Sandhia's bamischijven

Home Recepten
Sandhia's bamischijven
Afbeelding van Sandhia's bamischijven
Afbeelding van Sandhia's bamischijven

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Bami Trafasie Speciaal bereiden en laten afkoelen.
  • STAP 2: Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) met het water mengen tot een bouillon. Smelt de boter, bloem hieraan toevoegen, erdoor roeren en 2 minuten bakken. Bouillon hieraan toevoegen en mengen tot een roux.
  • STAP 3: Voeg de roux aan de bami toe en meng het goed met elkaar; laat het 1 uur afgedekt in de koelkast afkoelen.
  • STAP 4: Vorm van de bami gelijke bamiballen en druk ze plat tot bamischijven.
  • STAP 4: De eieren loskloppen. Wentel de bamischijven één voor één rondom door de eieren en daarna door het paneermeel, wentel ze daarna nogmaals door de eieren en het paneermeel.
  • STAP 6: Verwarm ruime hoeveelheid olie in een pan en frituur de bamischijven op 180 graden, onder regelmatig omkeren, mooi lichtbruin.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de bamiballen met Sweet Chili Trafasie (échte Sandhia's dipsaus).

Variatietip: Varieer met andere varianten Sandhia's Bami voor nog meer ongekende lekkere bamiballen. Bak de bamiballen eens in de airfryer.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Margr 24 september 2020 12:14
5/5
Toch wel een recensie waar dit kookboek! Aanrader met leuke varierende recepten!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Mathias 21 september 2020 16:23
5/5
Kapsalon was gweldig. Fijn dat jullie recepten altijd lukken, een ontzettend fijne website.
Verbucht 21 september 2020 13:06
5/5
Je zou bijna zeggen waarom dit merk nog niet overal te vinden is! Wat een kwaliteit.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
Xander 17 september 2020 11:33
5/5
Cadeau gekregen. Mooi hoor!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's bamischijven
  • STAP 1: Bami Trafasie Speciaal bereiden en laten afkoelen.
  • STAP 2: Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) met het water mengen tot een bouillon. Smelt de boter, bloem hieraan toevoegen, erdoor roeren en 2 minuten bakken. Bouillon hieraan toevoegen en mengen tot een roux.  
  • STAP 3: Voeg de roux aan de bami toe en meng het goed met elkaar; laat het 1 uur afgedekt in de koelkast afkoelen.
  • STAP 4: Vorm van de bami gelijke bamiballen en druk ze plat tot bamischijven.
  • STAP 4: De eieren loskloppen. Wentel de bamischijven één voor één rondom door de eieren en daarna door het paneermeel, wentel ze daarna nogmaals door de eieren en het paneermeel.
  • STAP 6: Verwarm ruime hoeveelheid olie in een pan en frituur de bamischijven op 180 graden, onder regelmatig omkeren, mooi lichtbruin.
Ingrediënten
- 250 gr Bami Trafasie Speciaal: Zie Recept Bami Trafasie Speciaal - 1 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 1 kop (150 ml) water - 200 gr boter - Circa 150 gr bloem - 5 eieren - Paneermeel - Faja Lobi Sweet Chili Trafasie (échte Sandhia's dipsaus)