Sandhia's kip-groenteschotel

Home Recepten
Sandhia's kip-groenteschotel
Afbeelding van Sandhia's kip-groenteschotel
Afbeelding van Sandhia's kip-groenteschotel

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Kotomisi Basmatibereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de groenten snijden.
2. Maïzena in 100ml water oplossen.
3. Kipfilet (in reepjes gesneden) in een grote wok met 6 eetlepels olie gaar bakken samen met de ui; 7 eetlepels Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (kippenbouillonpoeder) toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken.
4. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), champignon (in plakjes gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen; 700ml water en de opgeloste maïzena toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen.
Het geheel 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de komkommer (in reepjes gesneden) toevoegen en goed omscheppen.
Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Serveertip: Serveer met Kotomisi Basmati.

Variatietip: Varieer de kip met vlees van eigen voorkeur of met tahoe; voeg een hele Madam Jeanette peper toe en kook die mee.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Mathias 21 september 2020 16:23
5/5
Kapsalon was gweldig. Fijn dat jullie recepten altijd lukken, een ontzettend fijne website.
Verbucht 21 september 2020 13:06
5/5
Je zou bijna zeggen waarom dit merk nog niet overal te vinden is! Wat een kwaliteit.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
Xander 17 september 2020 11:33
5/5
Cadeau gekregen. Mooi hoor!
Laila 17 september 2020 10:46
5/5
Heerlijk recept heb hem uitgeprobeerd met de gehaktbal! Lekker zo iedere week even kijken wat het nieuwe recept weer is.
Jenn 16 september 2020 14:58
5/5
Zekers dikke 10

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's kip-groenteschotel

1. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de groenten snijden. 
2. Maïzena in 100ml water oplossen. 
3. Kipfilet (in reepjes gesneden) in een grote wok met 6 eetlepels olie gaar bakken samen met de ui; 7 eetlepels Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (kippenbouillonpoeder) toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken. 
4. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), champignon (in plakjes gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen; 700ml water en de opgeloste maïzena toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen. 
Het geheel 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de komkommer (in reepjes gesneden) toevoegen en goed omscheppen. 
Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Ingrediënten
- 500 gr kipfilet - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 klontjes halvarine - 4 el maïzena - 4 tl gemberpoeder - zonnebloemolie - 1 grote ui - 500 gram winterwortel - 3 paprika's (geel, groen en rood) - 200 gram kousenband of 1/2 komkommer - 1 bosje paksoi - 400 gram broccoli - 1 stengel (200 gram) prei,  - 250 gram champignon - 2 el Aromat (kippenbouillonpoeder) - 1 el bruine suiker - Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix)