Nasi Trafasie Speciaal

Home Recepten
Nasi Trafasie Speciaal
Afbeelding van Nasi Trafasie Speciaal

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Meng de gember, rum, piment en mandarijn (uitgeperst) met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en marineer de kipkarbonade hiermee 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.

2. Nasi Trafasie:

  • STAP 3: 2 eetlepels olie verhitten, de eieren hierin enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen.
  • STAP 4: 6 eetlepels olie verhitten, hieraan toevoegen Nasi Trafasie Speciaal (roerbakmix), Trassie Trafasie, julienne wortel en prei (gesneden) en het geheel 3 minuten roerbakken.
  • STAP 5: De gekookte rijst toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
  • STAP 6: De laatste minuut de eieren toevoegen en omscheppen.

3. Moksie Speciaal:

  • STAP 7: Verdeel het gemarineerd vlees over de ovenschaal, schenk de overgebleven marinade erover en rooster het in de oven op 175-200 graden in circa 15 minuten gaar.
  • STAP 8: Snijd de kipkarbonade in plakjes.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Nasi en Kookvideo's

Serveertip: Serveer Moksie Speciaal met Nasi Trafasie; schenk de saus erover. Garneer met Zuurgoed Trafasie, Gebakken Banaan, sla, tomaat,  

Variatietip: Varieer de kipkarbonade met kippenbouten of drumsticks. Varieer de groenten met taugé, paprika, bosuitjes. 

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Crhis 5 april 2021 09:58
5/5
Heerlijke recepten voor onze favorieten nasi trafasie en bami trafasie
Sin 26 maart 2021 11:20
5/5
Heerlijk gewoon nasi met kidneybonen!
Koos 19 maart 2021 15:31
5/5
Chinese nasi faja lobi stijl was top.
Dien 19 februari 2021 08:37
5/5
Gergilde kippetjes in moksie metie en witte nasi hmmmm yumyum
Dan 8 februari 2021 08:19
5/5
eerste gemaakte recept wwas verrukkelijk, de nasi met bouten.
Leonie 21 december 2020 09:11
5/5
Nou ons weekend: Vrijdag Nasi met Losie Foroe, zaterdag: Eksi gemaakt voor de eerste keer, ging super en heerlijk, Zondag: Durum met jullie geweldige Masala!
Anjeli 15 december 2020 09:55
5/5
Van de Nasi Trafasie tot de Bami Trafasie met jullie heerlijke marinades Moksie Metie en Moksie Speciaal!! Mijn kersttoppers voor dit jaar.
Aukie 6 november 2020 10:43
5/5
Nasi Trafasie beste Nasi
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Divina 7 september 2020 11:03
5/5
De beste Nasi maak je met faja lobi echt waar. Alle varianten absolute toppers
Francis 17 augustus 2020 08:02
5/5
De beste NASI ban NEDERLAND! Wauw wauw wauw faja lobi
Marieke 3 augustus 2020 13:41
5/5
Met jullie leuke en duidelijke filmpjes heb ik al echt heerlijke maaltijden gemaakt! De nasi trafasi is erg smakelijk en ook de roti kruiden zijn heerlijk!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Sjin 2 maart 2020 10:47
5/5
Nasi Trafasie de beste Nasi ooit!
Dinie 23 januari 2020 16:11
5/5
Nasi trafasie al jaren mijn favoriet. Lekker kookboek met veel nasi recepten
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...
Teddy 1 april 2019 08:26
5/5
De beste recepten vind je in dit kookboek! al weer 30 jaar geleden aten wij als studenten bij een hele oude Surinaamse oma, waarvan haar kookgeuren ons hele studentenhuis doorheen kwamen. De Nasi zoals wij die daar aten, wauw, de Nasi Trafasie doet me helemaal terugdenken aan deze mooie tijd. ...
ANS 15 maart 2019 16:51
5/5
Hallo hallo! Het kookboek lag al enkele weken ievenbus, we waren namelijk zelf in suriname op vakantie. Nou was het deze week sowieso afkikken, maar haleluja, ik heb de Nasi deze week gemaak t, doet me weer aan SU denken, ik ben hier zeer content mee. Bedankt! ...
Dijkman 8 maart 2019 09:06
5/5
HOLLANDSE BOER DIE TEGENWOORDIG PIEPERS MET NASI TRAFASE EET. HULDE!
Urlie 16 november 2018 13:47
5/5
Karbonade met Nasi Trafasie zo lekker, maak het al jaren!! Kookboek vandaag ontvangen, ik ga mezelf nog meer verrijken.
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Davinci 26 september 2018 14:46
5/5
HELEMAAL GEK VAN SURINAAMSE NASI lekkrrrrre receoten!
Rudy 7 september 2018 11:00
5/5
Vanavond de heerlijke Nasi gerechten met Sate bereiden met de lekkere Faja Lobi Zuurgoed erbij, gaat een groot feestje wordennnnn !!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Nasi Trafasie Speciaal

1. Voorbereiding: 

  • STAP 1: Meng de gember, rum, piment en mandarijn (uitgeperst) met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en marineer de kipkarbonade hiermee 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.  

2. Nasi Trafasie:

  • STAP 3: 2 eetlepels olie verhitten, de eieren hierin enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen. 
  • STAP 4: 6 eetlepels olie verhitten, hieraan toevoegen Nasi Trafasie Speciaal (roerbakmix), Trassie Trafasie, julienne wortel en prei (gesneden) en het geheel 3 minuten roerbakken.
  • STAP 5: De gekookte rijst toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
  • STAP 6: De laatste minuut de eieren toevoegen en omscheppen.

3. Moksie Speciaal: 

  • STAP 7: Verdeel het gemarineerd vlees over de ovenschaal, schenk de overgebleven marinade erover en rooster het in de oven op 175-200 graden in circa 15 minuten gaar.
  • STAP 8: Snijd de kipkarbonade in plakjes. 
Ingrediënten
- 1. Nasi Trafasie - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - zonnebloemolie - 3 eieren - 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 100 gr julienne wortel - 1 stengel prei - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie - 2. Moksie Speciaal:  - 1 tl gember (gemalen) - 1 el rum - 2 tl piment (gemalen) - 1 mandarijn - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) - 5 grote kipkarbonade