Roasted garlic chicken vers uit de oven

Home Recepten
Roasted garlic chicken vers uit de oven
Afbeelding van Roasted garlic chicken vers uit de oven

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Rijstwijn, knoflook (geperst), Chinese vijfkruidenpoeder, 1 eetlepel honing en tomatenpuree in een grote kom met elkaar mengen.
  • STAP 2: Moksie Speciaal Trafasie hieraan toevoegen en goed mengen.
  • STAP 3: Voeg de marinade aan het vlees toe, omscheppen en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 4: Leg het vlees in een ovenschaal en verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 5: Rooster de kipfilet circa 20 minuten en de kippenbouten circa 30 minuten in de oven op 200 graden gaar (zodra de kipfilet gaar is uit de oven halen en de kippenbouten nog even verder roosteren tot ook dat gaar is).
  • STAP 6: Bestrijk het vlees na het roosteren met 2 eetlepels honing en snijd de kipfilet in plakjes.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met o.a. Sandhia's Gele Nasi, Sandhia's Nasi, Sandhia's Bami; schenk de saus erover.

Variatietip: Varieer de kip met schouderkarbonade of vlees naar keuze.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Torno 11 juni 2021 08:27
5/5
Of we nou italiaans aziatisch of spaans eten, surinaams met faja lobi blijft voor ons de absolute lekkerste keuken. Gisteren hebben we de Roti Shoarme Grilled Chicken gegeten en dit was weer een top receppie ...
Willem p 5 mei 2021 08:20
5/5
Chicken burger gemaakt was verrukkelijk
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
31 maart 2021 08:49
5/5
De RotiChoti Chicken Wrap was echt formidabel
Nanny 23 maart 2021 09:49
5/5
Jullie blijven me al jaren verassen, wat een diversiteit aan recepten. Roti Chicken Wrap gaan we vandaag maken! Benieuwd naar het nieuwe recept van deze week :) Bedankt
Sarah 11 maart 2021 06:58
5/5
Roti Chicken Masala Wrap zie ik net geplaatst, terwijl ik net ging kijken wat we vandaag gingen eten. Vanavond op het menu, toppie!
Sin 26 februari 2021 13:52
5/5
Chicken Curry's van Faja Lobi zijn de allerbeste!
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Fay 3 januari 2020 12:44
5/5
De producten hebben een smaakbeleving waar je u tegen zegt, het ruikt zo vers en zo natuurlijk. Kookboek maakt het helemaal af!
Rebecca S 26 september 2018 16:38
5/5
+ Juiste tekst grootte
+ Mooie vormgeving
+ Kleurrijk
+ Overzichtelijk
+ Erg divers qua recepten
Anita 15 april 2021 10:11
5/5
Uw kookboek krijgt 5 sterren vanuit België!
Opi 28 maart 2021 10:35
5/5
Boekje helemaal vanuit Friesland: we hebben er veel plezier aan!!
Sim 17 maart 2021 08:31
5/5
Vanuit Suriname een bericht: Tante meegenomen uit NL, breng dit naar nickerie. Geweldig en makkelijk!
Win 15 maart 2021 09:24
5/5
Roti Masala Wrap hoe het in de kookvideo eruit zag was de smaak ook. Super recept mensen, aanrader om te smullen!
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Nilesh 23 februari 2021 09:23
5/5
Vanuit SU ook jullie beste recensie gegeven. Graag snel en meer faja lobis in suriname
Rienke 9 februari 2021 12:24
5/5
Nou zelfs in fryslân praten ze over jullie producten. Uit interesse jullie product eens gekocht en het is om te smullen!
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Ahida 14 december 2020 09:46
5/5
Wanneer culturen bij elkaar komen! Een ode aan jullie kwaliteitskookboek, met een rijkdom aan recepten samengekomen uit verschillende culturen. 10 dikke sterren!
Heino 9 december 2020 12:45
5/5
Zeker weten een goed boek, en zeker een recensie waar. 10 sterren van ons uit Scheveningen
Nieta 5 november 2020 16:57
5/5
Ik sluit me aan bij de fans, een goed en mooi kookboek.
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Roasted garlic chicken vers uit de oven
  • STAP 1: Rijstwijn, knoflook (geperst), Chinese vijfkruidenpoeder, 1 eetlepel honing en tomatenpuree in een grote kom met elkaar mengen.
  • STAP 2: Moksie Speciaal Trafasie hieraan toevoegen en goed mengen.
  • STAP 3: Voeg de marinade aan het vlees toe, omscheppen en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht van tevoren. 
  • STAP 4: Leg het vlees in een ovenschaal en verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 5: Rooster de kipfilet circa 20 minuten en de kippenbouten circa 30 minuten in de oven op 200 graden gaar (zodra de kipfilet gaar is uit de oven halen en de kippenbouten nog even verder roosteren tot ook dat gaar is).
  • STAP 6: Bestrijk het vlees na het roosteren met 2 eetlepels honing en snijd de kipfilet in plakjes.
Ingrediënten
- 2 el rijstwijn - 2 teentjes knoflook - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) - honing - 1 el tomatenpuree - Maak een keuze uit 1 pot (360ml) van één van de volgende vers bereide marinades: - 1. Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of  - 2. Faja Lobi Moksie Metie Trafasie of - 3. Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of - 4. Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie - Circa 1 kg vlees: 3 stuks kipfilet en 2 kippenbouten