Sandhia’s Javaanse Saté

Home Recepten
Sandhia’s Javaanse Saté

Bereidingswijze

1. Sandhia’s Javaanse Saté:

  • STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan kippendijenfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 15 minuten marineren. Rijg het vlees aan de satéstokjes.

  • STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de saté 10-15 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien

  • STAP 3: Bestrijk de saté halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is.

2. Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's):

Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 150 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's Gerechten: Saté en Spiesjes en Kookvideo's.

Serveertip: Schenk Pinda Sambel Trafasie over de saté.  

Variatietip: Varieer de kippendijenfilet met varkensvlees.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Mona 9 december 2024
5/5
Hallo! Via via in aanraking gekomen met roti masala en mijn favoriet is nu de nasi trafasie geworden. Als je ooit eens nasi het gegeten van een javaanse dame, dan begrijp je me!
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia’s Javaanse Saté

1. Sandhia’s Javaanse Saté:

  • STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan kippendijenfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 15 minuten marineren. Rijg het vlees aan de satéstokjes.

  • STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de saté 10-15 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien

  • STAP 3: Bestrijk de saté halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is.

2. Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's):

Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 150 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.

Ingrediënten
- 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 500 gram kippendijen- of kipfilet - 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's) - satéstokjes

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie