Sandhia's Party Spiesjes (Hindoestaanse spiesjes met ananas)

Home Recepten
Sandhia's Party Spiesjes (Hindoestaanse spiesjes met an...
Afbeelding van Sandhia's Party Spiesjes (Hindoestaanse spiesjes met ananas)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Spiesjes:

Marineer de volgende groenten en fruit met 1 eetlepel Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) en 1 eetlepel olie: 5 sjalotjes (gehalveerd), 5 ananasschijven (in grote stukken gesneden) en paprika.
Kipfilet (in blokjes gesneden) met de rest van de Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) 2 uur marineren. of marineer het een nacht tevoren.
Rijg de groenten, fruit en kipfilet om en om aan de pennen.
Rooster ze 10-15 minuten op 200 graden in de oven of in de grillpan; bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met olie of boter.

2. Chutney Masala Salsa:

Verhit 1 eetlepel olie en fruit daarin de knoflook, 1 sjalot en 1/2 Madam Jeanette peper lichtbruin; daarna de tomaat (in blokjes gesneden), 2 ananasschijven (in kleine stukjes gesneden), 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel witte wijn en de overgebleven marinade na het marineren, hieraan toevoegen. Het geheel 5 minuten opkoken tot een mooie Chutney Masala Salsa.

Serveertip: Serveren met witte rijst, stokbrood, aardappels of met roti; schenk de Chutney Masala Salsa over het vlees. Strooi eventueel bieslook (gehakt) over het gerecht.

Variatietip: Varieer de Kip Masala Trafasie eens met de volgende woksauzen: 1. Roti Dési Masala 2. Roti Redie Masala 3. Roti Madam Jeanette 4. Chicken Masala Trafasie 5. Roti Masala Trafasie (woksaus). Voeg eens 2-3 eetlepels Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk) toe aan de Chutney Masala Salsa.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Andre 9 mei 2021 11:01
5/5
Frietje met kipspiesjes op z'n faja lobi was weer een toppertje van een recept
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Dennis 29 januari 2021 10:40
5/5
Kipspiesjes in faja lobi sausjes met frietjes, grandioos gewoon.
Nita 11 maart 2021 10:34
5/5
Voor de hindoestaanse gemeenschap een mooi geschenk.
Shalien 3 maart 2020 15:46
5/5
Als hindoestaanse kan ik erkennen dat dit echt authentiek is. De smaken zijn net alsof ik van mijn nani/aadjie aan het eten ben, het geeft me een super fijn en warm gevoel. Bedankt hiervoor
Vinty 24 september 2018 13:20
5/5
Geweldig om te zien dat deze hard werkende hindoestaanse familie het zo ver schopt, te weinig eer!
Sita 24 juli 2018 09:16
5/5
Ram ram, harde werkende hindoestaanse mensen. Keep up this good work, de oude generaties Surinamers en hun heerlijke recepten sterven langzaam, dit kookboek gaat ons helpen!
Anjeli 5 februari 2021 10:36
5/5
Ananas cake doet me aan vroeger denken, gisteren gemaakt en helemaal gelukt op 45 minuten!
Divina 31 januari 2021 10:56
5/5
Ananas Eksi Koekoe cake!!!!!!!!!!!!!!! Jullie zijn te gek
Gen 21 september 2021 20:06
5/5
WHUUTT!!! Chicken Karaage Trafasie WAUW!!!! Dit weekend gaan we hiervan smullen 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
Yaro Kobe 21 september 2021 11:23
5/5
Afrikaanse roots zie ik zo terug in ook de surinam keuken...!! Geweldige prducten
Harris 21 september 2021 09:55
5/5
10 sterren voor de top recepten
Aisha 20 september 2021 09:20
5/5
Saté Trafasie (op een bedje van spaghetti), check ✅ Gelukt en was smaaaaaakvolll
D 20 september 2021 08:16
5/5
Een kookboek met letterlijk een gouden kaft. Wereldse recepten die we moeten koesteren, culturen van mengelmoesje, geheimen van verschillende keukens, recepten die werken, en kookvideo' s op hun website. ...
Erald 19 september 2021 14:03
5/5
Deze vispasteitjes zijn de best in town mensen, aanrader! Wanneer kant-en-klaar te koop? 😎
Waldo 17 september 2021 10:05
5/5
De gouden kapsalon gemaakt wat een topper weer pfoe 😍
Sinneke 16 september 2021 10:39
5/5
Roti Crispy Chicken staat vanavond op het menu! Wat een makkelijke kookvideo!! zin in!! 💕💕💕💕
Monique 15 september 2021 07:59
5/5
Met Faja Lobi weet je iedere dag wat je gaat eten: Je scrollt door de recepten van een menu😘😀, en je hebt altijd wel iets. Ook de wat eten we vandaag is erg, genoeg inspiratie voor ons hier thuis, ...
Annis 15 september 2021 07:56
5/5
Lekke rmakkelijk te maken allemaal!
Anastecia 14 september 2021 08:53
5/5
Een kookwalhala voor iedereen die van tropisch eten houd!
Les 14 september 2021 07:51
5/5
Een geweldig idee die recepten van jullie, hoe mijn moeder het ons geleerd heeft (Javaans-Surinaamse dame), zo zie ik het ook terug in jullie recepten, dit geeft me zo een mooi en fijn gevoe l. Lekker makkelijk bij de Oriental om de hoek te verkrijgen, een mega mega assortiment, alleen die kleuren van jullie word je al vrolijk van 😙 ...
Passie 13 september 2021 08:08
5/5
Passie is mijn bijnaam, en dat is mijn synoniem voor jullie! Top spulletjes, en makkelijk zo een reccessie achterlaten, niet teveel poespas. 🤣😋😎
Fins 12 september 2021 09:32
5/5
Als ik jullie zie, als ik jullie hoor, als ik met jullie eet, het maakt je gewoon gelukkig. Probeer het uit mensen als je nog twijfelt. Alleen maar lobi lobi voor deze fam ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️ ...
Naomi 10 september 2021 11:04
5/5
Dit weekend groot feest! En daar horen jullie loempia's bij. 😍😍😍 Fijn een merk te hebben, waar je alle kanten mee op kan.
Allesandra 9 september 2021 09:21
5/5
De allerbeste bami en spaghetti blijf ik maken met de touch van jullie producten!
Kev 9 september 2021 09:17
5/5
Begint al bij en heerlijke kaft totdat je erdoorheen bladert, heerlijk!
Peter 8 september 2021 08:49
5/5
Vanaf nu geen anders meer!
Mary-jane 7 september 2021 09:36
5/5
Sranang boekoe op zijn best! Tevreden en 5 sterren verdiend
winnie 7 september 2021 07:42
5/5
Kunnen jullie niet iedere dag recepten publiceren? Heerlijk mang lobi voor jullie❤️
Faisel 6 september 2021 11:13
5/5
DE CHICKEN PARAMARIBO GEPROEFD! Was is tie weer superrrr....!! Super dat jullie hem weer in het assortiment hebben, en nu niet meer eruit halen aub 🤣😋😢

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's Party Spiesjes (Hindoestaanse spiesjes met ananas)

1. Spiesjes:

Marineer de volgende groenten en fruit met 1 eetlepel Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) en 1 eetlepel olie: 5 sjalotjes (gehalveerd), 5 ananasschijven (in grote stukken gesneden) en paprika.
Kipfilet (in blokjes gesneden) met de rest van de Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) 2 uur marineren. of marineer het een nacht tevoren.
Rijg de groenten, fruit en kipfilet om en om aan de pennen.
Rooster ze 10-15 minuten op 200 graden in de oven of in de grillpan; bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met olie of boter.

2. Chutney Masala Salsa:

Verhit 1 eetlepel olie en fruit daarin de knoflook, 1 sjalot en 1/2 Madam Jeanette peper lichtbruin; daarna de tomaat (in blokjes gesneden), 2 ananasschijven (in kleine stukjes gesneden), 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel witte wijn en de overgebleven marinade na het marineren, hieraan toevoegen. Het geheel 5 minuten opkoken tot een mooie Chutney Masala Salsa.

Ingrediënten
- 500 gram kipfilet - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) - 1 rode- en 1 groene paprika, 5 sjalotjes, 5 ananasschijven, zonnebloemolie, 2 eetlepels boter - Voor de Chutney Masala Salsa: 1 teentje knoflook, 1 el suiker, 1 el witte wijn, 2 ananasschijven, 1 sjalotjes, 1/2 Madam Jeanette peper en 1 tomaat - pennen (voor het rijgen)
Ga naar mijn laatste sessie