Sandhia's Tjauw Min met roast red pork en roasted chicken speciaal

Home Recepten
Sandhia's Tjauw Min met roast red pork en roasted chick...
Afbeelding van Sandhia's Tjauw Min met roast red pork en roasted chicken speciaal
Afbeelding van Sandhia's Tjauw Min met roast red pork en roasted chicken speciaal

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Knoflook (fijn geperst) mengen met Roast Red Pork Trafasie (marinade), marinade daarna aan de varkenslapjes toevoegen en 2-3 uur marineren. Moksie Speciaal Trafasie (marinade) aan de kippenbouten toevoegen en 2-3 uur marineren voor de bereiding van roasted chicken speciaal.

2. Roast Red Pork en Roasted Chicken Speciaal:

Verdeel de roast red pork varkenslapjes aan de ene kant van een braadschaal en de roasted chicken speciaal aan de andere kant ervan; de helft van de marinade over het vlees verdelen en de andere helft de laatste 5 minuten. Rooster of grill het vlees circa 20 minuten op 200 graden in de oven. Snijd het vlees daarna in plakjes.

3. Tjauw Min:

Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de paksoi (fijn gesneden), roerbak enkele minuten; Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen en omscheppen, daarna de Chinese mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken. De laatste minuut de taugé toevoegen.

TIP: Marineer het vlees een nacht tevoren. De Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

Serveertip: Verdeel het geroosterd vlees over de Sandhia's Tjauw-Min; schenk de saus erover. Garneer met Surinaams Zuurgoed Trafasie. Gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie voor een hetere smaak.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met kipfilet.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Yilly d. 8 april 2020 09:08
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
Ursula 27 januari 2021 15:54
5/5
Heerlijke saucijzenbroodjes
Omy 27 januari 2021 09:15
5/5
Zoals ook al gemeld op jullie Facebook: uitmuntende recepten en veel vernieuwing al jaren, in deze grimmige tijden maken we er nog meer gebruik van als normaal.
Uutje 27 januari 2021 09:04
5/5
Masala recepten zijn echt super!
Kristy 26 januari 2021 13:47
5/5
Graag meer drumstick recepten!
Anvangils 26 januari 2021 11:57
5/5
Goed.
Yvette 26 januari 2021 10:23
5/5
Nou werkelijk een wonderlijk kookboek met super recepten en veel nieuws voor ons. 5 sterren dus!
Henna 25 januari 2021 14:52
5/5
Zo lekker en leerzaam
Super 25 januari 2021 08:32
5/5
waneer komt deel 6 mensen? delen 2 t/m 5 in de collectie
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
James 24 januari 2021 11:08
5/5
5 dikke sterren verdiend
Inezz 24 januari 2021 10:14
5/5
Durum met kip masala wat een leuke combi
Mo 22 januari 2021 09:40
5/5
Goed ingepakt in een luxe doos, mooi in dubbele folie en erg mooi gepresenteerd.
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Nina 21 januari 2021 14:43
5/5
Tajine geprobeerd met wat een leuk recept was dit, 5 sterren!
Linneb 20 januari 2021 16:40
5/5
5 sterren van de 5 maximale sterren voor de perfecte recepten en vele mogelijkheden
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's Tjauw Min met roast red pork en roasted chicken speciaal

1. Voorbereiding:                                                                                         

Knoflook (fijn geperst) mengen met Roast Red Pork Trafasie (marinade), marinade daarna aan de varkenslapjes toevoegen en 2-3 uur marineren. Moksie Speciaal Trafasie (marinade) aan de  kippenbouten toevoegen en 2-3 uur marineren voor de bereiding van roasted chicken speciaal.

2. Roast Red Pork en Roasted Chicken Speciaal:

Verdeel de roast red pork varkenslapjes aan de ene kant van een braadschaal en de roasted chicken speciaal aan de andere kant ervan; de helft van de marinade over het vlees verdelen en de andere helft de laatste 5 minuten. Rooster of grill het vlees circa 20 minuten op 200 graden in de oven. Snijd het vlees daarna in plakjes.

3. Tjauw Min:

Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de paksoi (fijn gesneden), roerbak enkele minuten; Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen en omscheppen, daarna de Chinese mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken. De laatste minuut de taugé toevoegen.

Ingrediënten
- 1. Roast Red Pork en Roasted Chicken Speciaal: - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (vers bereide marinade) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) - 3 kippenbouten (met vel) - 500 gr varkenslapjes - 2 teentjes knoflook - 2. Tjauw-Min: - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 500 gram Chinese mie (Tjauw-Min) - zonnebloemolie - 1 ui - klein bosje paksoi - 125 gram taugé - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie