Rotiballetjes gevuld met sardine

Home Recepten
Rotiballetjes gevuld met sardine
Afbeelding van Rotiballetjes gevuld met sardine
Afbeelding van Rotiballetjes gevuld met sardine

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kneed Roti Bakmeel Trafasie flink met het water, 1 eetlepel olie en de kwark tot een luchtig deeg.
  • STAP 2: Vorm hiermee hierna 10 balletjes ter grootte van een ei en laat de balletjes 30 minuten afgedekt rusten.
  • STAP 3: De sardien uitlekken en ontgraten.
  • STAP 4: Meng de sardien met de doperwten (uitgelekt), knoflook, komijn, bouillonpoeder en Madame Jeanette peper.
  • STAP 5: Maak een kuiltje in elk balletje, vul dat met een volle eetlepel sardine, knijp het dicht en laat het 15 minuten staan.
  • STAP 6: Verhit de olie, maak de balletjes in draaiende beweging plat en frituur of bak ze in ruime olie in een frituurpan of wok aan weerszijden op matig vuurgoudbruin.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Sandhia's Roti Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Faja Lobi Sweet Chili Trafasie.

Variatietip: Varieer de sardine met kipfilet of een vulling naar eigen voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Sterre 21 maart 2019 12:03
5/5
Vrolijkmakend kookboek met enorm veel recepten, als de maag gevuld is.... is het hart gelukkig :)
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Mathias 21 september 2020 16:23
5/5
Kapsalon was gweldig. Fijn dat jullie recepten altijd lukken, een ontzettend fijne website.
Verbucht 21 september 2020 13:06
5/5
Je zou bijna zeggen waarom dit merk nog niet overal te vinden is! Wat een kwaliteit.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
Xander 17 september 2020 11:33
5/5
Cadeau gekregen. Mooi hoor!
Laila 17 september 2020 10:46
5/5
Heerlijk recept heb hem uitgeprobeerd met de gehaktbal! Lekker zo iedere week even kijken wat het nieuwe recept weer is.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Rotiballetjes gevuld met sardine
  • STAP 1: Kneed Roti Bakmeel Trafasie flink met het water, 1 eetlepel olie en de kwark tot een luchtig deeg.
  • STAP 2: Vorm hiermee hierna 10 balletjes ter grootte van een ei en laat de balletjes 30 minuten afgedekt rusten.
  • STAP 3: De sardien uitlekken en ontgraten.
  • STAP 4: Meng de sardien met de doperwten (uitgelekt), knoflook, komijn, bouillonpoeder en Madame Jeanette peper.
  • STAP 5: Maak een kuiltje in elk balletje, vul dat met een volle eetlepel sardine, knijp het dicht en laat het 15 minuten staan.
  • STAP 6: Verhit de olie, maak de balletjes in draaiende beweging plat en frituur of bak ze in ruime olie in een frituurpan of wok aan weerszijden op matig vuur goudbruin.
Ingrediënten
- 500 gr Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie - 230 ml water - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie  - 1 el magere kwark (naturel) - 1 blik (425 gr) sardien op tomaten saus - 1 kleine blik (400 gr) doperwten - 5 teentjes knoflook - 2 tl komijn - 1 el Knorr aromat (bouillonpoeder) - 1 Madame Jeanette peper