiding: - 2 kippenbouten - 250 gram Masterbeef (zoutvlees) - 2 grote uien - 1 ½ el tomatenpuree - 3. Kip-Masterbeef Mix: - 8 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 Maggi bouillonblokjes - 1 bosje selderij - 2 tomaten - Madam Jeanette peper - 100 gram doperwten of kappertjes naar smaak - 8 stuks Mixed Pickles of 4 el piccalilly - 4. Pomtajer: - 1 kg Pomtajer (geraspt uit diepvries) - sap van 1 geperste sinaasappel - 1 ½ el bruine suiker - 150 gram halvarine - 5 Maggi bouillonblokjes - 5. Rijst: - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)