Sandhia's kip-groenteschotel

Home Recepten
Sandhia's kip-groenteschotel
Afbeelding van Sandhia's kip-groenteschotel
Afbeelding van Sandhia's kip-groenteschotel

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Kotomisi Basmatibereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de groenten snijden.
2. Maïzena in 100ml water oplossen.
3. Kipfilet (in reepjes gesneden) in een grote wok met 6 eetlepels olie gaar bakken samen met de ui; 7 eetlepels Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (kippenbouillonpoeder) toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken.
4. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), champignon (in plakjes gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen; 700ml water en de opgeloste maïzena toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen.
Het geheel 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de komkommer (in reepjes gesneden) toevoegen en goed omscheppen.
Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Serveertip: Serveer met Kotomisi Basmati.

Variatietip: Varieer de kip met vlees van eigen voorkeur of met tahoe; voeg een hele Madam Jeanette peper toe en kook die mee.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Cristina pesl. 28 oktober 2020 11:52
5/5
Recepten, Producten en het Kookboek allemaal heerlijk.
Nita Hertog 27 oktober 2020 19:31
5/5
Heerlijke recepten
Anny 27 oktober 2020 15:09
5/5
Enorm lekkere producten.
Tati Anie 27 oktober 2020 09:44
5/5
Indische roots maar geweldig dit Surinaamse kookboek
Marieke 27 oktober 2020 08:36
5/5
Jullie gehaktballen trafasie zijn om te smullen
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Janny 26 oktober 2020 08:36
5/5
Een review op de vroege ochtend: Bedankt voor dit mooie kookboek super cadeau.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's kip-groenteschotel

1. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de groenten snijden. 
2. Maïzena in 100ml water oplossen. 
3. Kipfilet (in reepjes gesneden) in een grote wok met 6 eetlepels olie gaar bakken samen met de ui; 7 eetlepels Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (kippenbouillonpoeder) toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken. 
4. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), champignon (in plakjes gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen; 700ml water en de opgeloste maïzena toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen. 
Het geheel 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de komkommer (in reepjes gesneden) toevoegen en goed omscheppen. 
Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Ingrediënten
- 500 gr kipfilet - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 klontjes halvarine - 4 el maïzena - 4 tl gemberpoeder - zonnebloemolie - 1 grote ui - 500 gram winterwortel - 3 paprika's (geel, groen en rood) - 200 gram kousenband of 1/2 komkommer - 1 bosje paksoi - 400 gram broccoli - 1 stengel (200 gram) prei,  - 250 gram champignon - 2 el Aromat (kippenbouillonpoeder) - 1 el bruine suiker - Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix)