Surinaamse pastei

Home Recepten
Surinaamse pastei
Afbeelding van Surinaamse pastei
Afbeelding van Surinaamse pastei

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

ilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen

  • STAP 2: 5eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) lichtbruin fruiten; gepluisde kip en rode peper toevoegen en enkele minuten opbakken.
  • STAP 3: Groentemix en de selderij (gehakt) toevoegen en 5 minuten roerbakken.
  • STAP 4: Nasi Trafasie (roerbakmix), spicepowder, tomatenpuree en aardappelsticks hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten opbakken tot een smaakvolle vulling.

2. Bladerdeeg:

  • STAP 5: 2 eetlepels vulling op een bladerdeeg doen, de 4 hoekpunten naar elkaar toe trekken en dichtvouwen; plaats de pasteitjes in een muffinbakje of op een bakplaat. Kluts een ei en bestrijk de pasteitjes ermee.

3. Oven:

  • STAP 6: De pastei 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden goudbruin bakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Pastei en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Sweet Chili Trafasie of hete ketchup.

Variatietip: Gebruik in plaats van kipfilet eens kipgehakt. Je kan de pastei ook een dag van tevoren bereiden en invriezen.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Margr 24 september 2020 12:14
5/5
Toch wel een recensie waar dit kookboek! Aanrader met leuke varierende recepten!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Mathias 21 september 2020 16:23
5/5
Kapsalon was gweldig. Fijn dat jullie recepten altijd lukken, een ontzettend fijne website.
Verbucht 21 september 2020 13:06
5/5
Je zou bijna zeggen waarom dit merk nog niet overal te vinden is! Wat een kwaliteit.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
Xander 17 september 2020 11:33
5/5
Cadeau gekregen. Mooi hoor!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Surinaamse pastei

ilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen

  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) lichtbruin fruiten; gepluisde kip en rode peper toevoegen en enkele minuten opbakken. 
  • STAP 3: Groentemix en de selderij (gehakt) toevoegen en 5 minuten roerbakken.   
  • STAP 4: Nasi Trafasie (roerbakmix), spicepowder, tomatenpuree en aardappelsticks hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten opbakken tot een smaakvolle vulling.

2. Bladerdeeg: 

  • STAP 5: 2 eetlepels vulling op een bladerdeeg doen, de 4 hoekpunten naar elkaar toe trekken en dichtvouwen; plaats de pasteitjes in een muffinbakje of op een bakplaat. Kluts een ei en bestrijk de pasteitjes ermee.

3. Oven: 

  • STAP 6: De pastei 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden goudbruin bakken.
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet - zonnebloemolie - 1 ui - 4 teentjes knoflook - ½ Sandhia's rode peper (Ajoema) - 400 gr groentemix (doperwten, maïs, wortel uit diepvries) - 3 takjes selderij  - 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - ½ tl spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder) - 1 el tomatenpuree - 100 gr aardappelsticks (chips schap supermarkt) - 2 pakjes (á 450 gram) Koopmans bladerdeeg (diepvries)