Risotto Trafasie (de lekkerste risotto van De Lage Landen)

Home Recepten
Risotto Trafasie (de lekkerste risotto van De Lage Land...
Afbeelding van Risotto Trafasie (de lekkerste risotto van De Lage Landen)

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Ui snipperen, knoflook en selderij fijnsnijden. Kipfilet in blokjes snijden. Courgette in halve plakjes en champignons in plakjes snijden.

Saoto Bouillon Trafasie:

Saoto Trafasie (Sandhia's soepkipbouillon) goed schudden voor gebruik, schenk het hierna in een soeppan. Voeg hieraan met dezelfde (lege) pot 3 ½ potten water toe, alsmede de verse selderij, pimentkorrels en gebakken uitjes. Het geheel goed omroeren en op hoog vuur aan de kook brengen; kook de bouillon hierna 5 minuten op matig vuur, de bouillon tijdens het koken enkele malen omroeren.
Houd de Saoto Bouillon Trafasie goed heet maar niet kokend voor gebruik als bouillon voor de risotto.
Risotto:
Fruit in een ruime koekenpan met hoge rand de ui en knoflook in de olijfolie lichtbruin, voeg daarna de kipfilet hieraan toe en bak die gaar. Maak ruimte in het midden van de koekenpan door de kip/ui/knoflook met een spatel naar de zijkant te schuiven en voeg een klont roomboter in het midden toe. Als de roomboter goed op temperatuur en gesmolten is, de risottorijst toevoegen. Bak de rijst rustig enige minuten totdat deze glazig is; beroer de rijst tijdens het bakken met de spatel zodanig dat alle rijstkorrels met de boterolie in aanraking komen.
Voeg hierna de helft van de Saoto Bouillon Trafasie hieraan toe tot de rijst er goed onder staat, roer zo nu en dan door; eventueel extra Saoto Bouillon Trafasie tussentijds naar smaak toevoegen. Na 15 minuten de courgette en de champignons toevoegen.
Proef na 19 minuten even of de rijst gaar is. Het mag niet hard maar ook niet te zacht zijn. Na ca. 22 minuten is het gaarpunt veelal bereikt en staat de rijst er niet al te nat bij. Voeg eventueel nog een klontje roomboter toe, alsmede de geraspte Grano Padano naar smaak 50-100 gram. Roer het geheel goed door totdat het mooi smeuïg is.

Serveertip: Risotto Trafasie direct na het bereiden opdienen; heerlijk met Faja Lobi Zuurgoed Trafasie (Surinaams tafelzuur). De overgebleven Saoto Bouillon Trafasie als voorafje/soep gebruiken.    Voor een pittige smaak, gebruik een Sandhia's Madam Jeanette peper.

Variatietip: Varieer de courgette met dente geblancheerde kousenband (diepvries) en de risotto rijst met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Andre & Michelle / kids 27 november 2023 08:18
5/5
Traybake Speciaal was weer een geslaagde nieuwe kookvideo, en het kerstmenu is ook weer grandioos. Sowieso is de rollade trafasie al 3 jaar onze all-time fave, we gaan dit keer ook de vispas teitjes erbij doen en de vleesbroodjes 😋🎅 ...
Inge 26 november 2023 08:46
5/5
Zo super dat jullie het kerstmenu altijd tijdig publiceren met oud&nieuw erbij. Heb deze ochtend volop inspiratie opgedaan, ga deze week even het e.e.a. uittesten, ben dit jaar aan de be urt: 1e kerstdag familie met 30 mensen en 10 kinderen, 2e kerstdag schoonfamilie 25 mensen en 5 kinderen, en kerstavond met ons gezin uitpakken. 3 dagen lang plezier met jullie recepten, dank voor de super inspiratie! ...
Evi 24 november 2023 08:39
5/5
KNALLENDE RECEPTEN! ❤️
Rin 22 november 2023 08:27
5/5
Heerlijk recept de RotiChoti Bowls en Traybake speciaal 😍
Jazz 17 november 2023 01:00
5/5
Dik verdiende sterren!
Charlotte 16 november 2023 07:45
5/5
De heerlijkste recepten vind je bij dit mooie familiebedrijf ❤️
Ron 15 november 2023 06:08
5/5
De faja nuggets beste uitvinding ooit. We maken deze nu in een grote verse, smullen hmm❤️
Ramy 14 november 2023 05:55
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, en dan de Nasi Trafasie en Bami Trafasie erbij server, wow! 😚
Roald 13 november 2023 06:10
5/5
De crispy bowl was geslaagd! ❤️
Irmie 10 november 2023 08:24
5/5
Heerlijke roti kip masala blijft de favoriet hier thuis, lekker laten pruttelen, lekker geuren tot in de wijk, vers vers met gesneden pepers ooh begin te watertanden 😋🤗
Remi 9 november 2023 08:18
5/5
RotiChoti Bites💥💥💥: De beste en lekkerste! En de Ketjap eieren hmmmm
Andre vd veen 6 november 2023 14:46
5/5
Lekkere recepten makkelijk te bereiden. Je hoeft ook niet superveel kruiden in huis te hebben zoals in de meeste kookboeken.
Ronaldi 6 november 2023 06:23
5/5
Intens genoten van de super lekkere recepten!
Hugo 2 november 2023 07:28
5/5
Wanneer je liefhebber bent van samosa, en je het recept Roti Samosa Trafasie tegenkomt. Dit is zo intens lekker en smakelijk, maak het elke week vers, vries het in, en kan de hele maand smul len. Maak de sandhia's roti in de pan met boter, aanrader ❤️ ...
Adana 31 oktober 2023 06:35
5/5
Lekkere broodjes recepten! Eet zeker 2 keer per week de faja lobi's ❤️
Monique Willems 30 oktober 2023 14:23
5/5
Alles was perfect in plastic verpakt. Het kookboek is geweldig!! De gerechten zijn echt overheerlijk. Een echte aanrader!!!
Ramisha 30 oktober 2023 06:33
5/5
De RotiChoti Bites zijn super lekker! Goede kookvideo die duidelijk begrijpbaar worden gemaakt voor mensen die eigenlijk geen keukenprinsessen zijn.
MArga 27 oktober 2023 08:08
5/5
De heerlijke ovenkip recepten staan dit weekend op het menu! Lekker vandaag, morgen en zondag kokerellen met jullie producten 😍😊
G 26 oktober 2023 00:00
5/5
De beste en lekkerste gerechten!
Roshnie ^ Joggoe 24 oktober 2023 06:44
5/5
Zondag de Dumplings Trafasie voor het eerst gemaakt. Was spannend, maar geheel kloppend met het recept, was een smaakmaker! Intens genoten.
Rominia 23 oktober 2023 06:55
5/5
De kookvideo's i.c.m. de duidelijke recepten verdienen 10 dikke sterren.
Ravi 17 oktober 2023 00:00
5/5
10 dikke sterren! Kan alle recepten die moeder en oma vroeger maakte zelf maken, de tijd van vroeger herleven.
Robin 16 oktober 2023 05:57
5/5
Snelle Roti Kip Masala blifjt de all-time-fave van ons ❤️
Geraldo 15 oktober 2023 09:26
5/5
We hebben intens genoten van de Roti Masala! Wat een heerlijk product. En op jullie website nog heeel veel lekkere Roti Masala recepten zien we! 🙆🤴
Geralda 13 oktober 2023 06:13
5/5
De lekkerste zalm kan je maken met faja lobi producten. Het wordt er zo mals van hmm 😋😋😋
Finley 12 oktober 2023 07:33
5/5
Hoeiiii de eiersalade met Roti! Wat een heerlijke set zet. Check de kookvideo te heerlijk ❤️
Tanja 11 oktober 2023 11:38
5/5
Heerlijke gehaktballen ik doe er stampot hutspot bij en de kids vinden het heerlijk
Wilfred 10 oktober 2023 06:12
5/5
Surinaamse Bami met de kippetjes op de BBQ the best!❤️😋
Odilia 6 oktober 2023 08:03
5/5
Zo leuk aan jullie recepten, ze zien er zo lastig uit maar ontiegelijk lekker, maar door de handige recepten in stap vorm met allemaal gimmicks en dan ook de kookvideo zorgen jullie echt erv oor dat we kok's worden. 10 sterren en heb ik GESTEMD op Beste website v/h jaar en Beste product v/h jaar hoor! Zet hem op! ❤️😊 ...
Mona 5 oktober 2023 16:59
5/5
Wauw wauw wauw, ik had de surprisebox besteld. Omg wat een heerlijke gevarieerde producten zitten erin. Boordevol verrassingen. Dank u wel. Hier ga ik onwijs van genieten.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Risotto Trafasie (de lekkerste risotto van De Lage Landen)

Voorbereiding:

Ui snipperen, knoflook en selderij fijnsnijden. Kipfilet in blokjes snijden. Courgette in halve plakjes en champignons in plakjes snijden.

Saoto Bouillon Trafasie:

Saoto Trafasie (Sandhia's soepkipbouillon) goed schudden voor gebruik, schenk het hierna in een soeppan. Voeg hieraan met dezelfde (lege) pot 3 ½ potten water toe, alsmede de verse selderij, pimentkorrels en gebakken uitjes. Het geheel goed omroeren en op hoog vuur aan de kook brengen; kook de bouillon hierna 5 minuten op matig vuur, de bouillon tijdens het koken enkele malen omroeren.
Houd de Saoto Bouillon Trafasie goed heet maar niet kokend voor gebruik als bouillon voor de risotto.
Risotto:
Fruit in een ruime koekenpan met hoge rand de ui en knoflook in de olijfolie lichtbruin, voeg daarna de kipfilet hieraan toe en bak die gaar. Maak ruimte in het midden van de koekenpan door de kip/ui/knoflook met een spatel naar de zijkant te schuiven en voeg een klont roomboter in het midden toe. Als de roomboter goed op temperatuur en gesmolten is, de risottorijst toevoegen. Bak de rijst rustig enige minuten totdat deze glazig is; beroer de rijst tijdens het bakken met de spatel zodanig dat alle rijstkorrels met de boterolie in aanraking komen.
Voeg hierna de helft van de Saoto Bouillon Trafasie hieraan toe tot de rijst er goed onder staat, roer zo nu en dan door; eventueel extra Saoto Bouillon Trafasie tussentijds naar smaak toevoegen. Na 15 minuten de courgette en de champignons toevoegen.
Proef na 19 minuten even of de rijst gaar is. Het mag niet hard maar ook niet te zacht zijn. Na ca. 22 minuten is het gaarpunt veelal bereikt en staat de rijst er niet al te nat bij. Voeg eventueel nog een klontje roomboter toe, alsmede de geraspte Grano Padano naar smaak 50-100 gram. Roer het geheel goed door totdat het mooi smeuïg is.

Ingrediënten
- Saoto Bouillon Trafasie: - 1 pot (330ml) Faja Lobi Saoto Trafasie (Sandhia's soepkipbouillon)  - 3 pimentkorrels - 3 takken verse selderij - Handvol gebakken uitjes - Risotto: - 215 gr risottorijst   - 1 ui - 2 teentjes knoflook    - 1 courgette - 100 gram champignons  - 100 gram geraspte Grano Padano of Parmesan - 250 gr kipfilet - Olijfolie - Roomboter
Kerstmenu 2023
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
Ga naar mijn laatste sessie