Sandhia's bami soep

Home Recepten
Sandhia's bami soep
Afbeelding van Sandhia's bami soep

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

2:De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.

  • STAP 3: Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 4: Breng het water in een grote pan aan de kook; voeg hieraan toe 1 pot (360 ml) Faja Lobi Saoto Trafasie (soepmix), 1 pot (340 ml) Kippenbouillon met kippenvlees, gebakken uitjes, selderij (gehakt) en de pimentkorrels, het geheel omroeren en 5 minuten op hoog vuur koken; tijdens het koken de soep omroeren.
  • STAP 5: Draai hierna het vuur laag en kook de soep met deksel op de pan 20 minuten door.

TIP: Ook geschikt voor vegetariërs, gebruik in dat geval groentebouillon; probeer ook de andere Kookvideo's

Serveertip: Saoto per persoon in een soepkom als volgt serveren; zet in de kom een ei en naar wens gepluisde kip, gekookte mie, taugé, gebakken uitjes, en mini friet (naturel), giet de soep erover. Voeg naar smaak Sandhia's rode peper sambal toe.

Variatietip: Lekker met Shanghai paksoi.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Pelé 15 juli 2021 15:56
5/5
Jullie bami en nasi zo sweet! Eet te vaak hetzelfde maar doe telkens net wat anders, kan echt alleen zo goed met jullie producten he wauw! Raad jullie overal deze top recepten en producten a an ❤️ ...
Marieke & Jezzlin 9 juli 2021 09:41
5/5
Kookvriendinnen die 3 x per week met faja lobi bezig zijn. Van vleesbroodjes tot tjauw min en roti of nasi/bami trafasie, we kunnen niet stoppennnn 😜😍🤣
Linda Broeders 8 mei 2021 20:49
5/5
Onze kindjes van 7, 5 en 1 jaar zijn dol op de keuken van Sandhia's recepten. We hebben al vele recepten uitgeprobeerd en traditie is de Surinaamse bami gaat altijd mee naar de camping :) Het hele gezin en fam, vrienden smullen ervan! ...
Crhis 5 april 2021 09:58
5/5
Heerlijke recepten voor onze favorieten nasi trafasie en bami trafasie
Mieke 6 februari 2021 11:13
5/5
Heb eergisteren Surinaamse bami klaar gemaakt,was super lekker,maak het zeker nog wel eens een keer klaar TOP
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Anjeli 15 december 2020 09:55
5/5
Van de Nasi Trafasie tot de Bami Trafasie met jullie heerlijke marinades Moksie Metie en Moksie Speciaal!! Mijn kersttoppers voor dit jaar.
Lieke 14 december 2020 07:42
5/5
De cakemixen zijn super, alle drie nu gemaakt en gelukt aan de hand van de kookvideo's. Morgen staat de nieuwe Surinaamse Bami recept met Yangtori op het menu mmm
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Luciana 4 november 2020 11:45
5/5
Bami met boontjes trafasie hmmm
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Vinedi 31 juli 2018 13:23
4/5
Ben gek op nasi en bami en jullie boek zit er vol mee super
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Eddy 23 juli 2021 08:24
5/5
Ohohoh deze loempia's mensen wajoo wajoo. Kookte voorheen nooit, maar jullie producten zijn zo makkelijk en ook makkelijk te maken in normale portie als je in je eentje bent 🏆🎁
Karishma 23 juli 2021 08:18
5/5
Ontzettend fijn boek met recepten zoals ze ook echt proeven in su
Karima 22 juli 2021 09:59
5/5
10 sterren
Neef 22 juli 2021 08:14
5/5
Mang mang mang die loempia's hou op met me jullie killen hem iedere keer, ga ze snel maken. Graag nieuwe recepten blivjen sturen 🤑🌏
Ursula 21 juli 2021 12:39
5/5
5/5 sterren. Gewoon goed, gewoon lekker, gewoon met makkelijke recepten te maken. 💪🙋🙆
Inez 21 juli 2021 08:14
5/5
Van de 10 geef ik het een 9. Volgende keer mag er een mooiere verhaallijn door het boek heen van jullie als bedrijf
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Levi 20 juli 2021 09:21
5/5
5 STARS BABY
Silf 19 juli 2021 09:42
5/5
Wat een voortreffelijke website! Kook al circa 8 jaar met faja lobi maar nooit de website bezocht haha! Maakte eigenlijk altijd mijn eigen creaties (dat doet jullie product met mij), maar al deze recepten man o man o man dit gaan weer 8 mooie jaren worden hihi 🤗😋 ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's bami soep

2: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.

  • STAP 3: Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 4: Breng het water in een grote pan aan de kook; voeg hieraan toe 1 pot (360 ml) Faja Lobi Saoto Trafasie (soepmix), 1 pot (340 ml) Kippenbouillon met kippenvlees, gebakken uitjes, selderij (gehakt) en de pimentkorrels, het geheel omroeren en 5 minuten op hoog vuur koken; tijdens het koken de soep omroeren.
  • STAP 5: Draai hierna het vuur laag en kook de soep met deksel op de pan 20 minuten door.
Ingrediënten
- 1. Toevoegen tijdens het bereiden: - 6 eieren - 350 gr kipfilet (voor gepluisde kip)    - zonnebloemolie       - 250 gr mie - 1.75 liter water - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Saoto Trafasie (bereid met verse kruiden en specerijen) - 1 pot (340 ml) Kippenbouillon met kippenvlees - 100 gr gebakken uitjes - 3 takken verse selderij - 3 pimentkorrels - 2. Toevoegen tijdens het serveren: - hard gekookte eieren - gepluisde kip                                   - gekookte mie - 180 gr taugé - 180 gr gebakken uitjes - 180 gr mini friet naturel