Sandhia's Roti met kippenbouten aardappelen en eieren

Home Recepten
Sandhia's Roti met kippenbouten aardappelen en eieren
Afbeelding van Sandhia's Roti met kippenbouten aardappelen en eieren

Roti bereiden

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Eieren hard koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui, knoflook en peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) of kippendijenfilet toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 4: Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala), kippenbouillon poeder en aardappelpartjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Water erover schenken en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
  • STAP 6: De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen. Geniet van je Roti!

TIP: Probeer ook de volgende populaire gerechten: Sandhia's Roti Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Sandhia's Roti; garneer met Zuurgoed Trafasie.  

Variatietip: Varier de kippenbouten met kipkluifjes of lamsvlees.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Simone 12 juli 2021 11:27
5/5
Roti vega was verrukkelijk, zo ook jullie andere vega recepten. Fijn dat hier rekening mee gehouden wordt! 🍀
Marieke & Jezzlin 9 juli 2021 09:41
5/5
Kookvriendinnen die 3 x per week met faja lobi bezig zijn. Van vleesbroodjes tot tjauw min en roti of nasi/bami trafasie, we kunnen niet stoppennnn 😜😍🤣
Schouten 7 juli 2021 09:04
5/5
Roti wrappies met tikka masala gemaakt. Jullie verse diepvries roti bij Jumbo gekocht wat is die verrukkelijk zeg nomnomnom 😋
Lena 1 juli 2021 12:17
5/5
De roti van Faja Lobi, de handgemaakte uit de diepvries beste ooit. Mijn moeder en oma maakte deze vroeger precies zo met die smaak damnnnnn mang 😇😱
Torno 11 juni 2021 08:27
5/5
Of we nou italiaans aziatisch of spaans eten, surinaams met faja lobi blijft voor ons de absolute lekkerste keuken. Gisteren hebben we de Roti Shoarme Grilled Chicken gegeten en dit was weer een top receppie ...
Tinker 31 mei 2021 20:27
5/5
Mijn favorieten: Nasi Trafasie Roti Masala Trafasie Madam Jeanette en Vega Trassie
Pascal 31 mei 2021 16:29
5/5
Echt heerlijk dit recept van roti shoarma grilled 🤗🤗😛
senna 20 mei 2021 08:16
5/5
De roti shoarma grilled gemaakt oh boy oh boy wat was dit een sensatie dikke 5 sterren verdiend.
Lars 13 april 2021 11:30
5/5
Heerlijk was de roti kebab knoflook! Recept is ook goed uitgelegd, een aanrader.
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Nanny 23 maart 2021 09:49
5/5
Jullie blijven me al jaren verassen, wat een diversiteit aan recepten. Roti Chicken Wrap gaan we vandaag maken! Benieuwd naar het nieuwe recept van deze week :) Bedankt
Charlotte 18 maart 2021 12:05
5/5
Roti Kebab Knofook damn wat een fijn recept
Win 15 maart 2021 09:24
5/5
Roti Masala Wrap hoe het in de kookvideo eruit zag was de smaak ook. Super recept mensen, aanrader om te smullen!
Sarah 11 maart 2021 06:58
5/5
Roti Chicken Masala Wrap zie ik net geplaatst, terwijl ik net ging kijken wat we vandaag gingen eten. Vanavond op het menu, toppie!
Lindsay 8 februari 2021 07:38
5/5
Snelle Roti Kip Masala is een goed recept. Lekker en makkelijk!
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Jerky 14 augustus 2020 12:40
5/5
Jullie Roti Masala en Pindakaas mijn favorieten echt zoals het hoort te zijn topproducten
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Marieke 3 augustus 2020 13:41
5/5
Met jullie leuke en duidelijke filmpjes heb ik al echt heerlijke maaltijden gemaakt! De nasi trafasi is erg smakelijk en ook de roti kruiden zijn heerlijk!
Oompie 7 juli 2020 09:07
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.
Getest 29 juni 2020 07:34
5/5
Dit weekend kennis gemaakt met roti masala trafasie. Een heerlijke smaakbeleving, geurt geweldig en was zo klaar! Toppie ga snel jullie kookboek bestellen maar zeker een recensie verdiend do or het goede recept voor een leek in de keuken. ...
Liffy 8 mei 2020 09:30
5/5
Een tip: Nog meer roti recepten toevoegen en ook hoe je roti zelf kan maken, voor de rest geen opmerkingen!
MArian P 5 augustus 2019 15:02
5/5
Voor het eerst 3 maanden geleden de diepvries sandhia's roti gegeten, geweldig!!!!!
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
Nigi 15 januari 2019 14:57
5/5
Zelf roti maken en jullie sausju erbij doen roti masalalala trafoesoe toppie als vroeger mang
Floortje 2 november 2018 11:01
5/5
Lekkere Moksie Alesie met karbonade bereikt. Vandaag gaan we lekker Roti Masala maken, zo zin in haha, eerst de werkdag maar overleven. 5 sterren voor jullie
Lydia 27 september 2018 12:46
5/5
Wauwie heerlijk gekookt gisteren het eerste Roti masala trafasie gerecht, smaakte echt super.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!

Roti

Zelf roti maken? Met ons recept voor roti zet je een heerlijk Surinaams roti gerecht op tafel. Dit roti recept bevat kippenbouten, aardappelen en eieren, de authentieke manier om Surinaamse roti te eten. Graag vertellen we je iets meer over roti en haar geschiedenis. Daarna geven we je praktische tips om zelf roti te maken en kun je aan de slag… Njang swietie! Oftewel: eet smakelijk!

Roti

Een roti – ook wel chapati genoemd - is een ongerezen rond of ovaal platbrood dat zijn oorsprong heeft in India en omgeving. Al 7000 jaar voor Christus werd er in dat gebied roti gegeten. Het woord roti is afgeleid uit het Sanskriet, van het woord ‘rotikā’, dat 'brood' betekent. Het woord ‘chapat’ betekent 'plat' of 'klap', wat verwijst naar de traditionele bereidingswijze, waarbij dunne, ronde plakken tussen de handpalmen worden gemaakt.

Roti is vandaag de dag nog steeds een basisvoedingsmiddel dat veel gegeten wordt in India, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka, Oost-Afrika en op de Caraïbische eilanden. Door immigranten uit die regio is roti inmiddels verspreid over heel de wereld. Met de emigratie van Hindoestanen uit India naar Suriname is ook de roti naar dit land meegekomen en kennen we roti in Nederland met name als een Surinaams gerecht. In Suriname wordt roti al lang niet meer alleen door Hindoestanen gegeten, maar is het geliefd onder alle bevolkingsgroepen. Het is misschien wel het meest iconische Surinaamse gerecht dat er is! Roti is een echte feestmaaltijd voor Surinamers: op bruiloften en andere feesten staat dit heerlijke gerecht altijd op het menu. In Nederland is het ook een populair afhaalgerecht geworden sinds in het midden van de jaren zeventig een grote groep Surinamers naar Nederland kwam.

Roti's worden gemaakt van attameel, een volkoren tarwemeel van een harde tarwesoort. Omdat het meel een hoog glutengehalte heeft kun je er met water en eventueel een beetje zout een mooi elastisch deeg van maken dat je dun uit kunt rollen. Roti’s worden gebakken op een platte of gebolde, verwarmde, ronde plaat, een tava genoemd en zijn meestal gevuld met gele spliterwten of aardappel. Door het gebruik van olie blijven de roti’s goed zacht, vergelijkbaar met pannenkoeken. De roti’s worden ook wel roti-vel, roti-plaat of roti-pannenkoek genoemd. Natuurlijk kun je roti’s ook kant-en-klaar kopen. In dit recept maken we gebruik van Faja Lobi Sandhia’s Roti.

Wanneer men in Nederland over roti spreekt, wordt vaak niet alleen het platbrood bedoeld, maar het volledige gerecht. Roti wordt vaak gegeten met een vulling van met masala gekruide kip, aardappelen en eieren. Ook wordt er vaak groente toegevoegd zoals kousenband, sperziebonen of bloemkool. Ons roti recept is dan ook een recept voor een volledig roti gerecht.

Recept roti

Roti kan zoals gezegd met allerlei verschillende vullingen worden gegeten. In de Surinaamse variant zijn dit vaak gemalen gele spliterwten (roti dalbharie), aardappelen (roti alubharie), kousenband (ook wel de aspergeboon genoemd), hardgekookte eieren, knoflook, ui en verschillende soorten vlees (vaak kip, eend of schaap). Deze gerechten worden meestal gekruid met masala, een mengsel van gemalen specerijen, wat lijkt op curry.

In ons recept voor roti maken we gebruik van Faja Lobi Roti Kip Masala, of Faja Lobi Kruidenmix voor Roti, een traditionele Hindoestaanse masala. Hiermee krijgt de roti zijn authentieke geur en smaak en kun je genieten van een heerlijk roti gerecht. Uiteraard kun je naar eigen smaak variëren met de ingrediënten, vervang de kippenbouten bijvoorbeeld eens door kipkluifjes of lamsvlees.

Zelf roti maken

Zelf roti maken is helemaal niet moeilijk. In ons recept leggen we je stap voor stap uit hoe je de roti bereidt en zo zet je binnen een half uur een heerlijk roti gerecht op tafel. Graag geven we je nog enkele praktische tips mee voor wanneer je besluit zelf roti te maken.

In ons roti recept maken we van de vulling één gerecht. Van origine worden de bijgerechten eigenlijk apart bereid. Dat kan natuurlijk ook, maar je bent dan iets langer bezig. Met ons eenvoudige roti recept kun je binnen 30 minuten zelf roti maken, en de smaak is er niet minder om!

Eet je vegetarisch? Uiteraard zijn er ook roti-varianten zonder vlees. Gebruik bijvoorbeeld stukjes tempé en marineer die in wat ketjap manis saus en sojasaus en bak deze kort aan.

Tot slot: in ons roti recept gaat ook een plakje Madame Jeanette peper. Mocht je niet van pittig houden, dan kun je de peper natuurlijk weglaten. Het roti gerecht wordt dan een stukje milder. Toch houdt hij dan nog steeds voldoende smaak, vanwege de masala die erin gaat.

Roti serveren

Is de roti klaar? Dan is het tijd om deze te serveren! Maar hoe doe je dat nou? Maak de roti-pannenkoeken warm en vouw deze twee keer dubbel, in vieren dus. Leg de roti opgevouwen op de rand van het bord en schep ernaast het mengsel van de kip, de aardappelen, het ei en de groente. Garneer het roti gerecht met Zuurgoed Trafasie en voeg eventueel wat sambal toe. Genieten maar!

Roti eten

Het is gebruikelijk de roti met de handen te eten, eigenlijk met één hand. Voor beginners is het aan te raden wel twee handen te gebruiken. Scheur telkens een stukje van de roti af om daarmee de vulling te pakken en op te eten. Als je de roti goed om de vulling heen klemt, blijven je handen redelijk schoon. Het is handig om wel een keukenrol klaar te zetten, óf een bakje met heet water met citroen erin om je vette handen schoon te maken. Zorg er ook voor dat je niet knoeit, de masala kan vervelende vlekken geven op je kleren die er lastig uit gaan.

Wanneer je zelf roti gaat maken is het leuk om mensen uit te nodigen, het is echt een gerecht wat je samen eet. En zeg nou zelf: samen geniet je vaak nog nèt even iets meer dan alleen! Eet smakelijk!

Sandhia's Roti met kippenbouten aardappelen en eieren
  • STAP 1: Eieren hard koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui, knoflook en peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) of kippendijenfilet toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 4: Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala), kippenbouillon poeder en aardappelpartjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Water erover schenken en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. 
  • STAP 6: De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen. Geniet van je Roti!
Ingrediënten
- 4 eieren - 5 el zonnebloemolie - 1 grote ui - 4 teentjes verse knoflook - plakje Madam Jeanette peper - 3 kippenbouten of 800 gr kippendijenfilet - 1 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala) - 1½ el kippenbouillon poeder  - 150 gr aardappelpartjes (voorgekookt) - 175 ml water - Faja Lobi Sandhia’s Roti (originele Surinaamse Roti)