Surinaamse pastei

Home Recepten
Surinaamse pastei
Afbeelding van Surinaamse pastei
Afbeelding van Surinaamse pastei

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

ilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen

  • STAP 2: 5eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) lichtbruin fruiten; gepluisde kip en rode peper toevoegen en enkele minuten opbakken.
  • STAP 3: Groentemix en de selderij (gehakt) toevoegen en 5 minuten roerbakken.
  • STAP 4: Nasi Trafasie (roerbakmix), spicepowder, tomatenpuree en aardappelsticks hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten opbakken tot een smaakvolle vulling.

2. Bladerdeeg:

  • STAP 5: 2 eetlepels vulling op een bladerdeeg doen, de 4 hoekpunten naar elkaar toe trekken en dichtvouwen; plaats de pasteitjes in een muffinbakje of op een bakplaat. Kluts een ei en bestrijk de pasteitjes ermee.

3. Oven:

  • STAP 6: De pastei 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden goudbruin bakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Pastei en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Sweet Chili Trafasie of hete ketchup.

Variatietip: Gebruik in plaats van kipfilet eens kipgehakt. Je kan de pastei ook een dag van tevoren bereiden en invriezen.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Cristina pesl. 28 oktober 2020 11:52
5/5
Recepten, Producten en het Kookboek allemaal heerlijk.
Nita Hertog 27 oktober 2020 19:31
5/5
Heerlijke recepten
Anny 27 oktober 2020 15:09
5/5
Enorm lekkere producten.
Tati Anie 27 oktober 2020 09:44
5/5
Indische roots maar geweldig dit Surinaamse kookboek
Marieke 27 oktober 2020 08:36
5/5
Jullie gehaktballen trafasie zijn om te smullen
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Janny 26 oktober 2020 08:36
5/5
Een review op de vroege ochtend: Bedankt voor dit mooie kookboek super cadeau.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Surinaamse pastei

ilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen

  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) lichtbruin fruiten; gepluisde kip en rode peper toevoegen en enkele minuten opbakken. 
  • STAP 3: Groentemix en de selderij (gehakt) toevoegen en 5 minuten roerbakken.   
  • STAP 4: Nasi Trafasie (roerbakmix), spicepowder, tomatenpuree en aardappelsticks hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten opbakken tot een smaakvolle vulling.

2. Bladerdeeg: 

  • STAP 5: 2 eetlepels vulling op een bladerdeeg doen, de 4 hoekpunten naar elkaar toe trekken en dichtvouwen; plaats de pasteitjes in een muffinbakje of op een bakplaat. Kluts een ei en bestrijk de pasteitjes ermee.

3. Oven: 

  • STAP 6: De pastei 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden goudbruin bakken.
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet - zonnebloemolie - 1 ui - 4 teentjes knoflook - ½ Sandhia's rode peper (Ajoema) - 400 gr groentemix (doperwten, maïs, wortel uit diepvries) - 3 takjes selderij  - 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - ½ tl spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder) - 1 el tomatenpuree - 100 gr aardappelsticks (chips schap supermarkt) - 2 pakjes (á 450 gram) Koopmans bladerdeeg (diepvries)