Macaroni Redie Karbonade (macaroni met geroosterde rode kip)

Home Recepten
Macaroni Redie Karbonade (macaroni met geroosterde rode...
Afbeelding van Macaroni Redie Karbonade (macaroni met geroosterde rode kip)
Afbeelding van Macaroni Redie Karbonade (macaroni met geroosterde rode kip)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. De mandarijnen (geperst met sap) toevoegen aan Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) en goed mengen; voeg de marinade toe aan de kip karbonade tot het ondergedompeld is en 2 uur marineren; grill of bak het met de marinade daarna gedurende 15 minuten in de oven op 200 graden.
TIP: Zet het vlees èèn dag tevoren in de marinade in de koelkast; het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor ook de marineer tijd bespaart.
2. Macaroni volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
3. Bak met de eieren 3 omeletten in 2 eetlepels olie; snijd ze vervolgens in lange reepjes en rol ze dan op.
4. 6 eetlepels olie verhitten, sjalotjes en de groenten 4 minuten roerbakken; 4 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie en tomatenpuree hieraan toevoegen en 2 minuten wokken. Vervolgens macaroni hieraan toevoegen en het geheel 7 minuten op laag vuur opbakken.

TIP: marineer de kip karbonade een nacht te voren.

Serveertip: Serveer de macaroni met de kip karbonade en de eieren; schenk de saus over het vlees.

Variatietip: Varieer de kip karbonade met varken karbonade of met Tahoe of Quorn voor een vega macaroni schotel. Voeg 2 eetlepel Satésaus Trafasie tijdens het bereiden aan de macaroni toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Lola 25 juni 2018 08:46
5/5
Afgelopen Zaterdag de macaroni recepten geprobeerd, ging super en duidelijk uitgelegd, hier ben ik nog lang niet klaar mee.
Roos 4 maart 2020 15:29
5/5
Wat ben ik hier blij. Het is een aanrader want ik ben nog geen enkel recept tegen gekomen dat niet maakbaar is! Meestal is het zo dat in een kookboek maar een aantal aantrekkelijke recepten staan, dat ze vanwege moeilijkheid/technieken/gebruikte ingrediënten moeilijk zijn bij je gezin. Maar dit boek is helemaal super...voor ons het mooiste kookboek ...
Cilly 26 november 2019 12:13
5/5
De hele serie compleet, deel 1 t/m nu. Ik ben groot fan van Faja Lobi en stem ook altijd op de website! Simpele recepten en snel te bereiden. Geen gekke of moeilijke ingrediënten. Heb veel kookboeken in de kast staan maar deze spannen de kroon. Grote complimenten ...
Cherry 9 juli 2018 16:05
5/5
Recepten die 1-op-1 zijn qua ingrediënten als mijn Oma ooit heeft achtergelaten in haar boekje. Daarin mistte veel dingen door verouderd papier waar ooit op is gemorst, met jullie recepten vul ik deze eeuwige rijkdom aan! ...
Urlie 16 november 2018 13:47
5/5
Karbonade met Nasi Trafasie zo lekker, maak het al jaren!! Kookboek vandaag ontvangen, ik ga mezelf nog meer verrijken.
Floortje 2 november 2018 11:01
5/5
Lekkere Moksie Alesie met karbonade bereikt. Vandaag gaan we lekker Roti Masala maken, zo zin in haha, eerst de werkdag maar overleven. 5 sterren voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Macaroni Redie Karbonade (macaroni met geroosterde rode kip)

1. De mandarijnen (geperst met sap) toevoegen aan Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) en goed mengen; voeg de marinade toe aan de kip karbonade tot het ondergedompeld is en 2 uur marineren; grill of bak het met de marinade daarna gedurende 15 minuten in de oven op 200 graden.
TIP: Zet het vlees èèn dag tevoren in de marinade in de koelkast; het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor ook de marineer tijd bespaart.
2. Macaroni volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
3. Bak met de eieren 3 omeletten in 2 eetlepels olie; snijd ze vervolgens in lange reepjes en rol ze dan op.
4. 6 eetlepels olie verhitten, sjalotjes en de groenten 4 minuten roerbakken; 4 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie en tomatenpuree hieraan toevoegen en 2 minuten wokken. Vervolgens macaroni hieraan toevoegen en het geheel 7 minuten op laag vuur opbakken.

TIP: marineer de kip karbonade een nacht te voren.

Ingrediënten
- - 3 eieren, 1 mandarijn - 5 (circa 600gram) kipkarbonade's - 2 theelepels tomatenpuree - 100 gram prei, 100 gram julienne wortel - 2 sjalotjes, zonnebloemolie - 1 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 pak (500 gram) Honig Macaroni (snelkokend) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide woksaus-marinade) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Bami Trafasie (rvers bereide oerbakmix)