Roasted garlic chicken vers uit de oven

Home Recepten
Roasted garlic chicken vers uit de oven
Afbeelding van Roasted garlic chicken vers uit de oven
Afbeelding van Roasted garlic chicken vers uit de oven

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Rijstwijn, knoflook (geperst), Chinese vijfkruidenpoeder, 1 eetlepel honing en tomatenpuree in een grote kom met elkaar mengen.
  • STAP 2: Moksie Speciaal Trafasie hieraan toevoegen en goed mengen.
  • STAP 3: Voeg de marinade aan het vlees toe, omscheppen en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 4: Leg het vlees in een ovenschaal en verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 5: Rooster de kipfilet circa 20 minuten en de kippenbouten circa 30 minuten in de oven op 200 graden gaar (zodra de kipfilet gaar is uit de oven halen en de kippenbouten nog even verder roosteren tot ook dat gaar is).
  • STAP 6: Bestrijk het vlees na het roosteren met 2 eetlepels honing en snijd de kipfilet in plakjes.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met o.a. Sandhia's Gele Nasi, Sandhia's Nasi, Sandhia's Bami; schenk de saus erover.

Variatietip: Varieer de kip met schouderkarbonade of vlees naar keuze.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Fay 3 januari 2020 12:44
5/5
De producten hebben een smaakbeleving waar je u tegen zegt, het ruikt zo vers en zo natuurlijk. Kookboek maakt het helemaal af!
Rebecca S 26 september 2018 16:38
5/5
+ Juiste tekst grootte
+ Mooie vormgeving
+ Kleurrijk
+ Overzichtelijk
+ Erg divers qua recepten
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Ahida 14 december 2020 09:46
5/5
Wanneer culturen bij elkaar komen! Een ode aan jullie kwaliteitskookboek, met een rijkdom aan recepten samengekomen uit verschillende culturen. 10 dikke sterren!
Heino 9 december 2020 12:45
5/5
Zeker weten een goed boek, en zeker een recensie waar. 10 sterren van ons uit Scheveningen
Nieta 5 november 2020 16:57
5/5
Ik sluit me aan bij de fans, een goed en mooi kookboek.
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Oompie 7 juli 2020 09:07
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.
Fer luijten 28 mei 2020 16:59
5/5
vandaag het boek binnen gekregen gelijk voor het weekend een lekker recept uit gehaald , prachtig boek.
Janet 24 april 2020 12:04
5/5
Wauwie lekker smullen uit dit geweldige boek!
Esmee O.. 14 april 2020 07:42
5/5
Heerlijk paasweekend gehad met 2 dagen alleen maar faja lobi recepten uit het geweldige kookboek
Lois 18 maart 2020 10:12
5/5
Cadeau gekregen, uit nieuwsgierigheid eens gaan kijken op jullie website, en zie al deze recencies. Hetzelfde gevoel had ik ook, ik was echt verrast, zo leuk, zo kleurrijk en makkelijk uitge legd. Een nieuwe fan erbij !!! ...
Kish 4 februari 2020 13:49
5/5
Een familie met Indiase roots uit Suriname en zo ver geschopt, respect!
FIKKIE 31 december 2019 11:55
5/5
Geweldig genoten met kerst met een volledig menu uit het kookboek, de recensies hieronder beaam ik, het is gewoon echt echt goed. Fijne jaarwisseling allen!
Jacky 19 december 2019 11:10
5/5
Geweldig dit, ons kerstmenu bestaat uit ruim 10 faja lobi recepten. Iedereen bedankt, complimenten voor de fam jay en sandhia met een mooi verhaal!
Wanica 13 december 2019 12:27
5/5
Vanuit Suriname! Dikke 10 sterren voor jullie kookboek, van familie ontvangen. Kom maar snel met meer na SU
Gerrit 2 december 2019 10:46
5/5
5 sterren verdiend en sluit me aan bij de review hieronder.
Winston 23 oktober 2019 13:08
5/5
Verslavend kookboek, zeker al 30 recepten uit gemaakt, bijna allemaal in 1 keer gelukt, en die andere keren lag het aan mijzelf hahaha
Kel 17 september 2019 10:09
5/5
10+ vanuit Rotterdam. Jullie producten liggen heel breed bij highway op de Dordtselaan.
Nina 17 juli 2019 09:55
5/5
Ik sluit me aan bij de recensies hieronder, een oprecht en eerlijk kookboek met recepten die lukken.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Roasted garlic chicken vers uit de oven
  • STAP 1: Rijstwijn, knoflook (geperst), Chinese vijfkruidenpoeder, 1 eetlepel honing en tomatenpuree in een grote kom met elkaar mengen.
  • STAP 2: Moksie Speciaal Trafasie hieraan toevoegen en goed mengen.
  • STAP 3: Voeg de marinade aan het vlees toe, omscheppen en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht van tevoren. 
  • STAP 4: Leg het vlees in een ovenschaal en verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 5: Rooster de kipfilet circa 20 minuten en de kippenbouten circa 30 minuten in de oven op 200 graden gaar (zodra de kipfilet gaar is uit de oven halen en de kippenbouten nog even verder roosteren tot ook dat gaar is).
  • STAP 6: Bestrijk het vlees na het roosteren met 2 eetlepels honing en snijd de kipfilet in plakjes.
Ingrediënten
- 2 el rijstwijn - 2 teentjes knoflook - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) - honing - 1 el tomatenpuree - Maak een keuze uit 1 pot (360ml) van één van de volgende vers bereide marinades: - 1. Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of  - 2. Faja Lobi Moksie Metie Trafasie of - 3. Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of - 4. Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie - Circa 1 kg vlees: 3 stuks kipfilet en 2 kippenbouten