Rotiballetjes gevuld met sardine

Home Recepten
Rotiballetjes gevuld met sardine
Afbeelding van Rotiballetjes gevuld met sardine

Bereidingswijze

  • STAP 1: Kneed Roti Bakmeel Trafasie flink met het water, 1 eetlepel olie en de kwark tot een luchtig deeg.
  • STAP 2: Vorm hiermee hierna 10 balletjes ter grootte van een ei en laat de balletjes 30 minuten afgedekt rusten.
  • STAP 3: De sardien uitlekken en ontgraten.
  • STAP 4: Meng de sardien met de doperwten (uitgelekt), knoflook, komijn, bouillonpoeder en Madame Jeanette peper.
  • STAP 5: Maak een kuiltje in elk balletje, vul dat met een volle eetlepel sardine, knijp het dicht en laat het 15 minuten staan.
  • STAP 6: Verhit de olie, maak de balletjes in draaiende beweging plat en frituur of bak ze in ruime olie in een frituurpan of wok aan weerszijden op matig vuur goudbruin.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Sandhia's Roti Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Faja Lobi Sweet Chili Trafasie.

Variatietip: Varieer de sardine met kipfilet of een vulling naar eigen voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Corne 16 mei 2023 00:00
5/5
Goedendag. Een review van 5 sterren is op zijn plaats. Prijs erg laag, voor zo'n dik boek met alleen maar recepten. Niet zo'n typisch boek, die voor 70% gevuld is met onzin verhale n. Gewoon 99,9% recepten en een leuk verhaal van de familie. Aanrader! ...
Saartje 29 maart 2023 00:00
5/5
Het kookboek Sandhia's Recepten Deel 6 beoordeel ik met een 10 uit 10. Erg dik, scherp geprijsd, waar voor je geld: Alleen maar recepten, niet onnodig gevuld met verhalen, en bij ieder recept een kookvideo die je via een QR-code rechtstreeks kan benaderen. Vooral dit laatste is voor een hobby kok fijn, als je toch nog twijfelt over bepaalde zaken! ...
Rich 22 januari 2023 01:00
5/5
We kopen ieder jaar wel 5 - 10 kookboeken. Die van jullie hebben we met kerst cadeau gekregen van onze dochter: een beoordeling van zeker wel 10 sterren. Kleurrijk, niet gevuld met teveel on zin verhalen, erg dik, ieder recept een handige kookvideo, en per gang ENORM vele keuzes die je wederom inspireren je eigen creaties eens op een andere manier te maken. Wij zijn fan! Waar kunnen we delen 1,2,3,4 en 5 kopen? ...
Cali 27 december 2022 01:00
5/5
Heerlijk dik kookboek met alleen maar recepten. Niet opgevuld met onnodige verhalen, en voor een zeer nette prijs. Aanrader als je op makkelijke wijze recepten wilt maken en ook nog van iede r recept een kookvideo beschikbaar. ...
Melline 7 juni 2022 07:57
5/5
Nou wij hebben dit weekend gek gedaan. De Eksi Koekoe met amandel gemaakt, maar in het midden gevuld met echte verse amandelspijs! Gebruik het Eksi recept en om verse amandelspijs kijken op Rutgerbakt, bedankt me later maar.😋 ...
Diramo 17 augustus 2021 00:00
5/5
Ik beaam deze reviews hieronder, het is een rijkelijk gevuld kookboek met authentieke recepten en mooie twisters die je op ideeën brengt.
Lici 11 augustus 2021 00:00
5/5
Kookboek krijgt een 10+. Rijk gevuld met zeer grote variatie.
Rania a 6 augustus 2021 08:19
5/5
Mijn favo su recept blijft Spaghetti met allerlei kip recepten van jullie en heerlijke bara ongevuld of gevuld, net waar ik zin in heb. Al deze recepten via jullie en uitstekend! 😋
Amy 3 augustus 2021 00:00
5/5
Het boek is ten eerste echt dik voor een kookboek mensen. Sommige gebruiken enorme boeken maar als je ze openslaat is 60% gewoon foto's en leeg per pagina, dit kookboek heeft een mooi h andformaat, effectief opgevuld met recepten die duidelijk zijn beschreven, en bij ons tot nu toe allemaal gelukt zijn. al met al als er ooit een nieuw deel uitkomt, staan wij vooraan. ...
Harm 30 juli 2021 10:29
5/5
Die turkse broodjes vers van de toerkse bakkert gevuld met jullie vlees recepten is me een posje goddelijk 👌
Sterre 21 maart 2019 01:00
5/5
Vrolijkmakend kookboek met enorm veel recepten, als de maag gevuld is.... is het hart gelukkig :)
Ro 30 november 2023 07:53
5/5
De lekkerste pastei is van jullie website!
Steeltjes 29 november 2023 08:01
5/5
Loaded fries met RotiChoti ❤️
Raj 28 november 2023 08:02
5/5
Heerlijk kerstmenu!
Chanti 28 november 2023 06:39
5/5
Super lekker allemaal! 😃
Andre & Michelle / kids 27 november 2023 08:18
5/5
Traybake Speciaal was weer een geslaagde nieuwe kookvideo, en het kerstmenu is ook weer grandioos. Sowieso is de rollade trafasie al 3 jaar onze all-time fave, we gaan dit keer ook de vispas teitjes erbij doen en de vleesbroodjes 😋🎅 ...
Inge 26 november 2023 08:46
5/5
Zo super dat jullie het kerstmenu altijd tijdig publiceren met oud&nieuw erbij. Heb deze ochtend volop inspiratie opgedaan, ga deze week even het e.e.a. uittesten, ben dit jaar aan de be urt: 1e kerstdag familie met 30 mensen en 10 kinderen, 2e kerstdag schoonfamilie 25 mensen en 5 kinderen, en kerstavond met ons gezin uitpakken. 3 dagen lang plezier met jullie recepten, dank voor de super inspiratie! ...
Evi 24 november 2023 08:39
5/5
KNALLENDE RECEPTEN! ❤️
Romina 23 november 2023 08:20
5/5
Geweldig mooi bedrijf! ❤️❤️
Rin 22 november 2023 08:27
5/5
Heerlijk recept de RotiChoti Bowls en Traybake speciaal 😍
Kw 21 november 2023 06:08
5/5
Geweldige combinaties mogelijk met jullie recepten!
Elke 20 november 2023 06:40
5/5
Elke dag Faja Lobi hmmm!
Ronnie 17 november 2023 06:10
5/5
Heerlijk en makkelijk! Blij met Faja Lobi.
Jazz 17 november 2023 01:00
5/5
Dik verdiende sterren!
Charlotte 16 november 2023 07:45
5/5
De heerlijkste recepten vind je bij dit mooie familiebedrijf ❤️
Ron 15 november 2023 06:08
5/5
De faja nuggets beste uitvinding ooit. We maken deze nu in een grote verse, smullen hmm❤️
Ramy 14 november 2023 05:55
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, en dan de Nasi Trafasie en Bami Trafasie erbij server, wow! 😚
Tonni 14 november 2023 01:00
5/5
Heel erg dik en fijn kookboek!
Roald 13 november 2023 06:10
5/5
De crispy bowl was geslaagd! ❤️
Irmie 10 november 2023 08:24
5/5
Heerlijke roti kip masala blijft de favoriet hier thuis, lekker laten pruttelen, lekker geuren tot in de wijk, vers vers met gesneden pepers ooh begin te watertanden 😋🤗

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Rotiballetjes gevuld met sardine
  • STAP 1: Kneed Roti Bakmeel Trafasie flink met het water, 1 eetlepel olie en de kwark tot een luchtig deeg.
  • STAP 2: Vorm hiermee hierna 10 balletjes ter grootte van een ei en laat de balletjes 30 minuten afgedekt rusten.
  • STAP 3: De sardien uitlekken en ontgraten.
  • STAP 4: Meng de sardien met de doperwten (uitgelekt), knoflook, komijn, bouillonpoeder en Madame Jeanette peper.
  • STAP 5: Maak een kuiltje in elk balletje, vul dat met een volle eetlepel sardine, knijp het dicht en laat het 15 minuten staan.
  • STAP 6: Verhit de olie, maak de balletjes in draaiende beweging plat en frituur of bak ze in ruime olie in een frituurpan of wok aan weerszijden op matig vuur goudbruin.
Ingrediënten
- 500 gr Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie - 230 ml water - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie  - 1 el magere kwark (naturel) - 1 blik (425 gr) sardien op tomaten saus - 1 kleine blik (400 gr) doperwten - 5 teentjes knoflook - 2 tl komijn - 1 el Knorr aromat (bouillonpoeder) - 1 Madame Jeanette peper
Kerstmenu 2023
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
Ga naar mijn laatste sessie