Sandhia's kip met tajerblad

Home Recepten
Sandhia's kip met tajerblad
Afbeelding van Sandhia's kip met tajerblad
Afbeelding van Sandhia's kip met tajerblad

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
2. 3 eetlepels olie verhitten en knoflook (fijn geperst) daarin fruiten; tajerblad (fijn gesneden) hieraan toevoegen enkele minuten wokken;voeg zout en peper naar smaak toe.
3. 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de kipfilet (in blokjes) hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
4. Voeg 2 eetlepels Nasi Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Pinda Sambel, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en suiker hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 1 kopje (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en 20 minuten met deksel op de pan smoren.

Serveertip: Serveer met Kotomisi Basmati en tajerblad, schenk de saus over het vlees. Garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Varieer de tajerblad met verse bladgroenten zoals tajerblad, dagoeblad, gommawirie, amsoi, paksoi, bladspinazie.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
Alesie 18 december 2018 08:58
5/5
Moksie Moksie Metieeeeeee! Ik eet letterlijk elke dag iets met de Moksie Metie erbij, familie Laigsingh ik heb jullie verhaal in het kookboek gelezen en het harde werken spat ervan af alleen maar passie om kippenvel van te krijgen, ga zo door en hopelijk hele fijne feestdagen ook voor jullie en het team :) LOBI xXx ...
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Miquel 28 mei 2018 22:32
5/5
Vandaag Moksie Metie gemaakt uit het kookboek het was een genot voor de tong voor mij en mijn gasten, heerlijk met kippendijtjes bereid, wauw wauw wauw

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's kip met tajerblad

1. Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
2. 3 eetlepels olie verhitten en knoflook (fijn geperst) daarin fruiten; tajerblad (fijn gesneden) hieraan toevoegen enkele minuten wokken;voeg zout en peper naar smaak toe.
3. 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de kipfilet (in blokjes) hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
4. Voeg 2 eetlepels Nasi Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Pinda Sambel, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en suiker hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 1 kopje (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en 20 minuten met deksel op de pan smoren.

Ingrediënten
- - 500 gr kipfilet - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - zonnebloemolie - 1 volle eetlepel tomatenpuree - 2 tl bruine suiker - 2 grote uien - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) - 500 gram tajerblad - 1 el Faja Lobi Pinda Sambel - 1 teentje knoflook - 1 tomaat - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie