Sandhia's Party Spiesjes (Hindoestaanse spiesjes met ananas)

Home Recepten
Sandhia's Party Spiesjes (Hindoestaanse spiesjes met an...
Afbeelding van Sandhia's Party Spiesjes (Hindoestaanse spiesjes met ananas)
Afbeelding van Sandhia's Party Spiesjes (Hindoestaanse spiesjes met ananas)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Spiesjes:

Marineer de volgende groenten en fruit met 1 eetlepel Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) en 1 eetlepel olie: 5 sjalotjes (gehalveerd), 5 ananasschijven (in grote stukken gesneden) en paprika.
Kipfilet (in blokjes gesneden) met de rest van de Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) 2 uur marineren. of marineer het een nacht tevoren.
Rijg de groenten, fruit en kipfilet om en om aan de pennen.
Rooster ze 10-15 minuten op 200 graden in de oven of in de grillpan; bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met olie of boter.

2. Chutney Masala Salsa:

Verhit 1 eetlepel olie en fruit daarin de knoflook, 1 sjalot en 1/2 Madam Jeanette peper lichtbruin; daarna de tomaat (in blokjes gesneden), 2 ananasschijven (in kleine stukjes gesneden), 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel witte wijn en de overgebleven marinade na het marineren, hieraan toevoegen. Het geheel 5 minuten opkoken tot een mooie Chutney Masala Salsa.

Serveertip: Serveren met witte rijst, stokbrood, aardappels of met roti; schenk de Chutney Masala Salsa over het vlees. Strooi eventueel bieslook (gehakt) over het gerecht.

Variatietip: Varieer de Kip Masala Trafasie eens met de volgende woksauzen: 1. Roti Dési Masala 2. Roti Redie Masala 3. Roti Madam Jeanette 4. Chicken Masala Trafasie 5. Roti Masala Trafasie (woksaus). Voeg eens 2-3 eetlepels Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) toe aan de Chutney Masala Salsa.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Shalien 3 maart 2020 15:46
5/5
Als hindoestaanse kan ik erkennen dat dit echt authentiek is. De smaken zijn net alsof ik van mijn nani/aadjie aan het eten ben, het geeft me een super fijn en warm gevoel. Bedankt hiervoor
Vinty 24 september 2018 13:20
5/5
Geweldig om te zien dat deze hard werkende hindoestaanse familie het zo ver schopt, te weinig eer!
Sita 24 juli 2018 09:16
5/5
Ram ram, harde werkende hindoestaanse mensen. Keep up this good work, de oude generaties Surinamers en hun heerlijke recepten sterven langzaam, dit kookboek gaat ons helpen!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's Party Spiesjes (Hindoestaanse spiesjes met ananas)

1. Spiesjes:

Marineer de volgende groenten en fruit met 1 eetlepel Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) en 1 eetlepel olie: 5 sjalotjes (gehalveerd), 5 ananasschijven (in grote stukken gesneden) en paprika.
Kipfilet (in blokjes gesneden) met de rest van de Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) 2 uur marineren. of marineer het een nacht tevoren.
Rijg de groenten, fruit en kipfilet om en om aan de pennen.
Rooster ze 10-15 minuten op 200 graden in de oven of in de grillpan; bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met olie of boter.

2. Chutney Masala Salsa:

Verhit 1 eetlepel olie en fruit daarin de knoflook, 1 sjalot en 1/2 Madam Jeanette peper lichtbruin; daarna de tomaat (in blokjes gesneden), 2 ananasschijven (in kleine stukjes gesneden), 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel witte wijn en de overgebleven marinade na het marineren, hieraan toevoegen. Het geheel 5 minuten opkoken tot een mooie Chutney Masala Salsa.

Ingrediënten
- 500 gram kipfilet - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) - 1 rode- en 1 groene paprika, 5 sjalotjes, 5 ananasschijven, zonnebloemolie, 2 eetlepels boter - Voor de Chutney Masala Salsa: 1 teentje knoflook, 1 el suiker, 1 el witte wijn, 2 ananasschijven, 1 sjalotjes, 1/2 Madam Jeanette peper en 1 tomaat - pennen (voor het rijgen)