Pom Originele (origineel Sandhia'ss-Joods ovengerecht)

Home Recepten
Pom Originele (origineel Sandhia'ss-Joods ovengerecht)
Afbeelding van Pom Originele (origineel Sandhia'ss-Joods ovengerecht)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.

2. Kip-Masterbeef Mix:

6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (elk in 3 stukjes verdeeld), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
Pom Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes, piccalilly, aan het vlees toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten.

3. Aardappel-Mix:

De aardappels schillen en met een handrasp in sliertjes raspen. Het raspen in sliertjes gaat sneller met een keukenmachine, gebruik hiervoor dan wel de sliertjes schijf.
Voeg aan de aardappel sliertjes toe de bruine suiker, bouillonblokjes, roomboter en het sap van mandarijn of Swa Alanya (sinaasappel), het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel.

4. Aardappel-Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het aardappel mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Serveertip: Serveren met rijst, brood, Sandhia's Roti.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met soepkip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Delena amsi 26 april 2021 00:00
5/5
pom recepten van jullie zijn gewoon toppie
Levi 10 december 2018 01:00
5/5
Sangggggg topp dit. Jullie pom is wat ik zocht
Lutje 5 augustus 2018 00:00
5/5
Deze oma is helemaal blij, ooit een keer een Pom gegeten, en wat blijkt jullie recept smaakt precies naar vroeger echt super blij mee. Zo zie je hoe je verrast kan worden!
Yeno 20 februari 2022 09:15
5/5
Chicken karaage is de kip waar ik al jaren van roep tijdens het uiteten wat is dit toch lekker?!!! Nooit konden ze me vertellen wat de originele naam was in het restaurant, totdat ik jullie recept zag 😋😊 Gisteren voor het eerst gemaakt en het was verrukkelijk ...
Maya 24 juli 2018 00:00
5/5
Creatieve en originele authentieke recepten goed gedaan!
Sunil 6 april 2021 13:07
5/5
Faja Nuggets alleen die naam al, origineel en super super lekker!
Alain 2 februari 2022 07:57
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
Joshua en vrouw 30 juni 2022 08:04
5/5
Dit weekend gaan we jullie recepten Buffalo wings & kipkluifjes En Dumplings Trafasie proberen 😊😘
Tonj 29 juni 2022 08:10
5/5
Milka Eksi als toetje met als hoofdgerecht Nasi Trafasie met Rollade in moksie metie oehhh heerlijk 😋
Koos 29 juni 2022 00:00
5/5
Besteld en we wachten rustig af :) Deel 5 was hetzelfde, en de verassing was zo groot toen we hem ontvingen!
Noah 28 juni 2022 08:50
5/5
Roti Nuggets (roti snack met Faja Nuggets)! Gemaakt en goedgekeurd ✅ ✅
GEORGE 28 juni 2022 00:00
5/5
Vanuit Amerika 10 sterren voor jullie recepten. Mijn dochter neemt het mee uit Nederland 3 x per jaar, altijd genieten. Dit zou hier in de VS een regelrechte hit worden !
Rosa 27 juni 2022 07:54
5/5
Allereerst wat is de Surinaamse bami met ovenkip een bijzonder mooie foto, zag hem langskomen op instagram en zo bij jullie terecht gekomen. Het recept was zo duidelijk uitgelegd dat ik alle ingredienten heb gekocht bij de Oriental om de hoek en hopsa in 1 keer gelukt, deze staat vanaf nu vast op ons menu echt een leuk merk en een aanrader 😎 ...
To 27 juni 2022 00:00
5/5
5 dikke sterren voor dit dikke kookboek!!
Tosja 26 juni 2022 09:10
5/5
RotiChoti Borrelplank leuk bedacht, viel goed in de smaak hier! Groetjes uit Almelo
Lindsay 26 juni 2022 00:00
5/5
Elke dag Faja Lobi hier!
Florentien 24 juni 2022 08:11
5/5
Het meest smakelijke recept die ik tot nu toe heb gegeten van Faja Lobi de gepaneerde ketjap kip, ook lekker met rijst of bij spaghetti 😙
Delano 24 juni 2022 00:00
5/5
Deel 5 ook lang op moeten wachten, maar ook het wachten waard! Deel 6 zelfde, ik wacht rustig snap de situatie in de wereld super veel zin in.
Os 23 juni 2022 07:54
5/5
Crispy chicken burgers the best of the best van Faja Lobi❤️
H 23 juni 2022 00:00
5/5
Genieten wekelijks in ons menu wel een keer van de Faja Lobi producten!
Rianne 22 juni 2022 07:49
5/5
Surinaamse pastei gehakt nieuw nieuw nieuw!! Dit weekend proberen 🤗🤗🤗
Fiona 21 juni 2022 08:23
5/5
Roti Lunchetta Kebab was zo een bijzonder smaakvol recept, super out-of-the-box for ons maar zo om te smullen 😋😊
Diederik 20 juni 2022 07:44
5/5
Turks brood met Kip Masala: 5 sterren! Die verse Turkse broodjes van de Turkse bakker net uit de oven, bereid met Masala ❤️
Romee 20 juni 2022 00:00
5/5
Jullie maken het wel spannend zeg! Zin in al die nieuwe recepten :)
Trisja 19 juni 2022 09:13
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami weer een super recept. Konden jullie maar iedere dag een nieuw recept publiceren
Uncle 19 juni 2022 00:00
5/5
Uncle houd van faja's receptjes die verdienen een 10 van de uncle
Yannick 17 juni 2022 08:01
5/5
Dit recept heeft wel echt de mooiste foto zeg! Lekker zo met Nasi en Bami de zuurgoed en de moksie speciaal kip. Wij gaan dit feestmaal dit weekend maken, maar dan de moksie speciaal, losie foroe en moksie metie kip dagje van te voren in de lak leggen en dan lekker op de BBQ met de hitte morgen ❤️ ...
Fais 17 juni 2022 00:00
5/5
5 sterren voor deel 5 en nu al deel 6! Super tevreden
Silke 16 juni 2022 08:19
5/5
Snelle eenpanswok met kip en snijbonen zo om te smullen. Voor de afwisseling doen we ook weleens bijv. panga filet in roti kip masala faja lobi met snijbonen en tomaatjes oef oef oef 😋
Manu 15 juni 2022 08:04
5/5
Vanavond lekker kip rollade in nasi trafasie met bami trafasie en zuurgoed trafasie net alles voorbereid en super handig die kookstand!!! Hoe kom je erbij hahaha nooit meer een vieze telefoo n nu

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pom Originele (origineel Sandhia'ss-Joods ovengerecht)

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Kook Masterbeef  10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes.    

2. Kip-Masterbeef Mix:

6 eetlepels olie verhitten, de kippenbouten (elk in 3 stukjes verdeeld), Masterbeef en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
Pom Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten/kappertjes, piccalilly, aan het vlees toevoegen, het geheel omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg hierna 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten.  

3. Aardappel-Mix:

De aardappels schillen en met een handrasp in sliertjes raspen. Het raspen in sliertjes gaat sneller met een keukenmachine, gebruik hiervoor dan wel de sliertjes schijf. 
Voeg aan de aardappel sliertjes toe de bruine suiker, bouillonblokjes, roomboter en het sap van mandarijn of Swa Alanya (sinaasappel), het geheel mengen tot een romige massa; hierna de Kip-Masterbeef Mix hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooi mengsel. 

4. Aardappel-Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het aardappel mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

Ingrediënten
- 1. Algemeen: - zonnebloemolie - 2. Voorbereiding: - 3 kippenbouten - 250 gram Masterbeef (zoutvlees) - 2 grote uien - 1 ½ el tomatenpuree - 3. Kip-Masterbeef Mix: - 6 el Faja Lobi Pom Trafasie of Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 Maggi bouillonblokjes - 1 bosje selderij - 2 tomaten - Madam Jeanette peper - 100 gram doperwten of kappertjes naar smaak - 4 el piccalilly - 4. Aardappel-Mix: - 1.5 kg aardapels (vastkokende) - sap van 1 geperste mandarijn of Swa Alanya (sinaasappel) - 1 ½ el bruine suiker - 200 gram roomboter - 5 Maggi bouillonblokjes - 5. Rijst: - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)  
Ga naar mijn laatste sessie