Sandhia's-Chinese Peking Eend

Home Recepten
Sandhia's-Chinese Peking Eend
Afbeelding van Sandhia's-Chinese Peking Eend

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Chinese vijfkruidenpoeder, steranijs en rode rijstazijn aan 1 pot (360ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen.
  • STAP 2: Marineer de eendenborstfilet hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Leg het vlees op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover en leg op elk stuk vlees een klontje boter.
  • STAP 4: Rooster het vlees 20-25 minuten in de elektrische- of heteluchtoven of op de barbecue op 200 graden gaar.
  • STAP 5: Glaceer het vlees met de honing door de honing met een bakkwast erover te strijken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Snijd het vlees in reepjes en serveer het met o.a. Nasi Trafasie, Bami Trafasie, Tjauw-Min Trafasie; garneer het vlees met sesamzaad.

Variatietip: Gebruik eens een hele peking eend, verhoog dan de hoeveelheid van de ingrediënten op basis van het gewicht hiervan naar rato. 

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Alleke 2 maart 2021 11:27
5/5
5 stars verdiend
Carlos 1 maart 2021 10:56
5/5
Echt serieus een super goed kookboek, deze recensies hieronder hebben mij overtuigd het kookboek te kopen, en deze positieve recensies kan ik bevestigen.
Emma 1 maart 2021 10:15
5/5
Broodje Gehaktbal Trafasie: Krijgt van de hele fam een dikke 10!
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Anika 26 februari 2021 14:56
5/5
5 sterren!
Sin 26 februari 2021 13:52
5/5
Chicken Curry's van Faja Lobi zijn de allerbeste!
Dinkie 24 februari 2021 10:07
5/5
Echt zeker weten een fijn boek de recensies spreken (kook)boekdelen hahaha
Andy 24 februari 2021 09:05
5/5
Masala recepten zijn super.
Nilesh 23 februari 2021 09:23
5/5
Vanuit SU ook jullie beste recensie gegeven. Graag snel en meer faja lobis in suriname
VV 23 februari 2021 08:24
5/5
Wellington Vleesbroodje Trafasie: Recept 100% gelukt. Geweldite smaak
Resley & Danique 22 februari 2021 08:39
5/5
Ook al op Instagram gemeld, hier nogmaals: bedankt voor de lekkere recepten die me laten koken zoals onze moeders en oma's en opa's.
Marinke 22 februari 2021 07:37
5/5
Milka Eksi Koekoe gisteren gemaakt met de Faja Lobi Choco Eksi Trafasie: in 1 keer gelukt! Kookvideo was erg duidelijk, en de verpakking ook. Ga snel jullie Keksi en Eksi Koekoe varianten ko pen en maken. ...
Linda Over. 19 februari 2021 09:43
5/5
Ooit deel 1 gekregen, en nu alle delen t/m 5. Blijven heerlijke kookboeken!
Dien 19 februari 2021 08:37
5/5
Gergilde kippetjes in moksie metie en witte nasi hmmmm yumyum
Sinke 18 februari 2021 14:15
5/5
Goed beoordeeld, super kook boek.
Sang 18 februari 2021 08:22
5/5
Jullie marinades zijn superieur!
Esmeralda 17 februari 2021 11:36
5/5
Meer vega recepten please, eindelijk een website met smaakvolle vegetarische recepten die daadwerkelijk ook lukken.
Finley 17 februari 2021 09:12
5/5
5 sterren!
Dani 16 februari 2021 11:54
5/5
Tagliatelle recept was smaakvol.
Aleya 16 februari 2021 09:54
5/5
Surinaamse roots met colombiaans dit kookboek is voor mij een verademing om zo weer te kunnen koken zoals mijn opa dat deed
Yannick 16 februari 2021 09:15
5/5
BBR Hmmmm top recepten!
Benny 15 februari 2021 08:36
5/5
YouTube fan van jullie kookvideo's en met het kookboek maakt het mijn collectie compleet.
Peter G devries 14 februari 2021 20:40
5/5
Zo weinig ingrediënten, zo veel smaken superrrrr
Linie 14 februari 2021 15:19
5/5
Sandhia's Recepten is een waar kunstenaarsboek. Veel nieuwe dingen geleerd, veel nieuwe variaties geleerd, dit is gewoonweg een allround boek voor de Surinaamse keuken met veel invloede n, precies zoals ik Suriname kan herinneren van vroeger en mijn grootmoeder, oma en moeder dingen bereidde, hulde dat ik dit zelf weer kan ervaren zonder dat alle drie nog er zijn. ...
Alikev 12 februari 2021 10:56
5/5
Rating van 5 sterren. Alles correct van leveirng tot werking recepten!
Tin 12 februari 2021 10:27
5/5
Marmer Eksi was erg smaakvol
A 11 februari 2021 15:05
5/5
Keksi cake was super, Eksi cake ook, Choco staat vanavond op het menu!! Kom maar gauw met meer smaken.
Alien 11 februari 2021 12:38
5/5
Fcebook trouwe volger met nu ook jullie kookboek in bezet. Wat een geweldig boek!
VV 10 februari 2021 13:17
5/5
5 stars

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's-Chinese Peking Eend
  • STAP 1: Chinese vijfkruidenpoeder, steranijs en rode rijstazijn aan 1 pot (360ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen.
  • STAP 2: Marineer de eendenborstfilet hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Leg het vlees op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover en leg op elk stuk vlees een klontje boter.
  • STAP 4: Rooster het vlees 20-25 minuten in de elektrische- of heteluchtoven of op de barbecue op 200 graden gaar.
  • STAP 5: Glaceer het vlees met de honing door de honing met een bakkwast erover te strijken.
Ingrediënten
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) - 1 tl steranijs (gemalen) - 2 el rode rijstazijn of droge sherry - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) - 1 kg eendenborstfilet (met huid) - boter - 2 el honing - sesamzaad