Sandhia's pindasoep met tom tom

Home Recepten
Sandhia's pindasoep met tom tom
Afbeelding van Sandhia's pindasoep met tom tom
Afbeelding van Sandhia's pindasoep met tom tom

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.
  • STAP 2: Breng ruim water aan de kook. Schil de bakbananen, snijd die in plakjes en kook ze 5 minuten in het kokend water tot ze beetgaar zijn, afgieten en prakken tot puree. Draai hiervan balletjes ter grootte van golfballen (tom tom).
  • STAP 3: Breng 800 ml water aan de kook, 1 pot Faja Lobi Pindakaas Trafasie hieraan toevoegen en omroeren tot het is opgelost; daarna 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees, pimentkorrels, laurierbladeren, kokosmelk en de gepluisde kippendijenfilet hieraan toevoegen, omroeren, doe de Madam Jeanette peper er bovenop en kook het 10-15 minuten.
  • Schep de pimentkorrels en de laurierbladeren vóór het serveren uit de soep.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Pindasoep en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de pindasoep met de tom tom (bakbanaan balletjes); garneer het met de selderij (fijn gehakt).  

Variatietip: Voeg 100 gram  Masterbeef (zoutvlees) of Quorn toe of varieer de kippendijenfilet met kippenvleugels of drumsticks. Voor meer pindasmaak, gebruik geen kokosmelk.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Mathias 21 september 2020 16:23
5/5
Kapsalon was gweldig. Fijn dat jullie recepten altijd lukken, een ontzettend fijne website.
Verbucht 21 september 2020 13:06
5/5
Je zou bijna zeggen waarom dit merk nog niet overal te vinden is! Wat een kwaliteit.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
Xander 17 september 2020 11:33
5/5
Cadeau gekregen. Mooi hoor!
Laila 17 september 2020 10:46
5/5
Heerlijk recept heb hem uitgeprobeerd met de gehaktbal! Lekker zo iedere week even kijken wat het nieuwe recept weer is.
Jenn 16 september 2020 14:58
5/5
Zekers dikke 10

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's pindasoep met tom tom
  • STAP 1: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.
  • STAP 2:  Breng ruim water aan de kook. Schil de bakbananen, snijd die in plakjes en kook ze 5 minuten in het kokend water tot ze beetgaar zijn, afgieten en prakken tot puree. Draai hiervan balletjes ter grootte van golfballen (tom tom). 
  • STAP 3:   Breng 800 ml water aan de kook, 1 pot Faja Lobi Pindakaas Trafasie hieraan toevoegen en omroeren tot het is opgelost; daarna 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees, pimentkorrels, laurierbladeren, kokosmelk en de gepluisde kippendijenfilet hieraan toevoegen, omroeren, doe de Madam Jeanette peper er bovenop en kook het 10-15 minuten.
  • Schep de pimentkorrels en de laurierbladeren vóór het serveren uit de soep.
Ingrediënten
- 350 gram kippendijenfilet - 2 rijpe bakbananen  - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Pindakaas Trafasie (de enige echte Sandhia's pindakaas) - 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees (vloeibare) - 5 pimentkorrels - 2 laurierbladeren - 200 ml kokosmelk - 1 Madame Jeanet peper - 3 takjes selderij