Sandhia's bamischijven

Home Recepten
Sandhia's bamischijven
Afbeelding van Sandhia's bamischijven
Afbeelding van Sandhia's bamischijven

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Bami Trafasie Speciaal bereiden en laten afkoelen.
  • STAP 2: Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) met het water mengen tot een bouillon. Smelt de boter, bloem hieraan toevoegen, erdoor roeren en 2 minuten bakken. Bouillon hieraan toevoegen en mengen tot een roux.
  • STAP 3: Voeg de roux aan de bami toe en meng het goed met elkaar; laat het 1 uur afgedekt in de koelkast afkoelen.
  • STAP 4: Vorm van de bami gelijke bamiballen en druk ze plat tot bamischijven.
  • STAP 4: De eieren loskloppen. Wentel de bamischijven één voor één rondom door de eieren en daarna door het paneermeel, wentel ze daarna nogmaals door de eieren en het paneermeel.
  • STAP 6: Verwarm ruime hoeveelheid olie in een pan en frituur de bamischijven op 180 graden, onder regelmatig omkeren, mooi lichtbruin.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de bamiballen met Sweet Chili Trafasie (échte Sandhia's dipsaus).

Variatietip: Varieer met andere varianten Sandhia's Bami voor nog meer ongekende lekkere bamiballen. Bak de bamiballen eens in de airfryer.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Cristina pesl. 28 oktober 2020 11:52
5/5
Recepten, Producten en het Kookboek allemaal heerlijk.
Nita Hertog 27 oktober 2020 19:31
5/5
Heerlijke recepten
Anny 27 oktober 2020 15:09
5/5
Enorm lekkere producten.
Tati Anie 27 oktober 2020 09:44
5/5
Indische roots maar geweldig dit Surinaamse kookboek
Marieke 27 oktober 2020 08:36
5/5
Jullie gehaktballen trafasie zijn om te smullen
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Janny 26 oktober 2020 08:36
5/5
Een review op de vroege ochtend: Bedankt voor dit mooie kookboek super cadeau.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's bamischijven
  • STAP 1: Bami Trafasie Speciaal bereiden en laten afkoelen.
  • STAP 2: Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) met het water mengen tot een bouillon. Smelt de boter, bloem hieraan toevoegen, erdoor roeren en 2 minuten bakken. Bouillon hieraan toevoegen en mengen tot een roux.  
  • STAP 3: Voeg de roux aan de bami toe en meng het goed met elkaar; laat het 1 uur afgedekt in de koelkast afkoelen.
  • STAP 4: Vorm van de bami gelijke bamiballen en druk ze plat tot bamischijven.
  • STAP 4: De eieren loskloppen. Wentel de bamischijven één voor één rondom door de eieren en daarna door het paneermeel, wentel ze daarna nogmaals door de eieren en het paneermeel.
  • STAP 6: Verwarm ruime hoeveelheid olie in een pan en frituur de bamischijven op 180 graden, onder regelmatig omkeren, mooi lichtbruin.
Ingrediënten
- 250 gr Bami Trafasie Speciaal: Zie Recept Bami Trafasie Speciaal - 1 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 1 kop (150 ml) water - 200 gr boter - Circa 150 gr bloem - 5 eieren - Paneermeel - Faja Lobi Sweet Chili Trafasie (échte Sandhia's dipsaus)