Sandhia's oliebollen (ghul ghula, rijk gevuld met vruchten)

Home Recepten
Sandhia's oliebollen (ghul ghula, rijk gevuld met vruch...
Afbeelding van Sandhia's oliebollen (ghul ghula, rijk gevuld met vruchten)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Olie verhitten.Banaan schillen en fijn prakken, daarna met alle overige ingrediënten goed mengen; laat het 2-3 uur of een nacht tevoren rijzen. Vorm hiervan middelgrote balletjes en bak ze op matig vuur tot ze mooi bruin zijn geworden; laat ze op een servet uitlekken.

TIP: In dit recept hoeft geen water of melk te worden gebruikt, omdat de bananen voldoende vocht bevatten voor een goede vermenging van de ingrediënten.

Serveertip: Serveer in een luxe schaal.

Variatietip: Voeg een handvol ananasstukjes aan de bananen toe. Varieer de bananen eens met een halve biologische pompoen, de pompoen eerst gaar koken en daarna fijn prakken. Wel de rozijnen een nacht tevoren in bruin bier.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ineke 26 april 2021 08:25
5/5
Groots, kleurrijk en recepten die duidelijk beschreven zijn en bij ons ook echt lukken.
Nan 27 november 2020 09:55
5/5
Kleurrijk kookboek
Lois 18 maart 2020 10:12
5/5
Cadeau gekregen, uit nieuwsgierigheid eens gaan kijken op jullie website, en zie al deze recencies. Hetzelfde gevoel had ik ook, ik was echt verrast, zo leuk, zo kleurrijk en makkelijk uitge legd. Een nieuwe fan erbij !!! ...
Venice 26 oktober 2018 08:45
5/5
WAUW!!!! Ik had geeneens in dat deel 5 er al was, des te enthousiaster ik ben, jezus wat een KOOKBOEK. Dit is nou echt waar krijgen voor je geld, wauw wauw wauw. Zoveel recepten, die ook all emaal lukken, zo kleurrijk en leuke verhaaltjes. ...
Tinneke 20 augustus 2018 17:18
5/5
Een kleurijk boek waar je vrolijk van wordt laat jullie merk maar snel nog bekender worden dat ik het vaker kan kopen
Greet & Jan 26 juli 2018 13:01
4/5
Vandaag het kookboek ontvangen en er kleurrijk en ben benieuwd of het ons gaat lukken wat nieuws
Marloes 2 juli 2018 13:56
5/5
Heeeuuuurlijk ben zo blij dat ik jullie al jaren gebruik, dit kookboek maakt het echt af wat een kleurrijk gebeuren, om vrolijk van te worden!!!!
Jilles 21 juni 2018 07:42
5/5
kleurrijk en lekkere makkelijk te bereiden recepten, super. Net als jullie recepten op facebook alleen dit is echt top in een dik boek
Sterre 21 maart 2019 12:03
5/5
Vrolijkmakend kookboek met enorm veel recepten, als de maag gevuld is.... is het hart gelukkig :)
Lidya 14 mei 2021 08:24
5/5
Pruimentaart was echt heerlijk om te maken, hele huis geurt!
Fientje 12 mei 2021 10:53
5/5
Ik reageer altijd op posts van jullie, en blijf het zeggen: een heerlijk bedrijf en net zo heerlijke recepten altijd.
Carmen 12 mei 2021 10:51
5/5
Echt geweldige masala recepten hebben jullie!
Alie 10 mei 2021 12:12
5/5
TOP!
Dewi 10 mei 2021 07:58
5/5
5 sterren voor de presentatie en 10 voor de inhoudelijk sterke en altijd werkende recepten! En 10 voor de mooie surprisebox.
Alicia 10 mei 2021 07:53
5/5
Super makkelijke groentesalade! Verwerkt in mijn dieet. Kunnen jullie meer dieet gerelateerde recepten maken?
Andre 9 mei 2021 11:01
5/5
Frietje met kipspiesjes op z'n faja lobi was weer een toppertje van een recept
Nance 9 mei 2021 10:18
5/5
Top surprisebox wat een box zeg!
Linda Broeders 8 mei 2021 20:49
5/5
Onze kindjes van 7, 5 en 1 jaar zijn dol op de keuken van Sandhia's recepten. We hebben al vele recepten uitgeprobeerd en traditie is de Surinaamse bami gaat altijd mee naar de camping :) Het hele gezin en fam, vrienden smullen ervan! ...
Belinda 7 mei 2021 16:53
5/5
Mooi boek in een mooie box en dan ook nog eens de surprisebox als giftdoos.
Eduardo 6 mei 2021 09:04
5/5
Ik geef dit boek 10 sterren, zoals velen, kan ook niet anders met zoveel fans die jullie blij maken met alle heerlijke recepten.
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Willem p 5 mei 2021 08:20
5/5
Chicken burger gemaakt was verrukkelijk
Melinda 4 mei 2021 08:40
5/5
Heerlijk jullie recepten! Gisteren de gehaktballen gemaakt en super gelukt.
Sant 4 mei 2021 08:20
5/5
10+ voor het boek, 10+ surprisedoos. Mooie cadeauverpakking/box beide, leuk om als cadeau te geven!
Lacy 3 mei 2021 08:10
5/5
Laat deel 6 maar snel komen! Surprisebox ook echt super, en in een superrrr giftbox!!
Neelis 3 mei 2021 07:52
5/5
Zeker weten goeie recepten! Faja Nuggets gemaakt en waren weer goed gelukt. Echt een compliment dat jullioe recepten altijd lukken met een duidelijke beschrijving, in tegenstelling tot veel andere bedrijven die maar met nieuwe recepten komen om te laten lijken alsof ze veel recepten hebben. ...
Robert-Jan 30 april 2021 09:25
5/5
Ook op FB gemeld. Top recepten!
Quin 30 april 2021 08:24
5/5
Top sate's van faja lobi
Ferdy 29 april 2021 09:11
5/5
Veel beter als de indiase variant tikka masala dit!
Lien 29 april 2021 09:00
5/5
Geweldig gedaan mensen dit boek. Toch wel weer een aanvulling op de recepten online, wat je vaak juist ziet dat het geen meerwaarde heeft, is hier zeker niet het geval.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's oliebollen (ghul ghula, rijk gevuld met vruchten)

Olie verhitten. Banaan schillen en fijn prakken, daarna met alle overige ingrediënten goed mengen; laat het 2-3 uur of een nacht tevoren rijzen. Vorm hiervan middelgrote balletjes en bak ze op matig vuur tot ze mooi bruin zijn geworden; laat ze op een servet uitlekken.

Ingrediënten
- 4 Chiquita bananen - 2 Elstar appel (geschild en in blokjes gesneden) - 300 gr Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie - 75 gr bruine suiker - 50 gr rozijnen (lichtbruine) - 50 gr krenten - 2 zakjes vanillesuiker - 1tl amandelaroma (of een aroma naar eigen smaak) - 2 tl kaneel - zonnebloemolie