Sandhia's wok bami

Home Recepten
Sandhia's wok bami
Afbeelding van Sandhia's wok bami
Afbeelding van Sandhia's wok bami

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Broccoli (roosjes), rode- en gele paprika (in reepjes) en winterwortel (in plakjes) in ruim water knapperig beetgaar voorkoken en afgieten. Bami bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 6 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten; hierna kipfilet (in reepjes) en knoflook (geperst) hieraan toevoegen, omscheppen en bakken tot het vlees gaar is. Vervolgens Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, tomatenpuree en de voorgekookte groenten (broccoli, paprika's en winterwortel) hieraan toevoegen en 1 minuut roerbakken. Tenslotte de bereide bami hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op matig vuur opbakken.

Serveertip: Garneer met Gebakken Banaan en Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Varieer de groenten met peultjes, taugé en prei.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Vinedi 31 juli 2018 13:23
4/5
Ben gek op nasi en bami en jullie boek zit er vol mee super
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's wok bami

Broccoli (roosjes), rode- en gele paprika (in reepjes) en winterwortel (in plakjes) in ruim water knapperig beetgaar voorkoken en afgieten. Bami bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.  6 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten; hierna kipfilet (in reepjes) en knoflook (geperst) hieraan toevoegen, omscheppen en bakken tot het vlees gaar is. Vervolgens Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, tomatenpuree en de voorgekookte groenten (broccoli, paprika's en winterwortel) hieraan toevoegen en 1 minuut roerbakken. Tenslotte de bereide bami hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op matig vuur opbakken.

Ingrediënten
- 200 gr broccoli  - ½ rode paprika  - ½ gele paprika - 1 kleine winterwortel - 1 pak (500 gram) Grand ' Italia Spaghetti all' uovo - zonnebloemolie - 1 ui - 300 gr kipfilet - 1 teen knoflook - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 1 tl Faja Lobi Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 volle theelepel tomatenpuree