👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Mogen wij je verrassen met een recept?
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Pom (populairst Sandhia's ovengerecht)

Home Recepten
Pom (populairst Sandhia's ovengerecht)
Afbeelding van Pom (populairst Sandhia's ovengerecht)

Bereidingswijze

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom.
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Pom en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati rijst, brood, Sandhia's Roti.

Variatietip: Voeg 100 gr Masterbeef (zoutvlees) toe en/of varieer de kippendijenfiletfilet met kippenbouten of met soepkip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Andrea 4 september 2023 08:08
5/5
Ben al mijn hele leven lang gek op schotels. Circa 5 jaar geleden leerde ik jullie merk kennen, nadat ik ooit eens Pom wilde maken. Inmiddels elk schotel recept wel gehad en vooral eigen cre aties door ontwikkeld, het leven is culinair nooit meer saai bij ons. Inspiratie tekort? Fajalobi.nl, honger? Fajalobi.nl, Zin? Fajalobi.nl 🤣😋 ...
Onna 15 mei 2024 07:20
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland), Moksie Speciaal (Surinaamse geroosterde kip uit de oven). Onze 3 favorieten❤️
Alain 2 februari 2022 07:57
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
Green 11 september 2024 08:25
5/5
5 sterren!!!!
Annika 10 september 2024 07:38
5/5
Dumplings Trafasie krijgt 5 uit de 5 sterren. Lekkerder dan de restaurant versie 😍😋
ChantalJamie 9 september 2024 18:27
5/5
Al vaak gemaakt. Heerlijk! Hier geen toko en ipv Plum Sauce gebruik ik pruimenjam. Net zo lekker en daarbij kun je zelf van andere specerijen het pittiger maken, mocht je dat willen.
Willeke 9 september 2024 07:35
5/5
Hmmmmmmmm alles van jullie is toppie!
Helmiene 6 september 2024 08:28
5/5
Vanuit het mooie Dordrecht groot fan van Faja Lobi! Super lekker smaakvolle producten met een enorm mooi kookboek. ❤️ lobi
Roshnie 4 september 2024 08:23
5/5
Heerlijke recepten! Roshnie xx
P.L. 3 september 2024 08:31
5/5
Wij zijn hier thuis op gestoomde recepten en zien er heel veel lekkere van bij jullie. Zoals de 'Roti met gestoomde ovendrums' hmmm
Esmee Toon 2 september 2024 08:15
5/5
Lekkere loaded frietjes op zo'n faja lobi! 😍😋
Carla Wentzel -Rossen 1 september 2024 11:52
5/5
Jullie recepten en eten is in een woord geweldig ,wij eten zeker twee a drie keer in de week een recept van jullie Zou alleen graag willen weten hoe ik aan de boeken kan komen wil ze graag kopen maar op de site gaat het niet Nogmaals bedankt voor de heerlijke recepten ...
Renata Simons 30 augustus 2024 07:52
5/5
Voedzaam, rijk aan groentes, diverse recepten, van vega tot elke vis/vlees soorten en voor elke menu gang wat wils! En als kroon op de taart ook een dik kookboek die mij weer verrast met een QR code naar een kookvideo. Dit merk doet alles om je te helpen een maaltijd te maken ...
Rogi 28 augustus 2024 08:25
5/5
We zijn zo enorm blij! Alles is top. De kookvideo's, uitleg, ingrediënten, versheid.
Nossie 27 augustus 2024 08:19
5/5
Heerlijke gerechten!
Romee 23 augustus 2024 07:32
5/5
5 sterren
Anne 22 augustus 2024 07:58
5/5
Dik tevreden! Stabiele kwaliteit en diversiteit aan recepten. Heel het gezin vraagt wekelijks welk recept van Faja Lobi deze week op het menu staat! ❤️❤️❤️
Boer Harm 21 augustus 2024 07:55
5/5
Harmpie helemaal blij! 5 sterren uit Fryslan. Mooi bedrijf! ⭐⭐⭐⭐⭐
Oliver 19 augustus 2024 07:42
5/5
De heerlijkste traybake van Nederland maak je met Faja Lobi ❤️❤️
Gomre 16 augustus 2024 09:18
5/5
5 sterren! Kookvideo's lukken altijd.
Janis Robertson 15 augustus 2024 17:07
5/5
Ziet er lekker uit . Ga het van het weekend maken.😉
Moos 15 augustus 2024 08:38
5/5
5 dikke sterren!
Kowald 13 augustus 2024 08:11
5/5
De lekkerste en beste gerechten!
Willeke 12 augustus 2024 07:22
5/5
Heerlijk genieten weer elke dag van jullie maaltijden ❤️
Roderick 9 augustus 2024 08:04
5/5
Verreweg de lekkerste kruiden!
Nanda 7 augustus 2024 08:22
5/5
10 dikke sterren!
Shanna 6 augustus 2024 08:02
5/5
De lekkerste en smaakvolste recepten. We weten al jaren van jullie bestaan, maar zijn het gaan proeven nadat er voor een lange tijd een lekkere geur vanuit de tuinen van onze buren kwam. Bli jkt dat ze wekelijks een nieuw recept proberen 😍 ...
Rootje 5 augustus 2024 07:37
5/5
Heeeerlijk alle lekkere smaakjes van dit geweldige familiebedrijf!!!!!
Esmee Rosanne 1 augustus 2024 07:29
5/5
Heerlijk om met Faja Lobi te koken. Geleerd via mijn surinaamse vriend, en nu kook ik beter dan hem hihihi
Loes 30 juli 2024 07:53
5/5
Saté Twister Trafasie: 5 DIKKE sterren!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pom (populairst Sandhia's ovengerecht)

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom. 
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar: 
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.

Ingrediënten
- 1. Pomtajer ontdooien en rijst bereiden: - 1 kg Pomtajer (geraspt uit diepvries, Toko) - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2. Pom-Mix: - 3 el bruine suiker - 3 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 150 gr roomboter of margarine - sap van 1 vers geperste sinaasappel  - 3. Pom-Kip: - zonnebloemolie - 2 grote uien - 3 teentjes knoflook - 400 gr kippendijenfilet - 1½ el tomatenpuree - 6 el Faja Lobi Pom Trafasie of Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 1 bosje selderij - 2 tomaten - 8 stuks Mixed Pickles of 3 el piccalilly (Toko) - (eventueel) plakje of halve Madam Jeanette peper
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
We hebben hem weer!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie