Sandhia's Surinaamse Roti met kippenbouten aardappelen en eieren

Home Recepten
Sandhia's Surinaamse Roti met kippenbouten aardappelen ...
Afbeelding van Sandhia's Surinaamse Roti met kippenbouten aardappelen en eieren

Roti bereiden

  • STAP 1: Eieren hard koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui, knoflook en peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) of kippendijenfilet toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 4: Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala), kippenbouillon poeder en aardappelpartjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Water erover schenken en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
  • STAP 6: De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen. Geniet van je Roti!

TIP: Probeer ook de volgende populaire gerechten: Sandhia's Roti Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Sandhia's Roti; garneer met Zuurgoed Trafasie.  

Variatietip: Varier de kippenbouten met kipkluifjes of lamsvlees.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Andre 27 november 2022 08:58
5/5
Roti Chicken Wrap is de favoriet hier thuis. Welke we hierna weer eens gaan eten? Met kerst jullie kerstmenu, en de rollade trafasie ❤️😍
Lily 24 november 2022 08:29
5/5
De chicken roti popcorns😇😱 zijn zo crunchy en sappig, aanrader!
Mirindy 23 november 2022 08:06
5/5
Woowwww de roti met eiersalade gaan we dit weekend proberen heerlijk weer een nieuw recept!! ❤️❤️❤️❤️
Sterre 10 november 2022 08:12
5/5
Roti Brunchetta is echt een leuke creatieve creatie. Eet het regelmatig.. genieten..!
Annabella 9 november 2022 08:13
5/5
Heerlijk weer gegeten gisteren met de roti vega kip als hoofdgerecht.
Malinde 7 november 2022 08:22
5/5
Wanneer je zoekende bent op internet, en de leuke originele naam je trekt: Roti Chicken Popcorn. Man o man wat een smullers zijn deze kleine bommetjes. Laatst door de Nasi Trafasie gedaan, n u in de Sandhia's Roti, en ga deze week combineren met de Bami Trafasie met ketjap hmmm yummy ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Nadecha 30 oktober 2022 09:24
5/5
De zinger roti wraps waren zo intens lekker! Tegen gekomen via internet, en sindsdien vaker met jullie aan het kokkerellen. 😍
Baske 26 oktober 2022 08:22
5/5
De beste omeletjes zijn met de sandhia roti omelettatje groetjes baske
Snellers 21 oktober 2022 08:03
5/5
Roti blijft hier thuis onze favoriet, maar erugg veel werk om te maken. Faja Lobi is daarom onze uitvinding, net zo lekker en net zo authentiek. Groetjes van fam snellers ❤️😋
Angelique 19 oktober 2022 07:50
5/5
Oosterse kip met Roti was weer om te smullen. Gaan deze week jullie nieuwe Traybake recept proberenn 😋
Harres 14 oktober 2022 07:50
5/5
De lekkerste buter chicken recept met de roti curry hmm 😋
Rosh 6 oktober 2022 09:05
5/5
De heerlijke Roti Ketjap Kip komt van ver die liefde! Blij met dit recept. 😃
Timon 5 oktober 2022 08:12
5/5
Vandaag de beste roti kip maken met Faja Lobi. Nu net even het recept opgeslagen in mijn kookboek (mooi systeem), alle ingredienten opgeslagen en straks na het werk ophalen bij een pick-up p oint van Ochama, heel handig. Daarna koken met de kookvideo, en strak 17.30 uur met me vrouwtje eten ❤️ ...
Jill 4 oktober 2022 07:35
5/5
Een review voor: Roti Ketjap Kip Roti. Kookvideo: 10, recept: 10, uitleg stap-vorm: 10. Jullie zijn het enige merk in Nederland waaraan je ziet dat recepten kloppen, en veel tijd erin heeft gezeten dit tot stand te brengen, wat erin resulteert dat wij fans altijd heerlijke gerechten op tafel krijgen. Ohja... deel 6 natuurlijk ook al binnen (kookboek), en wederom een grafisch hoogstandje en leuk om te hebben ❤️❤️❤️❤️ ...
A-may 19 september 2022 07:23
5/5
Heerlijke roti kip recepten
Leoni 13 september 2022 07:11
5/5
Roti Curry zo smaakvol! 5 sterren weer. Heerlijk ontdekt via de nieuwsbrief, ook een aanrader
Rolina 6 september 2022 08:11
5/5
Vanavond gaan wij de Roti Lunchetta Kebab maken! Gisteren Baka Bana met Pinda Sambel Trafasie onze fav 😋
Asja 4 september 2022 09:17
5/5
Roti Grilled Sate: Probeer dit op de BBQ and thank me later ❤️😋
Rivera 30 augustus 2022 07:43
5/5
Gisteren hebben wij de snelle roti curry gemaakt, eergisteren de snelle nasi, en vandaag de roti lunchetta. Leuk man al die variaties, leert je zelf ook weer nieuwe dingen ❤️😋
Sitaram 29 augustus 2022 07:29
5/5
Roti Lunchetta Kebab the best of best smaaktopper ❤️ En Nasi Trafasie mijn favo product ❤️
Rolf 28 augustus 2022 10:00
5/5
Roti Vega Kip the best of best onder de vega toppers! Geweldig hoe jullie recepten zijn opgebouwd, altijd duidelijk. 😍❤️😋
Ronald 26 augustus 2022 09:47
5/5
Zo creatief bedacht de Roti Lunchetta Kebab! Zeker al 5 keer gemaakt, niet super gezond maar wel super lekker, mag af en toe ook toch!
Yolien 22 augustus 2022 08:20
5/5
Roti Samosa Trafasie zeer smaakvol ❤️
Rowin 7 augustus 2022 08:54
5/5
Roti Chicken Wrap was een aangename verassing, doet me denken aan de mcdonalds! 🍟🍔🌮
Noah 1 augustus 2022 07:51
5/5
Weer een recept goedgekeurd hoor de roti met javaanse ketjap kip 💹
Natasie 11 juli 2022 08:21
5/5
Ik tik net een mail met wanneer kunnen jullie een roti met een sate erin recept maken? Dacht ga toch in de zoekbalk intikken kom ik Roti Grilled Saté tegen!!! Woowie zo bijzonder
Noah 28 juni 2022 08:50
5/5
Roti Nuggets (roti snack met Faja Nuggets)! Gemaakt en goedgekeurd ✅ ✅
Fiona 21 juni 2022 08:23
5/5
Roti Lunchetta Kebab was zo een bijzonder smaakvol recept, super out-of-the-box for ons maar zo om te smullen 😋😊
Silke 16 juni 2022 08:19
5/5
Snelle eenpanswok met kip en snijbonen zo om te smullen. Voor de afwisseling doen we ook weleens bijv. panga filet in roti kip masala faja lobi met snijbonen en tomaatjes oef oef oef 😋
Roosje 12 juni 2022 08:30
5/5
Grilled sate met roti zo lekker! Tip: maak dit recept eens met rijst en boontjes of iets dergelijke een recept van, lijkt me geweldig 😋

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!

Roti

Zelf roti maken? Met ons recept voor roti zet je een heerlijk Surinaams roti gerecht op tafel. Dit roti recept bevat kippenbouten, aardappelen en eieren, de authentieke manier om Surinaamse roti te eten. Graag vertellen we je iets meer over roti en haar geschiedenis. Daarna geven we je praktische tips om zelf roti te maken en kun je aan de slag… Njang swietie! Oftewel: eet smakelijk!

Roti

Een roti – ook wel chapati genoemd - is een ongerezen rond of ovaal platbrood dat zijn oorsprong heeft in India en omgeving. Al 7000 jaar voor Christus werd er in dat gebied roti gegeten. Het woord roti is afgeleid uit het Sanskriet, van het woord ‘rotikā’, dat 'brood' betekent. Het woord ‘chapat’ betekent 'plat' of 'klap', wat verwijst naar de traditionele bereidingswijze, waarbij dunne, ronde plakken tussen de handpalmen worden gemaakt.

Roti is vandaag de dag nog steeds een basisvoedingsmiddel dat veel gegeten wordt in India, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka, Oost-Afrika en op de Caraïbische eilanden. Door immigranten uit die regio is roti inmiddels verspreid over heel de wereld. Met de emigratie van Hindoestanen uit India naar Suriname is ook de roti naar dit land meegekomen en kennen we roti in Nederland met name als een Surinaams gerecht. In Suriname wordt roti al lang niet meer alleen door Hindoestanen gegeten, maar is het geliefd onder alle bevolkingsgroepen. Het is misschien wel het meest iconische Surinaamse gerecht dat er is! Roti is een echte feestmaaltijd voor Surinamers: op bruiloften en andere feesten staat dit heerlijke gerecht altijd op het menu. In Nederland is het ook een populair afhaalgerecht geworden sinds in het midden van de jaren zeventig een grote groep Surinamers naar Nederland kwam.

Roti's worden gemaakt van attameel, een volkoren tarwemeel van een harde tarwesoort. Omdat het meel een hoog glutengehalte heeft kun je er met water en eventueel een beetje zout een mooi elastisch deeg van maken dat je dun uit kunt rollen. Roti’s worden gebakken op een platte of gebolde, verwarmde, ronde plaat, een tava genoemd en zijn meestal gevuld met gele spliterwten of aardappel. Door het gebruik van olie blijven de roti’s goed zacht, vergelijkbaar met pannenkoeken. De roti’s worden ook wel roti-vel, roti-plaat of roti-pannenkoek genoemd. Natuurlijk kun je roti’s ook kant-en-klaar kopen. In dit recept maken we gebruik van Faja Lobi Sandhia’s Roti.

Wanneer men in Nederland over roti spreekt, wordt vaak niet alleen het platbrood bedoeld, maar het volledige gerecht. Roti wordt vaak gegeten met een vulling van met masala gekruide kip, aardappelen en eieren. Ook wordt er vaak groente toegevoegd zoals kousenband, sperziebonen of bloemkool. Ons roti recept is dan ook een recept voor een volledig roti gerecht.

Recept roti

Roti kan zoals gezegd met allerlei verschillende vullingen worden gegeten. In de Surinaamse variant zijn dit vaak gemalen gele spliterwten (roti dalbharie), aardappelen (roti alubharie), kousenband (ook wel de aspergeboon genoemd), hardgekookte eieren, knoflook, ui en verschillende soorten vlees (vaak kip, eend of schaap). Deze gerechten worden meestal gekruid met masala, een mengsel van gemalen specerijen, wat lijkt op curry.

In ons recept voor roti maken we gebruik van Faja Lobi Roti Kip Masala, of Faja Lobi Kruidenmix voor Roti, een traditionele Hindoestaanse masala. Hiermee krijgt de roti zijn authentieke geur en smaak en kun je genieten van een heerlijk roti gerecht. Uiteraard kun je naar eigen smaak variëren met de ingrediënten, vervang de kippenbouten bijvoorbeeld eens door kipkluifjes of lamsvlees.

Zelf roti maken

Zelf roti maken is helemaal niet moeilijk. In ons recept leggen we je stap voor stap uit hoe je de roti bereidt en zo zet je binnen een half uur een heerlijk roti gerecht op tafel. Graag geven we je nog enkele praktische tips mee voor wanneer je besluit zelf roti te maken.

In ons roti recept maken we van de vulling één gerecht. Van origine worden de bijgerechten eigenlijk apart bereid. Dat kan natuurlijk ook, maar je bent dan iets langer bezig. Met ons eenvoudige roti recept kun je binnen 30 minuten zelf roti maken, en de smaak is er niet minder om!

Eet je vegetarisch? Uiteraard zijn er ook roti-varianten zonder vlees. Gebruik bijvoorbeeld stukjes tempé en marineer die in wat ketjap manis saus en sojasaus en bak deze kort aan.

Tot slot: in ons roti recept gaat ook een plakje Madame Jeanette peper. Mocht je niet van pittig houden, dan kun je de peper natuurlijk weglaten. Het roti gerecht wordt dan een stukje milder. Toch houdt hij dan nog steeds voldoende smaak, vanwege de masala die erin gaat.

Roti serveren

Is de roti klaar? Dan is het tijd om deze te serveren! Maar hoe doe je dat nou? Maak de roti-pannenkoeken warm en vouw deze twee keer dubbel, in vieren dus. Leg de roti opgevouwen op de rand van het bord en schep ernaast het mengsel van de kip, de aardappelen, het ei en de groente. Garneer het roti gerecht met Zuurgoed Trafasie en voeg eventueel wat sambal toe. Genieten maar!

Roti eten

Het is gebruikelijk de roti met de handen te eten, eigenlijk met één hand. Voor beginners is het aan te raden wel twee handen te gebruiken. Scheur telkens een stukje van de roti af om daarmee de vulling te pakken en op te eten. Als je de roti goed om de vulling heen klemt, blijven je handen redelijk schoon. Het is handig om wel een keukenrol klaar te zetten, óf een bakje met heet water met citroen erin om je vette handen schoon te maken. Zorg er ook voor dat je niet knoeit, de masala kan vervelende vlekken geven op je kleren die er lastig uit gaan.

Wanneer je zelf roti gaat maken is het leuk om mensen uit te nodigen, het is echt een gerecht wat je samen eet. En zeg nou zelf: samen geniet je vaak nog nèt even iets meer dan alleen! Eet smakelijk!

Sandhia's Surinaamse Roti met kippenbouten aardappelen en eieren
  • STAP 1: Eieren hard koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui, knoflook en peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) of kippendijenfilet toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 4: Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala), kippenbouillon poeder en aardappelpartjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Water erover schenken en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. 
  • STAP 6: De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen. Geniet van je Roti!
Ingrediënten
- 4 eieren - 5 el zonnebloemolie - 1 grote ui - 4 teentjes verse knoflook - plakje Madam Jeanette peper - 3 kippenbouten of 800 gr kippendijenfilet - 1 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala) - 1½ el kippenbouillon poeder  - 150 gr aardappelpartjes (voorgekookt) - 175 ml water - Faja Lobi Sandhia’s Roti (originele Surinaamse Roti)
Ga naar mijn laatste sessie