Sandhia's pindasoep met tom tom

Home Recepten
Sandhia's pindasoep met tom tom
Afbeelding van Sandhia's pindasoep met tom tom
Afbeelding van Sandhia's pindasoep met tom tom

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.
  • STAP 2: Breng ruim water aan de kook. Schil de bakbananen, snijd die in plakjes en kook ze 5 minuten in het kokend water tot ze beetgaar zijn, afgieten en prakken tot puree. Draai hiervan balletjes ter grootte van golfballen (tom tom).
  • STAP 3: Breng 800 ml water aan de kook, 1 pot Faja Lobi Pindakaas Trafasie hieraan toevoegen en omroeren tot het is opgelost; daarna 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees, pimentkorrels, laurierbladeren, kokosmelk en de gepluisde kippendijenfilet hieraan toevoegen, omroeren, doe de Madam Jeanette peper er bovenop en kook het 10-15 minuten.
  • Schep de pimentkorrels en de laurierbladeren vóór het serveren uit de soep.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Pindasoep en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de pindasoep met de tom tom (bakbanaan balletjes); garneer het met de selderij (fijn gehakt).  

Variatietip: Voeg 100 gram  Masterbeef (zoutvlees) of Quorn toe of varieer de kippendijenfilet met kippenvleugels of drumsticks. Voor meer pindasmaak, gebruik geen kokosmelk.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Evy 19 oktober 2020 16:15
5/5
YES YES YES Mijn Kookboek functie werkt supperrrrrrrrr!! Lekker al mijn favorietjes nu opslaan en m'n weekmenu samenstellen.
Sem 19 oktober 2020 12:34
5/5
Jullie verassen ons telkens weer! De Faja Nuggets gemaakt sjezus wat een geweldig recept wat een smaakbelevenis.
Lillian 19 oktober 2020 12:31
5/5
Het kookboek ontvangt van mij een 10.
Pol 14 oktober 2020 12:17
5/5
Wij kennen niet meer anders, hele fam wilt alleen nog maar faja
Lysan 13 oktober 2020 09:28
5/5
Gehaktbal Trafasie recept is ons super bevallen. We gaan meer producten proberen!
Marga 12 oktober 2020 11:08
5/5
10+ voor jullie geweldige producten en recepten.
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
Hina 9 oktober 2020 09:29
5/5
SUPER GEDAAN MENSEN!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Gina A 8 oktober 2020 14:17
5/5
Brand for live Faja Lobi, fan for live, sweet food for live.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's pindasoep met tom tom
  • STAP 1: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.
  • STAP 2:  Breng ruim water aan de kook. Schil de bakbananen, snijd die in plakjes en kook ze 5 minuten in het kokend water tot ze beetgaar zijn, afgieten en prakken tot puree. Draai hiervan balletjes ter grootte van golfballen (tom tom). 
  • STAP 3:   Breng 800 ml water aan de kook, 1 pot Faja Lobi Pindakaas Trafasie hieraan toevoegen en omroeren tot het is opgelost; daarna 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees, pimentkorrels, laurierbladeren, kokosmelk en de gepluisde kippendijenfilet hieraan toevoegen, omroeren, doe de Madam Jeanette peper er bovenop en kook het 10-15 minuten.
  • Schep de pimentkorrels en de laurierbladeren vóór het serveren uit de soep.
Ingrediënten
- 350 gram kippendijenfilet - 2 rijpe bakbananen  - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Pindakaas Trafasie (de enige echte Sandhia's pindakaas) - 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees (vloeibare) - 5 pimentkorrels - 2 laurierbladeren - 200 ml kokosmelk - 1 Madame Jeanet peper - 3 takjes selderij