Garlic bami roasted chicken

Home Recepten
Garlic bami roasted chicken
Afbeelding van Garlic bami roasted chicken

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Paksoi (stengel en blad) in kleine stukjes snijden, in ruim water 3 minuten koken en afgieten.
  • STAP 2: Mandarijn uitpersen, het sap ervan samen met de honing en de Chinese vijfkruidenpoeder mengen met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade), aan de kippenbouten (gehalveerd) toevoegen en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 4: Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover en rooster het 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar.
  • STAP 5: 5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakt) en knoflook (fijngehakt) hierin lichtbruin fruiten; rode uien (in ringen), paksoi, wortel, bouillonblokjes en witte peper hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
  • STAP 6: Eiermie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Bami en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren de eiermie met de roasted chicken (in schuine reepjes gesneden), Surinaams Zuurgoed en Gebakken Banaan; schenk de saus over het vlees.  

Variatietip: Varieer Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (marinade) met Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (marinade) of Faja Lobi Barbecue Trafasie (marinade). Varieer de paksoi met Kai Lan.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Crhis 5 april 2021 09:58
5/5
Heerlijke recepten voor onze favorieten nasi trafasie en bami trafasie
Mieke 6 februari 2021 11:13
5/5
Heb eergisteren Surinaamse bami klaar gemaakt,was super lekker,maak het zeker nog wel eens een keer klaar TOP
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Anjeli 15 december 2020 09:55
5/5
Van de Nasi Trafasie tot de Bami Trafasie met jullie heerlijke marinades Moksie Metie en Moksie Speciaal!! Mijn kersttoppers voor dit jaar.
Lieke 14 december 2020 07:42
5/5
De cakemixen zijn super, alle drie nu gemaakt en gelukt aan de hand van de kookvideo's. Morgen staat de nieuwe Surinaamse Bami recept met Yangtori op het menu mmm
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Luciana 4 november 2020 11:45
5/5
Bami met boontjes trafasie hmmm
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Vinedi 31 juli 2018 13:23
4/5
Ben gek op nasi en bami en jullie boek zit er vol mee super
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
31 maart 2021 08:49
5/5
De RotiChoti Chicken Wrap was echt formidabel
Nanny 23 maart 2021 09:49
5/5
Jullie blijven me al jaren verassen, wat een diversiteit aan recepten. Roti Chicken Wrap gaan we vandaag maken! Benieuwd naar het nieuwe recept van deze week :) Bedankt
Sarah 11 maart 2021 06:58
5/5
Roti Chicken Masala Wrap zie ik net geplaatst, terwijl ik net ging kijken wat we vandaag gingen eten. Vanavond op het menu, toppie!
Sin 26 februari 2021 13:52
5/5
Chicken Curry's van Faja Lobi zijn de allerbeste!
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Garlic bami roasted chicken
  • STAP 1: Paksoi (stengel en blad) in kleine stukjes snijden, in ruim water 3 minuten koken en afgieten.
  • STAP 2: Mandarijn uitpersen, het sap ervan samen met de honing en de Chinese vijfkruidenpoeder mengen met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade), aan de kippenbouten (gehalveerd) toevoegen en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht van tevoren. 
  • STAP 3: Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  • STAP 4: Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover en rooster het 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar. 
  • STAP 5: 5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakt) en knoflook (fijngehakt) hierin lichtbruin fruiten; rode uien (in ringen), paksoi, wortel, bouillonblokjes en witte peper hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
  • STAP 6: Eiermie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.
Ingrediënten
- 1 grote bos paksoi - 1 mandarijn - 2 el honing - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) - 4 grote kippenbouten - 500 gram eiermie - Zonnebloemolie - 3 sjalotjes - 4 teentjes knoflook - 2 rode uien - 100 gram julienne wortel - 4 kleine bouillonblokjes - 1 tl witte peper