Sandhia's oliebollen (ghul ghula, rijk gevuld met vruchten)

Home Recepten
Sandhia's oliebollen (ghul ghula, rijk gevuld met vruch...
Afbeelding van Sandhia's oliebollen (ghul ghula, rijk gevuld met vruchten)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Olie verhitten.Banaan schillen en fijn prakken, daarna met alle overige ingrediënten goed mengen; laat het 2-3 uur of een nacht tevoren rijzen. Vorm hiervan middelgrote balletjes en bak ze op matig vuur tot ze mooi bruin zijn geworden; laat ze op een servet uitlekken.

TIP: In dit recept hoeft geen water of melk te worden gebruikt, omdat de bananen voldoende vocht bevatten voor een goede vermenging van de ingrediënten.

Serveertip: Serveer in een luxe schaal.

Variatietip: Voeg een handvol ananasstukjes aan de bananen toe. Varieer de bananen eens met een halve biologische pompoen, de pompoen eerst gaar koken en daarna fijn prakken. Wel de rozijnen een nacht tevoren in bruin bier.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ineke 26 april 2021 08:25
5/5
Groots, kleurrijk en recepten die duidelijk beschreven zijn en bij ons ook echt lukken.
Nan 27 november 2020 09:55
5/5
Kleurrijk kookboek
Lois 18 maart 2020 10:12
5/5
Cadeau gekregen, uit nieuwsgierigheid eens gaan kijken op jullie website, en zie al deze recencies. Hetzelfde gevoel had ik ook, ik was echt verrast, zo leuk, zo kleurrijk en makkelijk uitge legd. Een nieuwe fan erbij !!! ...
Venice 26 oktober 2018 08:45
5/5
WAUW!!!! Ik had geeneens in dat deel 5 er al was, des te enthousiaster ik ben, jezus wat een KOOKBOEK. Dit is nou echt waar krijgen voor je geld, wauw wauw wauw. Zoveel recepten, die ook all emaal lukken, zo kleurrijk en leuke verhaaltjes. ...
Tinneke 20 augustus 2018 17:18
5/5
Een kleurijk boek waar je vrolijk van wordt laat jullie merk maar snel nog bekender worden dat ik het vaker kan kopen
Greet & Jan 26 juli 2018 13:01
4/5
Vandaag het kookboek ontvangen en er kleurrijk en ben benieuwd of het ons gaat lukken wat nieuws
Marloes 2 juli 2018 13:56
5/5
Heeeuuuurlijk ben zo blij dat ik jullie al jaren gebruik, dit kookboek maakt het echt af wat een kleurrijk gebeuren, om vrolijk van te worden!!!!
Jilles 21 juni 2018 07:42
5/5
kleurrijk en lekkere makkelijk te bereiden recepten, super. Net als jullie recepten op facebook alleen dit is echt top in een dik boek
Sterre 21 maart 2019 12:03
5/5
Vrolijkmakend kookboek met enorm veel recepten, als de maag gevuld is.... is het hart gelukkig :)
Eddy 23 juli 2021 08:24
5/5
Ohohoh deze loempia's mensen wajoo wajoo. Kookte voorheen nooit, maar jullie producten zijn zo makkelijk en ook makkelijk te maken in normale portie als je in je eentje bent 🏆🎁
Karishma 23 juli 2021 08:18
5/5
Ontzettend fijn boek met recepten zoals ze ook echt proeven in su
Karima 22 juli 2021 09:59
5/5
10 sterren
Neef 22 juli 2021 08:14
5/5
Mang mang mang die loempia's hou op met me jullie killen hem iedere keer, ga ze snel maken. Graag nieuwe recepten blivjen sturen 🤑🌏
Ursula 21 juli 2021 12:39
5/5
5/5 sterren. Gewoon goed, gewoon lekker, gewoon met makkelijke recepten te maken. 💪🙋🙆
Inez 21 juli 2021 08:14
5/5
Van de 10 geef ik het een 9. Volgende keer mag er een mooiere verhaallijn door het boek heen van jullie als bedrijf
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Levi 20 juli 2021 09:21
5/5
5 STARS BABY
Silf 19 juli 2021 09:42
5/5
Wat een voortreffelijke website! Kook al circa 8 jaar met faja lobi maar nooit de website bezocht haha! Maakte eigenlijk altijd mijn eigen creaties (dat doet jullie product met mij), maar al deze recepten man o man o man dit gaan weer 8 mooie jaren worden hihi 🤗😋 ...
Dyna 19 juli 2021 08:14
5/5
Een boek die een 10 verdiend. Tip voor de volgende keer: Meer van die gouden koordjes erin, jullie hebben er nu 1, waardoor ik 1 recept kan bewaren. Maar met dit verrukkelijke kookboek blijf je bladeren en wil je ook die bewaren, waardoor je gaat vouwen en het een lelijk boekje wordt. Minimaal 5 zou super zijn. Puur feedback voor deel 6 hoor, voor de rest niks negatiefs en zeker gewoon 5 sterren aangeklikt. ...
Geraldo 18 juli 2021 12:24
5/5
De beste pastei is van faja lobi, dit recept is top. Misschien ga ik ze zelf wel verkopen kant-en-klaar hahaha 🤣
Uiltje 16 juli 2021 08:57
5/5
Heerlijke recepten gegoten met heerlijke producten. Van onze familie zeker 5 sterren van de 5.
Pelé 15 juli 2021 15:56
5/5
Jullie bami en nasi zo sweet! Eet te vaak hetzelfde maar doe telkens net wat anders, kan echt alleen zo goed met jullie producten he wauw! Raad jullie overal deze top recepten en producten a an ❤️ ...
Emma 15 juli 2021 08:59
5/5
Vreselijk goed hahahaha echt toppie mensen
Donk 14 juli 2021 11:31
5/5
Ik zou jullie bij iedereen aanraden en daar is geen woord over gelogen! Eet altijd zo super met jullie 😎
Fox 14 juli 2021 08:35
5/5
Echt woar mensen hier word je toch gelukkig van
Harold 13 juli 2021 09:23
5/5
Kennis gemaakt met jullie circa 22 jaar geleden op een markt waar een dame zo lekker kookte dat het hele plein geurde. Ik zag toen potjes staan met de etiket helemaal vies door het gebruik, maar mijn viel de merknaam direct op. Daarna in een piepklein tokotje in de bijlmer gekocht waar ik tot de dag van vandaag kom en jullie producten en recepten in de jaren heb zien groeien, ga zo door. ❤️ ...
Liza Yvonne Kramer 12 juli 2021 15:04
5/5
Ik maak het Surinaamse recepten van mijn ouders en ik vind het Surinaamse recepten altijd zo lekker nummer 1 en overal recepten van Azie.
Simone 12 juli 2021 11:27
5/5
Roti vega was verrukkelijk, zo ook jullie andere vega recepten. Fijn dat hier rekening mee gehouden wordt! 🍀
Reginald 12 juli 2021 09:02
5/5
Gekookt en geproefd alles was el perfecto met een toppie kookboek
Dinez 11 juli 2021 13:13
5/5
Beoordeling van 5 sterren voor de website, producten en presentatie.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's oliebollen (ghul ghula, rijk gevuld met vruchten)

Olie verhitten. Banaan schillen en fijn prakken, daarna met alle overige ingrediënten goed mengen; laat het 2-3 uur of een nacht tevoren rijzen. Vorm hiervan middelgrote balletjes en bak ze op matig vuur tot ze mooi bruin zijn geworden; laat ze op een servet uitlekken.

Ingrediënten
- 4 Chiquita bananen - 2 Elstar appel (geschild en in blokjes gesneden) - 300 gr Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie - 75 gr bruine suiker - 50 gr rozijnen (lichtbruine) - 50 gr krenten - 2 zakjes vanillesuiker - 1tl amandelaroma (of een aroma naar eigen smaak) - 2 tl kaneel - zonnebloemolie