Sandhia's oliebollen (ghul ghula, rijk gevuld met vruchten)

Home Recepten
Sandhia's oliebollen (ghul ghula, rijk gevuld met vruch...
Afbeelding van Sandhia's oliebollen (ghul ghula, rijk gevuld met vruchten)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Olie verhitten.Banaan schillen en fijn prakken, daarna met alle overige ingrediënten goed mengen; laat het 2-3 uur of een nacht tevoren rijzen. Vorm hiervan middelgrote balletjes en bak ze op matig vuur tot ze mooi bruin zijn geworden; laat ze op een servet uitlekken.

TIP: In dit recept hoeft geen water of melk te worden gebruikt, omdat de bananen voldoende vocht bevatten voor een goede vermenging van de ingrediënten.

Serveertip: Serveer in een luxe schaal.

Variatietip: Voeg een handvol ananasstukjes aan de bananen toe. Varieer de bananen eens met een halve biologische pompoen, de pompoen eerst gaar koken en daarna fijn prakken. Wel de rozijnen een nacht tevoren in bruin bier.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nan 27 november 2020 09:55
5/5
Kleurrijk kookboek
Lois 18 maart 2020 10:12
5/5
Cadeau gekregen, uit nieuwsgierigheid eens gaan kijken op jullie website, en zie al deze recencies. Hetzelfde gevoel had ik ook, ik was echt verrast, zo leuk, zo kleurrijk en makkelijk uitge legd. Een nieuwe fan erbij !!! ...
Venice 26 oktober 2018 08:45
5/5
WAUW!!!! Ik had geeneens in dat deel 5 er al was, des te enthousiaster ik ben, jezus wat een KOOKBOEK. Dit is nou echt waar krijgen voor je geld, wauw wauw wauw. Zoveel recepten, die ook all emaal lukken, zo kleurrijk en leuke verhaaltjes. ...
Tinneke 20 augustus 2018 17:18
5/5
Een kleurijk boek waar je vrolijk van wordt laat jullie merk maar snel nog bekender worden dat ik het vaker kan kopen
Greet & Jan 26 juli 2018 13:01
4/5
Vandaag het kookboek ontvangen en er kleurrijk en ben benieuwd of het ons gaat lukken wat nieuws
Marloes 2 juli 2018 13:56
5/5
Heeeuuuurlijk ben zo blij dat ik jullie al jaren gebruik, dit kookboek maakt het echt af wat een kleurrijk gebeuren, om vrolijk van te worden!!!!
Jilles 21 juni 2018 07:42
5/5
kleurrijk en lekkere makkelijk te bereiden recepten, super. Net als jullie recepten op facebook alleen dit is echt top in een dik boek
Sterre 21 maart 2019 12:03
5/5
Vrolijkmakend kookboek met enorm veel recepten, als de maag gevuld is.... is het hart gelukkig :)
Sin 26 februari 2021 13:52
5/5
Chicken Curry's van Faja Lobi zijn de allerbeste!
Dinkie 24 februari 2021 10:07
5/5
Echt zeker weten een fijn boek de recensies spreken (kook)boekdelen hahaha
Andy 24 februari 2021 09:05
5/5
Masala recepten zijn super.
Nilesh 23 februari 2021 09:23
5/5
Vanuit SU ook jullie beste recensie gegeven. Graag snel en meer faja lobis in suriname
VV 23 februari 2021 08:24
5/5
Wellington Vleesbroodje Trafasie: Recept 100% gelukt. Geweldite smaak
Resley & Danique 22 februari 2021 08:39
5/5
Ook al op Instagram gemeld, hier nogmaals: bedankt voor de lekkere recepten die me laten koken zoals onze moeders en oma's en opa's.
Marinke 22 februari 2021 07:37
5/5
Milka Eksi Koekoe gisteren gemaakt met de Faja Lobi Choco Eksi Trafasie: in 1 keer gelukt! Kookvideo was erg duidelijk, en de verpakking ook. Ga snel jullie Keksi en Eksi Koekoe varianten ko pen en maken. ...
Linda Over. 19 februari 2021 09:43
5/5
Ooit deel 1 gekregen, en nu alle delen t/m 5. Blijven heerlijke kookboeken!
Dien 19 februari 2021 08:37
5/5
Gergilde kippetjes in moksie metie en witte nasi hmmmm yumyum
Sinke 18 februari 2021 14:15
5/5
Goed beoordeeld, super kook boek.
Sang 18 februari 2021 08:22
5/5
Jullie marinades zijn superieur!
Esmeralda 17 februari 2021 11:36
5/5
Meer vega recepten please, eindelijk een website met smaakvolle vegetarische recepten die daadwerkelijk ook lukken.
Finley 17 februari 2021 09:12
5/5
5 sterren!
Dani 16 februari 2021 11:54
5/5
Tagliatelle recept was smaakvol.
Aleya 16 februari 2021 09:54
5/5
Surinaamse roots met colombiaans dit kookboek is voor mij een verademing om zo weer te kunnen koken zoals mijn opa dat deed
Yannick 16 februari 2021 09:15
5/5
BBR Hmmmm top recepten!
Benny 15 februari 2021 08:36
5/5
YouTube fan van jullie kookvideo's en met het kookboek maakt het mijn collectie compleet.
Peter G devries 14 februari 2021 20:40
5/5
Zo weinig ingrediënten, zo veel smaken superrrrr
Linie 14 februari 2021 15:19
5/5
Sandhia's Recepten is een waar kunstenaarsboek. Veel nieuwe dingen geleerd, veel nieuwe variaties geleerd, dit is gewoonweg een allround boek voor de Surinaamse keuken met veel invloede n, precies zoals ik Suriname kan herinneren van vroeger en mijn grootmoeder, oma en moeder dingen bereidde, hulde dat ik dit zelf weer kan ervaren zonder dat alle drie nog er zijn. ...
Alikev 12 februari 2021 10:56
5/5
Rating van 5 sterren. Alles correct van leveirng tot werking recepten!
Tin 12 februari 2021 10:27
5/5
Marmer Eksi was erg smaakvol
A 11 februari 2021 15:05
5/5
Keksi cake was super, Eksi cake ook, Choco staat vanavond op het menu!! Kom maar gauw met meer smaken.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's oliebollen (ghul ghula, rijk gevuld met vruchten)

Olie verhitten. Banaan schillen en fijn prakken, daarna met alle overige ingrediënten goed mengen; laat het 2-3 uur of een nacht tevoren rijzen. Vorm hiervan middelgrote balletjes en bak ze op matig vuur tot ze mooi bruin zijn geworden; laat ze op een servet uitlekken.

Ingrediënten
- 4 Chiquita bananen - 2 Elstar appel (geschild en in blokjes gesneden) - 300 gr Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie - 75 gr bruine suiker - 50 gr rozijnen (lichtbruine) - 50 gr krenten - 2 zakjes vanillesuiker - 1tl amandelaroma (of een aroma naar eigen smaak) - 2 tl kaneel - zonnebloemolie