Sambal aardappel lever

Home Recepten
Sambal aardappel lever
Afbeelding van Sambal aardappel lever
Afbeelding van Sambal aardappel lever

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Lever in ruime hoeveelheid water circa 5 minuten gaar koken, in een vergiet afgieten en daarna met koud water afspoelen, en in kleine blokjes snijden.
2. 5 eetlepels olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten, daarna lever toevoegen en het geheel 3 minuten roerbakken; vervolgens 1-2 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, paprika (in reepjes) en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen en 5 minuten met gesloten deksel op zacht vuur koken.
3. De laatste 3 minuten de aardappelsticks toevoegen en voorzichtig omscheppen.

Serveertip: Serveer als bijgerecht bij o.a. Nasi Trafasie, Bami Trafasie, Moksie Alesie, rijst, stokbrood, pasta.

Variatietip: Varieer de kippenlever met kippenmaagjes.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Cristina pesl. 28 oktober 2020 11:52
5/5
Recepten, Producten en het Kookboek allemaal heerlijk.
Nita Hertog 27 oktober 2020 19:31
5/5
Heerlijke recepten
Anny 27 oktober 2020 15:09
5/5
Enorm lekkere producten.
Tati Anie 27 oktober 2020 09:44
5/5
Indische roots maar geweldig dit Surinaamse kookboek
Marieke 27 oktober 2020 08:36
5/5
Jullie gehaktballen trafasie zijn om te smullen
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Janny 26 oktober 2020 08:36
5/5
Een review op de vroege ochtend: Bedankt voor dit mooie kookboek super cadeau.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sambal aardappel lever

1. Lever in ruime hoeveelheid water circa 5 minuten gaar koken, in een vergiet afgieten en daarna met koud water afspoelen, en in kleine blokjes snijden.
2. 5 eetlepels olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten, daarna lever toevoegen en het geheel 3 minuten roerbakken; vervolgens 1-2 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, paprika (in reepjes) en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen en 5 minuten met gesloten deksel op zacht vuur koken.
3. De laatste 3 minuten de aardappelsticks toevoegen en voorzichtig omscheppen.

Ingrediënten
- handjevol aardappelsticks (frietsticks) - 1/4 rode paprika - 1/2 Madam Jeanette peper - 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - zonnebloemolie - 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 ui - 1 el tomatenpuree - 2 teentjes knoflook - circa 375 gram kippenlever