Sambal aardappel lever

Home Recepten
Sambal aardappel lever
Afbeelding van Sambal aardappel lever

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Lever in ruime hoeveelheid water circa 5 minuten gaar koken, in een vergiet afgieten en daarna met koud water afspoelen, en in kleine blokjes snijden.
2. 5 eetlepels olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten, daarna lever toevoegen en het geheel 3 minuten roerbakken; vervolgens 1-2 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, paprika (in reepjes) en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen en 5 minuten met gesloten deksel op zacht vuur koken.
3. De laatste 3 minuten de aardappelsticks toevoegen en voorzichtig omscheppen.

Serveertip: Serveer als bijgerecht bij o.a. Nasi Trafasie, Bami Trafasie, Moksie Alesie, rijst, stokbrood, pasta.

Variatietip: Varieer de kippenlever met kippenmaagjes.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Ginaa 14 oktober 2021 09:04
5/5
Lekker lekker van Lobiii, Faja Lobuuuu🤣❤️😋😋😋😋
Kan 13 oktober 2021 08:58
5/5
Geweldig ❤️
Willem 12 oktober 2021 08:45
5/5
Tip: Plaats ook eens algemene recepten met een touch, puur omdat jullie verzameling al gigantisch is en juist daardoor nog beter word. Top kookboek overigens
Sterre en familie 12 oktober 2021 08:44
5/5
Gisterenavond iedereen verrast thuis: Ze klaagden al jaren over wanneer we weer chicken para gingen eten! Gekocht bij Oriental, en iedereen werd gek haha
Lecy 11 oktober 2021 08:02
5/5
Kennis gemaakt met jullie producten tijdens ons bezoek in de toko highway in Rotterdam. Eigenlijk zijn we alles af gegaan, en is de nasi onze favoriet maar doet de rest niet minder! Nu compl eet met jullie kookboek Sandhia's Recepten ...
Linda 10 oktober 2021 13:01
5/5
Gisteren voor een bezoek van 10 man sterk vlees loempia's, roti popcorn en nasi trafasie good old met moksie metie gemaakt van de BBQ. Mensen, dit is echt een aanrader, wat hebben we genoten en een super gezellige avond gehad. Fijn dat die corona op z'n retour is, happy food happy life happy wife ❤️ ...
Dash 8 oktober 2021 11:00
5/5
💟💟💟💣💟💟💟💟We gaan de popcorn recept met de roti dit weekend proberen damn wauw
Fan 7 oktober 2021 09:05
5/5
Spicy recepten zijn de beste! Gebruik jullie recepten altijd als basis ❤️
Danny 6 oktober 2021 08:46
5/5
Geweldig popcorn chicken 🔥
Maro 6 oktober 2021 08:06
5/5
Simpele en duidelijk uitgelegde recepten. Dus 10 sterren waar ik er maar 5 kan geven!
Hilde 5 oktober 2021 10:10
5/5
5 sterren voor het heurlijke kookboekie
Winooth 5 oktober 2021 08:37
5/5
De Faja Lobi producten zijn voor ons het beste van alle werelden letterlijk. Naast dat jullie vele culturen vertegenwoordigen, doen jullie dat ook met een website vol heerlijk recepten en ee n mooie missie. Mijn steun hebben jullie! ❤️ ...
Winonah 4 oktober 2021 08:29
5/5
Chicken Paramaribo weer geproefd, wat een topper zoals vroeger mensen fijn dat deze saus weer terug is.
Angeli 4 oktober 2021 08:26
5/5
Mooie recepten!
Annika 3 oktober 2021 10:42
5/5
De beste producten 😋
An 1 oktober 2021 10:27
5/5
Heerlijk die Javaanse kip recepten 💪
Anuschka 30 september 2021 10:27
5/5
De beste cakes made with faja lobi ❤️
Anoniem 29 september 2021 09:01
5/5
De witte bami is een echte aanrader! Ook de Madam Jeanette waar ook de mayo mee gemaakt kan worden een aanradertje.
Dashney 29 september 2021 08:36
5/5
Een eerlijk kookboek met werkende recepten.
Edislia 28 september 2021 08:30
5/5
10 sterren voor: Jullie makkelijke recepten. 10 sterren voor: Jullie makkelijke producten. Alle steren van de hemel: Voor jullie walhalla van een kookboek echt super blij mee xoxo 😚🤗 ❤️ ...
Dayanti 27 september 2021 07:39
5/5
Dit weekend 1 dagje bami met losie foroe gegeten en 1 dagje roti met de top recepten 😙
Anoniem 27 september 2021 07:37
5/5
10 sterren! Snelle verzending ook.
Sandy 26 september 2021 11:59
5/5
Heerlijke gerechten maken jullie altijd blij om door alle recepten lekker te scrollen. Heerlijke website en makkelijke app, altijd alles bij de hand 😊
Ti 24 september 2021 09:48
5/5
Kunnen jullie niet nog meer kookvideo's per week uitbrengen? Liefst elke dag 1 hahaha
Lieske 23 september 2021 20:36
5/5
Super blij met al die lekkere gerechten.
Yolanda Wanrooy 23 september 2021 12:38
5/5
Gewoon de beste de lekkerste
Andri 23 september 2021 09:05
5/5
Kookboek heeft veel recepten die onze moeder vroeger maakte, leuke herinneringen!
Veni 23 september 2021 08:37
5/5
Chicken PAramaribo mijn favoriete recept, blij dat het weer terug is en super met deze kookvideo. 😎 Jullie producten staan al minstens 10 jaar op onze tafel minimaal 1 x per week, en alti jd is het een feest. De geur door je huis of tuin op de BBQ met de moksie metie marinade hmmm leuke tijden ❤️ ...
Gen 21 september 2021 20:06
5/5
WHUUTT!!! Chicken Karaage Trafasie WAUW!!!! Dit weekend gaan we hiervan smullen 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sambal aardappel lever

1. Lever in ruime hoeveelheid water circa 5 minuten gaar koken, in een vergiet afgieten en daarna met koud water afspoelen, en in kleine blokjes snijden.
2. 5 eetlepels olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten, daarna lever toevoegen en het geheel 3 minuten roerbakken; vervolgens 1-2 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, paprika (in reepjes) en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen en 5 minuten met gesloten deksel op zacht vuur koken.
3. De laatste 3 minuten de aardappelsticks toevoegen en voorzichtig omscheppen.

Ingrediënten
- handjevol aardappelsticks (frietsticks) - 1/4 rode paprika - 1/2 Madam Jeanette peper - 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - zonnebloemolie - 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 ui - 1 el tomatenpuree - 2 teentjes knoflook - circa 375 gram kippenlever
Ga naar mijn laatste sessie