Garlic bami roasted chicken

Home Recepten
Garlic bami roasted chicken
Afbeelding van Garlic bami roasted chicken
Afbeelding van Garlic bami roasted chicken

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Paksoi (stengel en blad) in kleine stukjes snijden, in ruim water 3 minuten koken en afgieten.
  • STAP 2: Mandarijn uitpersen, het sap ervan samen met de honing en de Chinese vijfkruidenpoeder mengen met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade), aan de kippenbouten (gehalveerd) toevoegen en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 4: Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover en rooster het 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar.
  • STAP 5: 5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakt) en knoflook (fijngehakt) hierin lichtbruin fruiten; rode uien (in ringen), paksoi, wortel, bouillonblokjes en witte peper hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
  • STAP 6: Eiermie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Bami en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren de eiermie met de roasted chicken (in schuine reepjes gesneden), Surinaams Zuurgoed en Gebakken Banaan; schenk de saus over het vlees.  

Variatietip: Varieer Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (marinade) met Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (marinade) of Faja Lobi Barbecue Trafasie (marinade). Varieer de paksoi met Kai Lan.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Vinedi 31 juli 2018 13:23
4/5
Ben gek op nasi en bami en jullie boek zit er vol mee super
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Garlic bami roasted chicken
  • STAP 1: Paksoi (stengel en blad) in kleine stukjes snijden, in ruim water 3 minuten koken en afgieten.
  • STAP 2: Mandarijn uitpersen, het sap ervan samen met de honing en de Chinese vijfkruidenpoeder mengen met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade), aan de kippenbouten (gehalveerd) toevoegen en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht van tevoren. 
  • STAP 3: Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  • STAP 4: Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover en rooster het 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar. 
  • STAP 5: 5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakt) en knoflook (fijngehakt) hierin lichtbruin fruiten; rode uien (in ringen), paksoi, wortel, bouillonblokjes en witte peper hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
  • STAP 6: Eiermie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.
Ingrediënten
- 1 grote bos paksoi - 1 mandarijn - 2 el honing - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) - 4 grote kippenbouten - 500 gram eiermie - Zonnebloemolie - 3 sjalotjes - 4 teentjes knoflook - 2 rode uien - 100 gram julienne wortel - 4 kleine bouillonblokjes - 1 tl witte peper