Sandhia's Rainbow Cupcakes

Home Recepten
Sandhia's Rainbow Cupcakes
Afbeelding van Sandhia's Rainbow Cupcakes
Afbeelding van Sandhia's Rainbow Cupcakes

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden op elektrische oven of op 170 graden op heteluchtoven of op stand 2-3 op gasoven. Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht.

Beslag:

Voeg aan de cupcakes basismix de eieren, melk, boter, rum aroma en amandel aroma toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar; klop het daarna met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 6 kommetjes; geef daarna het beslag in elke kommetje een kleur van de rainbow, door de druppels levensmiddelenkleurstof aan het beslag toe te voegen en het beslag daarna goed door te roeren.
TIP: Gebruik natuurlijke levensmiddelenkleurstoffen, verkrijgbaar bij reformzaken.

Oven:

Haal de bakplaat uit de oven, zet het muffinblik erop en plaats in elk vakje van het muffinblik een cakevormpje.
Vul de cakevormpjes tot 2/3 met het gekleurde beslag; begin met een lepel paars beslag, gevolgd met een lepel blauw, groen, geel, oranje en rood beslag.

Bakken:

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cupcakes in circa 22 minuten gaar; de cupcakes zijn gaar als een satéstok ingestoken in het midden ervan er droog uitkomt. Open de oven tussentijds niet.

Serveertip: Haal de cupcakes direct na het bakken uit het muffinblik, laat ze afkoelen en serveer ze hierna. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Spuit slagroom bovenop elke cupcake of stuif er wat poedersuiker over.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Mo 22 januari 2021 09:40
5/5
Goed ingepakt in een luxe doos, mooi in dubbele folie en erg mooi gepresenteerd.
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Nina 21 januari 2021 14:43
5/5
Tajine geprobeerd met wat een leuk recept was dit, 5 sterren!
Linneb 20 januari 2021 16:40
5/5
5 sterren van de 5 maximale sterren voor de perfecte recepten en vele mogelijkheden
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek
Nadja 29 december 2020 11:18
5/5
Tajine Trafasie was super gelukt. Graag meer van zulke recepten!
Cynthia 29 december 2020 11:05
5/5
Netjes ontvangen goed ingepakt en wel echt een cadeau met meerwaarde.
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
Nalinda 24 december 2020 09:53
5/5
Trassie Trafasie echt mijn favoriet en altijd beschikbaar bij de toko om te hoek!!!
Anyelissa 23 december 2020 11:03
5/5
Faja lobii super merk
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Marinke 22 december 2020 09:50
5/5
Waarom kende ik jullie nog niet???? Quarantaine heeft van me een chek kokkie gemaakt mede dankzij jullie!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's Rainbow Cupcakes

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden op elektrische oven of op 170 graden op heteluchtoven of op stand 2-3 op gasoven. Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht.

Beslag:

Voeg aan de cupcakes basismix de eieren, melk, boter, rum aroma en amandel aroma toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar; klop het daarna met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 6 kommetjes; geef daarna het beslag in elke kommetje een kleur van de rainbow, door de druppels levensmiddelenkleurstof aan het beslag toe te voegen en het beslag daarna goed door te roeren.
TIP: Gebruik natuurlijke levensmiddelenkleurstoffen, verkrijgbaar bij reformzaken.

Oven:

Haal de bakplaat uit de oven, zet het muffinblik erop en plaats in elk vakje van het muffinblik een cakevormpje.
Vul de cakevormpjes tot 2/3 met het gekleurde beslag; begin met een lepel paars beslag, gevolgd met een lepel blauw, groen, geel, oranje en rood beslag.

Bakken:

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cupcakes in circa 22 minuten gaar; de cupcakes zijn gaar als een satéstok ingestoken in het midden ervan er droog uitkomt. Open de oven tussentijds niet. 

Ingrediënten
- 1. Beslag: - 1 pak (300 gram) Dr. Oetker Cupcakes Basismix (natuel) - 100 gr boter of margarine - 2 eieren - 100 ml melk - ½ tl Dr. Oetker Rum aroma - ½ tl Dr. Oetker Amandel aroma - 2. Kleurstof: - enkele druppels paarse levensmiddelenkleurstof - enkele druppels blauwe levensmiddelenkleurstof - enkele druppels groene levensmiddelenkleurstof - enkel druppels gele levensmiddelenkleurstof - enkele druppels oranje levensmiddelenkleurstof - enkele druppels rode levensmiddelenkleurstof - 3. Benodigdheden: - 1 muffinblik - 12 papieren cakevormpjes - 6 kommetjes - mixer