Pruimentaart Trafasie

Home Recepten
Pruimentaart Trafasie

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

STAP 1: Pruimen (gedroogde en zachte pruimen zonder pit) op een snijplank grof snijden, week ze een nacht van tevoren in de rum; voor het beste resultaat de rozijnen maximaal 8 uur weken. Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Keksi Trafasie (cakemix), kaneel, melk, yoghurt, eieren, Laigsingh Amandel Essence (aroma), Laigsingh Vanille Essence (aroma) en de geweekte pruimen (niet uitlekken) in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Oven:

STAP 3: Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-65 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-65 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-65 minuten op stand 2-3

De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Keukengerei:

  • Cakevorm (rechthoekige 28 x 17 cm, aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier

Cake gaar: Prik met een (saté)prikker in het midden. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt, is het gaar.

Topping: Bestrijk Pruimentaart Trafasie met de roomboter (gesmolten) en garneer met de amandelschaafsel.

Variatietip: Voeg 50 gram rozijnen toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Odeth 8 januari 2023
5/5
Roti Chicken Wrap, Pruimentaart Trafasie en Gegrilde kipspiesjes met Moksie Alesie MIJN FAVORIETEN!!! ❤️❤️❤️
Lidya 14 mei 2021
5/5
Pruimentaart was echt heerlijk om te maken, hele huis geurt!
Annie 27 november 2020
5/5
Nou de pruimentaart is geslaagd conform jullie recept mensen, eindelijk eens een kloppend recept!
Quinton 20 maart 2025
5/5
Overweldigende kookvideo's. Handig en snel!
Koekie 18 maart 2025
5/5
Carbonara Trafasie mensen. Probeer het eens uit! Chicken Trafasie instant noodles bij mijn jumbo en plus tegenwoordig op het schap joh😋
herman 17 maart 2025
5/5
herres bij herman & co met faja lobiiii 💪💪💪
KJ 14 maart 2025
5/5
the best Ramen in town! Dit recept: Ramen Trafasie Restaurant style ❤️😍
Roese 13 maart 2025
5/5
Heerlijk zo
Resi 12 maart 2025
5/5
Instant noodles top, kip masala top, trassie top, nasi top, bami top, madam jeanette top, roti top, pinda sambel top, moksie speciaal top. Top merk ❤️😋🤣
Amber essen 11 maart 2025
5/5
Beste trafasie ooit! Alle sauzen zijn heerlijk
Sofie 11 maart 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐ echt een merk voor de hele familie, om blij van te worden! Onze favoriet: Moksie alesie met Roast Red Pork kip, en saté uit de oven.
AA 7 maart 2025
5/5
Heerlijke producten!
mendy 6 maart 2025
5/5
10 sterren. Duidelijke recepten. Duidelijke kookvideo's!
AA 5 maart 2025
5/5
De allerlekkerste spullen
Moosje 4 maart 2025
5/5
Ik ken dit merk al sinds hyves, ja haha, heul lang geleden, daarna pinterest, facebook en nu instagram. Jullie zijn de beste ❤️❤️❤️
RR 3 maart 2025
5/5
De beste van de beste culinaire uitstapjes 😍
Nadine 28 februari 2025
5/5
Jullie producten kenmerken zich door de veelzijdigheid. Je kan de meest leuke dingen maken met bijv. de pot nasi trafasie. Aanrader als je naar iets nieuws zoekt 😋
Romey 27 februari 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐ DIK VERDIEND!!!!!!
Roshnie 26 februari 2025
5/5
Lekker man de Ramen Trafasie. En onze all-time fave de nasi trafasie met rollade en sate van de bbq 😘🤗
Robinne 25 februari 2025
5/5
De dozen faja lobi instant noodles vliegen erdoorheen, smullen en makkelijk te gebruiken als snelle hap of als onderdeel van een flinke maaltijd met lekkere grote king gama's 😋
Elena 24 februari 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐ -> dik verdiend! Hele weekend met jullie producten aan de gang geweest!
Jonnike 20 februari 2025
5/5
Woowie altijd weer te lekker als Faja Lobi weer op het menu staat hmmmmm ❤️❤️❤️❤️
aziz 19 februari 2025
5/5
De heerlijkste gerechten. Al zekers 20 jaar klant bij Faja lobi
Josine 18 februari 2025
5/5
Wow haha: Surinaamse Bami met grillworst. En dan met verse grillworst net uit de oven van de poelier hmmmm 😍
O 17 februari 2025
5/5
Smaakvolle producten & recepten
Rom 13 februari 2025
5/5
Te gekke recepten en kookvideo's. Mooi die qr codes in jullie kookboek naar een video
Rocky 10 februari 2025
5/5
Dit zijn mijn favorieten... Surinaamse Bami met grillworst en Shanghai Noodles 🍜🍜❤️❤️
Robin 7 februari 2025
5/5
Geweldig merk ❤️
WW 6 februari 2025
5/5
Man man man wat een recept weer! Bami met grillworst en dan eenvoudig gemaakt met de nieuwe chicken trafasie instant noodles 🤗🍜
Koki 5 februari 2025
5/5
5 dikke sterren voor de te gekke noodles!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pruimentaart Trafasie

1. Voorbereiding:

STAP 1: Pruimen (gedroogde en zachte pruimen zonder pit) op een snijplank grof snijden, week ze een nacht van tevoren in de rum; voor het beste resultaat de rozijnen maximaal 8 uur weken. Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Keksi Trafasie (cakemix), kaneel, melk, yoghurt, eieren, Laigsingh Amandel Essence (aroma), Laigsingh Vanille Essence (aroma) en de geweekte pruimen (niet uitlekken) in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Oven:

STAP 3: Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-65 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-65 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-65 minuten op stand 2-3

De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Keukengerei:

  • Cakevorm (rechthoekige 28 x 17 cm, aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier
Ingrediënten
- 1. Pruimentaart Trafasie: - 1 zak (250 gr) pruimen   - 75 ml rum - 200 gr roomboter (ongezouten) - 1 pak (400 gr) Faja Lobi Keksi Trafasie (cakemix) - 1 (volle) eetlepel kaneel - 100 ml melk - 1½ el Griekse yoghurt - 7 eieren (M) - 2 tl Laigsingh Amandel Essence  - 2 tl Laigsingh Vanille Essence  - 2. Topping: - 1 el roomboter - 40 gr amandelschaafsel
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie