Bami Pie (feestelijke Sandhia's pie)

Home Recepten
Bami Pie (feestelijke Sandhia's pie)
Afbeelding van Bami Pie (feestelijke Sandhia's pie)
Afbeelding van Bami Pie (feestelijke Sandhia's pie)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Vulling:

Fruit de ui in 4 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de wortel, roerbak enkele minuten; Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, roerbak ook dit enkele minuten, de Chinese mie fijnbreken en daarna hieraan toevoegen, het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken. De laatste minuut de taugé toevoegen.

2. Pie:

De hardgekookte eieren in plakjes snijden; 1 volle eetlepel van de vulling in het midden van het bladerdeeg doen, doe 2 plakjes eieren er bovenop, vervolgens het deeg in een driehoekvorm dichtvouwen en de kantjes met een vork dichtdrukken. Kluts een ei en strijk het over de pie voor een glanslaag.

3. Oven:

De pie in een voorverwarmde oven, 22 minuten in de heteluchtoven of 30 minuten in de elektrische oven, op 200 graden goudbruin bakken.

Serveertip: Gaarneer de Bami Pie met Roti Saus Trafasie. Voor een feestelijke garnering: Snijd een komkommer in lange plakjes, steek een satéstok door elk plakje en steek die vervolgens in de pie.

Variatietip:  Varieer de Bami Trafasie met Bami Trafasie Speciaal.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Vinedi 31 juli 2018 13:23
4/5
Ben gek op nasi en bami en jullie boek zit er vol mee super
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Niss 31 augustus 2020 15:55
5/5
De beste smaakmaker die ik ken! Fijn dat hij te koop is bij appie
Getest 29 juni 2020 07:34
5/5
Dit weekend kennis gemaakt met roti masala trafasie. Een heerlijke smaakbeleving, geurt geweldig en was zo klaar! Toppie ga snel jullie kookboek bestellen maar zeker een recensie verdiend do or het goede recept voor een leek in de keuken. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bami Pie (feestelijke Sandhia's pie)

1. Vulling:

Fruit de ui in 4 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de wortel, roerbak enkele minuten; Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, roerbak ook dit enkele minuten, de Chinese mie fijnbreken en daarna hieraan toevoegen, het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken. De laatste minuut de taugé toevoegen.

2. Pie:

De hardgekookte eieren in plakjes snijden; 1 volle eetlepel van de vulling in het midden van het  bladerdeeg doen, doe 2 plakjes eieren er bovenop, vervolgens het deeg in een driehoekvorm dichtvouwen en de kantjes met een vork dichtdrukken. Kluts een ei en strijk het over de pie voor een glanslaag.

3. Oven:

De pie in een voorverwarmde oven, 22 minuten in de heteluchtoven of 30 minuten in de elektrische oven, op 200 graden goudbruin bakken.

Ingrediënten
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 250 gram Soubry Chinese mie (Tjauw-Min) - zonnebloemolie - 1 ui - 4 gekookte eieren - 200 gram Juliene wortel - 125 gram taugé - 2 pakjes (450 gram per pakje) bladerdeeg - Faja Lobi Roti Saus Trafasie