Pruimentaart Trafasie

Home Recepten
Pruimentaart Trafasie
Afbeelding van Pruimentaart Trafasie

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

STAP 1: Pruimen (gedroogde en zachte pruimen zonder pit) op een snijplank grof snijden, week ze een nacht van tevoren in de rum; voor het beste resultaat de rozijnen maximaal 8 uur weken. Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Keksi Trafasie (cakemix), kaneel, melk, yoghurt, eieren, Laigsingh Amandel Essence (aroma), Laigsingh Vanille Essence (aroma) en de geweekte pruimen (niet uitlekken) in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Oven:

STAP 3: Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-65 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-65 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-65 minuten op stand 2-3

De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Keukengerei:

  • Cakevorm (rechthoekige 28 x 17 cm, aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier

Cake gaar: Prik met een (saté)prikker in het midden. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt, is het gaar.

Topping: Bestrijk Pruimentaart Trafasie met de roomboter (gesmolten) en garneer met de amandelschaafsel.

Variatietip: Voeg 50 gram rozijnen toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies Recensies
(1564)
Odeth 8 januari 2023
5/5
Roti Chicken Wrap, Pruimentaart Trafasie en Gegrilde kipspiesjes met Moksie Alesie MIJN FAVORIETEN!!! ❤️❤️❤️
Lidya 14 mei 2021
5/5
Pruimentaart was echt heerlijk om te maken, hele huis geurt!
Annie 27 november 2020
5/5
Nou de pruimentaart is geslaagd conform jullie recept mensen, eindelijk eens een kloppend recept!
A 4 november 2025
5/5
Heerlijk!
Z 3 november 2025
5/5
Lekkerrr
Naomi 31 oktober 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
F.O. 30 oktober 2025
5/5
Klant sinds maandag en helemaal idolaat! kookboek en surprisebox besteld! weekend vrijgehouden!!
Miesz 29 oktober 2025
5/5
Platbrood Crunchy Chicken hmmmmmmmmmmmm
KL 28 oktober 2025
5/5
Platbrood Crunchy Chicken: te lekker!
Roos 27 oktober 2025
5/5
Altijd genieten!
Claudia 24 oktober 2025
5/5
Geweldige producten
Bra 22 oktober 2025
5/5
Snelle Roti Kip Masala: heel lekker
Clau 21 oktober 2025
5/5
Heurlijke recepten
Loespoesz 20 oktober 2025
5/5
De nasi goreng tropical is onze all-time-favourite! Ongekende smaakbom, en zo makkelijk te variëren!
Ron Meijer 19 oktober 2025
5/5
Lekkere recepten ik ben verbaast heel goed
Ali 16 oktober 2025
5/5
grandioos lekkere producten
Carola 15 oktober 2025
5/5
Kwam via tiktok in aanraking met deze te gekke sate twisters en kende faja lobi nog niet !! in 5 dagen tijd hebben we 5 keer faja lobi gegeten !! nog lang niet uitgekookt !!
ROKUS 14 oktober 2025
5/5
Een aanrader, wanneer je geen tijd hebt om bami te maken met dit product, Snelle Surinaamse Bami, met de Faja Lobi Chicken Trafasie (instant noodles), super smaakvol, super eenvoudig, en naa r smaak te maken, ik doe er chili oil bij, een aanrader als je ervan houd 🍜🍜🍜 En daarnaast gewoon een top merk alleen maar lobi ❤️ ...
Ismail 13 oktober 2025
5/5
Genoten dit weekend van deze toppers
Petra 10 oktober 2025
5/5
Héérlijk ! Al heel lang op zoek naar een recept dat op échte roti smaakt, zoals je het koopt bij de toko. Dit is het! Blij mee!
simons 10 oktober 2025
5/5
saté twisters ons favoriete recept op jullie website..!
G 8 oktober 2025
5/5
Heerlijk allemaal
Combi 6 oktober 2025
5/5
Heerlijk!!
Roki 1 oktober 2025
5/5
The best products ❤️
Roberto Wino 30 september 2025
5/5
Wojoooooooo: Grilled Chicken Roti. Ook al is de zomer voorbij, ik steek de vlam in de pan op de BBQ, ga lekker voor iedereen de kip grillen en als iedereen thuiskomt worden ze zo vrolijk. Na het grillen doe ik een heel dun laagje honing erover, super dun, ongekende smaaksensatie met jullie recepten 😀😋 Wil het recept/foto's best delen, mijn naam vinden jullie in het webshop klanten bestand. ...
Komien 29 september 2025
5/5
Handig, makkelijk in gebruik, snel klaar of een leuke feest maaltijd, ik kan me op allerlei manieren inspireren op deze geweldige website en daarbij horende producten.
Nomin 26 september 2025
5/5
Te gekke producten
AK 23 september 2025
5/5
Geweldig!
kaag 18 september 2025
5/5
Zeker top
Konings 17 september 2025
5/5
Makkelijk berijdbare producten met een hoop geur

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pruimentaart Trafasie

1. Voorbereiding:

STAP 1: Pruimen (gedroogde en zachte pruimen zonder pit) op een snijplank grof snijden, week ze een nacht van tevoren in de rum; voor het beste resultaat de rozijnen maximaal 8 uur weken. Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Keksi Trafasie (cakemix), kaneel, melk, yoghurt, eieren, Laigsingh Amandel Essence (aroma), Laigsingh Vanille Essence (aroma) en de geweekte pruimen (niet uitlekken) in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Oven:

STAP 3: Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-65 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-65 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-65 minuten op stand 2-3

De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Keukengerei:

  • Cakevorm (rechthoekige 28 x 17 cm, aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier
Ingrediënten
- 1. Pruimentaart Trafasie: - 1 zak (250 gr) pruimen   - 75 ml rum - 200 gr roomboter (ongezouten) - 1 pak (400 gr) Faja Lobi Keksi Trafasie (cakemix) - 1 (volle) eetlepel kaneel - 100 ml melk - 1½ el Griekse yoghurt - 7 eieren (M) - 2 tl Laigsingh Amandel Essence  - 2 tl Laigsingh Vanille Essence  - 2. Topping: - 1 el roomboter - 40 gr amandelschaafsel

Winkelwagentje

FAJA LOBI is genomineerd!
Ga naar mijn laatste sessie