Pom Originele (origineel Sandhia'ss-Joods ovengerecht)

Home Recepten
Pom Originele (origineel Sandhia'ss-Joods ovengerecht)
Afbeelding van Pom Originele (origineel Sandhia'ss-Joods ovengerecht)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.

2. Kip-Masterbeef Mix:

6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (elk in 3 stukjes verdeeld), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
Pom Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes, piccalilly, aan het vlees toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten.

3. Aardappel-Mix:

De aardappels schillen en met een handrasp in sliertjes raspen. Het raspen in sliertjes gaat sneller met een keukenmachine, gebruik hiervoor dan wel de sliertjes schijf.
Voeg aan de aardappel sliertjes toe de bruine suiker, bouillonblokjes, roomboter en het sap van mandarijn of Swa Alanya (sinaasappel), het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel.

4. Aardappel-Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het aardappel mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Serveertip: Serveren met rijst, brood, Sandhia's Roti.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met soepkip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Andrea 4 september 2023
5/5
Ben al mijn hele leven lang gek op schotels. Circa 5 jaar geleden leerde ik jullie merk kennen, nadat ik ooit eens Pom wilde maken. Inmiddels elk schotel recept wel gehad en vooral eigen cre aties door ontwikkeld, het leven is culinair nooit meer saai bij ons. Inspiratie tekort? Fajalobi.nl, honger? Fajalobi.nl, Zin? Fajalobi.nl 🤣😋 ...
Malinde 7 november 2022
5/5
Wanneer je zoekende bent op internet, en de leuke originele naam je trekt: Roti Chicken Popcorn. Man o man wat een smullers zijn deze kleine bommetjes. Laatst door de Nasi Trafasie gedaan, n u in de Sandhia's Roti, en ga deze week combineren met de Bami Trafasie met ketjap hmmm yummy ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Yeno 20 februari 2022
5/5
Chicken karaage is de kip waar ik al jaren van roep tijdens het uiteten wat is dit toch lekker?!!! Nooit konden ze me vertellen wat de originele naam was in het restaurant, totdat ik jullie recept zag 😋😊 Gisteren voor het eerst gemaakt en het was verrukkelijk ...
Sunil 6 april 2021
5/5
Faja Nuggets alleen die naam al, origineel en super super lekker!
Alain 2 februari 2022
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
FOKO 13 augustus 2025
5/5
THE BEST! LOBI! ❤️❤️❤️❤️❤️ (niet 5 sterren maar 5 hartjes!!)
DS 12 augustus 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst: Het lekkerste gerecht ooit in mijn leven gegeten. Weetje wat leuk is? Elke keer verander ik het recept, met nieuwe inspiratie uit andere kookvideo's van Faja Lobi ❤️ ...
Beau 11 augustus 2025
5/5
Dit merk is gewoon geweldig
MM 8 augustus 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
Madeline 6 augustus 2025
5/5
Heurlijkkkk
MODJ 5 augustus 2025
5/5
TE GEK!
Thierry 4 augustus 2025
5/5
Mijn Surinaamse vrouw heeft me deze super lekkere keuken leren kennen. Op een dag wilde ik mijn vrouw eens verassen, omdat zij, zoals in veel Surinaamse gezinnen, de kokin in, en kocht ik Fa ja Lobi. Nou.. de relatie is beter dan ooit ❤️🤣 ...
A.A. 1 augustus 2025
5/5
Top!!
Nomi 31 juli 2025
5/5
The best! 😎
Gert-Jan van Leem 30 juli 2025
5/5
Vandaag Pilaf met Sandhia's kip en perzik gemaakt. Een erg lekker recept met een vrij zoete smaak (vergelijk kow low yuk) en uiteraard met de specifieke Surinaamse smaak. Dit zal ongetwijfel d bij veel mensen in de smaak vallen. Vrij makkelijk om te maken en snel klaar ...
Noise 28 juli 2025
5/5
Zo lekker allemaal
Rokk 25 juli 2025
5/5
Veelzijdig merk!
Ricardo 24 juli 2025
5/5
Heurlijkkk
Clau 23 juli 2025
5/5
zo gek op jullie trassi en noodles. Ook nasi/bami in mijn familie all time favourites
Monchou 22 juli 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst: te lekkerrr. Koop de noodles bij highway rotterdam, ze hebben altijd hele pallets. Sowieso top winkel met kwaliteit 😊😋
Koper 18 juli 2025
5/5
DIK VERDIENDE 10!
Bob 17 juli 2025
5/5
Kennisgemaakt die trassie trafas en inmiddels groot gebruiker van veel van deze super producten..! 😋
Rodi 16 juli 2025
5/5
Geweldiggggg
Maussi 14 juli 2025
5/5
Goed gedaan. Een basis voor Surinaamse gerechten 👍
Petra 10 juli 2025
5/5
Gewoonweg een smaakvol merk met alleen maar recept inspiratie ❤️
SS 9 juli 2025
5/5
heerlijk!!
Merwijde 8 juli 2025
5/5
deze is zo lekker met de instant noodles gemaakt oeff Surinaamse Bami met grillworst
Sosi 7 juli 2025
5/5
Dit merk is echt een aanrader voor amateurs en professionals. Hun recepten nemen je zo goed stap voor stap mee met allerlei functionaliteiten. En ohja, weetje wat ik leuk vind?! Het kookboek bevat bij elk recept een QR code, wanneer je dus twijfelt kan je direct naar de bijbehorende kookvideo. Zouden veel een voorbeeld aan kunnen nemen 😍 ...
Lyn 3 juli 2025
5/5
Roti Puntjes met kip masala: ❤️
KOK 2 juli 2025
5/5
5 dikke sterren

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pom Originele (origineel Sandhia'ss-Joods ovengerecht)

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef  10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.    

2. Kip-Masterbeef Mix:

6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (elk in 3 stukjes verdeeld), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
Pom Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes, piccalilly, aan het vlees toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten.  

3. Aardappel-Mix:

De aardappels schillen en met een handrasp in sliertjes raspen. Het raspen in sliertjes gaat sneller met een keukenmachine, gebruik hiervoor dan wel de sliertjes schijf. 
Voeg aan de aardappel sliertjes toe de bruine suiker, bouillonblokjes, roomboter en het sap van mandarijn of Swa Alanya (sinaasappel), het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel. 

4. Aardappel-Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het aardappel mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Ingrediënten
- 1. Algemeen: - zonnebloemolie - 2. Voorbereiding: - 3 kippenbouten - 250 gram Masterbeef (zoutvlees) - 2 grote uien - 1 ½ el tomatenpuree - 3. Kip-Masterbeef Mix: - 6 el Faja Lobi Pom Trafasie of Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 Maggi bouillonblokjes - 1 bosje selderij - 2 tomaten - Madam Jeanette peper - 100 gram doperwten of kappertjes naar smaak - 4 el piccalilly - 4. Aardappel-Mix: - 1.5 kg aardapels (vastkokende) - sap van 1 geperste mandarijn of Swa Alanya (sinaasappel) - 1 ½ el bruine suiker - 200 gram roomboter - 5 Maggi bouillonblokjes - 5. Rijst: - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)  

Winkelwagentje

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie