Pom (populairst Surinaams ovengerecht)

Home Recepten
Pom (populairst Surinaams ovengerecht)

Bereidingswijze

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom.
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Pom en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati rijst, brood, Sandhia's Roti.

Variatietip: Voeg 100 gr Masterbeef (zoutvlees) toe en/of varieer de kippendijenfiletfilet met kippenbouten of met soepkip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Andrea 4 september 2023
5/5
Ben al mijn hele leven lang gek op schotels. Circa 5 jaar geleden leerde ik jullie merk kennen, nadat ik ooit eens Pom wilde maken. Inmiddels elk schotel recept wel gehad en vooral eigen cre aties door ontwikkeld, het leven is culinair nooit meer saai bij ons. Inspiratie tekort? Fajalobi.nl, honger? Fajalobi.nl, Zin? Fajalobi.nl 🤣😋 ...
Delena amsi 26 april 2021
5/5
pom recepten van jullie zijn gewoon toppie
Levi 10 december 2018
5/5
Sangggggg topp dit. Jullie pom is wat ik zocht
Lutje 5 augustus 2018
5/5
Deze oma is helemaal blij, ooit een keer een Pom gegeten, en wat blijkt jullie recept smaakt precies naar vroeger echt super blij mee. Zo zie je hoe je verrast kan worden!
Onna 15 mei 2024
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland), Moksie Speciaal (Surinaamse geroosterde kip uit de oven). Onze 3 favorieten❤️
Temara 1 augustus 2023
5/5
Heerlijke roti saus. Zo kunnen wij ook Surinaams koken. Snelle levering en keurig ingepakt.
Temara 1 augustus 2023
5/5
Heerlijke roti sauzen. Snel geleverd en keurig ingepakt. Zo kunnen wij ook Surinaams koken!
Komstra 16 mei 2023
5/5
De meest geweldige recepten. Waarom? Vroeger aten wij dit bij de beste vrienden van mijn ouders, het was altijd feest als we daarheen gingen. Zij waren Surinaams en Javaans-Surinaams. Vooral de nasi recepten van jullie met sate zijn 1-op-1 wat ik vroeger rook tijdens bereiding en terwijl we aan het eten waren ❤️ ...
Amri 2 mei 2023
5/5
Ik wist niet hoe lekker Surinaams eten was maar nu wel sinds het kookboek en nog makkelijk ook! Het is het proberen waard!
Amri 1 mei 2023
5/5
Ik had nooit gedacht dat Surinaams eten zo lekker kon zijn. Fantastisch boek en heel makkelijk in gebruik.
DianeV 12 april 2023
5/5
Zo heerlijk om zelf Surinaams te kunnen koken als Hollandse. Zelfs de Surinaamse vrienden van mijn zoon vinden alles wat ik maak heerlijk * Roti / Soto / Pastei etc * Ik ben blij met jullie mixen :D ...
Lia Musters 18 maart 2023
5/5
Hoi , ik heb de kook boeken ook van fajalobi en vind ze te gek , iedere keer weer nieuwe recepten uit proberen en koop bij hun zelf op internet hun producten zo lekker !! Mijn fam.ook begon nen met Surinaams koken van fajalobi .en t is zo leuk en heerlijk koken 🥘 t gaat steeds beter en krijg ook meer gasten om bij mij te eten. Fata lobi ga zo door mijn dank is groot . Groetjes Lia Musters ...
Vincent Laats 20 februari 2023
5/5
Wij hebben dit boek en een pakket samengesteld met Faja Lobi producten om als basis te beginnen met Surinaams koken. Wat een super cadeau en erg goed ontvangen. Veel leuke recepten in het bo ek met zelfs filmpjes die je middels een we code kan opzoeken. Erg handig! ...
Gerhard 30 januari 2023
5/5
Fantastische producten en recepten. Heb het laatste kookboek in huis en wij als niet Surinamers vinden het eten geweldig. Als ik surinaams maak staat de familie al op de stoep. Heerlijk.
Usha 25 oktober 2022
5/5
Vanuit mijn hindoestaanse roots kan ik jullie bevestigen dat deze recepten echt Surinaams zijn. Het leuke aan onze keuken, is dat ieder recept van iedere persoon/familie in de basis hetzelfd e is, maar we geven allemaal onze eigen draai eraan. Die verschillende draai vormen kom ik tegen in Sandhia's Recepten, zoals ik dit kende vroeger toen we nog in Nickerie en later Paramaribo woonde. Doet me terug denken aan de goede oude tijd als jong kind, onbezonnen en vrij leven, plezier en altijd vrolijkheid. Bedankt voor jullie mooie publicatie van een fan voor het leven! ...
Andreas 5 september 2022
5/5
Ik heb: Surinaamse, Spaanse, Colombiaans en Portugees bloed in mij. Van iedere keuken zocht ik naar recepten, zoals mijn moeder en mijn oma die vroeger maakte. Ik ben begonnen met koken met jullie merk, en zie dat heel veel van de recepten Surinaams zijn, echt ruik en proef met jullie recepten wat ik vroeger at. Geeft me zo een geweldig gevoel! ...
Lela 24 mei 2022
5/5
Butter chicken curry op zijn surinaams tien keer beter dan de indiase variant zeg, we aten dit 2 x per week en nu met de faja lobi curry trafas echt super❤️
Levina 22 maart 2022
5/5
Wanneer een fijn tropisch gevoel en Surinaams eten samen komen: Sandhia's recepten, al jaren onze bijbel voor lekkere recepten. Uiteraard hebben we deel 6 besteld en nu al een 5 sterren review waard. ...
Henny Quick 4 september 2021
5/5
Meerdere gerechten inmiddels gemaakt en zo bij deze niet meer afhalen voortaan maar heerlijk zelf Surinaams maken
Revin 19 augustus 2021
5/5
Een roots uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika met een beetje Surinaams bloed. Geweldig hoe ik jullie recepten met deze continenten kan combieren, echter een ware aanvulling op onze wekelij kse gerechten 😚 ...
Aswati 26 juli 2021
5/5
Hindoestaans-Chinese-Javaanse roots. Als ras echte kan ik deze website en kookboek aanraden aan iedereen als je surinaams wilt eten zoals mijn oma's het vroeger leerde van hun moeders en oma 's. Ik support dit bedrijf ❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Torno 11 juni 2021
5/5
Of we nou italiaans aziatisch of spaans eten, surinaams met faja lobi blijft voor ons de absolute lekkerste keuken. Gisteren hebben we de Roti Shoarme Grilled Chicken gegeten en dit was weer een top receppie ...
Thomas weerink 18 mei 2021
5/5
We koken sinds jullie kookboek nu al 2 maanden 1 x faja lobi x surinaams per week!
Janita 16 oktober 2019
5/5
SANNGGGGGG! Kookboek ontvangen, echt SUPERRR! Super recepten en ik zie gelijk dat het echt Surinaams is. Hartstikke bedankt, dit was de moeite waard om op te wachten (L)
Jaleesa 7 oktober 2019
5/5
Mijn hele familie zit eraan, perfecte producten om Surinaams te koken hoe het voreger door onze ouders, opa's en oma's werd gemaakt.
LizaYvonne .L.Y. Kramer 1 oktober 2019
5/5
Ik koop morgen het Surinaams kookboek nummer 5..Als ik het Surinaams kookboek nummer 5 morgen bestel ,dan wordt er morgen afgeschreven .
Nilson 22 juli 2018
5/5
Vanaf nu elke week zeker 2 x per week Surinaams voor de familie
Philip 13 juli 2018
5/5
Echte boeroe die met dit kookboek zeker makkelijk Surinaams gaat leren koken, mooi man.
Liza Yvonne Bijker-Kramer 12 juli 2018
5/5
Ik kan het Surinaams eten koken en ik ben heel erg nieuwsgierig geworden,wat er Surinaamse recepten aan kookboek staat.
asha 16 mei 2018
5/5
Jullie hebben echt wat moois in elkaar gezet waarvoor mijn complimenten, het was het wachten waard, ben er echt heel blij mee en elk Surinaams recept is erin te vinden en ook erg makkelijk u itgelegd. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pom (populairst Surinaams ovengerecht)

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom. 
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar: 
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.

Ingrediënten
- 1. Pomtajer ontdooien en rijst bereiden: - 1 kg Pomtajer (geraspt uit diepvries, Toko) - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2. Pom-Mix: - 3 el bruine suiker - 3 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 150 gr roomboter of margarine - sap van 1 vers geperste sinaasappel  - 3. Pom-Kip: - zonnebloemolie - 2 grote uien - 3 teentjes knoflook - 400 gr kippendijenfilet - 1½ el tomatenpuree - 6 el Faja Lobi Pom Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 1 bosje selderij - 2 tomaten - 8 stuks Mixed Pickles of 3 el piccalilly (Toko) - (eventueel) plakje of halve Madam Jeanette peper
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie