Sandhia's Surinaamse Roti met kippenbouten aardappelen en eieren

Home Recepten
Sandhia's Surinaamse Roti met kippenbouten aardappelen ...
Afbeelding van Sandhia's Surinaamse Roti met kippenbouten aardappelen en eieren

Roti bereiden

  • STAP 1: Eieren hard koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui, knoflook en peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) of kippendijenfilet toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 4: Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala), kippenbouillon poeder en aardappelpartjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Water erover schenken en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
  • STAP 6: De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen. Geniet van je Roti!

TIP: Probeer ook de volgende populaire gerechten: Sandhia's Roti Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Sandhia's Roti; garneer met Zuurgoed Trafasie.  

Variatietip: Varier de kippenbouten met kipkluifjes of lamsvlees.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Noah 28 juni 2022 08:50
5/5
Roti Nuggets (roti snack met Faja Nuggets)! Gemaakt en goedgekeurd ✅ ✅
Fiona 21 juni 2022 08:23
5/5
Roti Lunchetta Kebab was zo een bijzonder smaakvol recept, super out-of-the-box for ons maar zo om te smullen 😋😊
Silke 16 juni 2022 08:19
5/5
Snelle eenpanswok met kip en snijbonen zo om te smullen. Voor de afwisseling doen we ook weleens bijv. panga filet in roti kip masala faja lobi met snijbonen en tomaatjes oef oef oef 😋
Roosje 12 juni 2022 08:30
5/5
Grilled sate met roti zo lekker! Tip: maak dit recept eens met rijst en boontjes of iets dergelijke een recept van, lijkt me geweldig 😋
Maaike 8 juni 2022 08:13
5/5
Roti Brunchetta echt wow wat een genot zo lekker ❤️
Alici 2 juni 2022 08:44
5/5
De beste roti recepten vind je op fajalobi.nl🤗
Sammie Slang 1 juni 2022 20:59
5/5
Roti Masala Wat smaakte dit heerlijk. Precies genoeg pittig voor ons hele gezin.
Ashna 1 juni 2022 08:11
5/5
😎Roti met Ketjap Egg Potato gisteren geprobeerd en was weer om te smullen. Die eggs in masala is sowieso een smaaksensatie van jewelste, geweldig lekker.
Geraldo 31 mei 2022 09:13
5/5
Kebab met knoflook in roti recept was echt om van te genieten. Duidelijke kookvideo!
Adjila 16 mei 2022 08:00
5/5
Roti Ketjap Kippetjes zo ongekend sappig en mals. Zo heerlijk als je dit in stukjes snijd, en ook in je bami trafasie stopt oh oh oh 😍❤️
Milo 15 mei 2022 00:00
5/5
Lekkere roti gerechtjes met moksie metie en moksie speciaal vlees zijn mijn favorieten van jullie sandhia's deel 6 zekers besteld
Rudy 5 mei 2022 08:14
5/5
Roti Chicken Popcorn: 10 sterren! Naast een super leuke naam waar iedereen om moest lachen, was de smaak nog lekkerder. 😍😍
Divine 2 mei 2022 08:34
5/5
Sinds de Roti Curry Trafasie bij mijn ah xl te koop is, eten we standaard al zeker 3 maanden 1 x per week Snelle Roti Kip Curry maar dan telkens iets anders, kunnen er geen genoeg van krijge n 😸
Romay 2 mei 2022 08:33
5/5
De roti samosa is net alsof je een samosa hapje eet maar dan smaakvoller. Dikke aanrader mede culinaire liefhebbers! 😋❤️
Alissa 24 april 2022 08:55
5/5
Snelle roti curry aanrader mensen, goede kookvideo ook! 😁
Roll 13 april 2022 08:21
5/5
Roti Chicken Popcorn is echt zo smaakvol! Grandiios recept 😋
Sammy 10 april 2022 09:11
5/5
De samosa roti trafasie recept is weer geslaagd hoor. Was om te smullennnn!
Taima 5 april 2022 08:06
5/5
Roti samosa recept gisterenavond gemaakt. Erug lekker mensen, dit recept is echt een aanrader. 😊
Wanda 3 april 2022 09:20
5/5
Noooo Roti Samosa 😍😍😍😍 Mijn twee favorieten, gecombineerd tot 1 recept hoe verzinnen jullie het. Het was zooo lekker!!!
Yelly 28 maart 2022 07:48
5/5
Roti vega kip is echt een aanvulling op ons vegetarisch menu, nooit geweten dat jullie zoveel vegetarische recepten hebben. Vegetarisch eten heeft ons veel goeds gebracht, maar het menu kan snel eentonig worden. Met jullie recepten gaat een deur open voor ons 😊 ...
T 27 maart 2022 09:51
5/5
Roti Lunchetta Kebab geprobeerd en ja hoor weer een klappertje, meer nieuwe recepten!
Lydia 27 maart 2022 09:50
5/5
Jullie vouwen die Ketjap Chicken Roti Wrap zo leuk! Pakte direct mijn aandacht, erna zelf gemaakt en heerlijke smaak. ❤️
Carla 25 maart 2022 01:00
5/5
Roti masala trafasie onze all-time-favourite lekker smullen met verse boontjes die we bij de boer halen en lekker laten mee sudderen met verse tomaatjes. Laat het nieuwe kookboek maar snel k omen!
Jonnhy 24 maart 2022 07:35
5/5
Roti recepten lekker afwisselend 😍
Lindsey 19 maart 2022 18:54
5/5
Roti Ketjap Kip zoooo mals met die roti het smelt in je mond oh oh oh 😋
Marvin 17 maart 2022 08:03
5/5
De Roti omeletta is me een recept, perfect voor de lunch. Meer lunch recepten graag!!😇
Rodisan 17 maart 2022 07:55
5/5
Maandag dinsdag en gisteren hebben we jullie drie nieuwste recepten Snelle Roti Kip Curry, Surinaamse ovenpastei en Roti Ketjap Kip (roti met licht gepaneerde kipfilet gebakken in ketjap-hon ing) gemaakt. Alle drie zo divers, zo gevarieerd en met een goede uitleg. Ga zo alsjeblieft door, ben echt blij met jullie recepten. P.s. Deel 6 uiteraard gereserveerd!! 😎 ...
Wilma 23 februari 2022 08:19
5/5
Roti Kebab echt een top recept.
Anu 22 februari 2022 08:25
5/5
Jullie curry's hebben meer smaak dan de standaard Thaise variant vinden wij. Hebben er al een aantal geprobeerd en als laatst jullie nieuwste recept Snelle Roti Kip Curry ook weer om te smul len 🐞🌴 ...
Miran 7 februari 2022 08:04
5/5
We hadden vorige week jullie nieuwe recept Roti ketjap kip gezien, en dit weekend besloten om te maken. Wat een heerlijke combinatie, en voor onze dochter met vega kip gemaakt net zo smaakvo l. aanrader dus! 😋 ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!

Roti

Zelf roti maken? Met ons recept voor roti zet je een heerlijk Surinaams roti gerecht op tafel. Dit roti recept bevat kippenbouten, aardappelen en eieren, de authentieke manier om Surinaamse roti te eten. Graag vertellen we je iets meer over roti en haar geschiedenis. Daarna geven we je praktische tips om zelf roti te maken en kun je aan de slag… Njang swietie! Oftewel: eet smakelijk!

Roti

Een roti – ook wel chapati genoemd - is een ongerezen rond of ovaal platbrood dat zijn oorsprong heeft in India en omgeving. Al 7000 jaar voor Christus werd er in dat gebied roti gegeten. Het woord roti is afgeleid uit het Sanskriet, van het woord ‘rotikā’, dat 'brood' betekent. Het woord ‘chapat’ betekent 'plat' of 'klap', wat verwijst naar de traditionele bereidingswijze, waarbij dunne, ronde plakken tussen de handpalmen worden gemaakt.

Roti is vandaag de dag nog steeds een basisvoedingsmiddel dat veel gegeten wordt in India, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka, Oost-Afrika en op de Caraïbische eilanden. Door immigranten uit die regio is roti inmiddels verspreid over heel de wereld. Met de emigratie van Hindoestanen uit India naar Suriname is ook de roti naar dit land meegekomen en kennen we roti in Nederland met name als een Surinaams gerecht. In Suriname wordt roti al lang niet meer alleen door Hindoestanen gegeten, maar is het geliefd onder alle bevolkingsgroepen. Het is misschien wel het meest iconische Surinaamse gerecht dat er is! Roti is een echte feestmaaltijd voor Surinamers: op bruiloften en andere feesten staat dit heerlijke gerecht altijd op het menu. In Nederland is het ook een populair afhaalgerecht geworden sinds in het midden van de jaren zeventig een grote groep Surinamers naar Nederland kwam.

Roti's worden gemaakt van attameel, een volkoren tarwemeel van een harde tarwesoort. Omdat het meel een hoog glutengehalte heeft kun je er met water en eventueel een beetje zout een mooi elastisch deeg van maken dat je dun uit kunt rollen. Roti’s worden gebakken op een platte of gebolde, verwarmde, ronde plaat, een tava genoemd en zijn meestal gevuld met gele spliterwten of aardappel. Door het gebruik van olie blijven de roti’s goed zacht, vergelijkbaar met pannenkoeken. De roti’s worden ook wel roti-vel, roti-plaat of roti-pannenkoek genoemd. Natuurlijk kun je roti’s ook kant-en-klaar kopen. In dit recept maken we gebruik van Faja Lobi Sandhia’s Roti.

Wanneer men in Nederland over roti spreekt, wordt vaak niet alleen het platbrood bedoeld, maar het volledige gerecht. Roti wordt vaak gegeten met een vulling van met masala gekruide kip, aardappelen en eieren. Ook wordt er vaak groente toegevoegd zoals kousenband, sperziebonen of bloemkool. Ons roti recept is dan ook een recept voor een volledig roti gerecht.

Recept roti

Roti kan zoals gezegd met allerlei verschillende vullingen worden gegeten. In de Surinaamse variant zijn dit vaak gemalen gele spliterwten (roti dalbharie), aardappelen (roti alubharie), kousenband (ook wel de aspergeboon genoemd), hardgekookte eieren, knoflook, ui en verschillende soorten vlees (vaak kip, eend of schaap). Deze gerechten worden meestal gekruid met masala, een mengsel van gemalen specerijen, wat lijkt op curry.

In ons recept voor roti maken we gebruik van Faja Lobi Roti Kip Masala, of Faja Lobi Kruidenmix voor Roti, een traditionele Hindoestaanse masala. Hiermee krijgt de roti zijn authentieke geur en smaak en kun je genieten van een heerlijk roti gerecht. Uiteraard kun je naar eigen smaak variëren met de ingrediënten, vervang de kippenbouten bijvoorbeeld eens door kipkluifjes of lamsvlees.

Zelf roti maken

Zelf roti maken is helemaal niet moeilijk. In ons recept leggen we je stap voor stap uit hoe je de roti bereidt en zo zet je binnen een half uur een heerlijk roti gerecht op tafel. Graag geven we je nog enkele praktische tips mee voor wanneer je besluit zelf roti te maken.

In ons roti recept maken we van de vulling één gerecht. Van origine worden de bijgerechten eigenlijk apart bereid. Dat kan natuurlijk ook, maar je bent dan iets langer bezig. Met ons eenvoudige roti recept kun je binnen 30 minuten zelf roti maken, en de smaak is er niet minder om!

Eet je vegetarisch? Uiteraard zijn er ook roti-varianten zonder vlees. Gebruik bijvoorbeeld stukjes tempé en marineer die in wat ketjap manis saus en sojasaus en bak deze kort aan.

Tot slot: in ons roti recept gaat ook een plakje Madame Jeanette peper. Mocht je niet van pittig houden, dan kun je de peper natuurlijk weglaten. Het roti gerecht wordt dan een stukje milder. Toch houdt hij dan nog steeds voldoende smaak, vanwege de masala die erin gaat.

Roti serveren

Is de roti klaar? Dan is het tijd om deze te serveren! Maar hoe doe je dat nou? Maak de roti-pannenkoeken warm en vouw deze twee keer dubbel, in vieren dus. Leg de roti opgevouwen op de rand van het bord en schep ernaast het mengsel van de kip, de aardappelen, het ei en de groente. Garneer het roti gerecht met Zuurgoed Trafasie en voeg eventueel wat sambal toe. Genieten maar!

Roti eten

Het is gebruikelijk de roti met de handen te eten, eigenlijk met één hand. Voor beginners is het aan te raden wel twee handen te gebruiken. Scheur telkens een stukje van de roti af om daarmee de vulling te pakken en op te eten. Als je de roti goed om de vulling heen klemt, blijven je handen redelijk schoon. Het is handig om wel een keukenrol klaar te zetten, óf een bakje met heet water met citroen erin om je vette handen schoon te maken. Zorg er ook voor dat je niet knoeit, de masala kan vervelende vlekken geven op je kleren die er lastig uit gaan.

Wanneer je zelf roti gaat maken is het leuk om mensen uit te nodigen, het is echt een gerecht wat je samen eet. En zeg nou zelf: samen geniet je vaak nog nèt even iets meer dan alleen! Eet smakelijk!

Sandhia's Surinaamse Roti met kippenbouten aardappelen en eieren
  • STAP 1: Eieren hard koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui, knoflook en peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) of kippendijenfilet toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 4: Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala), kippenbouillon poeder en aardappelpartjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Water erover schenken en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. 
  • STAP 6: De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen. Geniet van je Roti!
Ingrediënten
- 4 eieren - 5 el zonnebloemolie - 1 grote ui - 4 teentjes verse knoflook - plakje Madam Jeanette peper - 3 kippenbouten of 800 gr kippendijenfilet - 1 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala) - 1½ el kippenbouillon poeder  - 150 gr aardappelpartjes (voorgekookt) - 175 ml water - Faja Lobi Sandhia’s Roti (originele Surinaamse Roti)
Ga naar mijn laatste sessie