👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? De smaak van de tropen: Koken met Faja Lobi
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Pom (populairst Sandhia's ovengerecht)

Home Recepten
Pom (populairst Sandhia's ovengerecht)
Afbeelding van Pom (populairst Sandhia's ovengerecht)

Bereidingswijze

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom.
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Pom en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati rijst, brood, Sandhia's Roti.

Variatietip: Voeg 100 gr Masterbeef (zoutvlees) toe en/of varieer de kippendijenfiletfilet met kippenbouten of met soepkip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Andrea 4 september 2023
5/5
Ben al mijn hele leven lang gek op schotels. Circa 5 jaar geleden leerde ik jullie merk kennen, nadat ik ooit eens Pom wilde maken. Inmiddels elk schotel recept wel gehad en vooral eigen cre aties door ontwikkeld, het leven is culinair nooit meer saai bij ons. Inspiratie tekort? Fajalobi.nl, honger? Fajalobi.nl, Zin? Fajalobi.nl 🤣😋 ...
Delena amsi 26 april 2021
5/5
pom recepten van jullie zijn gewoon toppie
Levi 10 december 2018
5/5
Sangggggg topp dit. Jullie pom is wat ik zocht
Lutje 5 augustus 2018
5/5
Deze oma is helemaal blij, ooit een keer een Pom gegeten, en wat blijkt jullie recept smaakt precies naar vroeger echt super blij mee. Zo zie je hoe je verrast kan worden!
Onna 15 mei 2024
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland), Moksie Speciaal (Surinaamse geroosterde kip uit de oven). Onze 3 favorieten❤️
Alain 2 februari 2022
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
Wino & Esmee 21 januari 2025
5/5
Zo lekkert vanavond staat de traybake trafasie weer op het menu. Wij doen er nadat het uit de over komt nog allemaal lekkere gestoofde vleesjes bij als het lekker koud is buiten. Jullie kook boek is een bron van inspiratie voor ons en heeft ons al veel nieuwe creaties en smaken bezorgd die we nooit eerder geproefd hebben, terwijl ik en mijn vrouw zeker 5 jaar lang de hele wereld rond hebben gereisd. Tot snel. Gr Wino & Esmee ...
Lisa 20 januari 2025
5/5
Shanghai Noodles krijgen ⭐⭐⭐⭐⭐. Simpel, makkelijk en echt zo gemaakt!
Monika 17 januari 2025
5/5
Gek op dit merk! Fijn dat het nu ook bij Albert Heijn te koop is ❤️
Miran 16 januari 2025
5/5
Chicken Grilled Roti ⭐⭐⭐⭐⭐
Roshna 15 januari 2025
5/5
De heerlijkste noodles zijn de chicken trafasie's van faja lobi!! Koop dozen bij highway en echt heerlijk 😋
GG 14 januari 2025
5/5
Saté Twister waren zo om te smullen ❤️
Medhin 13 januari 2025
5/5
Fan van alles en denk ik ook echt in de jaren alles geprobeerd met de moksie speciaal als favo
Asma al 9 januari 2025
5/5
Mijn favo: Roti Masala Speciaal gemengd met een mix van kruiden uit het verre oosten. Wie weet publiceer ik hem nog eens!
D 8 januari 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
Carry 7 januari 2025
5/5
Weet je wanneer je van merken gaat houden? Als je al jaren geholpen word in je behoefte. Voor ik weet niet hoe lang al inspireert faja lobi me wekelijks in mijn menu. Altijd fijne recepten, altijd lekkere producten en altijd vernieuwing. Zet hem zo door 🤝❤️ ...
Glora 6 januari 2025
5/5
Lekker recept de ramen trafasie als je van ramen houd
Lotte 3 januari 2025
5/5
Heerlijk!
Stella 31 december 2024
5/5
Uniek recept: Ramen Trafasie (restaurant style) ⭐ ⭐⭐⭐⭐
Sarwan 30 december 2024
5/5
Enorm lekker allemaal. Origine uit SU, deze smaken zijn de herinneringen van vroeger 🙏
Walid 27 december 2024
5/5
Kerstmenu rijkelijk gebruikt. Genieten deze keuken. ❤️
Seppi 23 december 2024
5/5
Hele lekker
Roma 23 december 2024
5/5
Lekker allemaal en super kerstmenu weer dit jaar
Dirk 21 december 2024
5/5
Super lekker, ik wil nooit geen andere nasi meer
S 20 december 2024
5/5
Wooaaaawww! De Ramen Trafasie (restaurant style) zijn echt te gek als je van ramen houd 😋
Wilma 18 december 2024
5/5
De zalm- en Kabeljauwpakketjes Trafasie zijn de allerbeste recepten die ik ooit heb gemaakt. Eenvoudig, maar zo diep en smeuïg van smaak, vers bij de visboer je ingredienten halen, Faja Lobi en genieten. Fijn feestdagen allen 😋😍 ...
Rachida 17 december 2024
5/5
Dit was zo smullen: Noodles met Moksie Metie (noodles met Surinaamse rode ovenkip). Recept: ⭐⭐⭐⭐⭐
Dientje 16 december 2024
5/5
Kerstmenu zit er weer om te smullen uit 😋 Nieuw cravings: jullie chicken noodles trafasie oei 😍😂❤️
Ferdinand 13 december 2024
5/5
5 dikke sterren. Top producten. Gefeliciteerd met de prijzen, super gedaan ❤️
Kloppie 10 december 2024
5/5
Oke daar komt tie..... taaa daaa da dammm: ⭐⭐⭐⭐⭐. Mijn fav's: instand noodles chicken trafasie, trassie trafasie, nasi trafasie, moksie speciaal trafasie. 😋😊

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pom (populairst Sandhia's ovengerecht)

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom. 
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar: 
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.

Ingrediënten
- 1. Pomtajer ontdooien en rijst bereiden: - 1 kg Pomtajer (geraspt uit diepvries, Toko) - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2. Pom-Mix: - 3 el bruine suiker - 3 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 150 gr roomboter of margarine - sap van 1 vers geperste sinaasappel  - 3. Pom-Kip: - zonnebloemolie - 2 grote uien - 3 teentjes knoflook - 400 gr kippendijenfilet - 1½ el tomatenpuree - 6 el Faja Lobi Pom Trafasie of Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 1 bosje selderij - 2 tomaten - 8 stuks Mixed Pickles of 3 el piccalilly (Toko) - (eventueel) plakje of halve Madam Jeanette peper
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie