Sandhia's Roti met kippenbouten aardappelen en eieren

Home Recepten
Sandhia's Roti met kippenbouten aardappelen en eieren
Afbeelding van Sandhia's Roti met kippenbouten aardappelen en eieren

Roti bereiden

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Eieren hard koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui, knoflook en peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) of kippendijenfilet toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 4: Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala), kippenbouillon poeder en aardappelpartjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Water erover schenken en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
  • STAP 6: De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen. Geniet van je Roti!

TIP: Probeer ook de volgende populaire gerechten: Sandhia's Roti Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Sandhia's Roti; garneer met Zuurgoed Trafasie.  

Variatietip: Varier de kippenbouten met kipkluifjes of lamsvlees.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Araida 16 januari 2022 14:24
5/5
Roti Omeletta wat een CREATIEVE creatie, en WAT lekker!!!! Vandaag als lunch gemaakt, zooooo om te smullen ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Laila 6 januari 2022 07:40
5/5
de lekkerste roti recepten komen van jullie!!!
Nina 3 januari 2022 07:53
5/5
Roti kebab met knoflook en madam jeanette mayo gecombineerd das pas smullen 🤗 Gebruik jullie recepten en producten zeker al minimaal 10 jaar naar volle tevredenheid en zal het zeker nog l ange tijd gebruiken door de vele mogelijkheden ...
Arianne 21 december 2021 08:53
5/5
De allerbeste roti recepten zijn er op jullie website, top dit met kerst 🎅
Un 2 december 2021 08:27
5/5
Weetje waarom ik zo gek op jullie ben? Of je nou een traditioneel recept wilt van nasi, bami, roti of vlees, of juist een twist zoals Turkse Dürüm met kip masala die ik gisteren he b gemaakt, damn wat blijft alles goed! Heerlijk merk, echt een fan van het eerste uur en zal jullie altijd blijven supporten faja lobi fam tot aan de top❤️ ...
Andy 30 november 2021 18:38
5/5
Alleen om die geweldige naam moesten we de Roti Chicken Popcorn proberen maar nondeju wat was dit mega verrukkelijk! 🙄😎
Felice 25 november 2021 07:37
5/5
Hmm weer een nieuw recept, vanavond direct uitproberen roti met oosterse kip 😋
Claudje 22 november 2021 08:34
5/5
Het recept: Roti met Ketjap Egg Potato. Eieren in Masala wat een smaakvolle gewaarwording, ongekend! 🏆🎁
Lidya 16 november 2021 08:31
5/5
Gisteren lekker roti masala gegeten was weer smullen
Anoniem 15 november 2021 13:06
5/5
Mijn favoriete product: roti masala trafasie 🌴🌴🌴
Chantal 8 november 2021 09:39
5/5
De nieuwe Roti Curry Trafasie gekocht bij onze Albert Heijn. Erg smaakvol! Hebben jullie voor ons ook gele en groene curry recepten? Jullie curry heeft veel meer smaak dan dat wij tot op hed en gewend waren. 😚😋 ...
Esmee 4 november 2021 08:11
5/5
De roti recepten zijn om van te genieten 😘
Annemarie 1 november 2021 08:19
5/5
Heerlijk Faja Lobi Madam Jeanette is onze favoriet. Maar ook jullie Pinda Sambel, Trassie, Zuurgoed & Roti Masala. Ondanks dat het duurder in de toko is, haal ik het al 20 jaar op dezelf de plek in Rotterdam. Blijf altijd even kijken naar nieuwe recepten en producten, en ben altijd helemaal happy met wat nieuws. Zeker een recensie verdiend (Lobi❤️) ...
Sylvie 26 oktober 2021 13:40
5/5
Roti popcorn recept was grandioos heerlijke combinatie! We gaan de popcorns nu eens in de nasi trafasie doen, denk een super combo 😋😋😋😋
Alida 26 oktober 2021 07:37
5/5
Heerlijke roti nuggets recept gemaakt gisteren! 😍❤️
Linda 10 oktober 2021 13:01
5/5
Gisteren voor een bezoek van 10 man sterk vlees loempia's, roti popcorn en nasi trafasie good old met moksie metie gemaakt van de BBQ. Mensen, dit is echt een aanrader, wat hebben we genoten en een super gezellige avond gehad. Fijn dat die corona op z'n retour is, happy food happy life happy wife ❤️ ...
Dash 8 oktober 2021 11:00
5/5
💟💟💟💣💟💟💟💟We gaan de popcorn recept met de roti dit weekend proberen damn wauw
Dayanti 27 september 2021 07:39
5/5
Dit weekend 1 dagje bami met losie foroe gegeten en 1 dagje roti met de top recepten 😙
Sinneke 16 september 2021 10:39
5/5
Roti Crispy Chicken staat vanavond op het menu! Wat een makkelijke kookvideo!! zin in!! 💕💕💕💕
Idyl 3 september 2021 11:20
5/5
Of je nou roti masala, nasi trafasie of de trassie traf gebruikt. Alles smaakt toppie, alles smaakt naar vroeger, alles smaakt naar meer ❤️
Dylan 31 augustus 2021 19:16
5/5
Meeerrr curry recepten graag de roti curry bij Albert Heijn gekocht en was geweldig!
Joan 26 augustus 2021 09:21
5/5
Of je nou authentieke nasi bami of roti wilt eten, of je wilt een uitstapje maken naar een masala pizza of een mexiacaans gerecht met een Surinaamse twist, jullie weten me telkens weer te ve rassen ook met de producten! Erg blij mee!!! 😍❤️😋 ...
20 augustus 2021 08:33
5/5
Mmmmmm dit weekend staat het nieuwe recept ketjap chicken roti wrapppppp op het menutjeeeeeeeeeeeee. 😍 Al 10 jaar lang eten we minimaal 5 x per maand faja faja trafasie 🌴🌴🌴
Simone 12 juli 2021 11:27
5/5
Roti vega was verrukkelijk, zo ook jullie andere vega recepten. Fijn dat hier rekening mee gehouden wordt! 🍀
Marieke & Jezzlin 9 juli 2021 09:41
5/5
Kookvriendinnen die 3 x per week met faja lobi bezig zijn. Van vleesbroodjes tot tjauw min en roti of nasi/bami trafasie, we kunnen niet stoppennnn 😜😍🤣
Schouten 7 juli 2021 09:04
5/5
Roti wrappies met tikka masala gemaakt. Jullie verse diepvries roti bij Jumbo gekocht wat is die verrukkelijk zeg nomnomnom 😋
Lena 1 juli 2021 12:17
5/5
De roti van Faja Lobi, de handgemaakte uit de diepvries beste ooit. Mijn moeder en oma maakte deze vroeger precies zo met die smaak damnnnnn mang 😇😱
Torno 11 juni 2021 08:27
5/5
Of we nou italiaans aziatisch of spaans eten, surinaams met faja lobi blijft voor ons de absolute lekkerste keuken. Gisteren hebben we de Roti Shoarme Grilled Chicken gegeten en dit was weer een top receppie ...
Tinker 31 mei 2021 20:27
5/5
Mijn favorieten: Nasi Trafasie Roti Masala Trafasie Madam Jeanette en Vega Trassie
Pascal 31 mei 2021 16:29
5/5
Echt heerlijk dit recept van roti shoarma grilled 🤗🤗😛

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!

Roti

Zelf roti maken? Met ons recept voor roti zet je een heerlijk Surinaams roti gerecht op tafel. Dit roti recept bevat kippenbouten, aardappelen en eieren, de authentieke manier om Surinaamse roti te eten. Graag vertellen we je iets meer over roti en haar geschiedenis. Daarna geven we je praktische tips om zelf roti te maken en kun je aan de slag… Njang swietie! Oftewel: eet smakelijk!

Roti

Een roti – ook wel chapati genoemd - is een ongerezen rond of ovaal platbrood dat zijn oorsprong heeft in India en omgeving. Al 7000 jaar voor Christus werd er in dat gebied roti gegeten. Het woord roti is afgeleid uit het Sanskriet, van het woord ‘rotikā’, dat 'brood' betekent. Het woord ‘chapat’ betekent 'plat' of 'klap', wat verwijst naar de traditionele bereidingswijze, waarbij dunne, ronde plakken tussen de handpalmen worden gemaakt.

Roti is vandaag de dag nog steeds een basisvoedingsmiddel dat veel gegeten wordt in India, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka, Oost-Afrika en op de Caraïbische eilanden. Door immigranten uit die regio is roti inmiddels verspreid over heel de wereld. Met de emigratie van Hindoestanen uit India naar Suriname is ook de roti naar dit land meegekomen en kennen we roti in Nederland met name als een Surinaams gerecht. In Suriname wordt roti al lang niet meer alleen door Hindoestanen gegeten, maar is het geliefd onder alle bevolkingsgroepen. Het is misschien wel het meest iconische Surinaamse gerecht dat er is! Roti is een echte feestmaaltijd voor Surinamers: op bruiloften en andere feesten staat dit heerlijke gerecht altijd op het menu. In Nederland is het ook een populair afhaalgerecht geworden sinds in het midden van de jaren zeventig een grote groep Surinamers naar Nederland kwam.

Roti's worden gemaakt van attameel, een volkoren tarwemeel van een harde tarwesoort. Omdat het meel een hoog glutengehalte heeft kun je er met water en eventueel een beetje zout een mooi elastisch deeg van maken dat je dun uit kunt rollen. Roti’s worden gebakken op een platte of gebolde, verwarmde, ronde plaat, een tava genoemd en zijn meestal gevuld met gele spliterwten of aardappel. Door het gebruik van olie blijven de roti’s goed zacht, vergelijkbaar met pannenkoeken. De roti’s worden ook wel roti-vel, roti-plaat of roti-pannenkoek genoemd. Natuurlijk kun je roti’s ook kant-en-klaar kopen. In dit recept maken we gebruik van Faja Lobi Sandhia’s Roti.

Wanneer men in Nederland over roti spreekt, wordt vaak niet alleen het platbrood bedoeld, maar het volledige gerecht. Roti wordt vaak gegeten met een vulling van met masala gekruide kip, aardappelen en eieren. Ook wordt er vaak groente toegevoegd zoals kousenband, sperziebonen of bloemkool. Ons roti recept is dan ook een recept voor een volledig roti gerecht.

Recept roti

Roti kan zoals gezegd met allerlei verschillende vullingen worden gegeten. In de Surinaamse variant zijn dit vaak gemalen gele spliterwten (roti dalbharie), aardappelen (roti alubharie), kousenband (ook wel de aspergeboon genoemd), hardgekookte eieren, knoflook, ui en verschillende soorten vlees (vaak kip, eend of schaap). Deze gerechten worden meestal gekruid met masala, een mengsel van gemalen specerijen, wat lijkt op curry.

In ons recept voor roti maken we gebruik van Faja Lobi Roti Kip Masala, of Faja Lobi Kruidenmix voor Roti, een traditionele Hindoestaanse masala. Hiermee krijgt de roti zijn authentieke geur en smaak en kun je genieten van een heerlijk roti gerecht. Uiteraard kun je naar eigen smaak variëren met de ingrediënten, vervang de kippenbouten bijvoorbeeld eens door kipkluifjes of lamsvlees.

Zelf roti maken

Zelf roti maken is helemaal niet moeilijk. In ons recept leggen we je stap voor stap uit hoe je de roti bereidt en zo zet je binnen een half uur een heerlijk roti gerecht op tafel. Graag geven we je nog enkele praktische tips mee voor wanneer je besluit zelf roti te maken.

In ons roti recept maken we van de vulling één gerecht. Van origine worden de bijgerechten eigenlijk apart bereid. Dat kan natuurlijk ook, maar je bent dan iets langer bezig. Met ons eenvoudige roti recept kun je binnen 30 minuten zelf roti maken, en de smaak is er niet minder om!

Eet je vegetarisch? Uiteraard zijn er ook roti-varianten zonder vlees. Gebruik bijvoorbeeld stukjes tempé en marineer die in wat ketjap manis saus en sojasaus en bak deze kort aan.

Tot slot: in ons roti recept gaat ook een plakje Madame Jeanette peper. Mocht je niet van pittig houden, dan kun je de peper natuurlijk weglaten. Het roti gerecht wordt dan een stukje milder. Toch houdt hij dan nog steeds voldoende smaak, vanwege de masala die erin gaat.

Roti serveren

Is de roti klaar? Dan is het tijd om deze te serveren! Maar hoe doe je dat nou? Maak de roti-pannenkoeken warm en vouw deze twee keer dubbel, in vieren dus. Leg de roti opgevouwen op de rand van het bord en schep ernaast het mengsel van de kip, de aardappelen, het ei en de groente. Garneer het roti gerecht met Zuurgoed Trafasie en voeg eventueel wat sambal toe. Genieten maar!

Roti eten

Het is gebruikelijk de roti met de handen te eten, eigenlijk met één hand. Voor beginners is het aan te raden wel twee handen te gebruiken. Scheur telkens een stukje van de roti af om daarmee de vulling te pakken en op te eten. Als je de roti goed om de vulling heen klemt, blijven je handen redelijk schoon. Het is handig om wel een keukenrol klaar te zetten, óf een bakje met heet water met citroen erin om je vette handen schoon te maken. Zorg er ook voor dat je niet knoeit, de masala kan vervelende vlekken geven op je kleren die er lastig uit gaan.

Wanneer je zelf roti gaat maken is het leuk om mensen uit te nodigen, het is echt een gerecht wat je samen eet. En zeg nou zelf: samen geniet je vaak nog nèt even iets meer dan alleen! Eet smakelijk!

Sandhia's Roti met kippenbouten aardappelen en eieren
  • STAP 1: Eieren hard koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui, knoflook en peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) of kippendijenfilet toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 4: Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala), kippenbouillon poeder en aardappelpartjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Water erover schenken en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. 
  • STAP 6: De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen. Geniet van je Roti!
Ingrediënten
- 4 eieren - 5 el zonnebloemolie - 1 grote ui - 4 teentjes verse knoflook - plakje Madam Jeanette peper - 3 kippenbouten of 800 gr kippendijenfilet - 1 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala) - 1½ el kippenbouillon poeder  - 150 gr aardappelpartjes (voorgekookt) - 175 ml water - Faja Lobi Sandhia’s Roti (originele Surinaamse Roti)
Ga naar mijn laatste sessie