Sandhia's Party Spiesjes (Hindoestaanse spiesjes met ananas)

Home Recepten
Sandhia's Party Spiesjes (Hindoestaanse spiesjes met an...
Afbeelding van Sandhia's Party Spiesjes (Hindoestaanse spiesjes met ananas)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Spiesjes:

Marineer de volgende groenten en fruit met 1 eetlepel Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) en 1 eetlepel olie: 5 sjalotjes (gehalveerd), 5 ananasschijven (in grote stukken gesneden) en paprika.
Kipfilet (in blokjes gesneden) met de rest van de Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) 2 uur marineren. of marineer het een nacht tevoren.
Rijg de groenten, fruit en kipfilet om en om aan de pennen.
Rooster ze 10-15 minuten op 200 graden in de oven of in de grillpan; bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met olie of boter.

2. Chutney Masala Salsa:

Verhit 1 eetlepel olie en fruit daarin de knoflook, 1 sjalot en 1/2 Madam Jeanette peper lichtbruin; daarna de tomaat (in blokjes gesneden), 2 ananasschijven (in kleine stukjes gesneden), 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel witte wijn en de overgebleven marinade na het marineren, hieraan toevoegen. Het geheel 5 minuten opkoken tot een mooie Chutney Masala Salsa.

Serveertip: Serveren met witte rijst, stokbrood, aardappels of met roti; schenk de Chutney Masala Salsa over het vlees. Strooi eventueel bieslook (gehakt) over het gerecht.

Variatietip: Varieer de Kip Masala Trafasie eens met de volgende woksauzen: 1. Roti Dési Masala 2. Roti Redie Masala 3. Roti Madam Jeanette 4. Chicken Masala Trafasie 5. Roti Masala Trafasie (woksaus). Voeg eens 2-3 eetlepels Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) toe aan de Chutney Masala Salsa.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Andre 9 mei 2021 11:01
5/5
Frietje met kipspiesjes op z'n faja lobi was weer een toppertje van een recept
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Dennis 29 januari 2021 10:40
5/5
Kipspiesjes in faja lobi sausjes met frietjes, grandioos gewoon.
Nita 11 maart 2021 10:34
5/5
Voor de hindoestaanse gemeenschap een mooi geschenk.
Shalien 3 maart 2020 15:46
5/5
Als hindoestaanse kan ik erkennen dat dit echt authentiek is. De smaken zijn net alsof ik van mijn nani/aadjie aan het eten ben, het geeft me een super fijn en warm gevoel. Bedankt hiervoor
Vinty 24 september 2018 13:20
5/5
Geweldig om te zien dat deze hard werkende hindoestaanse familie het zo ver schopt, te weinig eer!
Sita 24 juli 2018 09:16
5/5
Ram ram, harde werkende hindoestaanse mensen. Keep up this good work, de oude generaties Surinamers en hun heerlijke recepten sterven langzaam, dit kookboek gaat ons helpen!
Anjeli 5 februari 2021 10:36
5/5
Ananas cake doet me aan vroeger denken, gisteren gemaakt en helemaal gelukt op 45 minuten!
Divina 31 januari 2021 10:56
5/5
Ananas Eksi Koekoe cake!!!!!!!!!!!!!!! Jullie zijn te gek
Lenny 21 juni 2021 08:45
5/5
Vroege ochtend recensie: KOOKBOEK IS GEWELDIG!!!!!!!!!!!!!!! Wanneer komt deel 6, en ohja wanneer komt deel 7, 8 en 9? Dan agendeer ik het alvast in me agenda voor de komende 10 jaar hahahah ahah
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Devina 20 juni 2021 09:10
5/5
Sandwich cake was om te smullennnnnnnnn 😚
Allanah 18 juni 2021 11:04
5/5
Poolse roots maar wat is dit lekker! Kan alle kanten op met jullie recepten ook in mijn eigen keuken van vroeger :)
Agnes 18 juni 2021 10:49
5/5
Als oer hollandse kennis gemaakt met jullie moksie speciaal hmmmm wat een genot top marinade! 😍 Ga zo door met meer recepten faja lobi 😘
Dennis 17 juni 2021 11:10
5/5
Hierbij een review over jullie recept🤠: Broodje Gehaktbal Trafasie. Nondeju wat is deze gehaktbal sappig en smaakvol en anders als wat wij in de nederlandse variant gewend zijn, maar toch zo bekend. Een echte aanrader, en makkelijk gemaakt op een broodje. ...
Noah 16 juni 2021 12:26
5/5
Ooit begonnen met de fajalobi producten na aankoop bij een actie in een C1000. 😲 Sindsdien nooit meer anders gegeten, we eten zeker 5 dagen in de week wel iets van jullie met onze eigen s ausje erover.❤️ ...
Hugo ka 16 juni 2021 09:01
5/5
Laten we met ze alle dit merk steunen echt super producten.
Nenne 15 juni 2021 10:18
5/5
Met onze Afrikaanse roots is jullie kookboek leuk! Grappig om te zien hoe al die culturen en recepten tot 1 keuken zijn gekomen en je met jullie recepten en prodcten er weer zelf een sausje aan kan geven met je eigen stijl. ...
Dennis 15 juni 2021 09:20
5/5
Tajine Trafasie hebben we nu voor de 3e keer gemaakt dit blijft zo lekker met dat gestoom. 😎
Neelis 14 juni 2021 10:31
5/5
Kookboek dit weeend geprobeerd mensen! Heerlijke marinade- en vlees recepten voor onze BBQ!
Jennifer 14 juni 2021 10:27
5/5
Faja Lobi leren kennen bij onze buren, we vroegen ons altijd af hoe hun huis altijd zo lekker geurde. Koken nu precies dezelfde recepten maar het leuke is je bent nooit met jullie producten uitgekookt, jullie recepten geven me telkens weer inspiratie voor iets nieuws, echter mijn complimenten. ❤️ ...
Poppy 13 juni 2021 09:45
5/5
Indische keuken is lekker maar met Faja Lobi mensen is het pas echt smullen. Bedankt voor de altijd heerlijke recepten 😊
Rody 11 juni 2021 08:55
5/5
5 sterren voor jullie mooie kookboek
Torno 11 juni 2021 08:27
5/5
Of we nou italiaans aziatisch of spaans eten, surinaams met faja lobi blijft voor ons de absolute lekkerste keuken. Gisteren hebben we de Roti Shoarme Grilled Chicken gegeten en dit was weer een top receppie ...
Klaske 10 juni 2021 09:47
5/5
Faja Faja Javaanse saté op de BBQ hmmmmm😍 Once you eat Faja you stay Lobi 😋
Marcell 10 juni 2021 08:31
5/5
top producten met top recepten elke week weer.
Maria 9 juni 2021 09:17
5/5
Gemaakt voor echte liefhebbers dit boek!
Marjolein 8 juni 2021 17:27
5/5
Vandaag keksie trafasie gemaakt, man wat smullen! Heerlijk! Ga de andere mixen ook proberen!
Faysal 8 juni 2021 10:26
5/5
Recepten waar we echt wat aan hebben. Kunnen jullie eens iets met couscous maken?
Djon 8 juni 2021 09:02
5/5
Eksi koekoe mix werkt super en dit recept milka eksi ook heerlijk.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's Party Spiesjes (Hindoestaanse spiesjes met ananas)

1. Spiesjes:

Marineer de volgende groenten en fruit met 1 eetlepel Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) en 1 eetlepel olie: 5 sjalotjes (gehalveerd), 5 ananasschijven (in grote stukken gesneden) en paprika.
Kipfilet (in blokjes gesneden) met de rest van de Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) 2 uur marineren. of marineer het een nacht tevoren.
Rijg de groenten, fruit en kipfilet om en om aan de pennen.
Rooster ze 10-15 minuten op 200 graden in de oven of in de grillpan; bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met olie of boter.

2. Chutney Masala Salsa:

Verhit 1 eetlepel olie en fruit daarin de knoflook, 1 sjalot en 1/2 Madam Jeanette peper lichtbruin; daarna de tomaat (in blokjes gesneden), 2 ananasschijven (in kleine stukjes gesneden), 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel witte wijn en de overgebleven marinade na het marineren, hieraan toevoegen. Het geheel 5 minuten opkoken tot een mooie Chutney Masala Salsa.

Ingrediënten
- 500 gram kipfilet - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) - 1 rode- en 1 groene paprika, 5 sjalotjes, 5 ananasschijven, zonnebloemolie, 2 eetlepels boter - Voor de Chutney Masala Salsa: 1 teentje knoflook, 1 el suiker, 1 el witte wijn, 2 ananasschijven, 1 sjalotjes, 1/2 Madam Jeanette peper en 1 tomaat - pennen (voor het rijgen)