Pom Toastjes (feestelijke pom hapjes)

Home Recepten
Pom Toastjes (feestelijke pom hapjes)
Afbeelding van Pom Toastjes (feestelijke pom hapjes)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom.
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Pom en Kookvideo's

Serveertip: Gebruik 250 gram van de pom voor de toastjes; serveer het overige deel met rijst en/of Surinaams Puntje of ander soort brood. 

Variatietip: Vervang de halvarine met roomboter (maar dan is deze pom niet meer mager). Varieer de kipfilet/kippenbouten met soepkip. Vervang eens de Mixed Pickle met zoetzure uien.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Delena amsi 26 april 2021 19:48
5/5
pom recepten van jullie zijn gewoon toppie
Levi 10 december 2018 13:38
5/5
Sangggggg topp dit. Jullie pom is wat ik zocht
Lutje 5 augustus 2018 12:05
5/5
Deze oma is helemaal blij, ooit een keer een Pom gegeten, en wat blijkt jullie recept smaakt precies naar vroeger echt super blij mee. Zo zie je hoe je verrast kan worden!
Mark 14 mei 2021 09:43
5/5
5 sterren
Gerard 14 mei 2021 08:28
5/5
Surprisebox met kookboek cadeau ontvangen, wauw! Heb een mijn kookboek account aangemaakt, waardoor ik het nu ook digitaal kan bewaren en via de app kan verzamelen :)
Lidya 14 mei 2021 08:24
5/5
Pruimentaart was echt heerlijk om te maken, hele huis geurt!
Fientje 12 mei 2021 10:53
5/5
Ik reageer altijd op posts van jullie, en blijf het zeggen: een heerlijk bedrijf en net zo heerlijke recepten altijd.
Carmen 12 mei 2021 10:51
5/5
Echt geweldige masala recepten hebben jullie!
Alie 10 mei 2021 12:12
5/5
TOP!
Dewi 10 mei 2021 07:58
5/5
5 sterren voor de presentatie en 10 voor de inhoudelijk sterke en altijd werkende recepten! En 10 voor de mooie surprisebox.
Alicia 10 mei 2021 07:53
5/5
Super makkelijke groentesalade! Verwerkt in mijn dieet. Kunnen jullie meer dieet gerelateerde recepten maken?
Andre 9 mei 2021 11:01
5/5
Frietje met kipspiesjes op z'n faja lobi was weer een toppertje van een recept
Nance 9 mei 2021 10:18
5/5
Top surprisebox wat een box zeg!
Linda Broeders 8 mei 2021 20:49
5/5
Onze kindjes van 7, 5 en 1 jaar zijn dol op de keuken van Sandhia's recepten. We hebben al vele recepten uitgeprobeerd en traditie is de Surinaamse bami gaat altijd mee naar de camping :) Het hele gezin en fam, vrienden smullen ervan! ...
Belinda 7 mei 2021 16:53
5/5
Mooi boek in een mooie box en dan ook nog eens de surprisebox als giftdoos.
Eduardo 6 mei 2021 09:04
5/5
Ik geef dit boek 10 sterren, zoals velen, kan ook niet anders met zoveel fans die jullie blij maken met alle heerlijke recepten.
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Willem p 5 mei 2021 08:20
5/5
Chicken burger gemaakt was verrukkelijk
Melinda 4 mei 2021 08:40
5/5
Heerlijk jullie recepten! Gisteren de gehaktballen gemaakt en super gelukt.
Sant 4 mei 2021 08:20
5/5
10+ voor het boek, 10+ surprisedoos. Mooie cadeauverpakking/box beide, leuk om als cadeau te geven!
Lacy 3 mei 2021 08:10
5/5
Laat deel 6 maar snel komen! Surprisebox ook echt super, en in een superrrr giftbox!!
Neelis 3 mei 2021 07:52
5/5
Zeker weten goeie recepten! Faja Nuggets gemaakt en waren weer goed gelukt. Echt een compliment dat jullioe recepten altijd lukken met een duidelijke beschrijving, in tegenstelling tot veel andere bedrijven die maar met nieuwe recepten komen om te laten lijken alsof ze veel recepten hebben. ...
Robert-Jan 30 april 2021 09:25
5/5
Ook op FB gemeld. Top recepten!
Quin 30 april 2021 08:24
5/5
Top sate's van faja lobi
Ferdy 29 april 2021 09:11
5/5
Veel beter als de indiase variant tikka masala dit!
Lien 29 april 2021 09:00
5/5
Geweldig gedaan mensen dit boek. Toch wel weer een aanvulling op de recepten online, wat je vaak juist ziet dat het geen meerwaarde heeft, is hier zeker niet het geval.
Carl 28 april 2021 08:40
5/5
Mi mang dit is top mang! Kookboek met recepten zoals die van mi oma
Desenti 28 april 2021 08:14
5/5
Eksi koekoe trafasie mix gebruikt: alles gelukt en was mega lekker, wel 1 uur en 10 min in de oven gedaan, maar dit is per oven natuurlijk anders.
Djamilla 27 april 2021 13:36
5/5
Een dikke 10!
Nina 27 april 2021 13:32
5/5
Beste broodjes die vleesbroodjes, jammer dat ze dit nergens kant-en-klaar maken.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pom Toastjes (feestelijke pom hapjes)

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom. 
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar: 
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.

Ingrediënten
- 1. Pomtajer ontdooien en rijst bereiden: - 1 kg Pomtajer (geraspt uit diepvries, Toko) - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2. Pom-Mix: - 3 el bruine suiker - 3 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 150 gr roomboter of margarine - sap van 1 vers geperste sinaasappel  - 3. Pom-Kip: - zonnebloemolie - 2 grote uien - 3 teentjes knoflook - 400 gr kippendijenfilet - 1½ el tomatenpuree - 6 el Faja Lobi Pom Trafasie of Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 1 bosje selderij - 2 tomaten - 8 stuks Mixed Pickles of 3 el piccalilly (Toko) - (eventueel) plakje of halve Madam Jeanette peper