👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Paasmenu 2024 - kleurrijke vrolijkheid
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Pom (populairst Sandhia's ovengerecht)

Home Recepten
Pom (populairst Sandhia's ovengerecht)
Afbeelding van Pom (populairst Sandhia's ovengerecht)

Bereidingswijze

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom.
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Pom en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati rijst, brood, Sandhia's Roti.

Variatietip: Voeg 100 gr Masterbeef (zoutvlees) toe en/of varieer de kippendijenfiletfilet met kippenbouten of met soepkip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Andrea 4 september 2023 08:08
5/5
Ben al mijn hele leven lang gek op schotels. Circa 5 jaar geleden leerde ik jullie merk kennen, nadat ik ooit eens Pom wilde maken. Inmiddels elk schotel recept wel gehad en vooral eigen cre aties door ontwikkeld, het leven is culinair nooit meer saai bij ons. Inspiratie tekort? Fajalobi.nl, honger? Fajalobi.nl, Zin? Fajalobi.nl 🤣😋 ...
Delena amsi 26 april 2021 00:00
5/5
pom recepten van jullie zijn gewoon toppie
Levi 10 december 2018 01:00
5/5
Sangggggg topp dit. Jullie pom is wat ik zocht
Lutje 5 augustus 2018 00:00
5/5
Deze oma is helemaal blij, ooit een keer een Pom gegeten, en wat blijkt jullie recept smaakt precies naar vroeger echt super blij mee. Zo zie je hoe je verrast kan worden!
Alain 2 februari 2022 07:57
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
Antilia 27 maart 2024 08:00
5/5
Deze combinatie van nasi trafasie en bami trafasie is echt de bom! Lekker met vleesjes van de bbq zo met de zomer 🌞🌞🌞
Roberto 26 maart 2024 07:46
5/5
Picobello van Roberto met een beetje van Faja Lobi ❤️
Goof 25 maart 2024 07:06
5/5
Heerlijk hoe dit recept tot stand is gekomen: Dumplings Trafasie (dumplings met gyoza vellen). Jullie hebben een nieuwsartikel hierover met hoe vouw je dumplings, zo kwam ik bij dit recept t erecht. Ik en mijn vriendin zijn zo enorm gek hierop, en dan maken we er zelf met het recept van onze oma chili saus en speciale sojasaus bij. Oeh! ❤️😍 ...
Remi 22 maart 2024 07:49
5/5
Nasi Goreng Tropical: Oe la la 😊
Vivi 21 maart 2024 07:31
5/5
Moksie Metie Speciaal onze favoriet 💥
anand 20 maart 2024 07:34
5/5
Zo blij mee jullie!!!!
Roger 19 maart 2024 07:45
5/5
Wij maken al maanden jullie traybake en kunnen er geen genoeg van krijgen. Elke keer weer, het recept passen we niet aan. Stipt elke donderdag op het menu! 😍
Leeman 19 maart 2024 01:00
5/5
Een enorm dik kookboek voor een zacht prijsje. Teveel hoofdstukken, teveel menu's, heel blij mee.
Dishna 18 maart 2024 06:46
5/5
Genieten van dit mooie merk. Lobi ❤️
X.A. 15 maart 2024 07:35
5/5
Zalmpakketjes Trafasie zijn om te smullen ❤️😍 Fijn die koopvideo's, en de functie dat je het scherm vast kan zetten. Jullie denken overal over na!
Rita 14 maart 2024 06:49
5/5
Faja Lobi the best ❤️❤️❤️
Roos 13 maart 2024 08:20
5/5
Goedgekeurde producten. Vroeger lag het in toko's, nu vind je het gewoon in iedere supermarkt!😍
Heerlijk! 12 maart 2024 06:54
5/5
Caribbean Breakfast: 5 sterren! Top!
Moos 11 maart 2024 06:43
5/5
De heerlijkste producten!
G 11 maart 2024 01:00
5/5
Te blij mee dit mega kookboek.
Kiki 8 maart 2024 20:49
5/5
Kan je de kip ook een dag van tevoren marineren? Het ziet er iig heelijk uit! Ik heb de potten al klaarstaan.
Amanda 8 maart 2024 07:44
5/5
Hier geniet ik nou van! Faja Lobi voor altijd bij ons. Lobi Lobi ❤️
Robert 7 maart 2024 07:19
5/5
Heurlijke schotel! Ga dit weekend de nasi trafasie maken.
Candy 6 maart 2024 06:48
5/5
Elk recept van jullie is geslaagd. Handig en duidelijk met veel functionele opties 😋😚
Walien 6 maart 2024 01:00
5/5
Kookboek vol met allerlei recepten voor elk menu die je maar zoekt. En wil je toch een kookvideo? Dan scan je de QR-code, ongekend! Erg blij mee en heel luxe verpakt.
Esme 5 maart 2024 06:49
5/5
TE LEKKERRR ❤️
Ronnie 4 maart 2024 06:45
5/5
Frietjes loaded hmmm! Bekijk de kookvideo: 'Loaded Fries met RotiChoti' en bedank me later ❤️
Serge 3 maart 2024 12:28
5/5
Ik maak het ook vaak met pompoen ipv aardappel. Wij vinden het allemaal een heerlijk gerecht
Somy 1 maart 2024 06:42
5/5
Heerlijk!!
Rody 29 februari 2024 07:54
5/5
RotiChoti Roll-Up (met gehakt) en Sandhia’s Roti Tasjes beide geprobeerd, de nieuwste 2 recepten. Was weer om te smullen. Chapeau voor de altijd werkende recepten! 😋

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pom (populairst Sandhia's ovengerecht)

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom. 
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar: 
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.

Ingrediënten
- 1. Pomtajer ontdooien en rijst bereiden: - 1 kg Pomtajer (geraspt uit diepvries, Toko) - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2. Pom-Mix: - 3 el bruine suiker - 3 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 150 gr roomboter of margarine - sap van 1 vers geperste sinaasappel  - 3. Pom-Kip: - zonnebloemolie - 2 grote uien - 3 teentjes knoflook - 400 gr kippendijenfilet - 1½ el tomatenpuree - 6 el Faja Lobi Pom Trafasie of Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 1 bosje selderij - 2 tomaten - 8 stuks Mixed Pickles of 3 el piccalilly (Toko) - (eventueel) plakje of halve Madam Jeanette peper
We hebben hem weer!
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
Ga naar mijn laatste sessie