Surinaamse Pindasoep (proef de échte pindasoep)

Home Recepten
Surinaamse Pindasoep (proef de échte pindasoep)

Bereidingswijze

  • STAP 1: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.
  • STAP 2: Breng 800 ml water aan de kook, 1 pot Faja Pindakaas hieraan toevoegen en omroeren tot het is opgelost; daarna 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees, pimentkorrels, laurierbladeren en de gepluisde kipfilet hieraan toevoegen, omroeren, doe de Madam Jeanette peper er bovenop en kook het 10-15 minuten.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Pindasoep en Kookvideo's

Serveertip: Schep de pimentkorrels en de laurierbladeren vóór het serveren uit de soep; garneer met de selderij (fijn gehakt).  

Variatietip: Varieer de kipfilet met Masterbeef (zoutvlees) of Quorn.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Om 19 juli 2023
5/5
Fijn dat jullie rekening houden met ook vega recepten! Als het maar culinaire recepten zijn, proef je geen verschil en soms nog wel lekkerder als het om jullie recepten gaat. 😍❤️
Andreas 5 september 2022
5/5
Ik heb: Surinaamse, Spaanse, Colombiaans en Portugees bloed in mij. Van iedere keuken zocht ik naar recepten, zoals mijn moeder en mijn oma die vroeger maakte. Ik ben begonnen met koken met jullie merk, en zie dat heel veel van de recepten Surinaams zijn, echt ruik en proef met jullie recepten wat ik vroeger at. Geeft me zo een geweldig gevoel! ...
Leticia 14 november 2018
5/5
Sranang lady hier, woon al 30 jaar in Nederland en ik durf te zeggen dat ik al 25 jaar jullie producten gebruik. Destijds was het heel anders als nu, maar telkens werd het product beter merk te ik op het begin was het wennen bij een aanpassing, maar het product zoals ik de laatste 10 jaar proef echt lobi voor yu. ...
Nicolay 30 september 2018
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Roberto 23 april 2025
5/5
Bij dit recept denk je oh dit duurt te lang, maar je kan het dus maken met de faja lobi instant noodles!! Surinaamse Bami met grillworst
Robin 22 april 2025
5/5
Blij met een merk als Faja Lobi. Veel afwisseling, veel variatie en een hoop type recepten. Elke dag kan je het zo gek maken als je zelf wilt! Ps. Sandhia's Recepten kookboek een echte aanra der! Zit ook een qr code bij naar een kookvideo 😍 ...
RR 17 april 2025
5/5
De allerlekkerste! ❤️
Roosje 4 april 2025
5/5
Een verdiende review! Bami Goreng Trafasie eten we 3 keer in de week maar met verschillende twists erin. Zo hebben we weer weken dat we dit met nasi trafasie doen, en sindskort ook de chicke n noodles instant trafasie, wanneer zijn die bij Oriental? ...
Nala 1 april 2025
5/5
Bruine bonen met vega gehaktballetjes hmmmm faja lobi heeft het recept check hem via de zoekbutton. Fijn al die kookvideo's ook 😋
sandra 28 maart 2025
5/5
Gestoomde recepten en de vispakketjes zijn echt top recepten, de kookvideo's werken zo fijn. Geen ervaring in de keuken? Faja Lobi helpt jou! Recepten zijn punctueel uitgelegd, allemaal hand higheidjes in de recepten. Helemaal tevreden❤️ ...
Gina 26 maart 2025
5/5
De heerlijkste en lekkerste! jullie masala zoals oma die vroeger maakte, mooie tijden, je waardeert ze met de dag als je ouder wordt ❤️🤗
Gloria 25 maart 2025
5/5
De pastei recepten zijn echt insane 🤗
Albert 22 maart 2025
5/5
Veel lekkere producten in de box met het kookboek. We gaan er veel uit koken, en weer nieuwe dingen proberen
Quinton 20 maart 2025
5/5
Overweldigende kookvideo's. Handig en snel!
Sofie 11 maart 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐ echt een merk voor de hele familie, om blij van te worden! Onze favoriet: Moksie alesie met Roast Red Pork kip, en saté uit de oven.
AA 5 maart 2025
5/5
De allerlekkerste spullen
Moosje 4 maart 2025
5/5
Ik ken dit merk al sinds hyves, ja haha, heul lang geleden, daarna pinterest, facebook en nu instagram. Jullie zijn de beste ❤️❤️❤️
RR 3 maart 2025
5/5
De beste van de beste culinaire uitstapjes 😍
Nadine 28 februari 2025
5/5
Jullie producten kenmerken zich door de veelzijdigheid. Je kan de meest leuke dingen maken met bijv. de pot nasi trafasie. Aanrader als je naar iets nieuws zoekt 😋
Roshnie 26 februari 2025
5/5
Lekker man de Ramen Trafasie. En onze all-time fave de nasi trafasie met rollade en sate van de bbq 😘🤗
Robinne 25 februari 2025
5/5
De dozen faja lobi instant noodles vliegen erdoorheen, smullen en makkelijk te gebruiken als snelle hap of als onderdeel van een flinke maaltijd met lekkere grote king gama's 😋
Elena 24 februari 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐ -> dik verdiend! Hele weekend met jullie producten aan de gang geweest!
aziz 19 februari 2025
5/5
De heerlijkste gerechten. Al zekers 20 jaar klant bij Faja lobi
Josine 18 februari 2025
5/5
Wow haha: Surinaamse Bami met grillworst. En dan met verse grillworst net uit de oven van de poelier hmmmm 😍
WW 6 februari 2025
5/5
Man man man wat een recept weer! Bami met grillworst en dan eenvoudig gemaakt met de nieuwe chicken trafasie instant noodles 🤗🍜
Koki 5 februari 2025
5/5
5 dikke sterren voor de te gekke noodles!!
Saskia 3 februari 2025
5/5
De beste noodles! 🍜
Remko 2 februari 2025
5/5
Ik heb deze vandaag gemaakt en het was echt heerlijk. Volgende keer, ga ik de rotiplaat ook zelf proberen te maken.
ISMAIL 30 januari 2025
5/5
JULLIE ZIJN DE BESTE!
Ana Starrenburg 27 januari 2025
5/5
Afgelopen weekend een mooi recept gebruikt om bacalou te maken. Handig vanuit het recepten boek deel 6 en met behulp van de trassie bakaljou kruiden.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Surinaamse Pindasoep (proef de échte pindasoep)
  • STAP 1: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.
  • STAP 2:  Breng 800 ml water aan de kook, 1 pot Faja Pindakaas hieraan toevoegen en omroeren tot het is opgelost; daarna 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees, pimentkorrels, laurierbladeren en de gepluisde kipfilet hieraan toevoegen, omroeren, doe de Madam Jeanette peper er bovenop en kook het 10-15 minuten.
Ingrediënten
- 350 gram kipfilet - 1 pot (360 ml) Faja Pindakaas - 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees (vloeibare) - 5 pimentkorrels - 2 laurierbladeren - 1 Madame Jeanet peper - 3 takjes selderij
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie