Sandhia’s Javaanse Saté

Home Recepten
Sandhia’s Javaanse Saté
Afbeelding van Sandhia’s Javaanse Saté
Afbeelding van Sandhia’s Javaanse Saté

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Sandhia’s Javaanse Saté:

  • STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan kippendijenfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 15 minuten marineren. Rijg het vlees aan de satéstokjes.
  • STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de saté 10-15 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
  • STAP 3: Bestrijk de saté halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is..

2. Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's):

Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 200 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's Gerechten: Saté en Spiesjes en Kookvideo's.

Serveertip: Schenk Pinda Sambel Trafasie over de saté.  

Variatietip: Varieer de kippendijenfilet met varkensvlees.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Rudy 7 september 2018 11:00
5/5
Vanavond de heerlijke Nasi gerechten met Sate bereiden met de lekkere Faja Lobi Zuurgoed erbij, gaat een groot feestje wordennnnn !!
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Margr 24 september 2020 12:14
5/5
Toch wel een recensie waar dit kookboek! Aanrader met leuke varierende recepten!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Mathias 21 september 2020 16:23
5/5
Kapsalon was gweldig. Fijn dat jullie recepten altijd lukken, een ontzettend fijne website.
Verbucht 21 september 2020 13:06
5/5
Je zou bijna zeggen waarom dit merk nog niet overal te vinden is! Wat een kwaliteit.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia’s Javaanse Saté

1. Sandhia’s Javaanse Saté:

  • STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan kippendijenfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 15 minuten marineren. Rijg het vlees aan de satéstokjes.
  • STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de saté 10-15 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
  • STAP 3: Bestrijk de saté halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is..   

2. Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's):

Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 200 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.

Ingrediënten
- 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 500 gram kippendijen- of kipfilet - 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's) - satéstokjes