Sandhia's-Chinese Peking Eend

Home Recepten
Sandhia's-Chinese Peking Eend
Afbeelding van Sandhia's-Chinese Peking Eend
Afbeelding van Sandhia's-Chinese Peking Eend

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Chinese vijfkruidenpoeder, steranijs en rode rijstazijn aan 1 pot (360ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen.
  • STAP 2: Marineer de eendenborstfilet hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Leg het vlees op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover en leg op elk stuk vlees een klontje boter.
  • STAP 4: Rooster het vlees 20-25 minuten in de elektrische- of heteluchtoven of op de barbecue op 200 graden gaar.
  • STAP 5: Glaceer het vlees met de honing door de honing met een bakkwast erover te strijken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Snijd het vlees in reepjes en serveer het met o.a. Nasi Trafasie, Bami Trafasie, Tjauw-Min Trafasie; garneer het vlees met sesamzaad.

Variatietip: Gebruik eens een hele peking eend, verhoog dan de hoeveelheid van de ingrediënten op basis van het gewicht hiervan naar rato. 

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Cristina pesl. 28 oktober 2020 11:52
5/5
Recepten, Producten en het Kookboek allemaal heerlijk.
Nita Hertog 27 oktober 2020 19:31
5/5
Heerlijke recepten
Anny 27 oktober 2020 15:09
5/5
Enorm lekkere producten.
Tati Anie 27 oktober 2020 09:44
5/5
Indische roots maar geweldig dit Surinaamse kookboek
Marieke 27 oktober 2020 08:36
5/5
Jullie gehaktballen trafasie zijn om te smullen
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Janny 26 oktober 2020 08:36
5/5
Een review op de vroege ochtend: Bedankt voor dit mooie kookboek super cadeau.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's-Chinese Peking Eend
  • STAP 1: Chinese vijfkruidenpoeder, steranijs en rode rijstazijn aan 1 pot (360ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen.
  • STAP 2: Marineer de eendenborstfilet hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Leg het vlees op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover en leg op elk stuk vlees een klontje boter.
  • STAP 4: Rooster het vlees 20-25 minuten in de elektrische- of heteluchtoven of op de barbecue op 200 graden gaar.
  • STAP 5: Glaceer het vlees met de honing door de honing met een bakkwast erover te strijken.
Ingrediënten
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) - 1 tl steranijs (gemalen) - 2 el rode rijstazijn of droge sherry - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) - 1 kg eendenborstfilet (met huid) - boter - 2 el honing - sesamzaad