Sambal aardappel lever

Home Recepten
Sambal aardappel lever
Afbeelding van Sambal aardappel lever

Bereidingswijze

1. Lever in ruime hoeveelheid water circa 5 minuten gaar koken, in een vergiet afgieten en daarna met koud water afspoelen, en in kleine blokjes snijden.
2. 5 eetlepels olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten, daarna lever toevoegen en het geheel 3 minuten roerbakken; vervolgens 1-2 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, paprika (in reepjes) en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen en 5 minuten met gesloten deksel op zacht vuur koken.
3. De laatste 3 minuten de aardappelsticks toevoegen en voorzichtig omscheppen.

Serveertip: Serveer als bijgerecht bij o.a. Nasi Trafasie, Bami Trafasie, Moksie Alesie, rijst, stokbrood, pasta.

Variatietip: Varieer de kippenlever met kippenmaagjes.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Roosje 3 oktober 2024
5/5
Madam Jeanette Sambal is de favo thuis samen met de Trassie Trafasie
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sambal aardappel lever

1. Lever in ruime hoeveelheid water circa 5 minuten gaar koken, in een vergiet afgieten en daarna met koud water afspoelen, en in kleine blokjes snijden.
2. 5 eetlepels olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten, daarna lever toevoegen en het geheel 3 minuten roerbakken; vervolgens 1-2 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, paprika (in reepjes) en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen en 5 minuten met gesloten deksel op zacht vuur koken.
3. De laatste 3 minuten de aardappelsticks toevoegen en voorzichtig omscheppen.

Ingrediënten
- handjevol aardappelsticks (frietsticks) - 1/4 rode paprika - 1/2 Madam Jeanette peper - 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - zonnebloemolie - 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 ui - 1 el tomatenpuree - 2 teentjes knoflook - circa 375 gram kippenlever

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie