Sandhia's nasi met garnalen en Moksie Metie uit de oven

Home Recepten
Sandhia's nasi met garnalen en Moksie Metie uit de oven...
Afbeelding van Sandhia's nasi met garnalen en Moksie Metie uit de oven
Afbeelding van Sandhia's nasi met garnalen en Moksie Metie uit de oven

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

de) aan de kippenbouten toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.
Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de over gebleven marinade erover; rooster het 20-25 minuten in de oven op 200 graden.

2. Sandhia's Nasi:

Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Garnalen in 2 eetlepels olie gaarbakken en afscheppen. In dezelfde pan 5 eetlepels olie toevoegen en verhitten; ui (in halve ringen gesneden) daarin lichtbruin fruiten. Kip toevoegen en gaarbakken. Wortel (in fijne stukjes gesneden), prei (in schijfjes gesneden), doperwten en maïskorrels hieraan toevoegen en roerbakken tot ze beetgaar zijn; voeg hieraan vervolgens toe Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, de voorgekookte garnalen en eventueel de tomatenpuree, schep het geheel goed om. Tenslotte de gekookte Kotomisi Basmati rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken tot een mooi egale nasi.

Serveertip: Snijd de Moksie Metie in schuine reepjes en serveer met de Sandhia's nasi met garnalen; garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Probeer ook de andere recepten van Sandhia's Nasi en Moksie Metie.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Leonie 21 december 2020 09:11
5/5
Nou ons weekend: Vrijdag Nasi met Losie Foroe, zaterdag: Eksi gemaakt voor de eerste keer, ging super en heerlijk, Zondag: Durum met jullie geweldige Masala!
Anjeli 15 december 2020 09:55
5/5
Van de Nasi Trafasie tot de Bami Trafasie met jullie heerlijke marinades Moksie Metie en Moksie Speciaal!! Mijn kersttoppers voor dit jaar.
Aukie 6 november 2020 10:43
5/5
Nasi Trafasie beste Nasi
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Divina 7 september 2020 11:03
5/5
De beste Nasi maak je met faja lobi echt waar. Alle varianten absolute toppers
Francis 17 augustus 2020 08:02
5/5
De beste NASI ban NEDERLAND! Wauw wauw wauw faja lobi
Marieke 3 augustus 2020 13:41
5/5
Met jullie leuke en duidelijke filmpjes heb ik al echt heerlijke maaltijden gemaakt! De nasi trafasi is erg smakelijk en ook de roti kruiden zijn heerlijk!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Sjin 2 maart 2020 10:47
5/5
Nasi Trafasie de beste Nasi ooit!
Dinie 23 januari 2020 16:11
5/5
Nasi trafasie al jaren mijn favoriet. Lekker kookboek met veel nasi recepten
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...
Teddy 1 april 2019 08:26
5/5
De beste recepten vind je in dit kookboek! al weer 30 jaar geleden aten wij als studenten bij een hele oude Surinaamse oma, waarvan haar kookgeuren ons hele studentenhuis doorheen kwamen. De Nasi zoals wij die daar aten, wauw, de Nasi Trafasie doet me helemaal terugdenken aan deze mooie tijd. ...
ANS 15 maart 2019 16:51
5/5
Hallo hallo! Het kookboek lag al enkele weken ievenbus, we waren namelijk zelf in suriname op vakantie. Nou was het deze week sowieso afkikken, maar haleluja, ik heb de Nasi deze week gemaak t, doet me weer aan SU denken, ik ben hier zeer content mee. Bedankt! ...
Dijkman 8 maart 2019 09:06
5/5
HOLLANDSE BOER DIE TEGENWOORDIG PIEPERS MET NASI TRAFASE EET. HULDE!
Urlie 16 november 2018 13:47
5/5
Karbonade met Nasi Trafasie zo lekker, maak het al jaren!! Kookboek vandaag ontvangen, ik ga mezelf nog meer verrijken.
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Davinci 26 september 2018 14:46
5/5
HELEMAAL GEK VAN SURINAAMSE NASI lekkrrrrre receoten!
Rudy 7 september 2018 11:00
5/5
Vanavond de heerlijke Nasi gerechten met Sate bereiden met de lekkere Faja Lobi Zuurgoed erbij, gaat een groot feestje wordennnnn !!
Jose 28 augustus 2018 08:40
5/5
Gisteren heb ik het boek mogen ontvangen van de nette bezorger, het boek viel hem ook op en hij kreeg er honger van haha. Het hele boek doorgebladerd, tip voor de volgende keer: Zoveel lekke re recepten maar er zit maar 1 band in, nu heb ik overal papiertjes tussen gezet waar ik mee wil experimenteren. Het zou mooi zijn als er in de toekomst iets in komt wat je tussen meerdere pagina's kan plaatsen. Bijvoorbeeld: Bij een Nasi recept heb je ook een Moksie Metie recept nodig, het was top geweest als ik dus dan meerdere bandjes bijv. tussen meerdere pagina's kan plaatsen. ...
Vinedi 31 juli 2018 13:23
4/5
Ben gek op nasi en bami en jullie boek zit er vol mee super
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Suzanne 8 december 2020 13:35
5/5
Jullie Moksie Metie damn die smaak heeft ons hele gezin te pakken zo uniek we eten het bijna iedere week wel 2 a 3 keer ergens bij
Moksie liefhebber 5 november 2020 14:49
5/5
De Moksie Metie is te gek, de Losie Foroe en jullie Moksie Speciaal. Echt de beste marinades

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's nasi met garnalen en Moksie Metie uit de oven

de) aan de kippenbouten toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.
Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de over gebleven marinade erover; rooster het 20-25 minuten in de oven op 200 graden. 

2. Sandhia's Nasi:

Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Garnalen in 2 eetlepels olie gaarbakken en afscheppen. In dezelfde pan 5 eetlepels olie toevoegen en verhitten; ui (in halve ringen gesneden) daarin lichtbruin fruiten. Kip toevoegen en gaarbakken. Wortel (in fijne stukjes gesneden), prei (in schijfjes gesneden), doperwten en maïskorrels hieraan toevoegen en roerbakken tot ze beetgaar zijn; voeg hieraan vervolgens toe Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, de voorgekookte garnalen en eventueel de tomatenpuree, schep het geheel goed om. Tenslotte de gekookte Kotomisi Basmati rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken tot een mooi egale nasi.

Ingrediënten
- 1. Moksie Metie: - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) - 4 (circa 750 gram) kippenbouten - 2. Sandhia's Nasi: - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 200 gr garnalen - zonnebloemolie  - 1 ui - 250 gr kipfilet - 100 gr wortel - 100 gr prei - 100 gr doperwten (diepvries) - 1 blik (á 200 gr) maïskorrels  - 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)  - eventueel 1 tl tomatenpuree