Sandhia's bami soep

Home Recepten
Sandhia's bami soep

Bereidingswijze

2: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.

  • STAP 3: Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 4: Breng het water in een grote pan aan de kook; voeg hieraan toe 1 pot (360 ml) Faja Lobi Saoto Trafasie (soepmix), 1 pot (340 ml) Kippenbouillon met kippenvlees, gebakken uitjes, selderij (gehakt) en de pimentkorrels, het geheel omroeren en 5 minuten op hoog vuur koken; tijdens het koken de soep omroeren.
  • STAP 5: Draai hierna het vuur laag en kook de soep met deksel op de pan 20 minuten door.

TIP: Ook geschikt voor vegetariërs, gebruik in dat geval groentebouillon; probeer ook de andere Kookvideo's

Serveertip: Saoto per persoon in een soepkom als volgt serveren; zet in de kom een ei en naar wens gepluisde kip, gekookte mie, taugé, gebakken uitjes, en mini friet (naturel), giet de soep erover. Voeg naar smaak Sandhia's rode peper sambal toe.

Variatietip: Lekker met Shanghai paksoi.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Olivia 7 mei 2025
5/5
De meest lekkere bami en nasi komt van faja lobi. Een basis die je goed kan gebruiken voor je eigen versies, deze vind ik zo lekker: Nasi Goreng Tropical. Sinds jaren makkelijk te koop bij o nze appie. Vroeger kocht ik het bij de kleinste toko van nl volgens mij, dan praten we alweer over circa 30 jaar geleden. Op naar nogeens 30 jaar faja lobi ❤️😊 ...
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's bami soep

2: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.

  • STAP 3: Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 4: Breng het water in een grote pan aan de kook; voeg hieraan toe 1 pot (360 ml) Faja Lobi Saoto Trafasie (soepmix), 1 pot (340 ml) Kippenbouillon met kippenvlees, gebakken uitjes, selderij (gehakt) en de pimentkorrels, het geheel omroeren en 5 minuten op hoog vuur koken; tijdens het koken de soep omroeren.
  • STAP 5: Draai hierna het vuur laag en kook de soep met deksel op de pan 20 minuten door.
Ingrediënten
- 1. Toevoegen tijdens het bereiden: - 6 eieren - 350 gr kipfilet (voor gepluisde kip)    - zonnebloemolie       - 250 gr mie - 1.75 liter water - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Saoto Trafasie (bereid met verse kruiden en specerijen) - 1 pot (340 ml) Kippenbouillon met kippenvlees - 100 gr gebakken uitjes - 3 takken verse selderij - 3 pimentkorrels - 2. Toevoegen tijdens het serveren: - hard gekookte eieren - gepluisde kip                                   - gekookte mie - 180 gr taugé - 180 gr gebakken uitjes - 180 gr mini friet naturel 

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie