👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Sandhia's Vegetarisch Eten: tips en inspiratie
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Risotto Trafasie (de lekkerste risotto van De Lage Landen)

Home Recepten
Risotto Trafasie (de lekkerste risotto van De Lage Land...
Afbeelding van Risotto Trafasie (de lekkerste risotto van De Lage Landen)

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Ui snipperen, knoflook en selderij fijnsnijden. Kipfilet in blokjes snijden. Courgette in halve plakjes en champignons in plakjes snijden.

Saoto Bouillon Trafasie:

Saoto Trafasie (Sandhia's soepkipbouillon) goed schudden voor gebruik, schenk het hierna in een soeppan. Voeg hieraan met dezelfde (lege) pot 3 ½ potten water toe, alsmede de verse selderij, pimentkorrels en gebakken uitjes. Het geheel goed omroeren en op hoog vuur aan de kook brengen; kook de bouillon hierna 5 minuten op matig vuur, de bouillon tijdens het koken enkele malen omroeren.
Houd de Saoto Bouillon Trafasie goed heet maar niet kokend voor gebruik als bouillon voor de risotto.
Risotto:
Fruit in een ruime koekenpan met hoge rand de ui en knoflook in de olijfolie lichtbruin, voeg daarna de kipfilet hieraan toe en bak die gaar. Maak ruimte in het midden van de koekenpan door de kip/ui/knoflook met een spatel naar de zijkant te schuiven en voeg een klont roomboter in het midden toe. Als de roomboter goed op temperatuur en gesmolten is, de risottorijst toevoegen. Bak de rijst rustig enige minuten totdat deze glazig is; beroer de rijst tijdens het bakken met de spatel zodanig dat alle rijstkorrels met de boterolie in aanraking komen.
Voeg hierna de helft van de Saoto Bouillon Trafasie hieraan toe tot de rijst er goed onder staat, roer zo nu en dan door; eventueel extra Saoto Bouillon Trafasie tussentijds naar smaak toevoegen. Na 15 minuten de courgette en de champignons toevoegen.
Proef na 19 minuten even of de rijst gaar is. Het mag niet hard maar ook niet te zacht zijn. Na ca. 22 minuten is het gaarpunt veelal bereikt en staat de rijst er niet al te nat bij. Voeg eventueel nog een klontje roomboter toe, alsmede de geraspte Grano Padano naar smaak 50-100 gram. Roer het geheel goed door totdat het mooi smeuïg is.

Serveertip: Risotto Trafasie direct na het bereiden opdienen; heerlijk met Faja Lobi Zuurgoed Trafasie (Surinaams tafelzuur). De overgebleven Saoto Bouillon Trafasie als voorafje/soep gebruiken.    Voor een pittige smaak, gebruik een Sandhia's Madam Jeanette peper.

Variatietip: Varieer de courgette met dente geblancheerde kousenband (diepvries) en de risotto rijst met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Onna 15 mei 2024 07:20
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland), Moksie Speciaal (Surinaamse geroosterde kip uit de oven). Onze 3 favorieten❤️
Ko v b 10 mei 2024 08:34
5/5
Uitstekende producten! Hoogstaande kwaliteit!
Leopald 9 mei 2024 07:55
5/5
Via YouTube bij jullie kookvideo's terecht gekomen paar jaar terug en pas sindskort achter de geweldige producten gekomen toen onze lokale AH opeens 2 meter had!
Oos 8 mei 2024 08:18
5/5
Dik in orde die Faja Lobi!
Rivan 7 mei 2024 08:00
5/5
Dumplings Trafasie en de Nasi Trafasie met Rollade de allerbeste die ik ooit gegeten heb😍
FF 25 april 2024 07:46
5/5
De heerlijkste producten!
Amey-Lee 23 april 2024 08:11
5/5
Hier een grote fan van jullie merk! We hebben enorm veel potten wekelijks in huis staan. Lekker vers maken, en dan weer in de glasbak, super handig en makkelijk. Heerlijk hoe jullie producte n altijd geuren ❤️ ...
Laurie 23 april 2024 00:00
5/5
Zo gigantisch genoten van jullie Nasi. Daarna dit kookboek gekocht, en echt waar ik kook zo goed tegenwoordig. Naast dat jullie kookboek top recepten heeft, goed beschreven in puntenlijst, e n bij elk recept een QR-code die naar een kookvideo gaat. Spelenderwijs leer je ook gewoon beter koken! Aanrader en betaalbaar voor iedereen. ...
Nicolette 19 april 2024 07:36
5/5
Heerlijke eenpansgerecht is deze.... Kippendijenfilet met boontjes. Kopieer maar in de zoekbalk. Leuke kookvideo ook! 😍❤️😘
Dulci 16 april 2024 08:22
5/5
Veelbelovende producten. De Nasi Trafasie 140 gram pot kopen we nu al geruime tijd. De surprisebox met kookboek via bol besteld en staan in de startblokken om alle soorten te gaan uittesten komende tijd. ...
Roderik 15 april 2024 07:22
5/5
Dikke 5/5 voor de dumplings trafasie en de loempia's
OF 12 april 2024 07:40
5/5
De roti curry en roti masala onze favorieten! ❤️
Rome 9 april 2024 08:17
5/5
5+ sterren voor de makkelijke kookvideo's. Altijd een feest met jullie recepten 😍
Melissa 29 maart 2024 08:01
5/5
Goedemorgen, we willen een review geven op het product Trassie Trafasie. Wat een ongekende smaakmaker, van je rijsttafelgerechten tot aan in snacks, overal geeft het een vollere smaak aan. 5 sterren dus! Gaan komende tijd jullie andere producten ook proberen. Een nieuwe fan erbij!❤️ ...
Antilia 27 maart 2024 08:00
5/5
Deze combinatie van nasi trafasie en bami trafasie is echt de bom! Lekker met vleesjes van de bbq zo met de zomer 🌞🌞🌞
X.A. 15 maart 2024 07:35
5/5
Zalmpakketjes Trafasie zijn om te smullen ❤️😍 Fijn die koopvideo's, en de functie dat je het scherm vast kan zetten. Jullie denken overal over na!
Roos 13 maart 2024 08:20
5/5
Goedgekeurde producten. Vroeger lag het in toko's, nu vind je het gewoon in iedere supermarkt!😍
Moos 11 maart 2024 06:43
5/5
De heerlijkste producten!
Kiki 8 maart 2024 20:49
5/5
Kan je de kip ook een dag van tevoren marineren? Het ziet er iig heelijk uit! Ik heb de potten al klaarstaan.
Robert 7 maart 2024 07:19
5/5
Heurlijke schotel! Ga dit weekend de nasi trafasie maken.
Walien 6 maart 2024 01:00
5/5
Kookboek vol met allerlei recepten voor elk menu die je maar zoekt. En wil je toch een kookvideo? Dan scan je de QR-code, ongekend! Erg blij mee en heel luxe verpakt.
Ronnie 4 maart 2024 06:45
5/5
Frietjes loaded hmmm! Bekijk de kookvideo: 'Loaded Fries met RotiChoti' en bedank me later ❤️
Rody 29 februari 2024 07:54
5/5
RotiChoti Roll-Up (met gehakt) en Sandhia’s Roti Tasjes beide geprobeerd, de nieuwste 2 recepten. Was weer om te smullen. Chapeau voor de altijd werkende recepten! 😋
Miras 27 februari 2024 08:09
5/5
De beste en lekkerste smullers zijn van jullie bedrijf! ❤️
de Frita 22 februari 2024 07:50
5/5
Lekker lekker hmm 😘 Elke dag loeren tussen de recepten
Pronk 22 februari 2024 01:00
5/5
Eerlijk waar de mooiste recepten ooit. Super kookboek! 10 sterren!
Ricardi 20 februari 2024 08:07
5/5
Geprobeerd: Sandhia’s Roti Tasjes. Dit is mensen ongekend, wat een smaakbom, explosie en zachtheid op de tong😋 Een soort loempia idee, maar dan met de lekkere roti structuur. Top!
Liza Yvonne Kramer 18 februari 2024 13:52
5/5
Mijn overleden ouders hebben mij veel geholpen ,omdat mijn ouders uit Suriname geboren werden en ik vond het heel erg leuk ,om leren te koken . IK leerde het al gauw ,wat ik het gemaakt heb .
Marjolein 17 februari 2024 01:00
5/5
Wat een geweldig kookboek van zeker 100 kookboeken mijn favoriet broodje pulled chicken wauw en de pasteitjes super lekker alleen maar tevreden eters en complimenten echt heel blij mee
Branco 12 februari 2024 01:00
5/5
Recepten die echt werken! Echt een mega top kookboek. Zat in de surprisebox via bol besteld.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Risotto Trafasie (de lekkerste risotto van De Lage Landen)

Voorbereiding:

Ui snipperen, knoflook en selderij fijnsnijden. Kipfilet in blokjes snijden. Courgette in halve plakjes en champignons in plakjes snijden.

Saoto Bouillon Trafasie:

Saoto Trafasie (Sandhia's soepkipbouillon) goed schudden voor gebruik, schenk het hierna in een soeppan. Voeg hieraan met dezelfde (lege) pot 3 ½ potten water toe, alsmede de verse selderij, pimentkorrels en gebakken uitjes. Het geheel goed omroeren en op hoog vuur aan de kook brengen; kook de bouillon hierna 5 minuten op matig vuur, de bouillon tijdens het koken enkele malen omroeren.
Houd de Saoto Bouillon Trafasie goed heet maar niet kokend voor gebruik als bouillon voor de risotto.
Risotto:
Fruit in een ruime koekenpan met hoge rand de ui en knoflook in de olijfolie lichtbruin, voeg daarna de kipfilet hieraan toe en bak die gaar. Maak ruimte in het midden van de koekenpan door de kip/ui/knoflook met een spatel naar de zijkant te schuiven en voeg een klont roomboter in het midden toe. Als de roomboter goed op temperatuur en gesmolten is, de risottorijst toevoegen. Bak de rijst rustig enige minuten totdat deze glazig is; beroer de rijst tijdens het bakken met de spatel zodanig dat alle rijstkorrels met de boterolie in aanraking komen.
Voeg hierna de helft van de Saoto Bouillon Trafasie hieraan toe tot de rijst er goed onder staat, roer zo nu en dan door; eventueel extra Saoto Bouillon Trafasie tussentijds naar smaak toevoegen. Na 15 minuten de courgette en de champignons toevoegen.
Proef na 19 minuten even of de rijst gaar is. Het mag niet hard maar ook niet te zacht zijn. Na ca. 22 minuten is het gaarpunt veelal bereikt en staat de rijst er niet al te nat bij. Voeg eventueel nog een klontje roomboter toe, alsmede de geraspte Grano Padano naar smaak 50-100 gram. Roer het geheel goed door totdat het mooi smeuïg is.

Ingrediënten
- Saoto Bouillon Trafasie: - 1 pot (330ml) Faja Lobi Saoto Trafasie (Sandhia's soepkipbouillon)  - 3 pimentkorrels - 3 takken verse selderij - Handvol gebakken uitjes - Risotto: - 215 gr risottorijst   - 1 ui - 2 teentjes knoflook    - 1 courgette - 100 gram champignons  - 100 gram geraspte Grano Padano of Parmesan - 250 gr kipfilet - Olijfolie - Roomboter
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
We hebben hem weer!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie