Pom Toastjes (feestelijke pom hapjes)

Home Recepten
Pom Toastjes (feestelijke pom hapjes)
Afbeelding van Pom Toastjes (feestelijke pom hapjes)

Bereidingswijze

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom.
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Pom en Kookvideo's

Serveertip: Gebruik 250 gram van de pom voor de toastjes; serveer het overige deel met rijst en/of Surinaams Puntje of ander soort brood. 

Variatietip: Vervang de halvarine met roomboter (maar dan is deze pom niet meer mager). Varieer de kipfilet/kippenbouten met soepkip. Vervang eens de Mixed Pickle met zoetzure uien.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Andrea 4 september 2023 08:08
5/5
Ben al mijn hele leven lang gek op schotels. Circa 5 jaar geleden leerde ik jullie merk kennen, nadat ik ooit eens Pom wilde maken. Inmiddels elk schotel recept wel gehad en vooral eigen cre aties door ontwikkeld, het leven is culinair nooit meer saai bij ons. Inspiratie tekort? Fajalobi.nl, honger? Fajalobi.nl, Zin? Fajalobi.nl 🤣😋 ...
Delena amsi 26 april 2021 00:00
5/5
pom recepten van jullie zijn gewoon toppie
Levi 10 december 2018 01:00
5/5
Sangggggg topp dit. Jullie pom is wat ik zocht
Lutje 5 augustus 2018 00:00
5/5
Deze oma is helemaal blij, ooit een keer een Pom gegeten, en wat blijkt jullie recept smaakt precies naar vroeger echt super blij mee. Zo zie je hoe je verrast kan worden!
Finlet 15 augustus 2021 09:20
5/5
De geweldige rijkelijke nasi trafasie maakt mijn feestelijke maaltijden altijd compleet 🌝🔥
Rosalie 1 december 2023 08:45
5/5
Heerlijk die recepten van jullie 😍
Ro 30 november 2023 07:53
5/5
De lekkerste pastei is van jullie website!
Levi 30 november 2023 01:00
5/5
Dit boek is GRANDIOOS! Snel binnengekomen en absoluut scherp geprijsd. Super aanrader met de feestdagen want het zit in een mega mooie geschenkbox!
Steeltjes 29 november 2023 08:01
5/5
Loaded fries met RotiChoti ❤️
Raj 28 november 2023 08:02
5/5
Heerlijk kerstmenu!
Chanti 28 november 2023 06:39
5/5
Super lekker allemaal! 😃
Andre & Michelle / kids 27 november 2023 08:18
5/5
Traybake Speciaal was weer een geslaagde nieuwe kookvideo, en het kerstmenu is ook weer grandioos. Sowieso is de rollade trafasie al 3 jaar onze all-time fave, we gaan dit keer ook de vispas teitjes erbij doen en de vleesbroodjes 😋🎅 ...
Inge 26 november 2023 08:46
5/5
Zo super dat jullie het kerstmenu altijd tijdig publiceren met oud&nieuw erbij. Heb deze ochtend volop inspiratie opgedaan, ga deze week even het e.e.a. uittesten, ben dit jaar aan de be urt: 1e kerstdag familie met 30 mensen en 10 kinderen, 2e kerstdag schoonfamilie 25 mensen en 5 kinderen, en kerstavond met ons gezin uitpakken. 3 dagen lang plezier met jullie recepten, dank voor de super inspiratie! ...
Evi 24 november 2023 08:39
5/5
KNALLENDE RECEPTEN! ❤️
Romina 23 november 2023 08:20
5/5
Geweldig mooi bedrijf! ❤️❤️
Rin 22 november 2023 08:27
5/5
Heerlijk recept de RotiChoti Bowls en Traybake speciaal 😍
Kw 21 november 2023 06:08
5/5
Geweldige combinaties mogelijk met jullie recepten!
Elke 20 november 2023 06:40
5/5
Elke dag Faja Lobi hmmm!
Ronnie 17 november 2023 06:10
5/5
Heerlijk en makkelijk! Blij met Faja Lobi.
Jazz 17 november 2023 01:00
5/5
Dik verdiende sterren!
Charlotte 16 november 2023 07:45
5/5
De heerlijkste recepten vind je bij dit mooie familiebedrijf ❤️
Ron 15 november 2023 06:08
5/5
De faja nuggets beste uitvinding ooit. We maken deze nu in een grote verse, smullen hmm❤️
Ramy 14 november 2023 05:55
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, en dan de Nasi Trafasie en Bami Trafasie erbij server, wow! 😚
Tonni 14 november 2023 01:00
5/5
Heel erg dik en fijn kookboek!
Roald 13 november 2023 06:10
5/5
De crispy bowl was geslaagd! ❤️
Irmie 10 november 2023 08:24
5/5
Heerlijke roti kip masala blijft de favoriet hier thuis, lekker laten pruttelen, lekker geuren tot in de wijk, vers vers met gesneden pepers ooh begin te watertanden 😋🤗
Nadine 10 november 2023 01:00
5/5
Een kookboek met allure! Vol met recepten! Met kookvideo's!
Remi 9 november 2023 08:18
5/5
RotiChoti Bites💥💥💥: De beste en lekkerste! En de Ketjap eieren hmmmm
Siraf 9 november 2023 01:00
5/5
Dit boek is een walhalla van recepten in alle vormen en maten EN met kookvideo's via zo'n handige QR scanning!
Rowena 8 november 2023 07:06
5/5
Heerlijk!! ❤️❤️

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pom Toastjes (feestelijke pom hapjes)

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom. 
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar: 
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.

Ingrediënten
- 1. Pomtajer ontdooien en rijst bereiden: - 1 kg Pomtajer (geraspt uit diepvries, Toko) - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2. Pom-Mix: - 3 el bruine suiker - 3 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 150 gr roomboter of margarine - sap van 1 vers geperste sinaasappel  - 3. Pom-Kip: - zonnebloemolie - 2 grote uien - 3 teentjes knoflook - 400 gr kippendijenfilet - 1½ el tomatenpuree - 6 el Faja Lobi Pom Trafasie of Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 1 bosje selderij - 2 tomaten - 8 stuks Mixed Pickles of 3 el piccalilly (Toko) - (eventueel) plakje of halve Madam Jeanette peper
Kerstmenu 2023
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
Ga naar mijn laatste sessie