Pom (populairst Surinaams ovengerecht)

Home Recepten
Pom (populairst Surinaams ovengerecht)

Bereidingswijze

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom.
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Pom en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati rijst, brood, Sandhia's Roti.

Variatietip: Voeg 100 gr Masterbeef (zoutvlees) toe en/of varieer de kippendijenfiletfilet met kippenbouten of met soepkip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Andrea 4 september 2023
5/5
Ben al mijn hele leven lang gek op schotels. Circa 5 jaar geleden leerde ik jullie merk kennen, nadat ik ooit eens Pom wilde maken. Inmiddels elk schotel recept wel gehad en vooral eigen cre aties door ontwikkeld, het leven is culinair nooit meer saai bij ons. Inspiratie tekort? Fajalobi.nl, honger? Fajalobi.nl, Zin? Fajalobi.nl 🤣😋 ...
Onna 15 mei 2024
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland), Moksie Speciaal (Surinaamse geroosterde kip uit de oven). Onze 3 favorieten❤️
Temara 1 augustus 2023
5/5
Heerlijke roti saus. Zo kunnen wij ook Surinaams koken. Snelle levering en keurig ingepakt.
Temara 1 augustus 2023
5/5
Heerlijke roti sauzen. Snel geleverd en keurig ingepakt. Zo kunnen wij ook Surinaams koken!
Komstra 16 mei 2023
5/5
De meest geweldige recepten. Waarom? Vroeger aten wij dit bij de beste vrienden van mijn ouders, het was altijd feest als we daarheen gingen. Zij waren Surinaams en Javaans-Surinaams. Vooral de nasi recepten van jullie met sate zijn 1-op-1 wat ik vroeger rook tijdens bereiding en terwijl we aan het eten waren ❤️ ...
Amri 2 mei 2023
5/5
Ik wist niet hoe lekker Surinaams eten was maar nu wel sinds het kookboek en nog makkelijk ook! Het is het proberen waard!
Amri 1 mei 2023
5/5
Ik had nooit gedacht dat Surinaams eten zo lekker kon zijn. Fantastisch boek en heel makkelijk in gebruik.
DianeV 12 april 2023
5/5
Zo heerlijk om zelf Surinaams te kunnen koken als Hollandse. Zelfs de Surinaamse vrienden van mijn zoon vinden alles wat ik maak heerlijk * Roti / Soto / Pastei etc * Ik ben blij met jullie mixen :D ...
Lia Musters 18 maart 2023
5/5
Hoi , ik heb de kook boeken ook van fajalobi en vind ze te gek , iedere keer weer nieuwe recepten uit proberen en koop bij hun zelf op internet hun producten zo lekker !! Mijn fam.ook begon nen met Surinaams koken van fajalobi .en t is zo leuk en heerlijk koken 🥘 t gaat steeds beter en krijg ook meer gasten om bij mij te eten. Fata lobi ga zo door mijn dank is groot . Groetjes Lia Musters ...
Gerhard 30 januari 2023
5/5
Fantastische producten en recepten. Heb het laatste kookboek in huis en wij als niet Surinamers vinden het eten geweldig. Als ik surinaams maak staat de familie al op de stoep. Heerlijk.
Lela 24 mei 2022
5/5
Butter chicken curry op zijn surinaams tien keer beter dan de indiase variant zeg, we aten dit 2 x per week en nu met de faja lobi curry trafas echt super❤️
Henny Quick 4 september 2021
5/5
Meerdere gerechten inmiddels gemaakt en zo bij deze niet meer afhalen voortaan maar heerlijk zelf Surinaams maken
Revin 19 augustus 2021
5/5
Een roots uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika met een beetje Surinaams bloed. Geweldig hoe ik jullie recepten met deze continenten kan combieren, echter een ware aanvulling op onze wekelij kse gerechten 😚 ...
Aswati 26 juli 2021
5/5
Hindoestaans-Chinese-Javaanse roots. Als ras echte kan ik deze website en kookboek aanraden aan iedereen als je surinaams wilt eten zoals mijn oma's het vroeger leerde van hun moeders en oma 's. Ik support dit bedrijf ❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Torno 11 juni 2021
5/5
Of we nou italiaans aziatisch of spaans eten, surinaams met faja lobi blijft voor ons de absolute lekkerste keuken. Gisteren hebben we de Roti Shoarme Grilled Chicken gegeten en dit was weer een top receppie ...
Toos 21 mei 2025
5/5
Te lekker voor woorden chicken trafasie instant noodlessssss
Matilda 20 mei 2025
5/5
💖💖💖 gewoonweg makkelijke producten met veel smaak en diversiteit. In mijn studiejaren heb ik gewoond in de bijlmer, de geuren van kruiden en specerijen rook je bij alle huizen. Als ik het nu zelf maak geniet ik er zo erg van 😋 ...
Tamara 19 mei 2025
5/5
de chicken twisters gemaakt voor de verjaardag! viel super in de smaak
Rilan 16 mei 2025
5/5
Komen de beste recepten vandaag, Faja Lobi!
KOM 15 mei 2025
5/5
Snelle Platbrood Kip Masala: grandioos ❤️
Pliem 12 mei 2025
5/5
Dik tevreden
G 8 mei 2025
5/5
Gewoon super
Olivia 7 mei 2025
5/5
De meest lekkere bami en nasi komt van faja lobi. Een basis die je goed kan gebruiken voor je eigen versies, deze vind ik zo lekker: Nasi Goreng Tropical. Sinds jaren makkelijk te koop bij o nze appie. Vroeger kocht ik het bij de kleinste toko van nl volgens mij, dan praten we alweer over circa 30 jaar geleden. Op naar nogeens 30 jaar faja lobi ❤️😊 ...
Romero 6 mei 2025
5/5
Heurlijk allemaal mensen 😍
Hami 2 mei 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst mega lekker! Hleemaal als je de grillworst zelf maakt mmmmm
Gerrie 1 mei 2025
5/5
Al lange tijd fan, jullie blijven me verrassen met de smaken.
OKKE 1 mei 2025
5/5
DIKKE 10!
LOOPY 30 april 2025
5/5
Zo smaakvol!
Gerard 29 april 2025
5/5
Heel lekker top
Lucca 28 april 2025
5/5
Traybake the best ❤️

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pom (populairst Surinaams ovengerecht)

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom. 
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar: 
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.

Ingrediënten
- 1. Pomtajer ontdooien en rijst bereiden: - 1 kg Pomtajer (geraspt uit diepvries, Toko) - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2. Pom-Mix: - 3 el bruine suiker - 3 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 150 gr roomboter of margarine - sap van 1 vers geperste sinaasappel  - 3. Pom-Kip: - zonnebloemolie - 2 grote uien - 3 teentjes knoflook - 400 gr kippendijenfilet - 1½ el tomatenpuree - 6 el Faja Lobi Pom Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 1 bosje selderij - 2 tomaten - 8 stuks Mixed Pickles of 3 el piccalilly (Toko) - (eventueel) plakje of halve Madam Jeanette peper

Winkelwagentje

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie