Pom Originele (origineel Sandhia'ss-Joods ovengerecht)

Home Recepten
Pom Originele (origineel Sandhia'ss-Joods ovengerecht)
Afbeelding van Pom Originele (origineel Sandhia'ss-Joods ovengerecht)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.

2. Kip-Masterbeef Mix:

6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (elk in 3 stukjes verdeeld), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
Pom Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes, piccalilly, aan het vlees toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten.

3. Aardappel-Mix:

De aardappels schillen en met een handrasp in sliertjes raspen. Het raspen in sliertjes gaat sneller met een keukenmachine, gebruik hiervoor dan wel de sliertjes schijf.
Voeg aan de aardappel sliertjes toe de bruine suiker, bouillonblokjes, roomboter en het sap van mandarijn of Swa Alanya (sinaasappel), het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel.

4. Aardappel-Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het aardappel mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Serveertip: Serveren met rijst, brood, Sandhia's Roti.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met soepkip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Delena amsi 26 april 2021 00:00
5/5
pom recepten van jullie zijn gewoon toppie
Levi 10 december 2018 01:00
5/5
Sangggggg topp dit. Jullie pom is wat ik zocht
Lutje 5 augustus 2018 00:00
5/5
Deze oma is helemaal blij, ooit een keer een Pom gegeten, en wat blijkt jullie recept smaakt precies naar vroeger echt super blij mee. Zo zie je hoe je verrast kan worden!
Malinde 7 november 2022 08:22
5/5
Wanneer je zoekende bent op internet, en de leuke originele naam je trekt: Roti Chicken Popcorn. Man o man wat een smullers zijn deze kleine bommetjes. Laatst door de Nasi Trafasie gedaan, n u in de Sandhia's Roti, en ga deze week combineren met de Bami Trafasie met ketjap hmmm yummy ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Yeno 20 februari 2022 09:15
5/5
Chicken karaage is de kip waar ik al jaren van roep tijdens het uiteten wat is dit toch lekker?!!! Nooit konden ze me vertellen wat de originele naam was in het restaurant, totdat ik jullie recept zag 😋😊 Gisteren voor het eerst gemaakt en het was verrukkelijk ...
Maya 24 juli 2018 00:00
5/5
Creatieve en originele authentieke recepten goed gedaan!
Sunil 6 april 2021 13:07
5/5
Faja Nuggets alleen die naam al, origineel en super super lekker!
Alain 2 februari 2022 07:57
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
Inneke 30 november 2022 08:10
5/5
We eten al sinds dat we klein zijn echte Hollandse pot. Altijd andere dingen geprobeerd, maar nooit echt goed bevallen. Totdat we de producten van Faja Lobi tegenkwamen, oh wat is het smulle n. We begonnen met de Trassie Trafasie in onze Hollandse pot, waarna we we kennis gemaakt hebben met de Nasi Trafasie en nu wel 10 andere soorten. Denk dat we 2 x per week Faja Lobi eten, en zelfs in de andere dagen met een twist 😋❤️ ...
Review van Ismail 30 november 2022 01:00
5/5
Dit kookboek sandhia recepten kado gekregen! Top boek
Alinda 29 november 2022 09:29
5/5
Wanneer weer een lekker recept met frietjes? Zo gek op jullie frietje recepten!!!
Goed 29 november 2022 01:00
5/5
Goed, simpel, strak met eenvoudige recepten
Ronild 28 november 2022 08:04
5/5
Heerlijke pasteitjes van faja lobi!
Fins 28 november 2022 01:00
5/5
Tevreden as hell!
Andre 27 november 2022 08:58
5/5
Roti Chicken Wrap is de favoriet hier thuis. Welke we hierna weer eens gaan eten? Met kerst jullie kerstmenu, en de rollade trafasie ❤️😍
Ronaldo 27 november 2022 01:00
5/5
GEWELDIG!!!!!
Nerel 25 november 2022 08:50
5/5
Van eenpans gerechten tot hoofdgerechten tot menu inspiraties, altijd genieten als Faja Lobi weer een nieuw recept publiceert. Waar jullie de creativiteit vandaan halen wauw! ❤️😋
Famke 25 november 2022 01:00
5/5
5 sterren maar als ik 10 kon aanvinken waren het er 10. Het is altijd genieten geblazen als Faja Lobi weer met een nieuw recept komt, waar jullie die creativiteit vandaan halen wauw!
Lily 24 november 2022 08:29
5/5
De chicken roti popcorns😇😱 zijn zo crunchy en sappig, aanrader!
Rosalina 24 november 2022 01:00
5/5
Namens familie Rosalina een 10 voor de producten en recepten.
Mirindy 23 november 2022 08:06
5/5
Woowwww de roti met eiersalade gaan we dit weekend proberen heerlijk weer een nieuw recept!! ❤️❤️❤️❤️
Rowald 23 november 2022 01:00
5/5
5 dikke sterren voor jullie!
Rishan 22 november 2022 08:47
5/5
Graag wil ik een compliment geven aan Faja Lobi. Wij eten van huis uit al jaren met jullie producten, omdat je het perfect als basis kan gebruiken om makkelijk de recepten van vroeger te mak en in je eigen stijl. Alle producten zijn zo veelzijdig in gebruik, en dat laat het kookboek maar weer eens goed zien! Ga zo door en maak vooral veel nieuwe recepten groetjes Rishan / Eindhoven. ...
Ewas 22 november 2022 01:00
5/5
DIK TEVREDEN!!!
Dorinda 21 november 2022 08:13
5/5
Welke recepten wij hebben gemaakt dit weekend? Spaghetti met geroosterde kip en zondag Chicken Karaage Trafasie (Oriental fried chicken). Ervaring? ❤️❤️❤️❤️❤️ 5 hartjes!! ! Het was weer geweldig smullen, en met de kookvideo's weer super makkelijk. ...
Timo 21 november 2022 01:00
5/5
We hebben weer gesmuld van dit kookboek, zeker een aanrader.
Tiedink 18 november 2022 08:35
5/5
Een enorm mooie website! Ook heerlijk alle recepten 😋❤️
Welo 18 november 2022 01:00
5/5
10 sterren review voor dit sterrenkookboek waarvan ik alle delen in mijn bezit heb!
Roshan 16 november 2022 08:18
5/5
Fan van faja lobi. En dat van een surinamer geboren en getogen in su! Je kan er alle kanten mee op mensen 😍
Tornstra 16 november 2022 01:00
5/5
Fijn boek!!!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pom Originele (origineel Sandhia'ss-Joods ovengerecht)

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef  10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.    

2. Kip-Masterbeef Mix:

6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (elk in 3 stukjes verdeeld), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
Pom Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes, piccalilly, aan het vlees toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten.  

3. Aardappel-Mix:

De aardappels schillen en met een handrasp in sliertjes raspen. Het raspen in sliertjes gaat sneller met een keukenmachine, gebruik hiervoor dan wel de sliertjes schijf. 
Voeg aan de aardappel sliertjes toe de bruine suiker, bouillonblokjes, roomboter en het sap van mandarijn of Swa Alanya (sinaasappel), het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel. 

4. Aardappel-Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het aardappel mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Ingrediënten
- 1. Algemeen: - zonnebloemolie - 2. Voorbereiding: - 3 kippenbouten - 250 gram Masterbeef (zoutvlees) - 2 grote uien - 1 ½ el tomatenpuree - 3. Kip-Masterbeef Mix: - 6 el Faja Lobi Pom Trafasie of Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 Maggi bouillonblokjes - 1 bosje selderij - 2 tomaten - Madam Jeanette peper - 100 gram doperwten of kappertjes naar smaak - 4 el piccalilly - 4. Aardappel-Mix: - 1.5 kg aardapels (vastkokende) - sap van 1 geperste mandarijn of Swa Alanya (sinaasappel) - 1 ½ el bruine suiker - 200 gram roomboter - 5 Maggi bouillonblokjes - 5. Rijst: - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)  
Ga naar mijn laatste sessie