Sandhia's pindasoep met tom tom

Home Recepten
Sandhia's pindasoep met tom tom
Afbeelding van Sandhia's pindasoep met tom tom
Afbeelding van Sandhia's pindasoep met tom tom

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.
  • STAP 2: Breng ruim water aan de kook. Schil de bakbananen, snijd die in plakjes en kook ze 5 minuten in het kokend water tot ze beetgaar zijn, afgieten en prakken tot puree. Draai hiervan balletjes ter grootte van golfballen (tom tom).
  • STAP 3: Breng 800 ml water aan de kook, 1 pot Faja Lobi Pindakaas Trafasie hieraan toevoegen en omroeren tot het is opgelost; daarna 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees, pimentkorrels, laurierbladeren, kokosmelk en de gepluisde kippendijenfilet hieraan toevoegen, omroeren, doe de Madam Jeanette peper er bovenop en kook het 10-15 minuten.
  • Schep de pimentkorrels en de laurierbladeren vóór het serveren uit de soep.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Pindasoep en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de pindasoep met de tom tom (bakbanaan balletjes); garneer het met de selderij (fijn gehakt).  

Variatietip: Voeg 100 gram  Masterbeef (zoutvlees) of Quorn toe of varieer de kippendijenfilet met kippenvleugels of drumsticks. Voor meer pindasmaak, gebruik geen kokosmelk.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Liza Yvonne Bijker-Kramer 16 augustus 2018 11:48
5/5
Mag ik jou vragen of moet ik het Surinaamse kookboek automatisch afgeschreven of betaald worden ?
Waar mag ik het Surinaamse kookboek halen?
Lilly Marie 22 juni 2018 07:46
5/5
Waarom zijn jullie zo onbekend!! Echt hele lekkere en mooie recepten had ik dit maar eerder geweten, lekker via de webshop bestellen komt heel netjes verpakt binnen, en de tips van jullie cu stomer service hebben me ook geholpen! ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's pindasoep met tom tom
  • STAP 1: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.
  • STAP 2:  Breng ruim water aan de kook. Schil de bakbananen, snijd die in plakjes en kook ze 5 minuten in het kokend water tot ze beetgaar zijn, afgieten en prakken tot puree. Draai hiervan balletjes ter grootte van golfballen (tom tom). 
  • STAP 3:   Breng 800 ml water aan de kook, 1 pot Faja Lobi Pindakaas Trafasie hieraan toevoegen en omroeren tot het is opgelost; daarna 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees, pimentkorrels, laurierbladeren, kokosmelk en de gepluisde kippendijenfilet hieraan toevoegen, omroeren, doe de Madam Jeanette peper er bovenop en kook het 10-15 minuten.
  • Schep de pimentkorrels en de laurierbladeren vóór het serveren uit de soep.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Pindasoep en Kookvideo's

Ingrediënten
- 350 gram kippendijenfilet - 2 rijpe bakbananen  - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Pindakaas Trafasie (de enige echte Sandhia's pindakaas) - 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees (vloeibare) - 5 pimentkorrels - 2 laurierbladeren - 200 ml kokosmelk - 1 Madame Jeanet peper - 3 takjes selderij