Rotiballetjes gevuld met sardine

Home Recepten
Rotiballetjes gevuld met sardine
Afbeelding van Rotiballetjes gevuld met sardine

Bereidingswijze

  • STAP 1: Kneed Roti Bakmeel Trafasie flink met het water, 1 eetlepel olie en de kwark tot een luchtig deeg.
  • STAP 2: Vorm hiermee hierna 10 balletjes ter grootte van een ei en laat de balletjes 30 minuten afgedekt rusten.
  • STAP 3: De sardien uitlekken en ontgraten.
  • STAP 4: Meng de sardien met de doperwten (uitgelekt), knoflook, komijn, bouillonpoeder en Madame Jeanette peper.
  • STAP 5: Maak een kuiltje in elk balletje, vul dat met een volle eetlepel sardine, knijp het dicht en laat het 15 minuten staan.
  • STAP 6: Verhit de olie, maak de balletjes in draaiende beweging plat en frituur of bak ze in ruime olie in een frituurpan of wok aan weerszijden op matig vuur goudbruin.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Sandhia's Roti Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Faja Lobi Sweet Chili Trafasie.

Variatietip: Varieer de sardine met kipfilet of een vulling naar eigen voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Melline 7 juni 2022 07:57
5/5
Nou wij hebben dit weekend gek gedaan. De Eksi Koekoe met amandel gemaakt, maar in het midden gevuld met echte verse amandelspijs! Gebruik het Eksi recept en om verse amandelspijs kijken op Rutgerbakt, bedankt me later maar.😋 ...
Diramo 17 augustus 2021 00:00
5/5
Ik beaam deze reviews hieronder, het is een rijkelijk gevuld kookboek met authentieke recepten en mooie twisters die je op ideeën brengt.
Lici 11 augustus 2021 00:00
5/5
Kookboek krijgt een 10+. Rijk gevuld met zeer grote variatie.
Rania a 6 augustus 2021 08:19
5/5
Mijn favo su recept blijft Spaghetti met allerlei kip recepten van jullie en heerlijke bara ongevuld of gevuld, net waar ik zin in heb. Al deze recepten via jullie en uitstekend! 😋
Amy 3 augustus 2021 00:00
5/5
Het boek is ten eerste echt dik voor een kookboek mensen. Sommige gebruiken enorme boeken maar als je ze openslaat is 60% gewoon foto's en leeg per pagina, dit kookboek heeft een mooi h andformaat, effectief opgevuld met recepten die duidelijk zijn beschreven, en bij ons tot nu toe allemaal gelukt zijn. al met al als er ooit een nieuw deel uitkomt, staan wij vooraan. ...
Harm 30 juli 2021 10:29
5/5
Die turkse broodjes vers van de toerkse bakkert gevuld met jullie vlees recepten is me een posje goddelijk 👌
Sterre 21 maart 2019 01:00
5/5
Vrolijkmakend kookboek met enorm veel recepten, als de maag gevuld is.... is het hart gelukkig :)
Joshua en vrouw 30 juni 2022 08:04
5/5
Dit weekend gaan we jullie recepten Buffalo wings & kipkluifjes En Dumplings Trafasie proberen 😊😘
Tonj 29 juni 2022 08:10
5/5
Milka Eksi als toetje met als hoofdgerecht Nasi Trafasie met Rollade in moksie metie oehhh heerlijk 😋
Koos 29 juni 2022 00:00
5/5
Besteld en we wachten rustig af :) Deel 5 was hetzelfde, en de verassing was zo groot toen we hem ontvingen!
Noah 28 juni 2022 08:50
5/5
Roti Nuggets (roti snack met Faja Nuggets)! Gemaakt en goedgekeurd ✅ ✅
GEORGE 28 juni 2022 00:00
5/5
Vanuit Amerika 10 sterren voor jullie recepten. Mijn dochter neemt het mee uit Nederland 3 x per jaar, altijd genieten. Dit zou hier in de VS een regelrechte hit worden !
Rosa 27 juni 2022 07:54
5/5
Allereerst wat is de Surinaamse bami met ovenkip een bijzonder mooie foto, zag hem langskomen op instagram en zo bij jullie terecht gekomen. Het recept was zo duidelijk uitgelegd dat ik alle ingredienten heb gekocht bij de Oriental om de hoek en hopsa in 1 keer gelukt, deze staat vanaf nu vast op ons menu echt een leuk merk en een aanrader 😎 ...
To 27 juni 2022 00:00
5/5
5 dikke sterren voor dit dikke kookboek!!
Tosja 26 juni 2022 09:10
5/5
RotiChoti Borrelplank leuk bedacht, viel goed in de smaak hier! Groetjes uit Almelo
Lindsay 26 juni 2022 00:00
5/5
Elke dag Faja Lobi hier!
Florentien 24 juni 2022 08:11
5/5
Het meest smakelijke recept die ik tot nu toe heb gegeten van Faja Lobi de gepaneerde ketjap kip, ook lekker met rijst of bij spaghetti 😙
Delano 24 juni 2022 00:00
5/5
Deel 5 ook lang op moeten wachten, maar ook het wachten waard! Deel 6 zelfde, ik wacht rustig snap de situatie in de wereld super veel zin in.
Os 23 juni 2022 07:54
5/5
Crispy chicken burgers the best of the best van Faja Lobi❤️
H 23 juni 2022 00:00
5/5
Genieten wekelijks in ons menu wel een keer van de Faja Lobi producten!
Rianne 22 juni 2022 07:49
5/5
Surinaamse pastei gehakt nieuw nieuw nieuw!! Dit weekend proberen 🤗🤗🤗
Fiona 21 juni 2022 08:23
5/5
Roti Lunchetta Kebab was zo een bijzonder smaakvol recept, super out-of-the-box for ons maar zo om te smullen 😋😊
Diederik 20 juni 2022 07:44
5/5
Turks brood met Kip Masala: 5 sterren! Die verse Turkse broodjes van de Turkse bakker net uit de oven, bereid met Masala ❤️
Romee 20 juni 2022 00:00
5/5
Jullie maken het wel spannend zeg! Zin in al die nieuwe recepten :)
Trisja 19 juni 2022 09:13
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami weer een super recept. Konden jullie maar iedere dag een nieuw recept publiceren
Uncle 19 juni 2022 00:00
5/5
Uncle houd van faja's receptjes die verdienen een 10 van de uncle
Yannick 17 juni 2022 08:01
5/5
Dit recept heeft wel echt de mooiste foto zeg! Lekker zo met Nasi en Bami de zuurgoed en de moksie speciaal kip. Wij gaan dit feestmaal dit weekend maken, maar dan de moksie speciaal, losie foroe en moksie metie kip dagje van te voren in de lak leggen en dan lekker op de BBQ met de hitte morgen ❤️ ...
Fais 17 juni 2022 00:00
5/5
5 sterren voor deel 5 en nu al deel 6! Super tevreden
Silke 16 juni 2022 08:19
5/5
Snelle eenpanswok met kip en snijbonen zo om te smullen. Voor de afwisseling doen we ook weleens bijv. panga filet in roti kip masala faja lobi met snijbonen en tomaatjes oef oef oef 😋
Manu 15 juni 2022 08:04
5/5
Vanavond lekker kip rollade in nasi trafasie met bami trafasie en zuurgoed trafasie net alles voorbereid en super handig die kookstand!!! Hoe kom je erbij hahaha nooit meer een vieze telefoo n nu

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Rotiballetjes gevuld met sardine
  • STAP 1: Kneed Roti Bakmeel Trafasie flink met het water, 1 eetlepel olie en de kwark tot een luchtig deeg.
  • STAP 2: Vorm hiermee hierna 10 balletjes ter grootte van een ei en laat de balletjes 30 minuten afgedekt rusten.
  • STAP 3: De sardien uitlekken en ontgraten.
  • STAP 4: Meng de sardien met de doperwten (uitgelekt), knoflook, komijn, bouillonpoeder en Madame Jeanette peper.
  • STAP 5: Maak een kuiltje in elk balletje, vul dat met een volle eetlepel sardine, knijp het dicht en laat het 15 minuten staan.
  • STAP 6: Verhit de olie, maak de balletjes in draaiende beweging plat en frituur of bak ze in ruime olie in een frituurpan of wok aan weerszijden op matig vuur goudbruin.
Ingrediënten
- 500 gr Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie - 230 ml water - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie  - 1 el magere kwark (naturel) - 1 blik (425 gr) sardien op tomaten saus - 1 kleine blik (400 gr) doperwten - 5 teentjes knoflook - 2 tl komijn - 1 el Knorr aromat (bouillonpoeder) - 1 Madame Jeanette peper
Ga naar mijn laatste sessie