Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)

Home Recepten
Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met ...
Afbeelding van Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.
6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (gehalveerd), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.

2. Kip-Masterbeef Mix:

Surinam Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden) of de piccalilly, aan de Kip-Masterbeef toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.

3. Pomtajer:

De pomtajer als volgt ontdooien: Laat het in de verpakking een nacht op kamertemperatuur staan, het water daarna uitlekken en niet gebruiken; hieraan toevoegen de bruine suiker, bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel.

4. Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het pomtajer mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten), Sandhia's Roti, Surinaams Puntje. Gebruk Sambal Nasi Trafasie voor een pittiger smaak. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Vervang de halvarine met roomboter. Varieer de kippenbouten met soepkip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies Recensies
(1565)
Andrea 4 september 2023
5/5
Ben al mijn hele leven lang gek op schotels. Circa 5 jaar geleden leerde ik jullie merk kennen, nadat ik ooit eens Pom wilde maken. Inmiddels elk schotel recept wel gehad en vooral eigen cre aties door ontwikkeld, het leven is culinair nooit meer saai bij ons. Inspiratie tekort? Fajalobi.nl, honger? Fajalobi.nl, Zin? Fajalobi.nl 🤣😋 ...
Alain 2 februari 2022
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
DD 5 november 2025
5/5
Mooi en lekker
A 4 november 2025
5/5
Heerlijk!
Z 3 november 2025
5/5
Lekkerrr
Naomi 31 oktober 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
F.O. 30 oktober 2025
5/5
Klant sinds maandag en helemaal idolaat! kookboek en surprisebox besteld! weekend vrijgehouden!!
Miesz 29 oktober 2025
5/5
Platbrood Crunchy Chicken hmmmmmmmmmmmm
KL 28 oktober 2025
5/5
Platbrood Crunchy Chicken: te lekker!
Roos 27 oktober 2025
5/5
Altijd genieten!
Claudia 24 oktober 2025
5/5
Geweldige producten
Bra 22 oktober 2025
5/5
Snelle Roti Kip Masala: heel lekker
Clau 21 oktober 2025
5/5
Heurlijke recepten
Loespoesz 20 oktober 2025
5/5
De nasi goreng tropical is onze all-time-favourite! Ongekende smaakbom, en zo makkelijk te variëren!
Ron Meijer 19 oktober 2025
5/5
Lekkere recepten ik ben verbaast heel goed
Ali 16 oktober 2025
5/5
grandioos lekkere producten
Carola 15 oktober 2025
5/5
Kwam via tiktok in aanraking met deze te gekke sate twisters en kende faja lobi nog niet !! in 5 dagen tijd hebben we 5 keer faja lobi gegeten !! nog lang niet uitgekookt !!
ROKUS 14 oktober 2025
5/5
Een aanrader, wanneer je geen tijd hebt om bami te maken met dit product, Snelle Surinaamse Bami, met de Faja Lobi Chicken Trafasie (instant noodles), super smaakvol, super eenvoudig, en naa r smaak te maken, ik doe er chili oil bij, een aanrader als je ervan houd 🍜🍜🍜 En daarnaast gewoon een top merk alleen maar lobi ❤️ ...
Ismail 13 oktober 2025
5/5
Genoten dit weekend van deze toppers
Petra 10 oktober 2025
5/5
Héérlijk ! Al heel lang op zoek naar een recept dat op échte roti smaakt, zoals je het koopt bij de toko. Dit is het! Blij mee!
simons 10 oktober 2025
5/5
saté twisters ons favoriete recept op jullie website..!
G 8 oktober 2025
5/5
Heerlijk allemaal
Combi 6 oktober 2025
5/5
Heerlijk!!
Roki 1 oktober 2025
5/5
The best products ❤️
Roberto Wino 30 september 2025
5/5
Wojoooooooo: Grilled Chicken Roti. Ook al is de zomer voorbij, ik steek de vlam in de pan op de BBQ, ga lekker voor iedereen de kip grillen en als iedereen thuiskomt worden ze zo vrolijk. Na het grillen doe ik een heel dun laagje honing erover, super dun, ongekende smaaksensatie met jullie recepten 😀😋 Wil het recept/foto's best delen, mijn naam vinden jullie in het webshop klanten bestand. ...
Komien 29 september 2025
5/5
Handig, makkelijk in gebruik, snel klaar of een leuke feest maaltijd, ik kan me op allerlei manieren inspireren op deze geweldige website en daarbij horende producten.
Nomin 26 september 2025
5/5
Te gekke producten
AK 23 september 2025
5/5
Geweldig!
kaag 18 september 2025
5/5
Zeker top
Konings 17 september 2025
5/5
Makkelijk berijdbare producten met een hoop geur

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pom Masterbeef Kippenbouten (exclusief ovengerecht met Masterbeef en kippenbouten)

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef  10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.   
6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (gehalveerd), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen. 

2. Kip-Masterbeef Mix:

Surinam Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden) of de piccalilly, aan de Kip-Masterbeef toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.

3. Pomtajer:

De pomtajer als volgt ontdooien: Laat het in de verpakking een nacht op kamertemperatuur staan, het water daarna uitlekken en niet gebruiken; hieraan toevoegen de bruine suiker, bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel. 

4. Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het pomtajer mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Ingrediënten
- 1. Algemeen: - zonnebloemolie - 2. Voorbereiding: - 2 kippenbouten - 250 gram Masterbeef (zoutvlees) - 2 grote uien - 1 ½ el tomatenpuree - 3. Kip-Masterbeef Mix: - 8 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 Maggi bouillonblokjes - 1 bosje selderij - 2 tomaten - Madam Jeanette peper - 100 gram doperwten of kappertjes naar smaak - 8 stuks Mixed Pickles of 4 el piccalilly - 4. Pomtajer: - 1 kg Pomtajer (geraspt uit diepvries) - sap van 1 geperste sinaasappel - 1 ½ el bruine suiker - 150 gram halvarine - 5 Maggi bouillonblokjes - 5. Rijst: - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)  

Winkelwagentje

FAJA LOBI is genomineerd!
Ga naar mijn laatste sessie